Inlägg

Inlägg som crazzir har skrivit i forumet
Av crazzir

Som Nallepigan skrev, ta en titt i din hosts-fil och se så inte det ligger nån post för "swedbank.se" där.

Hosts-filen hittar du i %windir%\system32\drivers\etc

Av crazzir

Låter som ett problem antingen hos ISP eller i ditt modem eller router. Att resten av din familj inte märker några problem behöver inte vara så konstigt då du säger att de endast använder internet sparsamt samt då endast surfar lite. Det är ju trots allt rätt stor skillnad i krav på internetuppkopplingen för spel jämfört med slösurfande.
Jag hade börjat med att testa att spela från en annan dator om du har möjlighet för att på så sätt kunna verifiera eller utesluta att problemet uppstår för alla i nätverket. Är det problem för hela nätverket kan du, som tidigare nämnt, koppla in din dator direkt till modemet för att se om det är routern som är boven i dramat.
Sen kan det vara intressant att kolla på när du upplever mest problem. Är det t.ex. framåt eftermiddagen/kvällen som det är värst? I så fall luktar det ISP-problem.

Ang, IPv6 så är det högst troligt att det är en link-local adress och bör inte ha något med problemet att göra. Du kan dock inaktivera IPv6.

Av crazzir

Testa lägga till var_dump($statement->errno); och se om den skriver ut nåt.

Av crazzir

Testa

SELECT * FROM users WHERE username = 'admin' AND `password` = 'pw' LIMIT 1

Av crazzir

shutdown /s /t <tid> /c "självförstörelse kommer att inledas om en minut"

Av crazzir

Stäng av Javascript så skall du kunna surfa på engelska wikipedia.

Av crazzir

När jag blev 50 hade jag en /played på rätt exakt 4 dagar så räkna med cirka 2 veckor om du spelar 6-8h om dagen varje dag och är någorlunda snabb.

Av crazzir
Skrivet av morxy49:

förstår inte riktigt det här....
om jag har ett esd-armband kopplat till datorns chassie, och så går jag med yllesockor på en matta och laddar upp en jävla massa statisk elektricitet, då förs ju den statiska elen över till chassiet, som i sin tur har komponenter i sig, då borde väl komponeterna bli förstörda av det

Ett ESD-Armband innehåller ett motstånd på runt 1MΩ för att långsamt jämna ut potentialskillnaderna mellan ex. dig och chassit.

Av crazzir
Skrivet av Zaptoit:

Det där kan jag köpa, den enda tidigare respons jag fått hittills (av typ fem olika personer) är en "Vi vet att det är så här så alltså borde du också veta det nu när vi sagt det"-attityd. Det enda jag inte gillar är att det inte finns några siffror men efter att ha läst det där så antar jag att det finns en anledning till det.

Visst kan det i många fall vara sunt att vara skeptisk till saker man hör, inte minst på ett forum på internet.

Att det är svårt att hitta information kring ämnet kan säkerligen till viss del förklaras med att det krävs speciell utrustning (ex. elektronmikroskop) för att kunna identifiera ESD-skador i kretsar. Det får ju till följd att det just blir stora elektronikföretag eller universitet osv som utför tester och för statistik på ESD-skador. Det blir ju minst sagt knivigt för kreti och pleti att felsöka sitt moderkort hemma i vardagsrummet i jakt på ESD-skador.

Nu har jag inte spenderat alls lång tid på att söka på internet, eller någon annan informationskälla heller för den delen, men jag har i alla fall lyckats hitta ett par whitepapers som rör ämnet ESD.

http://eed.gsfc.nasa.gov/562/ESDWhitePaper.pdf
http://www.esda.org/documents/2010ElectrostaticDischargeRoadm...

Av crazzir

Många av tipsen i den här tråden hjälper ungefär lika mycket mot ESD som att invänta rätt månfas, äta vitlök, spotta tre gånger över axeln osv osv osv.

Blabbet skrev att mycket bra inlägg som tar upp några av de mest fundamentala delarna för att skydda sin datorutrustning mot ESD-skador.

Förstår mig inte på alla som påstår att ESD är en myt eller klassikern; "jag har pillat med datorer i 34504 år och mina delar har minsann aldrig gått sönder".
ESD-skadade komponenter behöver verkligen inte dö direkt då skadan uppstår utan de kan fungera till synes felfritt i många år.
Om ESD skulle vara en myt kan man ju fråga sig varför företag som hanterar känsliga elektriska komponenter spenderar så mycket tid och pengar på EPA-områden, ESD-kläder, skor, armband, ESD-godkända verktyg, backar, stolar, bord osv.

Sen kan man väl diskutera huruvida mycket man verkligen behöver skydda sin utrustning när man sitter hemma och pillar i sin egna dator. Men 50:- för ett ESD-armband och kanske 30min läsning så man vet hur man använder det korrekt tycker jag är en mycket billig peng för att minska risken för skador.

Av crazzir
Skrivet av MomoSWE:

Okej ska kolla upp detta mer noggrant! tack!

Gör det.

Hittade förresten en pdf med en bild på hur det kan se ut. Figuren längst ner till höger på sida 3. "Bridge with AP mode".
http://www.inet.se/files/pdf/5405468_0.pdf

Av crazzir
Skrivet av MomoSWE:

Hur funkar detta? Är det en slags förstärkar antenn man kopplas in i modemet då eller? sen har en en motagare i hans hus?

Precis, du har en riktantenn kopplad antingen direkt till den trådlösa routern i ditt hus (eller lämpligare till en accesspunkt). Hos din farfar har du en riktantenn kopplad till en accesspunk i hans hus. Jag har dock aldrig provat nån sådan lösning så jag vet inte exakt vilka antenner & accesspunkter som är lämpliga. Finns dock säkerligen flera trådar här på forumet du kan hitta mer info i.

Av crazzir

Ett annat sätt att lösa det på kan ju vara att låta din farfar använda erat trådlösa nätverk. 50m borde inte vara några problem ifall ni har fri sikt. Varsin riktantenn och en AP hos din farfar.

Av crazzir

Vill du räkna ut höjden får du använda dig av Pythagoras sats. Jag målade om din bild lite för att visa hur man kan tänka.

http://img202.imageshack.us/img202/7195/299530ab.gif

Eftersom Pythagoras sats säger att a^2+b^2=c^2
där a & b är kateter och c är hypotinusan får vi en formel som ser ut såhär:
1,5^2 + X^2 = 3^2

2,25 +X^2 = 9

X^2 = 6,75

X = 2,598

Höjden är då alltså 2,598m

Av crazzir
Av crazzir

Kan det vara "En cellsam historia"?

http://www.youtube.com/watch?v=kbNSMWrM4bw

Edit: Too late.

Av crazzir
Av crazzir
Skrivet av Fredrik94:

Skulle bli grymt tacksam om någon vänlig själ kunde skicka mig en invite till
fdehlin@gmail.com

Tack på Förhand

Skrivet av liv&helvete:

Jag var lite osäker först. Men nyfikenheten fick mig att ändå fråga om det är någon som har någon invit till Google+ över som man skulle kunna gå.

joergen.lindstrom@gmail.com

Har skickat invite till er båda nu.

Av crazzir
Skrivet av marre671:

om någon har brist på något att göra kan man gärna få skicka en invite till mig,

martin.liljestrand @ gmail.com

PS. Man får även jättegärna skicka en invite även om man inte har aktivitetsbrist

Skickade en invite till dig nu.

Av crazzir

Ju fler det är som minar på ett block desto fler är det som delar på de 50BTC man får. Sen går det givetvis snabbare ju fler man är. Det är väl egentligen ett val man får göra. Antingen Snabba utbetalningar med mindre BTC / betalning eller längre mellanrum mellan utbetalningarna men mer BTC / betalning.

Jag minar på bitcoins.lc för tillfället. Känns som en aktiv pool som sköts bra. Sen kommer det även komma upp en marknad för att köpa/sälja BTC vilket är trevligt. Sen att det är en från SweC som är Op är ju alltid trevligt.