Inlägg

Inlägg som barfotavegan har skrivit i forumet
Av barfotavegan

CYKLAMOTROTT

Av barfotavegan

Chrome webb-appar

Jag laddar ner/använder mest Chrome för att jag kör Linux och tycker det är smidigt med att skapa webb-appar för de sidor jag använder mest och där det saknas bra app för Linux.

Av barfotavegan

Jag kör gamla begagnade Chromecast enheter på gammal stereo och några högtalare. Märker att den senaste tiden, så har det inte fungerat från mobilen, högtalargruppen är borta. Däremot, så går det från datorn att välja min skapade högtalargrupp. Så antar funktionen nu kommer tillbaka till mobilen?

Av barfotavegan

Libre office och mkchromecast brukar vara det första jag installerar på mina Linux maskiner.

Av barfotavegan

Jag kör PopOs på en 4gb plastig ASUS VivoBook. Fungerar supersmidigt och en behöver inte vara proffs på Linux alls. Känns som en "stelare Mac" med Gnome, men allt bara flyter på. Kommer aldrig gå tillbaka till Mac eller Windows, finns ingen anledning.

Av barfotavegan

Tog ett beslut att köra endast Linux på jobb och hemma, sedan nov 2022. Körde först Elementary OS i tre månader, men bytte sedan till Pop OS, som passar mig bättre. Provar också Zorin OS på en dator. Det är mer Windows-likt med startmeny, vilket jag inte gillar. Föredrar mer MacOS liknande, dvs Gnome som Pop OS kör med. Så installerat och testat olika, men annars tuffar de på, så verkar inte behöva installera om för ominstallationens skull.

Av barfotavegan

Jag körde 7 år sedan en Windows-dator i garderoben för att ett uppdrag jag hade krävde det. Från min Mac Book Pro loggade jag sedan in på den och vidare till det CRM-system vi körde. Fungerade hur bra som helst minns jag. Tanken till att köra allt online streamat kommer säkert fungera ännu bättre framöver.

Jag undviker helst allt jag kan från Windows, men ett av uppdragen jag kör, kommer nu övergå helt till 365, så min dator kommer jag tillsvidare obstinat köra på Linux åtminstone!

Av barfotavegan

Alltid kört mest Mac sedan 80-talet, både hemma och på kontoret. När jag började på ett nytt uppdrag i höstas, fick jag en win-dator. Började testa olika Linux distar och började testa tanken att konceptuellt släppa mitt behov av Mac. Började med Elementary OS, men kör numera Pop OS på min Mac Book Pro 15" i7 16/500gb från 2013 och Zorin på kontorets HP i5 som inte vill fungera med Pop OS (hatar hårdvaran på den!). Testar Arch på en annan dator nu, för att se om jag kan bygga upp endast det upplägg jag behöver, gillar den tanken. Linux är förövrigt så jäkla stabilt, snabbt och idag riktigt lättanvänt. Visst det tog 2-3 veckor av att lära sig det, men lite kul var/är det också att köra terminal-kommandon. Tror min nästa dator blir en från frame.work, när de lanserar en med svenskt/nordiskt tangentbord.