Inlägg

Inlägg som m3tr0 har skrivit i forumet
Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Fult.

Ja. Den sämre varianten hade ju kunnat hetat 4810 istället eller nåt.

Av m3tr0

För lite spänning till nordbryggan? Nån tokig BIOS-inställning?

Förresten, 70 grader i load. Kanske du skulle installera om kylaren alt lappa kylaren och processorn.

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av osgorth
P4 klarar nog inte SMP, den hinner inte med deadlines. Den lägsta proppen som fungerar med SMP är i mina ögon Pentium D (första dual-core). Jag har en sån på 3.2GHz och den klämmer en SMP WU på ca 5 dygn (deadline är 6 dygn) - ca 400-450 PPD.

Det får nog bli den vanliga CPU-klienten i så fall. Och rent spontant blir nog det en väldigt slöseri med el - ett enda Nvidiakort kommer piska 15 P4-burkar som kör CPU-klienter. Enkelt dessutom!

Det var riktigt klent. Iofs tänkte han ju sätta grafikkort i dem men det finns ju inte många AGP-grafikkort som klarar folding att välja på. Inga high-end iaf.

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
SMP på en kärna? Multithreading?

Om man har Hyper-Threading på alltså. Fast jag vet inte om SMP/HT ger mer PPD men det får man väl testa.

edit: axeteg, eftersom du har en hel farm på 15 datorer så kan du strippa varje dator så mycket som möjligt dvs endast ha kvar processor, minne, moderkort och nätagg. Nätverk måste finnas också. Då skulle datorerna kunna boota via nätverket. En dator måste då agera nån slags server som lagrar arbetet. Här har du en bra guide för att sätta upp en farm: http://forums.extremeoverclocking.com/t268290.html

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Det med ljudet, man kan höra väldigt tydligt när ljudet spelas om (loop). Tex gräshoppa ljudet. Är det meningen?

Det har jag inte tänkt på så jag vet inte...

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Förresten, nån som hört denna sången?
http://www.youtube.com/watch?v=64gtIvBpl2g

Ja den låten är ju hur skön som helst

Lite jobbigt dock att positioneringen av musiken ändras så ibland så tycks det komma från ett annat håll än från bandit-basen. Nån bugg med ljudmotorn kanske.

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
P4or sa han till mig.

De lär ju få rätt bra score om de får gromacs-kärnor åtminstone. Vet dock inte vad som ger bäst PPD: SMP vs den enkeltrådiga klienten, HT vs ingen HT, Linux vs Windows. Men du kan ju försöka hitta den optimala konfigen iaf.

Av m3tr0
Av m3tr0

Axeteg, vad sitter det i burkarna?

Av m3tr0

Hårddiskar tar bara från 5V och 12V. I vilket fall så får du väl skaffa kraftigare nätagg. Du kan ju också klocka ner och undervolta processorn.

Av m3tr0

Större uppgraderingar som grafikkort och processor/moderkort sker kanske runt vartannat år eller så men mindre uppgraderingar oftare - kanske måste ha mer minne, ny hårddisk, ny kylning, eller nåt. Alla köp sker när jag känner för det ungefär.

Man kan väl säga att när man väl känner att man är klar med sin PC (dvs den går tyst och stabil och har hittat de bäst presterande inställningarna) så har det oftast gått så lång tid att det är dags för en ny, större uppgradering dvs prestandan i nya spel räcker inte längre.

Av m3tr0

Och nu är jag tillbaks igen i full styrka. Min rigg i sign hade lite värmeproblem så det blev en liten paus.

Senare nån gång tänkte jag byta till en bättre grafikkortskylare och CPU-kylare och överklocka lite. Får se hur stor boost det ger.

Av m3tr0

SmOOthy, jag har hört (vet inte hur bra det stämmer) att Clear Sky är mycket känsligt för instabilitet (hårdvarumässigt) men jag vet ju inte om det är det som är felet hos dig.

Jag har iaf haft tur då det funkar galant. Jag körde med patch v4 från början, utan mods och med nocd-crack genom hela spelet (har inte kört det på ett tag men kommer troligen patcha det och lägga in lite mods när jag kör det igen). Inga in-game krascher alls. Dock 2 CTD när jag skulle ladda en bana. Och buggar finns en del av har jag märkt. Lite konstigt då vissa får massor med krascher men jag själv har då inga problem alls.

Men det är ett bra spel så jag hoppas du får igång det.

Av m3tr0

Funderar på denna kylare till min Phenom på ett Asus M3A32-MVP mobo. Vad är det för skillnad mellan Ultra 120A och Ultra 120 extreme? Vilken bör jag välja?

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Mr.Bravo, bra historia där
Nej red forest skogen är inte att leka med.. usch.

Jag hatar blödandet ^^
Om man bara blir liiite skadad så börjar man blöda direkt, och om man då inte har bandage så ligger man illa till..

Håller med. Skön historia. Hatar också Red Forest. Alltid lika jobbigt att ströva i den skogen. Sen alla osynliga monster (bloodsuckers?) som man kan höra fotstegen av men inte se.

Ang blödandet så försök att inte använda bandage i onödan utan vänta tills striden är över.

Av m3tr0

Jag tycker det inte är så värt att köpa ett till 9600gt. Billigt förvisso, men SLI ger väl sällan 100-procentig boost. hd4870 (gärna 1GB) eller gtx260 är nog bättre val egentligen om man ska få större skillnad.

Av m3tr0

Rafner, du skulle ju kunna lappa dvs planslipa kylaren och cpu:n.

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWE|OggE
"MSN VIRUS hjÄÄÄÄlp"
Börjar ju bli lätt uttjatade. 98% av fallen finns det en lösning tillgänglig om man bara söker på t.ex. google. På det sättet löser man ju även problemet snabbare än att sitta på ett forum och vänta på svar...

SÖK.

EDIT:
Detta hade inte mycket med topic att göra kom jag på nu.

Håller med dig. Google är oöverträffat när det gäller att hitta lösningar på problem. Och till mycket annat också.

Av m3tr0

Overclockme, då har du fått ett likadant mobo som mig då :). Kylningen är bra och du har 10-fasig strömförsörjning som klarar av att hantera mycket ström så det lär inte hindra dig iaf. För att nå extrem klock behöver du dock ett mobo med sydbryggan sb750 som Asus M3A79-T Deluxe.

Själv har jag inte riktigt pressat det så hårt hittills då processorn blev rätt varm. Men nu har jag sett varför den blev så varm. Ytan på originalkylaren var inte speciellt plan så jag håller på att lappa den nu. Vet dock inte om jag skulle våga lappa processorn men jag ska iaf kolla om det överhuvudtaget behövs. Sen var det lite damm i flänsen också men det är ju snabbt åtgärdat.

Av m3tr0
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Overclockme
Min dator är mycket välkyld, men det kan väl hända att jag var lite väl optimistisk när jag skulle pressa skiten sådär ur ett luftkylt system. Är mycket nöjd med gigabyte annars faktiskt.
Nåväl, fick ett nytt moderkort på garantin, så nu är allt frid och fröjd.
Phenomen klarade marelden och rullar numera i lämpliga 16*200= 3200 på 1,375v.

Låter fint, men bytte du till ett annat moderkort eller ett likadant?