Inlägg

Inlägg som Xerbee har skrivit i forumet
Av Xerbee

Skrev en solver idag som hittar alla ord, kul liten utmaning
Tack för ett skoj spel!

Av Xerbee
Skrivet av KjellO:

Det ser inte rätt ut. Skall vara enl denna bilden för B koppling.<Uppladdad bildlänk>

En bra guide hittar du här.

Nej, det ska vara enligt det som färgerna i rutorna visar för just det specifika uttaget. Ordningen är på inget sätt standardiserad på punch-down sidan utan bara i kontakten. Kretskortet i din bild kan koppla om det lite hur som helst mot kontaktdonet.

Av Xerbee

Det här är inte fiber.

Fråga 1: Aldrig använt men det ser ut som vilket annat punch-down don som helst.
Fråga 2: Av det man kan se så verkar det fel. Du har ju inte följt färgkoderna?

Av Xerbee

Kolla efter typ 1L PC. ServeTheHome har en TinyMicroMini-serie eller vad den nu heter som är intressant. Dell optiplex 7040 kör jag hemma och är väldigt nöjd. Gav nog 150Eur på ebay.

Av Xerbee
Skrivet av Selmalagerlöf:

rip... man har bara lust att banka skiten ur drägg som stjäl andras saker... om du köper en ny cyckel så kan du preppa cykeln med sensorer som känner av om den bli stulen, som i sin tur armerar en pneumatiskt styrd stång som färdas igenom sadeln och ger drägget ett nytt rövhål xD

Blir en AirTag på nästa cykel, men polisen lyfter väl inte ett finger även om de får den uppdukad. Tankarna på larm har slagit mig, skulle kunna fixa något så man får en notis i telefonen också.

Skrivet av BergEr:

Har alla våra cyklar i lägenheten.

När jag är ute har jag med mig ABUS Cobra 10/200 Vajer, ABUS CityChain 1010/85 Kedjelås

Hoppas inga cykeltjuvar hänger här!

Enda stället cykeln står annars är på jobbet bakom vakter, taggtråd, kameror och 4m högt staket. Såklart låst och synlig från kontoret.

Skulle aldrig fundera på att lämna cykeln över natten på ett ställe där folk har tillgång (t.ex cykelrum, cykelställ vid hyreshus).

Kan folk stå och såga i några minuter spelar det inte stor roll vad du har. Speciellt inte om de ser cykeln utomhus varje dag på samma ställe.

Det är ju så klart bäst, men det går inte alltid. I det här fallet sov jag hos tjejen och att släpa in en smutsig cykel hos någon annan känns inte okej.
Har haft den i hallen hemma också men det blir ju otympligt om man inte har så mycket plats.

Skrivet av mrqaffe:

Trist!
Bosch och Brose har i vart fall motorer som ger 80Nm eller mer vrid så det är inte omöjligt att hitta färdiga cyklar utan det är bara att läsa databladen ordentligt.

Det får jag spana in då! Tack för tipset

Av Xerbee

Jahopp då blev man bestulen på sin cykel i natt. Låst med ett AXA Defender och tillhörande kedja runt ett cykelställ.

Vad kör ni andra med för lås? Funderar på en rejäl kätting som säljs för MC som nästa lås. Risken är väl att man bara förlorar en tusenlapp till när de sågar upp det.

Tips på ny cykel mottages också tacksamt, hade en White GX LTD som jag konverterat till elcykel. Men nu funderar jag på om det inte ska bli något färdigt. Är bara rädd att de inte har samma kraft, tror min motor låg på 80Nm.

Av Xerbee
Skrivet av palusa:

Kollar man lönetråden där alla tjänar 60-100.000 sen här där ingen är villig att betala nån hundring för Netflix 😂

Man skulle nästan kunna tro att det är fler än en medlem som skriver här.
En tråd där man kan skryta om sina 100+ i lön lockar en annan typ av medlem än en gnälltråd om priser.

Av Xerbee
Av Xerbee
Skrivet av aragon:

Nja här var det sensorn som satt för långt bort för kontroller, med visonic så ville inte dom ikea relä som satt i mellan skicka vidare signalen från sensorn. Det fungerade med andra sensorer eller om jag använde andra relä, men just visonic ville inte fungera med ikea. (Dvs själva meshen/vidarebefordra funkade inte) då du blandar skulle det varit intressant om du stött på fler märken med samma betende. Dvs kan anslutas till samma hubb men inte mesha.

Aha då är jag med på vad du menar. Har aldrig upplevt något sådant.
IKEAs strömuttag agerar ju också router i nätet så det borde ha gått.

Av Xerbee
Skrivet av aragon:

funderade på en sak, du blandar saker från ikea med andra tillverkare?
ett problem jag stött på var att ikea inte meshar med alla tillverkare även om du har dom anslutna mot samma nätverk.
tex sensorer från visonic och ikea gick inte alls, ikea vägrade skicka vidare signalen till sensorerna.
har du stött på andra enheter med samma problem? (om du kollat något på detta vill säga)

Blandar friskt från massa tillverkare. Vad är det för signaler du skulle vilja skicka till en sensor? Fattar nog inte vad du försöker göra.

Mitt system bygger på Zigbee2Mqtt, så i slutändan blir allt bara mqtt-meddelanden och så kan t.ex Home Assistant, Node-red och liknande agera på den datan eller skicka ut egna meddelanden. Sjukt smidigt imho.

Av Xerbee

GTX 970, 2014 (?) Har inget behov av att byta så det får hänga med tills det dör.

Av Xerbee
Skrivet av aragon:

det är ju en av fördelarna med ikea och hue, dom är optimerade för sina hubbar så användaren behöver inte kunna ställa in enheterna då dom har få funktioner, det räcker med att kanalplanerna (om man inte bor i område med väldigt mycket 2.4ghz beläggning) nackdelen är att du kommer aldrig kunna styra ett helt hus med dom då dom har väldigt begränsat stöd för andra enheter och hårt begränsat med antalet enheter.

Japp. Med Zigbee kan man dra nytt av det här och få enkla enheter från IKEA in i sitt vanliga system som hanterar resten av huset. Väldigt smidigt att kunna köpa lampor och annat på IKEA och få det att direkt lira med Zigbee.
Har även en rörelsesensor från Hue som jag är riktigt nöjd med. Funkade direkt och väldigt enkelt med mitt zigbee-system.

Av Xerbee

Skulle också rösta för Zigbee istället. Superenkelt att köra med IKEAs trådfria prylar också. Vet inte hur Z-wave är nu för tiden men väldigt nöjd att jag gick över till Zigbee.

Av Xerbee

Attans missade den om FEC.

Av Xerbee

3x24" @ 3240x1920

Av Xerbee

Jag har en G8 stående som aldrig används, tycker ni det fortfarande är värt att uppgradera den?
Skulle behöva något som kan köra plex + några containers.

Av Xerbee

Väldigt nöjd med min Plugable USB, letade också väldigt länge efter en bra adapter med bra drivrutiner och den här fungerar utmärkt för mig i Linux.
Använder den för hörlurar när jag sitter vid datorn. Har den inpluggad i skärmen så den sitter väl på <1 meters avstånd primärt. Men går jag runt i lägenheten fungerar den överallt också, lite sämre ute på balkongen men då är det ju flera tjocka betongväggar den ska igenom...

Tror den fanns på Amazon när jag köpte, var några år sedan nu.

Av Xerbee

Det är ju inga avstånd på Stansted. Men landar du 22.10 är du inte av planet och genom passen på 20min tror jag... Antar att du inte har en väska? Då kan du glömma 22.30.

Av Xerbee

Varje gång jag skall sortera något tittar jag igenom denna. De har ett gäng för olika metoder

Av Xerbee

Har du vägarna förbi centrala Göteborg så tar jag dem.