Inlägg

Inlägg som Da MusH har skrivit i forumet
Av Da MusH
Skrivet av Anthraxious:

En annan sak att tänka på förutom fossilbränsle är ju skattebesparningarna. Undantas inte elbilar den vanliga skatten? Är inte försäkringen billigare? Jag vet inte riktigt men vet att kostnader "runt om" är lägre. Då menar jag huvudsakligen skatt och bränsle vs el.

Visst är värdeminskning intressant men det viktigaste är väl ändå ekonomin runt bilen för de flesta. Man lever i nuet och köper man en bil ska man ha råd med den.

Ja supermiljöbilar är undantagna trafikskatten i 3 eller om det är 5 år. Därefter lär det vara en lägre skatt än vanligt då den baseras på vikt och utsläpp.

Försäkringskostnader ska täcka upp skador för krockar, stölder, skadegörelse osv. Det lär inte skilja på en elbil mot en motsvarande fossilbränsledriven bil. Motorskadedelen kanske skiljer något, men det är nog inte många ören.

Det jag invände mot var att någon trodde att man kunde spara in den större investeringen som det är att köpa en tesla idag mot en motsvarande fossildriven på bränslekostnaden. Jag ville belysa att bränslekostnaden är en nästan försumbar del av ägandekostnaden för en ny modern bil idag.

Av Da MusH

Att låta bli att spela ett spel för att det kanske laggar när du kommer upp i en gigantstad låter för mig lite bakvänt. Du kommer ha hur kul som helst på väg upp mot gigantstad. Du påverkar själv hur hårt grafikkortet belastas med detaljnivåer osv.

Köp det nu bara. Det är inget dyrt spel och du kommer som sagt ha kul, det kan jag lova. Många hinner ju "spela klart" innan dom ens är nära på någon 200k-stad.

Av Da MusH

http://www.vibilagare.se/bilfragan/bilfragan-varfor-inte-drag...

Det finns tyvärr fortfarande vissa saker man måste ha i åtanke när man kör helt på el.

Sen finns det andra applikationer där den passar bra. Jag har åkt med taxi stockholm-förare som kör ganska exakt batteriets körsträcka varje natt och kan ladda när passet tar slut och köra nästa dag igen. De har ju en optimal förbrukning och är storkonsumeter. Där kan den extra initiala investeringen förmodligen räknas hem i slutändan. I alla fall enligt prognos.

Av Da MusH
Skrivet av Neonodia:

400tusen för eldrift sparar man in ganska snabbt om man jämför med bensindrift

Nu är ju oftast bränslekostnaden en väldigt liten del av det totala ägandet för många normala användare. En sådan sak som värdeminskning är betydligt mycket viktigare. Här är det ju lite osäkert. Blir efterfrågan kanonstor så kommer värdeminskningen nog vara bättre än på en normal "fossildriven" bil. Visar det sig dock att hållbarheten är dålig, batterier blir kassa, tesla går i konken eller motsvarande så kan man åka på en större värdeminskning än tänkt och det kan snabbt bli dyrt.

Av Da MusH

Ja, du borde definitivt flytta det. Du kommer uppleva lägre temperaturer och lägre ljudnivå. Som det är nu så blockerar du luftflödet en del.

Av Da MusH

Det låter som att vi prata xDSL med tanke på tekniken. Den förlitar sig på att skicka signaler genom gamla tunne kopplarledningar som drogs en gång i tiden med tanke på telefoni och inte data. Det är inte ovanligt att en kabel till en villa passerar villan och går typ 500m bort på gatan och vänder och kommer tillbaka till exempel. Så tyvärr är det ett lotteri med hur långt avstånd du har till din station.

Kanske är din grannes hus ansluten vid ett annat tillfälle än ditt? Kanske har något varit där och gjort ändring/underhåll under tiden husen stått osv.

Man kan helt enkelt säga att iom att telefoni kräver så lite så har man inte prioriterat att då dram signalen med bästa kvalitet när man anslutit.

Av Da MusH

Det är väl ganska klart att Com Hem inte kan svara på om utrustningen fungerar i Bredband 2s nät? Det har ju bredband 2 byggt själva och vet vad som krävs.

Hur som helst, om kravet är att det är ett docsis-kompatibelt (gissningsvis 3.0) modem så är com hems coaxmodem det. Du måste förmodligen också ringa till bredband 2 och be dom mata in mac-adressen (står på en klisterlapp på ditt modem) i sina system, då dom antagligen knyter en bredbandstjänst mot en viss utrustning. Annars skulle vem som helst kunna ansluta sig via deras vägguttag.

Av Da MusH

Då var patch 1.4 ute med många mindre och några få större förändringar. https://steamcommunity.com/linkfilter/?url=https://forum.para...

Terraforming gör ju att man äntligen kan smälla upp international airports på många kartor där det nästan inte gått förut. Kunde direkt dra upp en gammal stad och modifiera den och få dit den flygplatsen staden trånat efter

Av Da MusH

Vilken DNS-server din dator ska använda sig av sätter du väl ändå i ditt operativ och inte i routern? En router skulle kunna låtsas vara DNS-server och ange sig själv som adress när din klient gör ett DHCP-lease. Men du kan alltid skriva över det själv genom att sätta det hårt.

Här är ett exempel på hur du gör i windows 7 https://www.opennicproject.org/configure-your-dns/how-to-chan...

Av Da MusH

Delägarskap kommer med skyldigheter och inte bara möjligheter. En sådan är att om företaget står och vackar ekonomiskt så är det du och dina med-delägare som ska se till att skaffa fram likvida medel för att betala ut till exempel löner.

Men det låter mycket märkligt att du inte i så fall har blivit informerad och att ni har samlats och tagit ett beslut i frågan. Be om ett ekonomiskt underlag som visar på vilka grunder dom tagit beslut om att ni ska tillföra kapital (här i form av avstående från lön).

Av Da MusH

Om du trycker eller drar mycket i kortet så kommer distanserna (tillsammans med skruvarna från andra sidan) att ta upp krafterna på ett bra sätt. Är du extremt varsam så kan du klara dig på väldigt få, men rekommenderat är att sätta ut dom på alla ställen där moderkortet är byggt för att ha dom, för att minska risken att du ska ta sönder moderkortet när du monterar i eller ur de andra komponenterna.

Av Da MusH
Skrivet av THB:

Påbörjat en lite udda stad

http://b.1339.cf/vndkneu.jpg

Stiligt! Men jag vet inte om det ser så väldans effektivt ut. Tycker du saknar lite ramper upp och ned från din ringväg. Gissar att det är väldigt få som nyttjar den helt. Men du kanske planerar att bygga ut något stort runt den?

Av Da MusH

Nu tittade jag inte så jättenoga. Men det där ser inte ut som ett "coaxmodem" nej. Det ditt modem gör är att omvandla en signal av DOCSIS-standard som överförs via coax som medium.

Om du har ditt modem/router i bryggat läge så kommer routerdelen inte användas, utan bara modemet som översätter åt dig. Så jag förstår inte riktigt vad du skulle vinna på att gå över till en egen adapter?

Av Da MusH
Skrivet av xcluzive:

Hur många enheter kan man ha anslutna till routern Netgear CG3100?
I nuläget har vi cirka 15 enheter som är kopplade till routern. Tre med kabel och resten genom WiFi. Självklart är inte alla aktiva samtidigt, men har senaste tiden märkt att en enhet helt kan tappa IP och inte få någon IP alls.

Följdfråga: Kan man köpa vilken router som helst i princip? Och vad ska man tänka på?

100/10 mbit

Jag hade ett CG3100 innan det CG3700 jag kör med nu och mitt 3100 var i alla fall defaultkonfigurerat av någon märklig anledning för att bara dela ut iprange typ 192.168.1.10 - 192.168.1.20 eller liknande. Så det var bara att logga in på routern/modemet och ställa upp ip-rangen. Jag fick precis samma problem som du med att enheter slutade få ip osv när det t.ex. var mycket folk på besök anslutna till WLANet.

Så är det enda anledningen till att du vill köpa router så behöver du inte det.

Av Da MusH

Jag håller med föregående. Du blandar nog ihop att läsa upp en fil från filsystemet och skicka ut den över nätverket med att transcoda (d.v.s bygga om hela filmen on the fly) och skicka iväg det.

Det senare gör du för att få ned bandbreddskrav, eller anpassa efter mindre skärm (tänk mobil) osv.

Av Da MusH
Skrivet av loevet:

@Da MusH: Det gick lite snabbt där, du har rätt i att det inte är laser utan ett läshuvud som registrerar övergångar i magnetisk laddning, rättar det nu. Men annars är det samma fundamentala teknik som används med läshuvud och motorer som flyttar läsarmarna. Allt har så klart blivit lite mindre och mer effektivt, men principen är densamma. Heliumfyllda hårddiskar är en av de största förändringarna som skett på senare år.

Jag håller med, allt annat stämmer fint! Jag bara hoppade till och blev lite förvånad över just det ordet

Av Da MusH

"och dels att en mindre motor behövs för att driva lasern som läser från skivorna" ...

Stämmer verkligen detta? Är det jag som inte hängt med i utvecklingen eller hur används laser för att läsa/skriva magnetism?

Av Da MusH

Billigare än typ ~400? Du kanske kan hitta någon bluetoothmottagare som har 3,5mm ut billigare än så. Men då tappar du förmodligen betydligt i ljudkvalitet. Fördelen är dock att du kan ansluta ljud oberoende av app.

Men mitt korta och enkla svar får bli, nej.

Av Da MusH
Skrivet av Laggzor:

sidan du inte har datorn står på, du kan slå omkull ett glas med bägge armarna, har alltid glaset så långt ifrån att det inte har någon chans att rinna / droppa över datorn

Jag har lyckats välta kaffekopp under pågående strid i battlfield. Notera det hela men tänka att det verkar stanna på bordet så jag tar det när matchen är klar (det var ju sjukt viktigt att vinna). Spela klart matchen och sedan inse att det runnit ned för bordskanten, in i springan mellan fonten och chassit och sprutat ut i hela datorn via frontfläkten.

Datorn fungerade hur som helst alldeles utmärkt. Jag bara stängde av och torkade av det värsta med en fuktig trasa. Men jag hittade nya kaffefläckar i chassit varje gång jag öppnade det i år framöver. Tills jag till slut bytte helt

Så man kan absolut ha tur också. Kanske att kaffe är en del bättre än julmust också dock.

Av Da MusH
Skrivet av Murloc:

Ska bli programmerare och funderar på att satsa på en position som Javautvecklare. Är bekväm med objektorientering och den grundläggande syntaxen i Java, men har inte en klar bild över vilka ramverk/teknologier jag borde sätta mig in i för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Det är ju så otroligt många teknologinamn som slängs runt i jobbannonser: Spring, Hibernate, JBoss, Maven, Ant, Git, Swing, Jenkins, JavaFX, Tomcat, JSP, JSF, JSA, EJB3... och listan fortsätter. Vart ska man ens börja? Vilka är ett krav och vilka kan man skippa? Känner mig mest vilse i teknologidjungeln just nu. Hoppas min fråga inte är allt för luddig.

Spring, Maven, GIT, Jenkins, Tomcat är relevant ur din lista. Resten kan du släppa väldigt snabbt. Finns säkert vissa specifika ställen där dom används, men rent generellt är det inget man bygger på längre.

Om du sedan ska börja webbutveckla till exempel så finns det många tekniker för presentation och eller CMS-verktyg osv. Men har du sakerna ovan i grunden så kommer det alltid att gynna dig och det räcker för att ta dig in och börja knacka bakom presentationslagret i många fall.