Inlägg

Inlägg som risby har skrivit i forumet
Av risby
Skrivet av Gunvald Larsson:

Glöm inte plugga igen hålet i dosan med.

Finns det något bra att plugga igen med som man lätt kan hitta på typ Kjell & Co? Tänker att man inte ska gaffatejpa utan har någon silikonbit som sitter tätt.

Av risby

Montera ner gammal terrasvärmare från balkongtak, "klippa" strömkabeln?

Hade elektriker här i fjol när jag drog upp 3fas för köket och bad han kolla på elen som var dragen på balkongen (har en lampa och uttag). Lampan och uttaget var OK, men kabeln till terrasvärmarens isolering hade slitits bort (vilket syns på bilden) -- så via den vita boxen så kopplade han bor så det inte går något till terrasvärmaren längre

https://i.imgur.com/bbRyXcK.jpeg

Men nu ska balkongfasaden renoveras och vill ta bort terrasvärmaren, kan jag i princip bara klippa bort kabeln där det vita slutar och den blir grå/svart eftersom det inte går någon ström genom den?

Av risby

Adda Risby på EA-appen, också 35+ och hade varit kul med någon Discord med fler spelare.

Av risby

DETTA ÄR ABSURT! Steam Link SUGER, jag använder Moonlight tsm med Geforce experience som kör Nvidias funktion i bakgrunden och har HALVA latancyn än Steams absurt dåliga streaming. Hoppas de hittar någon workaround och behålla codec eller vaddetnuär som får det att funka.

Av risby

Oh, mina kompisars mamma köpte en dator via jobbet (som alla gjorde på den tiden) som hade ett 9700 Pro. Datorn hade även en "TFT"-skärm.

Minns att den klarade av att köra Morrowind på högsta inställningar, medan min dator med Geforce 2 MX (low-end versionen av Geforce 2) knappt kunde starta spelet. Samtidigt märkte man verkligen av input lag på TFT-skärmen när man spelade CS, och CRT var fortfarande kung när man spelade online.

Av risby

Detta verkar vara ett större och vanligt förekommande fel bland 30XX-korten utan någon konkret lösning

Jag har "lyckats" köra 8-bit nu ett tag utan att få felet, och det är en skillnad då min förra skärm var 8-bit, så inte förrän jag skaffade ny skärm som jag ändrade till 10-bit (och började få felet). Kört 8-bit nu i två dagar utan felet, och ställde in 10-bit idag och fick felet igen.

Lite tråkigt att inte kunna använda skärmen fullt ut bara pga Nvidias drivrutiner/firmware issues. Men jag spelar bara, så märker väl inte mycket skillnad mellan 8-bit och 10-bit.

EDIT: Hände nu i 8 bit så var ändå inte det.

Av risby

No input signal vid gaming, till båda skärmar - datorn kraschar INTE!

När jag spelar så dör bilden - no input signal.

Har en ny LG 34GN850 och en ny Deltaco 3m 1.4-kabel med 3440x1440 med 10-bit. Felet har smygit på sig efter jag införskaffa denna skärmen. Har ett RTX 3080 sen ett par månader tillbaka också, men funkat felfritt tills jag skaffa min skärm. En dag ville datorn inte boota (vit LED i BIOS = No VGA signal). Tog ut och in grafikkortet och körde Reset CMOS och bootat sen dess igen, men därefter började detta felet.

Felet med "no input signal" händer även på andra skärmen som har samma DP 1.2-kabel jag använt sen 2016... och testar även med HDMI till vardera efter skärmarna kastar upp "No input signal". Är endast en reboot av datorn som hjälper. Kopplar jag in min laptop till skärmarna funkar de fint under tiden stationära inte vill ge bild.

Igår kunde jag spela utan det hände alls på flera timmar, kanske 4? Idag hände det på kanske 1. Någon kväll tidigare i veckan efter 20 min. När det händer så är datorn igång, jag hör spelet. Jag kan alt-tabba, kan pausa/spela musik osv. Jag har bara ingen bild.

Ctrl+Shift+Win+B som resetar GPU drivisar gör sitt beep, men fortfarande ingen bild. Vid omstart av datorn får jag bilden tillbaka direkt.

Har avinstallerat drivrutiner med DDU och ominstallerat drivrutiner från scratch två gånge, testat både NV Clean install och senaste från Nvidia. Uppdaterat mobots BIOS till senaste (ASUS X470-F).

Mina tänkta felsökningssteg: Testat sätta ner från 10-bit till 8-bit och se om det hjälper. Om det inte gör det ska jag t o m testa bara gå på min gamla DP 1.2 från 2016 och köra den upplösning/Hz som tillåts via den. Och hjälper inte det får jag till sist testa att bara köra min gamla bildskärm som jag kört sen 2016... och skulle det fortfaranda hända vet jag att det inte alls har med bildskärm/drivrutiner/8vs10-bit att göra iaf.... Andra förslag?

Av risby
Skrivet av risby:

26 november hade jag köplats 86, vet inte alls nu. Man måste väl maila dem för att få reda på det? Men isåfall har kön på en månad gått ner 68 platser. Då måste den inte ha gått ner mer än 18 under december + februari tillsammans, annars skulle jag ju haft mitt kort. Dvs detta: https://www.inet.se/produkt/5411673/asus-geforce-rtx-3080-10g... ?

På tal om trollen, fick nu att mitt 3080 är skickat nu!

Av risby
Skrivet av LV455:

Vet du vilken köplats du har? Jag beställde ett 3080 TUC icke-OC 2020-09-19:

2021-01-05 Köplats 158
2021-02-02 Köplats 90

Det rör ju lite på sig, det är nästan så att man vågar hoppas på ett kort i mars.

26 november hade jag köplats 86, vet inte alls nu. Man måste väl maila dem för att få reda på det? Men isåfall har kön på en månad gått ner 68 platser. Då måste den inte ha gått ner mer än 18 under december + februari tillsammans, annars skulle jag ju haft mitt kort. Dvs detta: https://www.inet.se/produkt/5411673/asus-geforce-rtx-3080-10g... ?

Iofs kanske platserna där över 100+ bara varit folk som avbokat också.

Av risby
Skrivet av phm:

Beställde en 3080 TUF OC från inet 25/12. 1/2 var jag på köplats 561 och idag, 1/3, på plats 497. 64 kort har gått ut på en månad. Jag är så van vid läget att jag tänker ”huh över 60 stycken på en månad rätt bra!” 🥴

Jag förbeställde TUF icke-OC två timmar efter release hos Inet, förväntad leverans är nu slutet av april (och kommer nog fortsätta skjutas upp).

Av risby
Skrivet av BernoBuse:

Ja beställde tuf gaming från komplett 15.04 på releasedagen och har inte heller fått🥴 2a jan står det att dom ska komma in nu.

En kompis beställde TUF på Komplett 14:59, de öppnade lite innan 15... han fick sitt förra veckan.

Jag är själv plats 86 nu hos Inet på mitt kort, får vänta ett halvår känns det som med tanke på hur ASUS skiter i icke-OC.

Av risby

Väntar fortfarande på min 3080 TUF icke-OC beställt lite sent, två timmar efter releasen, från Inet.

Av risby
Skrivet av Jokobib_Bob:

Jag står fast vid min åsikt att 3an är bästa spelet i serien (och ett av de bästa spelen som jag spelat), slutet var långt från perfekt men det funkade väldigt väl med vad jag tycker att Mass Effect handlar om tematiskt. 2an är helt klart svagaste kortet i leken (främst pga uppdragsstrukturen). Att det kommer ett nytt spel är jag delad kring, skitkul med mer ME men BioWare tror jag inte längre kan leverera bra spel.

För mig är det tvärtom, tvåan är bäst. Trean spelade jag före Biowares "fix", det finns en orsak det är mest hatade spelet i trilogin...

Ettan var bra, men gameplayet var lite för rostigt och besöka alla planeter med Makon var inte kul.
Tvåan var allt perfekt balans av action och RPG.
Trean förstörde dem och EA-adifierade gameplayet för mycket.

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/a8baadc95f37b8e51a109f44489dfd...

Based on 1,256 responses.
https://www.pcgamer.com/ranking-the-best-and-worst-of-the-mas...

Bara 703 som svarade rätt dock

Av risby
Skrivet av aleves:

Gaaahh, nu kanske man äntligen får hoppa av denna äckliga "HUNT-DOWN-THE-RTX3080-24/7"-karusell för en gång skull 🤢

https://i.imgur.com/72t6v1p.jpg

Inte vad jag hade önskat mig kanske, om jag nu får detta kort överhuvudtaget nästa vecka. Men vid det här laget så tar man nästan vad som helst som inte svävar iväg från MSRP allt för mycket och då var denna absolut gränsfall i mitt fall.

Aja, håller inte andan direkt, men tummarna ramlar nog av snart om jag inte får tag på något i år

Kom det?

Av risby

Kommer det ens komma fler TUF icke-OC kort? Beställde Inet på releasedagen men känns som det inte finns sådana kort öht längre, för billigt? Känns som AIB bara vill sälja sina dyrare OC-kort.

Av risby
Skrivet av Larsp777:

Ok, nu har jag hittat min USB-C kontakt på datorn och kopplat in själva headsetet.

SideQuest lyser då grönt. Har försökt installera patchen men är osäker om jag lyckas.

När jag tar ut sladden blir SideQuest röd igen.

Om den lyser grönt när headsetet är inkopplat, bra. Lyser rött då du kopplar ur den, för SideQuest är inte trådlös mot ditt headset (det går... men vi skippar det nu).

När den lyser grönt, sök på Home (första sidan i SideQuest) högst upp till höger efter Virtual Desktop VR Patch.
På sidan har du "Install to headset" uppe till höger.

För att se om den installerades; uppe i högermenyn i SideQuest kolla Running tasks:

https://i.imgur.com/jqDN4A4.png

Där under ser du pågående installation, sen om den lyckades eller misslyckades. När den är klar, starta om headsetet (tror inte det behövs, men skadar inte), och starta upp Virtual Desktop. Nu om du installerat VRDesktop-appen på datorn, och ni är i samma nätverk, bör du kunna ansluta till datorn.

Tips är att under "Streaming"-tabben i Virtual Desktop sätt Bitrate till 32 och börja där och se om det är spelbart och utan stuttering, och öka ca 10 Mbps per gång. Jag själv spelar multiplayer i 32 Mbps just pga lägst latency, medans spel som HL Alyx kör jag upp i 60ish. Högre än så blir latencys för hög och kan ibland spika uppåt, för mig.

PS. Du kan också under Device & Settings (skiftnyckeln höger om Running tasks i bilden) sätta Questen till 90 Hz, fungerar för SteamVR och annat helt perfekt. Obs, detta måste man aktivera varje gång man startar upp sin Quest dock.

PS #2. Nu med SideQuest finns det mycket bra gratis spel att hämta, samt Pavlov är gratis (under betan).
Testa Hand Physics Labs för, ja... testa händerna.
Hibow för multiplayer pilbåge-battles, osv, osv.

Av risby
Skrivet av Mattias10:

Yes 100% elite strapen eller ett framtida halo strap är ett måste! Fick ont i ansiktet efter bara dryga 20 minuter med standard strapet... och kunde nu köra i mer än en timma utan några som helst problem med elite strapen! Tycker nog också att vr cover är ett måste för de som plannerar att använda det mycket. Läcker ju nämligen in hemskt mycket ljus från näs områdes och tycker inte att tyget är särkskilt bekvämt mot huden heller!

Kommer VR Cover täcka bättre nere vid näsan?

Av risby

Beställde ASUS GeForce RTX 3080 10GB TUF GAMING (icke OC-versionen),
17:30 från Inet på releasedagen, ingen leverans än (satt och refresha Nvidias store för FE och flippa ut fram tills 17... just precis innan korten faktiskt kom upp)

Någon som beställt samma kort och fått sitt, vilken tidpunkt beställde ni?

Av risby

1. Koppla din Quest till ditt Wifi á 5 GHz (det bör du ha gjort i setupen, men säkerställ ditt Wifi är 5 GHz)
2. Köp Virtual Desktop i Quest Shop
3. Ladda ner Windows-appen på VRDesktop.net och kör den
3. Följ https://sidequestvr.com/setup-howto (bilden i Steg 5 är inne i menyn)
4. Medan din Quest är kopplad till datorn och ansluten till SideQuest, ladda ner Virtual Desktop patchen, "Install to Headset".
5. Koppla loss headsetet och starta Virtual Desktop, inne i applikationen ska du nu kunna ansluta till din dator och tryck på "Start SteamVR", voilá.

Jag har en annan fråga till andra, tips på en bra Wifi 6-router? Jag har en router á 5 GHz som kom med Comhem, har 40-45 ms latency och teoretisk maxkapacitet på 866 Mbps enligt Virtual Desktop. Men vill inte punga ut 3000 kr för en monster-router.

Av risby
Skrivet av Stora Sture:

Tjena allesammans!

Körde verktyget, här har ni mina speccs. Någon som kan förklara varför jag inte verkar få någon boost i prestanda (snarare motsatsen) dock ordentligt sänkt Strömåtgång i riggen. Spännande verktyg dock lite märkligt resultat jämfört med typ alla andra i världen ^^

Kör ett MSI Gaming plus mobo med LLC satt till "mode3"

3600

Tack hjärtligt

Nu är jag själv en noob, men din Default är högre än min 3700X på Default. Så din CPU kanske är överklockad redan (via Ryzen Master eller BIOS?), och CTR klockar inte den lika högt därför mindre score. Om du kollar t.h. är din Voltage och PPT mindre, så du får en lägre elräkning utan mycket prestandaförlust om du kör på CTR