Inlägg

Inlägg som Ekner har skrivit i forumet
Av Ekner

Användare: @TonyTigern
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: mITX mobo+ram+cpu

Positivt:

  • Bra Packad vara

  • Snabb kommunikation

  • Trevligt bemötande

Negativt:

  • Inget jag kan komma på

Slutbetyg: 5/5

Av Ekner

Bjuder 700 isåfall

Av Ekner

Jag tar gärna denna för utsatt pris plus frakt Är som du säger ute efter ett m-itx med många sataportar, så detta vore perfekt.

Av Ekner

Klockrent debutinlägg

Av Ekner

Har du några galler framför chassifläktarna? De brukar dåna ganska mycket oavsett vilken fläkt som sitter där.

Av Ekner

Bjuder 200kr+frakt för kylaren.

Av Ekner

@attackbjorn: Den finns kvar, du har pm

Av Ekner
Skrivet av djdennistm:

350kr plus frakt🤗

Bud noterat, men lite väl lågt 450 plus frakt?

Av Ekner
Skrivet av valentin89:

Dum fråga kanske men iaf, är det endast avhämtning?

Skrivet av djdennistm:

Tänkte fråga samma sak. Annars ger jag bud om du skickar med frakt

Det går bra att skicka, bara köparen betalar frakten

Av Ekner

HTPC/Surf/pfsense-burk s775 quadcore 550ti

Har en komplett Budget Special-dator till salu, säljer pga nyss uppgraderat. Har alltså använt denna fram tills alldeles nyligen.

Xeon X5460 3.16GHz. Alltid överklockad i min ägo, inga lögner här Går svalt och stabilt i 3.8GHz.
Asus P5Q Premium med 4st Ethernet-jack, potentiellt router-material.
4GB DDR2-ram
Geforce 550ti 1GB Passivt (Arctic Freezer 7)
250GB HDD
Fractal Define 4-chassi
2st 140mm Fractal-fläktar

Processorn är S771->S775-modifierad av mig själv 2014 och har funkat klockrent, har varit i dagligt bruk sen dess. Kräver ingen överspänning för överklockning, utan går att undervolta ända upp till de 3.8GHz jag oftast kört den i. Klarar GTA V och Youtube 1080p60, som exempel på cpu-krävande workloads.

Säljes för 500kr eller högre bud. Finns utanför Mora.

Läs hela annonsen här

Av Ekner

Jag byter mellan trackpoint, en lätt trådmus, och en kensington trackball-mojäng för att få lite variation i mushanden och det funkar riktigt bra för mig. Tar bort kulan i kensingtonen och torkar rent glidpunkterna från fingersmuts ungefär en gång om dagen för att minska friktionen, och efter det är trackballen helt klart den minst uttröttande musen att använda.

När det gäller tangentbordet har jag fastnat för ett gammalt rubber dome med alldeles lagom mjukt motstånd, som jag inte blir trött i fingrarna av att skriva på. Spacebaren har jag bytt mot capslock-tangenten, så jag kan använda tomrummet bredvid till att vila tummen, och att bli av med capslockfunktionen gör ju inte så mycket Det är ett tenkeyless, så att händerna kan vara lite närmare varandra, vilket gör massor för axlarna. När jag bara surfar sätter jag musen ungefär mitt framför piltangenterna, så att handavståndet blir ännu mindre.

Handledsstöd är bra grejer, men bara om de verkligen behövs. Prova hur det känns med en hopvikt tidning eller nåt sånt framför tangentbordet först, så du får känna på hur sittställningen blir vid just ditt skrivbord med din stol osv.

Innan jag gjorde bytet till weird möss och tenkeyless hade jag ofta ont i fingrarna, särskilt i mushanden. Men nu är allt bra igen I övergångsperioden tog jag pauser ibland för att massera händerna, öppna och stänga dem, justera sittställningen osv, och det verkar ha hjälpt mina problem helt.

Av Ekner

Sitter här med 2x2gb 667mhz Kingston So-dimm som du kan få för 200kr inkl frakt

Av Ekner

Gissar att du skulle kunna köra s775 för liknande pris/prestanda, och där finns ju en del bra moderkort och cpuer att välja på. Jag gillar kombinationen Asus P5*-moderkort och Core 2 Quad eller Xeon X54**. Inte helt säker på varför du väljer plattform utifrån cpun sådär, när cpuer från den tiden ofta är billigare och lättare att få tag på än själva moderkorten.

Av Ekner

Lite nyfiken bara, vad gick display dockan för?

Av Ekner
Skrivet av rubbe:

Hej! Finns inte TDL kvar så är det väl vara höra av sig till dom för hjälp. Eller så prövar du hifikit dom har ganska bra koll på högtalare.
Mvh

Japp, Hifikit borde kunna hjälpa välja ut ett lämpligt utbyteselement, alternativt reparera de du redan har. Hur gick skadan till?

Av Ekner

Du behöver en 12V till 240V inverter. Finns på Biltema, Kjell o Company, Jula och så vidare.

Av Ekner
Skrivet av Efta:

Är det bara jag som inte tycker att prestandaökningen är extrem? Kul att den överklockar bättre dock, och blir prislappen hyffsad blir det ett köp ändå.

Snarare så att detta är första grafikkortslanseringen på många år där vi sett såhär hög prestandaökning från tidigare generation. Good to be back, hoppas det håller i sig.

Av Ekner

Visst, det går bra. PMar dig.

Av Ekner

Presentkort Dressmann 500kr

Säljer mitt presentkort på Dressmann med 500kr insatt. Giltigt till 23/12 2017. 350kr eller högsta bud.

Läs hela annonsen här

Av Ekner

780.