Inlägg

Inlägg som Qrush har skrivit i forumet
Av Qrush

Det finns lite versioner av den feta modellen så det bästa är om du kollar vilken revision av strömbrädan din konsol har och byter ut till en med samma nummer.

Av Qrush

Du är ju på rätt spår när du testat utan webbkameran.

Börja om från början, avinstallera drivrutiner och program, kolla så att du är tillbaka på den fps du hade innan du tillförde dina nya enheter sen kopplar du in varje pryl 1 och 1 så lär du hitta boven.

Av Qrush
Skrivet av TheGoodSir:

Någon annan var snabbare än dig tyvärr

Attans.. Lägger ett bud på GIGABYTE GA-EP35-DS3L + E8400 + CM2X2048 100:- + frakt istället då.

Av Qrush

corsair CX500 100:- + frakt

Av Qrush
Skrivet av TheGoodSir:

Vilket/vilka av de?

Noterat. Du får ett PM

Den ska vara 600 watt

Ok, budar 200:- +frakt.

Av Qrush

Hur många watt är CORSAIR CMPSU-CX V2 på?

Av Qrush

Bestäm er för vilka kanaler ni vill ha tillgång till och ring runt till de större bolagen för ett kostnadsförslag, inte ovanligt att man kan få ett maxat paket för halva priset. Telia, tele2, telenor, allente m.fl.

Av Qrush
Skrivet av Stoffex:

Tjena, är detta av intresse?
https://photos.app.goo.gl/6ijVabTTuCEodwoc7
Stått i bokhyllan sen jag gick över till ITX för ca 5 år sen

Nej tyvärr, behöver ett kort som använder pci-e.

Av Qrush

Creative Sound Blaster X-Fi PCI-E

Titanium Fatal1ty Champion, Titanium Fatal1ty Professional, Titanium. Ska användas till ett XP bygge så enbart kort med EMU20K2 är av intresse.

Läs hela annonsen här

Av Qrush

Har en Xiaomi Redmi Note 9 Pro med telenor som operatör. Fick skriva in en kod för att inställningen VoLTE skulle dyka upp och det fungerar.

Innan har det gått 2-3 sekunder innan jag eller den jag pratar med hör någonting när samtalet kopplas upp och det verkar gå snabbare nu. Så förhoppningsvis blir det inge mer "-Hallå .. haaallå? .. HALLÅÅÅ!?!"

Koden för VoLTE är *#*#86583#*# och för VoWIFI *#*#869434#*#* ifall någon mer vill prova med en xiaomi lur. Samtal över wifi verkar dock inte fungera..

Av Qrush
Skrivet av HenrikM:

Folk som lyfter fram att Android tv inte hanterar 50hz på nått bra sätt och lyfter det som att Android ska vara bra...

Chromecast Ultra klarade inte att visa 23.976 bilder i sekunden utan föll tillbaka på 24 bilder per sekund. Och trots påpekande och felanmälan och förslag så fixade de aldrig detta

För att Android inte har eller har haft problem med 50hz.
Problemet ligger i att apparna inte byter uppdateringsfrekvens.

Netflix, plex och Kodi har inga problem att byta till 23.976hz eller 50hz så det finns inga begränsningar som stoppar svt att implementera den funktionen i sin app.

Det går ju lösa problemet med judder själv också genom att byta till 50hz manuellt tillfälligt..

Av Qrush
Skrivet av Swennis:

Har inga som helst hackande uppspelningar i 50hz på oled/projektorn, varesig frånTV box, BD spelare, eller apple TV, BD spelare och apple TV har auto refreshrate som det bör och blir korrekt 24/50/60 hz när det är dags för uppspelning av media, och blir korrekt "hackfri" uppspelning, och jag riktigt känslig för judder
Men kör jag däremot TVns appar och tex SVT play, blir det judder... men använder aldrig TVns appar, apple TV sköter det 10ggr bättre.

Jag tycker ändå vi ska visa solidaritet och kasta ut europas standard på 50hz så Frux slipper byta ut sina enheter som inte klarar av att byta uppdateringsfrekvens.

Av Qrush
Skrivet av anders190:

Inget fel på artikeln i mitt tycke, hoppas de fortsätter komma för att se just trenderna. Nu brukar jag kolla upp dessa oavsett men eventuell diskussion att läsa tilltalar ibland med.

Valves lösning är inte perfekt men kryllar inte av alternativ samtidigt. Och jag misstänker att iallafall en del skulle ogilla om alla klienter automatiskt rapporterade in utan att kunna säga emot.

Känner inte till något annat alternativ i alla fall, går ju få fram siffror från 2004 om man använder waybackmachine dessutom.

Av Qrush
Skrivet av CarlArthur:

Tror jag funnit problemet... Så som jag fick moderkortet med ram så var ramen installerade på A1 och A2, vilket resulterade i singel channel. Nytt problem blir då att när jag sätter i A2 o B2 så startar den ej och DRAM led lyser, kört "mem-ok" knappen som ska återställa efter nya ram inställningarna men den går bara i en loop och slutar aldrig köra. SÅ jag är rädd att moderkortet jag fick är paj och att dem satt i A1 och A2 av en anledning..

Behöver inte nödvändigtvis vara trasigt, kan va nått skräp i sloten eller ojämt tryck på processorn. Går fint att köra A1/B1 också bara inte helt optimalt.

Skrivet av CarlArthur:

Nej det har jag faktiskt inte, dum som man är. Mest haft ett öga på den som du säger. Ska absolut logga i msi ett game. Tror du 2x 8gb på 1600 mhz skulle göra skillnad från mina 2x4gb på 1333 mhz fps mässigt?

Ok, kommer använda mig av CapFrameX då det innehåller all information som är av intresse. Valde ut en sekvens på de_ancient från en match mellan nip och godsent, runda 9 med bobeksde som kamera.

Demofilen hittar du på HLTV (tryck på demo sponsored by Bitskins) och CapFrameX hittar du här.

Lägg demot "ninjas-in-pyjamas-vs-godsent-m1-ancient.dem" i "steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\game\csgo"

  1. Starta CapFrameX, sätt capture time på 47 sekunder

  2. Starta CS2

  3. Öppna konsollen och kör "playdemo ninjas-in-pyjamas-vs-godsent-m1-ancient"

  4. SHIFT+F2 för att få fram menyn, hoppa till runda 9

  5. Byt läge så du kollar genom bobeksde

  6. När roundtime visar 1:55 tryck F11

En röst bekräftar att du startar log och när den är färdig.

När du samlat på dig lite loggar trycker du på comparison i CapFrameX, dubbelklicka på en log på vänster sida för att få upp resultatet i staplar.

Här är ett exempel på hur det kan se ut. Valde att enbart ha kommentar på labels och bytte till 99%, average och 1% low average på metrics.

Analysis delen I programmet kan du använda för att ta del av mer information från loggen.

Det här resultat är från 1280x1024 Low #1 FSR & x-ray av

Time in GPU load limit är 0, grafikkortet är inte flaskhalsen.
CPU & max thread load låg som högst på 43% och 84%, processorn har lite mer att ge. Flaskhalsen ligger alltså någon annanstans gissningsvis ram eller I mjukvara.

Av Qrush
Skrivet av roo:

https://www.youtube.com/watch?v=YySNfwXRNPc

Även denna kör 4770k i 1280x960 (low) ser den ut ha ca 120-200fps .. med 780 ti .. vilket är ett jättegammalt kort

Så svaret på din fråga: "Är det helt enkelt så att datorn är på tok för gammal?"

är nej

Han kör 16GB @ 2400MHz, är till största del det som gör att han får ut en högre fps. Förvisso 100MHz högre på processorn också.

Skrivet av CarlArthur:

Update: återställde bios helt och det gav faktiskt sämre fps än vad överklockningen gjorde, hoppade ner till 40-60 istället för 60-80. men 4.4 ghz bör väll ta mig tusan kunna ge över 100 fps? Blir inte klok...

Har du mätt med CapFrameX eller loggat med MSI Afterburner vilken fps du faktiskt har? Låter mer som att du höftar genom att slänga ett getöga på fpsen när du spelar.

Av Qrush
Skrivet av Tauri85:

Dom kan säkert implamentera det på 12-13 generationerna med då 14an är en tämligen trist lansering använder man detta som dragplåster kanske?

Så ligger det nog till. Det enda som skiljer mellan 13900k och 14900k är ju för bövelen frekvens.

Av Qrush
Skrivet av Bemushroomed:

Logitech Z906. spdif från realtek är 2-kanals. finns ett hack, men jag har provat sedan igår i flera timmar, får det inte att funka.. funkade på min förra dator/moderkort med hacket men inte med detta.

Ja, du kan bara få 5.1 via dolby digital eller dts med spdif. Är det spel så behöver du ha en realtids encoder till.ex. dolby digital live eller dts connect som finns i det ljudkortet du länkade tidigare. (Creative Sound Blaster Z)

Av Qrush

Vad har du för mottagera då och till vad är det du vill ha surround till? Du borde kunna få ut 5.1 genom bitsteam/pass-through från realtek kretsen på ditt moderkort om det är för filmtittande.

Av Qrush
Skrivet av korreWorre:

Min skärm är inte G-sync compatible utan endast G-synk tolkar jag det som. Hur stor påverkan kommer jag känna isåfall utan gsynk funktionen i spel?

Om du kollar specen här så finns AMD FreeSync Premium med.

Av Qrush

Eftersom han gillar spel så kan du se om han tycker problemlösning är nått han tycker är roligt, Poly Bridge och Kerbal Space Program är 2 alternativ som kanske skulle passa han.

Det finns även Tux Paint som är ett målningsprogram för barn, går att välja olika former eller måla på fri hand om man vill. Spelas ljud när du målar så jag rekommenderar hörlurar så du inte blir tokig.