Inlägg

Inlägg som Robin_22 har skrivit i forumet
Av Robin_22

när jag klickar nere till vänster på styrplattan så klickar den högt på vägen upp

Jag har en dator som heter Lenovo. Den kostade cirka 10 000. Jag har haft den i 10 månader. När jag klickar på nedre vänstra delen av styrplattan så klickar själva styrplattan högt på vägen upp. Det började igår.
När jag tittar på styrplattan så sitter den för långt till vänster. Det är ett litet mellanrum till datorn på höger sida och även nere, men inte på vänstersidan. Så jag tror det hakar upp sig när knappen ska upp igen när jag trycker på den nere till vänster.
Jag är helt okunnig på datorer. Jag använder bara internet och Word.
Ska man be Elgiganten att ge mig en ny dator eller att laga styrplattan?
Kommer de vägra eftersom det går att klicka men plattan klickar högt på vägen upp? På högersidan klickar inte knappen högt på vägen upp.
Ska jag lära mig något annat sätt att scrolla i Word och att markera saker? Det är det jag gör med den knappen.
Jag bor själv och jag har svårt (jag kan inte ta mig dit) att ta mig till butiken. Jag har ingen som kan köra mig och jag fick ett handikapp när jag var yngre på grund av en olycka.
https://tinypic.host/image/20240417-055659.DJrf84

Av Robin_22

jag vill inte se min sökhistorik från min gamla dator på min nya dator

Jag har en ny dator. Problemet är att när jag ska söka på Google i Microsoft Edge så ser jag min gamla sökhistorik från min gamla dator som är 90 procent trasig men som jag använder ibland. Hur blir jag av med detta problem? Jag har Windows 11.

Jag har lyckats lära mig hur jag inte ska se på min nya dator vilka hemsidor jag varit inne på när jag hade min gamla dator. Men jag ser fortfarande min sökhistorik från den gamla datorn på den nya. Jag vill inte bara ta bort sökhistoriken utan jag vill ej längre synka detta.

Jag är okunnig om hur datorer fungerar. Jag vill bara använda internet och Word.

Jag har ej valt att jag vill ha detta problem. När jag installerade den nya datorn var jag tvungen att fylla i min gmail eller Microsoftkonto eller något sådant och då fick jag denna automatiska synkning. När jag köper en ny dator vill jag ej se vilka sökningar jag gjorde förut och vilka hemsidor jag varit inne på förut på min gamla dator.

Jag vill inte heller logga ut från gmail eller ha flera gmail utan jag vill bara stoppa synkningen.

Av Robin_22
Skrivet av jnsson:

Avinstallerade du programmet? För programmet har en inställning för just det, se bild
<Uppladdad bildlänk>

Tack. Nu avinstallerade jag Logi Options+ och då försvann den ena rutan på skärmen som säger om jag har caps lock av eller på. Tidigare fanns det två. Nu finns bara en kvar.

Av Robin_22
Skrivet av jnsson:

Installerat Logitech Logi options+?

Det gjorde jag för några veckor sedan men jag lämnade tillbaka tangentbordet.

Av Robin_22

Helt plötsligt får jag ett meddelande på skärmen när jag slår av och på caps lock

Jag satt och skrev på datorn. Helst plötsligt såg jag att varje gång jag tryckte på caps lock så får jag upp ett meddelande på skärmen som säger att caps lock är av eller på. Det gör mig arg. Jag har kommit åt någon inställning.
Kan någon slå av och på caps lock på sin egen dator och säga hur jag stänger av och på detta? Jag har sökt på internet i två timmar och hittat mycket men inget fungerar.
Jag har en laptop från Lenovo.

Av Robin_22

https://support.logi.com/hc/sv/articles/5216357107991-Getting...

Det här är en länk till hur man installerar tangentbordet. Min släkting gjorde det fort när jag var i köket. Sen när han lämnade tillbaka det hade han också bråttom.

När jag provade det så skrev jag på datorn via USB-stickan. Man kan välja att använda USB-stickan eller Bluetooth.

Jag var osäker på om min släkting även installerade tangentbordet via Bluetooth.

När han skulle återlämna det sa jag att han ska dra ur USB-stickan och då kom ingen text när han knappade på tangentbordet.

Tack för svaren. Det verkar som jag ej behöver oroa mig (jag var orolig att när jag är inne i något viktigt jobbdokument så ska det komma en massa konstig text från tangentbordet som förstör mina dokument) för nu är tangentbordet 2 km bort på affären och jag kan inte se något tangentbord om jag går till ”Bluetooth och andra enheter”.

Av Robin_22

Jag lämnade tillbaka mitt tangentbord men är orolig att nästa person ska kunna skriva på min dator

Jag är funktionshindrad och kan inte så mycket om datorer (jag kan bara använda Word och surfa lite). En släkting köpte ett tangentbord till min laptop. Det hette MX Mechanical Mini. Det var inte så bra (för mig) så jag ska köpa ett annat.

Jag provade det i några dagar. Min släkting installerade det. Han kopplade in en slags USB-sticka i datorn och då kom det text på datorn när han skrev.

Han hade bråttom när han skulle lämna tillbaka det. Jag sa han skulle dra ur USB-stickan ur datorn och då kunde man inte längre skriva på tangentbordet och få text på datorn.

Men jag är orolig över att när jag jobbar hemifrån så ska någon annan (nästa person som köper tangentbordet) skriva på det och då ska mina dokument förstöras.

Det finns även en funktion där man kan skriva på min dator med tangentbordet via Bluetooth. Jag vet ej om släktingen installerade det. Hur kan jag vara säker på att Bluetooth ej kan göra så att någon annan kan skriva på min dator? Räcker Bluetooth bara 10 m så jag ska ej oroa mig?

Om jag går till Bluetooth och andra enheter så är Bluetooth avslaget. Betyder det att jag ej ska oroa mig? Under andra enheter ser jag en skärm som jag har till min laptop och min Handelsbanken bankgrej men inget annat. Jag borde väl kunna se tangentbordet här om det fortfarande är ihopkopplat med min dator?

Tack.