Inlägg

Inlägg som zightx har skrivit i forumet
Av zightx

Är exakt lika för mig, men Safari kan ju hantera inbäddade färgprofiler utan att man behöver fulhacka.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mixdisk
Det är bökigt med låg effekt och lång uppladdningstid.

Tar lite styrka? Det tar massor. Räckvidden är 8.0 m med 1/250 (ISO200 f=50 mm f/8). Med FP-sync och 1/500 är räckvidden nere på 2.7 m. Det är drygt tre steg skillnad, alltså går det åt 8 gånger mer ljus bara för ett stegs kortare tid!

Jag får väldigt korta uppladdningstider och hög effekt med min SB-800 med en synktid på 1/500. Hur man än vrider och vänder på det är det inte annat än en fördel.

Frågan är varför man skulle vilja använda f/8 och slutartider snabbare än 1/250?

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dumbo
Nu stöjder ju inte alla kameror FP-synk och man kan inte använda blixten på full styrka med FP-synk.

Nej, alla kameror stödjer inte det men då får man väl köpa en sådan kamera som har det om det är så viktigt att ha hög synchastighet? Ja, FP-sync tar lite styrka från blixten, vet inte om det tar någon styrka på 1/250 men den blir svagare på snabbare slutartider.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mixdisk
Nej, D70 är mycket större, klumpigare och är allmänt omodern.

Han använder en SB-400, även det för det lilla formatet.

FP-sync är rätt bökigt, ger väldigt låg effekt. Inget för seriebildtagning i solsken mao.

Tja, att D70 skulle vara sämre kamera än D40 är nog mer en smaksak, för mig överväger det att D70:n har inbyggd AF-motor.

Vad är bökigt med FP-sync? Bara att aktivera i kameran så är det klart? Ger väldigt låg effekt är att underdriva. En vanlig speedlight är knappast något för seriebildtagning i solsken utan FP-sync heller.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mixdisk
Är helt inne på ditt spår ang. Ken Rockwell.

Det är knappast en slump att han t.ex. listar Nikon 18-55 som Nikons 2:a bästa objektiv, någonsin. Många klagar på den gluggen och tycker den inte ens duger som dörrstopp. Därmed upprör han många och genererar mer trafik. Men det han skriver stämmer, om man ser det från hans perspektiv och funderar på vad han menar att man ska använda sakerna till. Han säger själv att han gillar att skoja till det, dessutom kan det låta som att allt han skriver är ren fakta "så här är det". Har man då svårt att tolka text eller inte är tillräckligt uppmärksam är det lätt att får fel uppfattning.

Så, har man ingen känsla för subtila skämt eller svårt att bilda sig en egen uppfattning har man inget där att göra.

Gillar man däremot att läsa (ofta från ett sunt perspektiv) att läsa recensioner och artiklar men en smula humor är sidan underbar.

Anledningen till att han höjer just D40 till skyarna och inte t.ex. D40x eller D60 är tack vare den snabba bilxtsynken. Om man inte tar bilder i starkt solljus med upplättnadsblixt spelar synktiden ingen roll. Åter igen, man måste se det från hans perspektiv.

Isf borde han ju hylla D70 också.

Och om han inte vore ett nötägg skulle han bara kunne sätta en SB-600/800-900 på kameran med FP-sync och synca blixten på alla slutartider.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oskifer
din drömsurfplats gissar jag på

Hehe, japp. Stämmer.

Av zightx
Av zightx

Kom på att jag såg The Wrestler förut, tyckte den var rätt bra 7.5/10. Outrot när Springsteen börjar sjunga och eftertexterna börja rulla är lite magiskt, man får sig en liten funderare. Hade inte så höga förväntningar på filmen, trodde den skulle vara ganska annorlunda än vad den var men den överträffade helt klart förväntningarna.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av volfram
Läs här vad han säger om D90 -----> www.kenrockwell.com

Tja, allt han säger ska man ta med en ganska stor nypa salt.

Av zightx

Skulle också rekomendera 35/1.8. Riktigt trevlig glugg som du kan behålla även om du vill byta upp dig till ett mer avancerat kamerahus i framtiden.

Av zightx

The fifth element 6/10. Helt okej rulle, inget magiskt men funkar.

Av zightx

Tråkigt.

Av zightx

Tja, något roligare att pedobear ligger etta. Tråkigt att fragbite ligger tvåa.

Av zightx

Haha, är det någon som inte är tvingad?

Av zightx

Grejen är att programmen är så dåliga (Robinson, Big Brother) så ingen ser dem om de inte sätter ut en fet jävla banner i ena hörnet.

Av zightx

Om styrpulpet funkar så låter Ockelbo B16 som ett klockrent val, äger en själv. Du kan få en före både billigare och dyrare än 50k, beroende på skick, ålder och motor.

Av zightx

Kameror

Nikon D200 + MB-D200
Nikon F4s
Nikon EM
Lomo Smena 8M

Optik

Nikon 17-55/2.8
Nikon 80-200/2.8 AF-D
Nikon 50/1.8D
Vivitar 24/28
Itorex 80-200/4.5
Nikon E Series 50/1.8

Blixt
Nikon SB-600
Nikon SB-26
Nikon SB-24
Soligor Mk-3A (Liten skitblixt jag har till Smenan)

Väska

Domke F-1X
Lowepro Lumina beltpack (Fick med den när jag köpte Domken)

Övrig utrustning

2st studiostativ med blixt/paraplyfästen med 2st vita paraplyer
CTR-301 radiosändare med 3st mottagare
En del 135 film, mest T-Max.
Blåsbälg, putsdukar

Mitt bästa köp

Svår fråga, jag är jäkligt nöjd med Domken, en riktigt bra väska. Jag skulle vilja säga 17-55 för det är en riktigt bra glugg men tyvärr pajade den efter ett litet fall och fick repareras för 5.5k, tur att man har försäkring. Men ja, det är fortfarande ett bra köp men tycker den tålde lite väl lite för att vara en proffsglugg. Sen fokuserade det även lite fel (dock inte så kraftigt som Sigmat nedan) men det fixade Lasses Kameraservice gratis.

80-200:at fick jag ett riktigt bra pris på så den var nog ett bra köp av den anledningen, sen är det ju ett väldigt trevligt objektiv också.

Tamron 17-50/2.8 var nog ett av de bättre köpen också, riktigt prisvärt, inget som helst strul med det objektivet heller, fokus var spot on osv.

Mina sämsta köp

Sigma 18-50/2.8, felfokuserade väldigt mycket, så den blir nog det sämsta köpet. Eller Nikon 18-70 som pajade helt utan anledning, dock gick det som tur var att reparera för enbart 300kr, en iofs rätt trevlig glugg annars. Men Sigmat blir nog sämsta köpet, kommer hålla mig undan från Sigma ett bra tag, störde mig också på att zoomringen gick tvärt om emot vad alla andra Nikon-objektiv gör.

Alltid i väskan

Jag brukar inte använda väskan alltid, ibland tar jag med mig bara kameran. Men jao, blåsbälgen brukar alltid åka ner i väskan och en putsduk, tar ingen plats typ och är väldigt bra att ha.

Pics!

http://farm4.static.flickr.com/3649/3595092031_91e5c5f692.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3395/3595619794_a4ffb5e7d3.jpg

Av zightx

http://farm4.static.flickr.com/3411/3655399388_b72066a4ac.jpg

Den blev lite stor för att ha i tråden så klicka för större.

Strobist info: D-lite 4 med softbox till höger om kamera, SB-26 vänster, reflexskärm vänster, SB-600 på kamera.

Av zightx
Av zightx
Av zightx

Härligt med ny tråd, synd att det är sämst väder bara.

Bilden är direkt ur kameran.

http://farm4.static.flickr.com/3325/3629033048_01dd3d090d_o.jpg