Inlägg

Inlägg som Barafragar har skrivit i forumet
Av Barafragar
Skrivet av Valiumballong:

Du har inte funderat på att försöka engagera dig i studentkåren? Eller en studentnation?

Att du inte klickar med dina kurskamrater är vad det är, det är ingen idé att försöka tvinga fram det.

Men, jag har nämnt i tråden att det har aldrig hänt med någon någonsin. Och från vad folk säger är allt förlorat om man inte blev kompis med någon direkt (alltså att om jag inte är kompis med klasskamraterna nu så blir jag aldrig det)

Av Barafragar
Skrivet av taliz:

Fråga dig själv vad en "vän" egentligen betyder.
Någon att dumpa alla sina problem på? Det finns det terapeuter för...
Kanske är det något annat som saknas? Fler kul hobbies och socialt umgänge? En kärleksrelation?

Jag vill ha någon som jag kan resa med, skapa saker med, gå på fest med, helt enkelt någon jag kan ha kul med och lita på.

Av Barafragar

Tycker att jag kan förtydliga en sak: några frågade mig vilka jag ser som vänner och vad jag menar med att de "behandlar mig som en främling"

Jag menade att nästa dag brukar de inte ens säga hej, när de ser mig i korridoren så brukar de inte starta konversationer. Ser ofta även när klasskompisar hänger med varandra och oftast vet jag inte om att något händer.

Och jo, jag mår bra, tack för frågan. Känns bara som att detta året har slutat snabbt så det blir stressigt när tiden går så snabbt.

Av Barafragar
Skrivet av Conqvistadoren:

Tråkigt!
Eftersom du har försökt så mycket så är det ju något som gör att det är svårt att klicka med andra. Det betyder däremot inte att det aldrig kommer klicka med någon så viktigt att du fortsätter försöka.
Nu har du direkt "avspisat" några råd du fått här i tråden med att det inte passar dig. Du kanske är för selektiv med vad du vill vara med på/göra? Att umgås med vänner handlar ju mycket om att kompromissa och göra saker som man kanske inte är supersugen på, men som vännen vill. Har du några syskon eller annan närstående som du kan fråga om råd och som också kan ge dig uppriktiga svar?

Men den enda anledningen till att jag har avspisat är att jag försökte redan och den gick inte, vare sig det var för att det inte är min grej eller för att alla var äldre än mig. Enligt familjen ser de inget jag gör fel

Av Barafragar
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Nu var det ju ett förslag från han. Du kan lika gärna gå med i E-sport, lokala brädspelsklubb, rutchkaneåk på tid. Vad vet jag. Det var mest för att du skulle få tips.

De personerna som ger mig mest här i livet är de fåtal vänner jag har kvar från gymnasiet men allra mest via hobby. Jag kör motorcykel så träffar folk där via och gick med i en lokal riding club. Vi fikar varannan vecka nu på vintern och kör på sommaren.
Jag kan gå ner till brädspelsbutiken och hänga. Jag är styrelsemedlem i en lokal e-sportsförening och träffar där annat gott folk.

Lycka till!

Kollade brädspelsklubbar, hade endast mycket äldre personer

Bor i Uppsala

Av Barafragar
Skrivet av Loke6074:

Skittrist, verkligen, men du är 21 & pluggar på uni bara det är ju en bonus, bra att du startar konversationer & hänger med på aktiviteter som andra gör, börja spela fotboll eller liknande i någon lokal klubb?

Jag gillar inte sport

Av Barafragar

Har inga vänner

Jag kan börja med att säga att detta var hela mitt liv och jag e bara 21 år, så det handlar inte om att det är svårare när man är vuxen. Jag går på universitetet och har pratat med alla i min klass, initierat konversationer, bjudit till att göra saker. Men jag får aldrig något tillbaka, de själva startar aldrig konversationer med mig och behandlar mig fortfarande som en främling. Även om vi hade kul på någon fest tillsammans och spenderade en dag väldigt nice tillsammans, blir jag ändå behandlad som en främling direkt dagen efteråt. Så hände även när jag gick med i klubber och hobbys, endast bekanta och inga alls vänner. Samma sak i grundskolan och gymnasiet. Jag var aldrig mobbad men jag var alltid den personen som alla kände men ingen var vän med. Så man kan alltså säga att jag aldrig hade några vänner. Och allt detta endast eftersom ingen ger någonting tillbaka.

Jag har pratat med terapeuter men det blir alltid samma sak: "du måste själv veta varför ingen är din vän" - nej, jag har ändrat mitt beteende så många gånger i mitt liv och fortfarande ensam. "det är bara att de klickar inte med dig" - men i så fall har ingen av de 1000 personerna jag träffade klickat med mig, och förmodligen ingen annan i världen heller.
Sorry för rantet men vad ska man göra? Hur ska man ha kul när man aldrig kommer ha en enda vän?

Av Barafragar

Comviq abbonnemang - får inga fakturor

Jag har i augusti skaffat ett studentabbonnemang, första månaden fick jag ett sms där det stod att fakturabeloppet var för lågt för att ställa en faktura, så det kommer en nästa månad istället. Nu har 3 månader gått och jag fick inte en enda faktura. När jag går in på hemsidan står det hela tiden att det finns inga fakturor att betala, trots att jag inte har autobetalning på.
Jag vill ringa dem men är rädd att de kommer ta bort mitt abbonnemang då jag säger att jag aldrig betalade en faktura. Vad ska man göra?

Av Barafragar

Beställde paket men skrev fel telefonnummer

Eller tekniskt sätt var det inte fel nummer. Men de ville ha det på formatet som börjar med +46. Jag har råkat skriva in +46 och efter detta en nolla, så det blev +4607.....

Jag kan visst gå in på mitt konto för att ändra det, men om man inte byter, kommer man då fortfarande få sms med information om paketet? Eller ska jag ringa dem och be att de byter numret? Jag beställde till postombud så endast adressen räcker nog inte

Av Barafragar

Beställa hem ett paket när man bor i lägenhet

Jag har nyss flyttat in i en lägenhet efter att ha bott i ett hus och jag har ingen aning om hur det fungerar. Vi har såklart en dörrklocka där någon kan trycka i numret på min lägenhet så att jag kan öppna, men ingen aning vad som händer om jag inte är hemma. Tänkte framför allt på beställningar med DHL och Postnord. De som ger ut paketen har ju varken nycklar eller dosor för att komma in och lägga mitt paket i brevlådan/utanför dörren till själva lägenheten, så hur går det ens till? Kommer de ringa mig när de kommer med paketet? Eller ska de bara lämna det vid dörren till själva lägenhetsbyggnaden/säga att det inte gick att leverera paketet?
Jag frågade personen som jag hyr lägenheten från men han visste tyvärr ingenting om hur detta går till. Jag kan såklart välja att leverera till ett ombud, men det tar bort smidigheten...

Av Barafragar
Skrivet av oatp1b1:

Studentlivsmässigt är de rätt jämnbördiga skulle jag säga, så hade jag varit inställd på civ.ing. i en studentstad hade jag definitivt tittat på Lund och Linköping framför Uppsala.

Vad är anledningarna?

Edit: Det var inget, missade att du var författaren till förra kommentaren jag svarade på

Av Barafragar
Skrivet av oatp1b1:

Om du bryr dig om vilken tier din skola har, så varför inte Lund i så fall? Rankas betydligt högre som teknisk högskola än UU. Men som flera ovanför mig redan har påpekat så är det få ställen utanför toppskiktet inom juridik, finans och management consulting som tittar på vilken skola du har examen från.

Lund dras jag inte heller så mycket till. Det är inte så att jag bryr mig om dess tier men jag vill också få chanser som jobb utomlands och stora företag

Av Barafragar

Civilingenjör IT i Uppsala - värt det?

Hej! Det är snart dags för studievalet och jag ville helst söka till Uppsala, programmet civ.ing inom IT. Ett toppjobb är klart inte nödvändigt, men det skulle vara önskvärt, lika som möjligheten att jobba utomlands. Problemet är dock att efter att jag har läst runt lite (speciellt på ett annat känt svenskt forum som jag inte vet om jag kan nämna) så har jag hittat lite blandat info om skolan. Några exempel är: att UU inte har ett rykte om att vara en teknisk högskola, att tekniska utbildningar i UU har sämre kvalitet, att toppfirmor (iaf inom tech) inte anställer från Uppsala och inte besöker Uppsala, att utomlands blir det svårt att hitta jobb inom området efter att ha läst i UU, osv. Dessa personer säger då även att man istället ska satsa på KTH, Chalmers eller Linköping (och jag lockas ärligt talat inte riktigt till någon av dessa).

Men min fråga är om alla dessa saker faktiskt är sanna, och är det verkligen så illa att plugga tekniska ämnen i Uppsala? Skulle jag skjuta mig i foten om jag skulle välja Uppsala, då jag har sådana "ambitiösa" drömmar?