Inlägg

Inlägg som Pumphålet har skrivit i forumet
Av Pumphålet
Skrivet av jnsson:

Nej, det är extremt svårt. Om ni möjligtvis har kvitto och kan visa att ni är ägaren till den så kanske Apple kan hjälpa er.

Ok. Tänkte att efter alla dessa år som denna iPad funnits borde någon ha kommit på ett jailbreak för detta. Men verkar vara som du säger väldigt svårt.

Vad händer med alla Appleprodukter som folk tappare eller glömmer allt som har med kvitton och email login uppgifter att göra? Ska de bara slängas och köpas nytt? Var är det gröna PK tänket där från Apples sida?

Av Pumphålet

Låsa upp Apple 9.7" iPad (Modell A1396)?

Har kommit över en gubbe som säljer en gammal A1396 som han inte längre kommer in på. Han har väl tappat bort alla email och hela sitt Apple ID.

Undrar om det är möjligt att unlocka denna pjäs? Verkar mycket svårt enligt mina Googlingar, men kanske finns någon som vet eller kan knuffa mig i rätt riktning?

Av Pumphålet
Skrivet av perost:

Ja, om man har Windows installerat på en disk och sen installerar om det på en annan disk med den första disken inkopplad så kommer Windows högst troligt återanvända den befintliga boot-partitionen på den första disken. Så man brukar rekommendera att bara ha disken man vill installera på inkopplad under installationen så att en ny boot-partition skapas på rätt disk.

Skrivet av Viita:

Ett misstag många "okunniga" gör när de skaffar en SSD och "flyttar över" (installerar om Windows) från sin gamla HDD är att de inte kopplar ur ALLA andra diskar än SSD:n Windows skall installeras på. (Eller ändrar inställningar i UEFI(BIOS) så att UEFI(BIOS) vet att en annan lagringsenhet är första boot-enhet.)

På en dator med UEFI aktivt så har man formatet GPT på hårddisken, ej MBR. MBR används av BIOS eller "Legacy BIOS"-inställningen.
När man installerar Windows för första gången på en dator med UEFI (I princip alla datorer sedan 2014?) så skapas 3 partitioner, EFI-partitionen (FAT32)(boot-partition), "Windows"-partitionen (NTFS), samt en Recovery-partition.

Låt säga att man har en HDD (snurrdisk) och man vill flytta Windows till en SSD men behålla den gamla som lagring och väljer att INTE koppla ur den gamla HDDn (eller ändrar boot-ordning i UEFI(BIOS)) så behöver endast "Windows-partitionen (NTFS)" skapas på SSD då det redan finns en EFI-partition och Recovery-partition på den gamla HDD:n.
(Ska tillägga, jag är osäker på om Windows alltid skapar en ny Recovery-partition på den disk där Windows installeras eller om denna tillåts ligga på en annan enhet. Logiskt sätt, bör det tillåtas.)

Av denna orsak är vi många som rekommenderar att ALLTID koppla ur ALLA hårddiskar utom just den som Windows skall installeras på när någon uppgraderar till en SSD, så att EFI-partionen automatiskt hamnar på rätt lagringsenhet.

Ah okej, det var precis den missen jag gjorde när jag skaffade SSD och installerade om Windows på den. Tack! Nu spelar allting igen

Av Pumphålet
Skrivet av KroesusSork:

Lite beroende på så kan du behöva andra disken också om du fipplat med prioriteringsordningen. Bara att du satt SSD:n som bootdisk säger inte så mycket... Kolla så samtliga diskar sitter i ordentligt som du hade innan.

HNahah vilket efterblivet mongo jag är. Tydligen har Windows på något vänster hamnat på hårddisken så jag har kört Windows på HDD flera år. Det är ju helt sjukt, hur fan kan det ha blivit så. Kan det ha varit pga alla jävla bong hits jag tog?

Fast jag orkar inte kolla nu i windows, men kan det varit så att SSDn med Windows på behövde en av hårddiskarnas hjälp för att boota in i windows? Av nån anledning?

Av Pumphålet
Skrivet av Semjonov:

Alttså, försöker du ens boota från rätt disk då? Om du har råkat byta kablarna..

Ja. Jag har kört med en och en disk för att vara helt säker på att jag inte råkat boota med fel. Provat alla.

Av Pumphålet
Skrivet av tcntad:

Du kan mycket väl ha skadat något när du "slet ut" delar ur datorn.
I med ett installationsmedie och reparera bootloader/config

Jag kan ha bytt plats på SATA kablarna i moderkortet, men moderkortet sparar väl inte någon slags mbr. Allt det sitter väl på SSDn. Eller sparar moderkortet någon sådan data i minnet?

Av Pumphålet
Skrivet av tcntad:

Du kan mycket väl ha skadat något när du "slet ut" delar ur datorn.
I med ett installationsmedie och reparera bootloader/config

Skrivet av tJev:

Låter som att din mbr behöver repareras, googla mbr repair

Ok, men om mbr är skadat, borde jag inte få ett Windows error under försök av bootningen? Jag får inget error alls utan skickas direkt till BIOS utan någon slags tecken på att Windows försökt starta.

Kunde inte logga in på gamla accountet så blev ett nytt.