Inlägg

Inlägg som SpaceMan har skrivit i forumet
Av SpaceMan
Skrivet av requiro:

Krypto är skit.
Bitcoin är nått helt annat.

Faktiskt inte. Krypto är precis vad Bitcoin är.

Av SpaceMan

I stället för Ctrl+V kan man använda WinL+V.
Då får man upp en lista på alla kopierade/urklippta texter man gjort tidigare.
Använder det flitigt då jag klipper ut alla rader jag behöver ur ett dokument innan jag byter dit allt ska, och kan då klistra in dem en efter en utan att byta fönster.

Av SpaceMan

Jag tycker med det är tråkigt, men en positiv sak är att folk slutar åka till butiker i tron att saker finns där för att Google visat en gammal sida för dem. Hände flera gånger i veckan när jag jobbade inom detaljhandeln, och det var alltid vårt fel.

Av SpaceMan

ROLF!
Snacka om uppfintad på läktaren!
Edit: Då många är negativa vill jag tillägga att jag trots mitt resultat tyckte det var riktigt kul!

Av SpaceMan

Vore det inte så trist att inte ha arbetskamrater omkring sig så hade jag jobbat hemma oftare, men nu snittar jag nog runt 2 dagar hemma och resten på kontoret.
Det viktigaste för mig är att ha flexibiliteten att jobba när och var jag vill.

Av SpaceMan
Skrivet av Eclipse:

Får ändå lite deja vu från iPhone lanseringen. Vad ska man med en sån telefon till? För det priset?

Och idag sitter vi alla med smart phones.

Apple är inte först nu, men känns ändå som att dom bryter ny mark och att om 10-15 år sitter nog väldigt många av oss med något liknande runt huvudet. Kanske inte från Apple.

Apple var inte först med smartphone heller, även om många tror det.
Däremot var de de första som riktade sig till gemene man tillräckligt mycket för att skapa en revulotion inom mobiltelefoni. Tidigare smartphones var mer för "nördar" eller de som hade nytta av det yrkesmässigt, och då på tiden innan 3G då bristen på uppkoppling verkligen begränsade användbarheten. Apple kom med rätt produkt i helt rätt tid för att skriva historia.

Av SpaceMan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Och lite lödtenn och problemet hade ej funnits. De produkter jag jobbar med har allt fastlött om det inte finns ett vettig orsak till att inte löda det. Nu är mina produkter ute i tuffare miljö än en gamingdator.

Dessa är ju en variant/kopia på välrenomerade Molex Micro-Fit vilka jag använt väldigt mycket, dock aldrig stött på dem i annan form än crimpta från någon leverantör.
Lod i denna typ av kontakt skulle jag påstå är mycket ovanligt, och det har alltid fungerat utan.
Nä, det är någon som haft otur när de tänkte här.

Av SpaceMan

Inte varenda 386a i världen väl?
Innan Pentium fans ju flera tillverkare av samma processor, och 386 tillverkades även av AMD och IBM. /Besserwisser (men mest för kuriosa)

Av SpaceMan

Inget jag kommer byta till, men jag hoppas verkligen att tillverkare byter till denna eller liknande på produkter med färdiginstallerad kyllösning, tex grafikkort och SSDs. Där finns verkligen en stor potential för denna produkt!

Av SpaceMan

Om mina kemikunskaper hjälper mig här så är saltets uppgift att suga tillbaka fukten genom membranet när det svalnar.
Salt vill hålla en specifik fuktighet, tex så försöker NaCl (vanligt koksalt) hålla en relativ luftfuktighet på 75%.
Sjunker fuktigheten i luften släpper saltet ifrån sig vatten, höjs den suger det åt sig.
I denna applikation misstänker jag att man utnytjar faktumet att om man höjer temperaturen i kylaren sjunker den relativa luftfuktigheten, då varm luft kan innehålla mer vatten än kall. Vattnet i saltet dunstar då, och den avdunstningen kräver mycket värme (kolla kylartorn folk byggde till sina customloopar förr, eller kärnkraftverk).
När det blir kallt igen kan luften inte innehålla så mycket vatten längre, så saltet suger tillbaka det genom membranet igen.

Av SpaceMan
Skrivet av Aphex:

gaming-funktioner

innebär vad exakt? ingen freesync?
Annars väldigt intressant skärm, framförallt för att den saknar röd detaljering.

Jag har en äldre Ultrasharp som jag köpte för fotoredigering.
Med input lag på över 100ms är det svårt i FPS, så kolla det innan köp...

Av SpaceMan

Reggade mig direkt det blev tillgängligt som backup om jag glömmer plånboken, och det fungerade som det skulle. Behövde den idag, och då har BankID helt glömmt bort det och krävde att jag skulle regga mig på nytt med hjälp av mitt pass eller nationella ID.
Hjälpte mig knappast när jag stod hos postombudet, och otilliten till att tjänsten fungerar när jag behöver den gör att jag aldrig mer kommer använda den.

Av SpaceMan

Annonsen är avslutad

Av SpaceMan

Vattenkylt R9 290

Om du som jag föredrar tystnad framför prestanda är detta kortet för dig.

Full Face vattenblocket från EK installerades nästan direkt, efter att jag först testat att kortet funkade som det skulle innan jag vaskade garantin.

Då de tidiga 290-korten ibland var 290X med nedlåst BIOS är BIOS bytt.
Dessvärre hade jag inte den turen, men X-biosen (tror det är till ASUS ROG) gav även bättre mjukvarustöd, så den fick vara kvar.
Kortet har även gått rätt snällt överklockat första tiden, men då det gav så få procent övergavs det sedan länge.
Datorn har väl egentligen knappt gått alls senaste åren pga småbarn, men det ska det bli ändring på nu!

Kortet finns för avhämtning strax norr om GBG, men kan skickas mot betalning.

Om du är sugen så kasta in ett bud senast 20/8.

Läs hela annonsen här

Av SpaceMan

Tycker alla är onödigt neggo.
Visst, det finns inte så stor poäng med ett passivt chassi idag då Noctuas fläktar (och kanske Alphacool?) är i princip ljudlösa, men det var ju ändå läckert!
På rätt plats, tex ett fancy kontor, hade den där kunnat göra sig riktigt bra.

Av SpaceMan

Jag betalade över 6k för en 486 DX66 på 90-talet. Inte alls orimligt om en AMD 5600X hade kostat 150k idag med tanke på prestandahöjningen och inflationen...

Man måste få mer prestanda per krona varje år, och man kan inte räkna med att prestandaökningen får höja priset.

Av SpaceMan
Skrivet av perost:

Det gäller väl alla marknader? Om tillgången är mycket högre än efterfrågan så kan man ju inte fortsätta pumpa ut produkter, då tvingas man till slut sälja till förlust. Det har ju som artikeln nämner hänt tidigare att minnestillverkare gått i konkurs p.g.a. en övermättad DRAM-marknad. Så även om vi vill ha billiga minnen så är det nog långsiktigt bättre för alla att priserna inte kraschar helt, för det leder bara till att de stora tillverkarna blir ännu större.

Jag tycker väl varken bu eller bä i det här, då minnespriserna inte är så hauseade som GPU-priser. Det är inte där kostnaden springer iväg vid ett bygge, om man håller sig från extremminnen.

Tycker du har helt rätt i fet mesta. Börjar man närma sig gränsen för vad man kan sänka priset till, och ändå sjunker försäljningen, ja då måste man bromsa tillverkningen.
Se på Tesla, stora marginaler, så minskar försäljningen boostar man med sänkningar. Andra tillverkare kan inte sänka i samma utsträckning och tvingas bromsa tillverkningen istället för att inte bygga lager.
Då tillverkningskostnaden hos konkurenter är för hög, då funkar den strategin.
I samsungs fall är nog inte tillverkningskostnadens skillnad så stor och konkurrenterna få, och då är det inte värt att priskriga, och det är väl där hela kritiken kring monopol och karteller kommer in.

Av SpaceMan
Skrivet av tBiorrith:

Haha, jag gör likadant som du. Man fotar en bild med mobilen och behöver den på datorn - mailar sig själv.

Jag mailade förut, men det är ännu lättare att låta bli.
Väljer man dela och sedan med gmail så öppnas Gmail-appen med ett mail redo med bild som attachment. Backar du då så sparas det mailet som draft. Behöver inte skriva eller göra annat än att klicka bakåt när Gmail öppnas.

Av SpaceMan

Jag fotar mycket med telefonen och använder i arbetet.
Idag tycker jag det smidigaste är att share:a bilden med Gmail, direkt backa ur mailet så den sparas som draft, och sedan ladda hem bilden från Gmail i webläsaren från draftmailet.
Rätt smidigt, men detta kanske blir ännu smidigare.

Av SpaceMan
Skrivet av elkeR:

Det är en väldigt trevlig funktion tycker jag och många andra men jag förstår att man kan tycka historiksamlande obehagligt. Jag tycker det är lite mer okej när det har ett syfte som faktiskt gynnar mig samtidigt och ej strikt i reklamsyfte. Jag har upptäckt otroligt många artister, stora som små, och låtar som jag förälskat mig i totalt som jag troligtvis inte hade upptäckt annars.

Precis. Man lyssnar nog på väldigt obskyr musik, typ schlager, om man tycker den datainsamlingen är jobbig.
Jäkligt skönt om man nu kan förklara för algoritmen att finsk folkpop inte intresserar mig iaf.