Inlägg

Inlägg som Skrivkramp har skrivit i forumet
Av Skrivkramp

Sneglade litet snett på 5g bredbandslösningar idag och de var billigare än jag trodde. Så det finns väl något teoretiskt pristak för hur mycket stadsnäten kan klämma ut iaf 😅

Och mobiloperatörerna har iaf långa bindningstider! Har lärt mig respekt för att det är en fördel för sån här skit, så man slipper tänka på det under tiden.

Tänker faktisk mest för farsan som det är helt galet att han ska betala så mycket för en fast anslutning bara för räkningar etc, men pallade inte supportera något annat. Men om 5g blir billigare blir han fan omflyttad dit.

Av Skrivkramp
Skrivet av RaidSoft:

Har du faktiskt pratat med supporten om det? Om du inte har ett kontrakt med bindningstid så ska det väl inte finnas nån anledning till varför du inte kan byta till en ny plan? Bara checka med deras chatt support och se vad de säger, brukar vara smidigt i min erfarenhet.

Det är klart det går, det är mest att allt är så fruktansvärt töntigt. Och senast orkade jag inte agera för 30k/mån skillnad.

Är väl dags nu dock, men är nog sannolikare att jag byter operatör - synd bara för jag gillade integrity vpn.

Av Skrivkramp

Samma här, mitt 250mb abonnemang höjdes från 419 till 469 i juli men ser att det nu kostar 439 i zitius portal.

Nu, det roliga är egentligen att 500mb endast kostar 449 i samma portal, dvs lägre än gamla 250mb priset - och om jag loggar in på bahnhofs hemsida får jag mycket riktigt inte längre uppgradera från 250 till 500 mb! Bara till 1000mb. Go figure.

Man har ju aldrig kunnat nedgradera sin hastighet i klassisk bahnhof shitlord-maneer, men nu kan man inte ens uppgradera sig längre - om ens gamla pris är för högt

Av Skrivkramp

Nja, i Bahnhofs fall sänker de standardpriset/tillsvidarepriset någon månad efter prishöjningarna så att nya kunder kommer i på en lägre nivå än existerande kundstocken som precis blivit bonusprissatta. Det är inte kampanjpris kan iaf jag tycka då det inte är tidsbegränsat utan tillsvidare.

Men det är inte så bra som det låter, snarare skitsmidigt för Bahnhof - för när de höjer priset nästa gång är de nya kunderna inte prisskyddade med kampanjbindning utan de följer med upp sen de med. Till 469 från 399 denna vända. 😁

Av Skrivkramp
Skrivet av EricG:

!!Se över era priser!!
Även jag insåg härom dagen att jag betalt för mycket, förmodligen under många år. Både för bredband 100/10 (289kr istället för 259kr) och för Integrity VPN (40kr/mån istället för 29kr). Tog en chattvända för att sänka bredbandet men fick trilskas med två olika på chatten för att sänka VPN-priset (alltså till deras standardpris). Helt sjukt..

Kompenseras man på något sätt? "NÄÄÄÄÄÄÄÄHH, DET KAN VI JU INTE GÖRA".

Det här är fan irriterande. Suttit och betalat 40kr i flera år. Det är inte första gången man får gå in och se över sina priser hos dem för att inte bli lurad. Haft bahnhof i många år och de känns inte så lite stenålder med hur de hanterar kunder och abonnemang.

Tror detta tillsammans med 17% prishöjning är lite sista droppen för mig, de gör det jävligt lätt kila vidare från dem just nu.

Av Skrivkramp

Jag antar att webhallen nog inte får leveranser i proportion till sitt kundunderlag varför deras kö kanske går litet segare.

Hoppas på lite avbeställningar av folk som fått sina 5900x på annat håll kanske lättar på trycket 🙂

Av Skrivkramp

Om man räknar baklänges utifrån webhallens kö 1 april så måste de ju ha skickat iväg minst ett par hundra 5900X senaste veckorna om folk från slutet på december får sina nu.

Av Skrivkramp

Såg att webhallen uppdaterade sin 5900X kö idag.

Det ser inte jätteuppmuntrande ut för oss marsianer men vem vet hur många de har på ingång, kan gå snabbt om de får in några lass? En backlog på några hundra är inte extremt i det stora hela.

Av Skrivkramp
Skrivet av The Vulture:

Beställde 31/12 och har fortfarande inte fått min från Webhallen. Du lär få vänta bra länge tyvärr.

Attans, det lät ju lovande med t ex Komplett ordrarna annars. Men de har någon månad eller två på sig för den ska in i en Webhallen Config som det inte är superbråttom med tack och lov.

Av Skrivkramp

Beställt 26 mars från Webhallen. Bättre sent än aldrig, ska bli spännande att se när den dyker upp

Av Skrivkramp

Jag latjade litet med undervoltning på mitt 3080 TUF, och det gick att få väldigt bra resultat kring 1800mhz. Men jag kom fram till att jag var supernöjd med prestandan på runt 1710-1725mhz på 0,750v.

Några % mindre prestanda men drar nu bara strax över 200W och min lilla Define C håller sig så tyst den bara kan.

Av Skrivkramp
Skrivet av Kimball:

Fanns det att boka så tidigt alltså? Hade du skrivit 29/12 hade det känts mer rimligt men

Jag beställde också ett 3080 TUF den 29/10, får via postnord idag preliminärt. De gick ju att beställa från amazon.se öppnade typ 28/10 tills typ mitten av november för 8300kr. Sjukt bra deal egentligen förvånande att inte fler hoppade på då. Men ja leveranstiden visade sig ju inte jättesnabb heller

Sen beställde fler i december/januari såklart. Kul att så många kunnat få sina kort den här veckan, Asus måste skickat många kort till amazon.

Av Skrivkramp
Skrivet av the squonk:

Nu är det helt soprent på grafikkort på den Svenska marknaden, tom förra generationens grafikkort av både Nvidia och AMD är det scalpingpriser på - men finns inte i lager.

Jag skulle vilja säga att det bara finns två modeller att köpa i Sverige just nu, RTX3090 och Radeon 6900XT, allt annat från top to bottom är rensat. Ja kanske något Nvidia GT710 eller Quadro går att få tag på.

Känns litet fucked up att gå till grovsoporna eller bara låta sitt gamla gtx 1060 ligga i garderoben nu. Myrorna eller Stadsmissionen kanske?

Skämt åsido blir det till nån kompis skitburk antar jag.

Dold text
Av Skrivkramp

Dustin säljer ju fortfarande vissa 3060ti för ca 5400kr. När de levereras är oklart, men känns mer värt än 8k för nåt som bara är 10% snabbare.

Av Skrivkramp
Skrivet av TuHack:

Härligt! Stort "grattis" Amazonare!

Det verkar som alla med beställningsdatum 26/12 är klara? Min 29/12 order har ännu inte ändrats men skönt att det äntligen händer något.

Tackar, det rör sig säkert för er också snart. De hade med god marginal lägst pris i sverige på TUF kortet ett par veckor i oktober/november och sedan i december innan de avlistades, så de måste fått väldigt många beställningar och ha skickat ett ganska stort antal nu idag. Bådar gott för dem som väntar fortfarande att de kunnat beta av så många.

Av Skrivkramp
Skrivet av Skrivkramp:

"Levereras nu
Vi kommer att skicka ett e-postmeddelande till dig när vi har ett beräknat leveransdatum."

Andra raden har stått så i flera veckor. Jag är osäker på om "Levereras nu" är nytt, men jag tror faktiskt det stått så ett tag.

Står "Leverans på måndag" nu! Jag får tacka Amazon.se för att de fullföljde till slut. Måste erkänna att jag tappade tron och garderade mig med ett 3060ti från Dustin, men blir till att avboka den nu.

Av Skrivkramp
Skrivet av deviantart:

"Levereras nu" är nytt, iallafall för mig. Tidigare stod det "Har inte skickats än".

Jo fan nu när du säger det så stod det så förut. Bra, tack för synken. Nu när de dragit pengar har jag iofs räknat hem kortet redan, ta i trä.

Av Skrivkramp
Skrivet av Koolaiden1233:

Har din status "väntar på leveransdatum" ändrats till något annat?

"Levereras nu
Vi kommer att skicka ett e-postmeddelande till dig när vi har ett beräknat leveransdatum."

Andra raden har stått så i flera veckor. Jag är osäker på om "Levereras nu" är nytt, men jag tror faktiskt det stått så ett tag.

Av Skrivkramp
Skrivet av Skrivkramp:

Aaah! Jag beställde i oktober för 300kr mindre än dig och har inte ens sett nåt ännu

Förmodligen sänder de kort till er som betalat mer först haha (e: argt haha)

Jag tar tillbaka min klagan. Som sagt är min order oförändrad, men jag ser att Amazon.se precis dragit 8300kr just enligt ordern på en 3080 TUF non OC, så jag gissar att den kommer att behandlas och skickas snart. Jag beställde 29 oktober.

Av Skrivkramp
Skrivet av Stefan-Anrop82:

Aaah! Jag beställde i oktober för 300kr mindre än dig och har inte ens sett nåt ännu

Förmodligen sänder de kort till er som betalat mer först haha (e: argt haha)