Inlägg

Inlägg som zightx har skrivit i forumet
Av zightx

Jag har addat alla i tråden som jag hittade på uplay, heter zightx där med. Fritt fram att adda mig.

Av zightx
Skrivet av Dragone:

Du aktiverar koden i Origin och tankar de där igenom.

Klockrent, tack för snabbt svar. Då har man lite att sysselsätta sig med i helgen förhoppningsvis.

Av zightx

Om man köper spelet i en fysisk butik med DVD (typ http://www.webhallen.com/se-sv/spel/pc/200410-battlefield_har...) kan man ladda ner spelet lagligt via nätet någonstans och installera det? Har skippat DVD-läsare i nya datorn och tänker inte beblanda mig med att sitta och växla massa skivor alá Baldurs Gate.

Av zightx

Jag kör 4690k och GTX 970 (båda lite överklockade) och får ~60 FPS i FC4 på Ultra i 2560x1440, enda jag drar ner på är AA som jag kör på SMAA. Märker ingen direkt skillnad när man öker till AA till någon x8 heller, behövs väl knappt på så hög upplösning. Kör med Vsync på så jag ser inte när FPSen går över 60 men ibland droppar det ner till 50-55 men flyter på bra enligt mig. Ett singel GTX 980 lär klara spelet fint.

Av zightx

8 GB DDR3 2400 MHz HyperX Predator 499kr, finns bara på lager i Uppsala.

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/internminne/ddr3...

Av zightx

Kortet är 297mm enligt Tom's Hardware (http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-97...). 310mm som står på Gigabytes hemsida är antagligen som Bad boy rune säger om man mäter med kontakterna som sticker ut.

Beställde hem ett kort själv också till en ny spelburk. Får hoppas någon lucka bjuder på en 4690k.

Av zightx
Skrivet av Marticus:

om 3 år när spelen blir mer tungdrivna och grafikkortet börjar svettas så kommer han få dra ner inställningarna, då belastas CPUn mer och skillnaden mellan processorerna kommer bli märkbara.

4690k t.ex. har ju inte HT heller. Det du säger ovan är att grafikkortet är flaskhalsen, bättre att lägga mer pengar på ett grafikkort då i så fall.

Av zightx
Skrivet av Marticus:

ingen HT i den processorn, skulle vara otrolig prestandaförlust i spel som stödjer det.

http://i61.tinypic.com/11cf3m0.png

Vem spelar i 1280x720 på en extern skärm? Ingen. När man skruvar ner upplösningen sådär mycket så blir inte grafikkortet flaskhalsen utan CPUn.

Titta på en mer verklighetsförankrad upplösning:

http://i.imgur.com/lqJTFmG.png

Därmed inte sagt att det är skillnad i vissa spel som kan använda sig av fler kärnor, för hela testet: http://www.sweclockers.com/recension/18964-intel-core-i5-4690...

Av zightx

Jag har själv samma problem med en VPS. Kör PPTP på min Raspberry Pi här hemma och det fungerar bra men lite osäker på hur jag ska konfigurera localip och remoteip när jag bara har ett publikt IP.

Får du någon respons över huvud taget om du kör traceroute på ett IP?

Av zightx

Trevlig artikel. Har missat att vattenkylning blivit så billigt och enkelt på senaste tiden.

Av zightx
Skrivet av Flugfarfar:

Jag använder VIAddress : The Global Leader in Package Forwarding när jag handlar från USA iaf, har handlat både från amazon och eBay och det funkar bra. Man registrerar sig på viadress.com så får man en personlig adress som man kan handla till i USA, sedan vidarebeforas paketen. Om shoppen inte accepterar ditt kreditkort kan de även betala åt dig. Hoppas det hjälpte!

Edit: Tjosan hoppsan tråden var visst rätt gammal nåväl, kanske hjälpte nån ändå

Tack för tipset. Sidan verkar ju riktigt bra.

Av zightx
Av zightx

Att ta reda på hela någons personnumer är ju inte direkt svårt när man vet var en person bor och heter.

Jag skulle vakta brevlådan med en kofot och ge personen på käften.

Lättast vore ju om du kunde komma på personen och konfrontera den. En polisanmälan är ju givetvis bra, men lär väl tyvärr inte göra mycket i praktiken.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Kostnad helt enkelt. Du får ett 85/1,8, ett 35/1,8 och ett 18-70 för mindre pengar än vad ett 17-55/2,8 kostar. Vill du så kan du kasta in ett 50/1,8 och ända komma undan billigare än ett 17-55.

Canons 18-55 och 17-85 presterar inte bra hur mycket man än bländar ner, fler skräckexempel finnes

Den tidigare versionen av 18-55 var väl inte så mycket att hänga i granen men att den presterade så dåligt att den inte fungerar 2-3 steg närbländat är att överdriva. Nya versionen är det inget fel på. 17-85 verkar ju prestera helt ok nerbländat också, att det inte är jätteskarpt precis längst ut i kanten kanske inte spelar jättestor roll känner jag.

Visst får man fler primes till priset av en pro-zoom. Om man gillar flera objektiv att byta runt mellan eller att ha ett på som funkar hela tiden är en smaksak, jag föredrar det senare. Nikons 17-55 är ju bästa normalzoomen man får till DX.

Men om det enbart handlar om kostnad, personen går ju i tankar att köpa en kamera för 20k, känns väl som personen vill ha bra grejor då och inte bara det billigaste alternativet.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Så länge du inte ska ner på bländare 2,8 så har det ingen betydelse. Nikon 18-70 är snorskarpt nerbländat till 5,6 eller 8. Behöver du kort skärpedjup är det förstås inget alternativ, men nerbländat presterar det riktigt bra.

Vilka brännvidder är det som är intressanta? Ska du ha något kortare så kan ju en 35/1,8 vara ett bra alternativ. Ska du ha något längre så kan 85/1,8 vara ett vettigt alternativ för porträtt.

Vilka objektiv presterar inte bra nerbländat 2-3 steg?

Om nu 17-55/2.8 inte är intressant om man inte ska lira f/2.8, varför börjar du då sedan rekomendera snabba primes?

Av zightx

Du är missnöjd med att bilderna blir orangera, ställ vitbalansen antingen manuellt i kameran eller plåta i RAW och ställ den efteråt i datorn?

Av zightx

Känns faktiskt inte som du vinner så mycket på att tjacka en D700 om du mestadels ska plåta i studio. Satsa hellre på ett Nikon 17-55/2.8 eller något passande objektiv.

Av zightx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mafnus
*bild*
Bridge of no return. Denna bron återfinns vid gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Sönderredigerad eller funkar den såhär? Tycker den inger rädsla och mystik på ett sätt som återspeglar känslan av att besöka gränsområdet.

Redigeringen funkar, känns lite för centrerad bara.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mYrAns
*bild*

Kommentarer :'>?

Känns lite tom. Även lite tråkigt med ett träd centrerat i mitten.

Av zightx

Kul bilder att kika på. Posta gärna mer ögongodis om du har.

Av zightx