Inlägg

Inlägg som Ergoline har skrivit i forumet
Av Ergoline

Ekonom. Sett till hur många det finns verkar vi vara lite underrepresentede här på Sweclockers.

Av Ergoline

Har ett Palit 4080 GamingPro, inget coil whine och fläktarna är inte hörbara om chassit är stängt. Störig RGB dock men den gick att stänga av.

Gick egentligen bara på lägsta pris då jag förstått att kylningen på 4080 är rätt överdimentionerad även på de "enklaste" korten och det verkar stämma. Kör det med en 7600x på Eco-mode och datorn är knäpptyst även efter en halvtimmes Elden ring maxat i 4k, efter en timme eller så kan man höra att fläktarna går igång lite ibland men tänker inte på det då man är för upptagen med att inte dö. Igen. Och igen.

Av Ergoline

Ok, tack för det, får hålla koll.

Av Ergoline
Skrivet av Swedishchef_90:

Om du kan vänta till torsdag så är inets mega click, jag kan nog chansa på en psu som "drop" då corsair sponsrar

Tack för tipset, är det någon särskild psu man skall hoppas på? Jag behöver minst 850w och ATX 3.0.

Av Ergoline

Vad jag kan se så är cashback bara 220 kr för 850W, blir inte priset då 1 629 kr?

Av Ergoline

Annonsen är avslutad

Av Ergoline

Hej, då stänger vi annonsen, tack för era bud.

Av Ergoline

Tack för buden, är på tjänsteresa till på onsdag men när jag kommer hem så säljer jag till den med högst bud om intresset kvarstår.

Av Ergoline
Skrivet av Tobitheo:

Du kan absolut inte tänka dig skicka något alls?

Tyvärr inte.

Av Ergoline

2500k, moderkort, minne, Radeon R9 390

Hej,

Har uppgraderat datorerna hemma och de äldsta delarna har jag nu ingen plats för.

Processor: i5-2500k
Moderkort: Asus PBZ77-V-Deluxe
Minne: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengeance
GPU: Sapphire Nitro Radeon R9 390
Kylare: Cooler Master "Någonting", minns inte vad det är.

Delarna har fungerat utan problem, går bra att spela det mesta i 1080p men så klart får man ställa ner kvalitén lite på nyare spel. Dock funkar inte det inbyggda Wifi:t på moderkortet, antennerna är borta.

Säljer helst allt utom GPU tillsammans för enkelhetens skull. Skickar inte, endast upphämtning.

Pengarna jag får skickar jag till Ukraina via UNHCR.

Läs hela annonsen här

Av Ergoline
Skrivet av Farmerlip:

Hej. Är det någon som har erfarenhet av hundbur? Vad finns det för modeller som skulle kunna rymma bur för 2st, har idag en 60/40 bur som fyller hela bagageutrymmet på en V90.
MVH / Mathias

Det beror så klart på hur stora hundarna är, vi har två stycken av dessa i en IX3:

https://www.hundibil.se/artfex-hundbur-small/

Av Ergoline
Skrivet av snajk:

Stäng av det ljudet. Räcker det inte med ljussignalen och ljudet själva låsen gör? För oss andra räcker det gott i alla fall.

Backspeglarna fälls in också så det skall mycket till att missa om bilen är låst eller ej.

Av Ergoline
Skrivet av flukke:

Aj det måste svida för en sommarmånad, använder du mycket AC, spabad eller liknande?
Hur tänker du inför hösten/vintern? risk att det blir otroligt dyrt eller vad har du för förbrukning under vintermånaderna?

Ser at prognosen fortsatt pekar mot ca 3x mot 2022 i SE4 i terminpriserna vilket stämmer hyfsat mot dina siffor...

Glad att jag lyckades binda 1a mars till 69öre i 3 år, annars hade det verkligen blivit falukorv till vintern när huset ska värmas och bilen ska laddas...

Vi har ett rätt stort hus som är över hundra år gammalt så inte bästa energieffektiviteten men även Spa och elbil. Förra året var decemberräkningen på 11 600 kr så det lär bli intressant läsning i januari. Som tur är har vi "ordnad ekonomi" som man säger, så vi klarar det.

Av Ergoline

Gjorde av med 1 220 kWh i augusti, total kostnad inkl fasta avgifter 6 419 kr. 323 öre/kWh i SE04.

Förra året samma tid 2 650 kr.

Av Ergoline

Vi fixade ett pass 8/6, de sade 5-6 veckor vilket skulle innebära att vi fick det precis i tid till en resa vi skall göra.

Tittade dock idag på polisens uppdaterade uppskattning om när pass gjorda den 8/6 skall bli klara och det står nu vecka 33, så inte i närheten av 5-6 veckor.

Vi får boka om resan, att tälta två dagar för att kanske få tag på ett provisoriskt pass lockar inte.

Av Ergoline

Har en BMW ix3 via jobbet. Väldigt skön att köra och trevlig inredning. Det är typ en bensinbil men med elmotor, så ingen futuristisk inredning utan gott om knappar man kan trycka på. Räckvidd 30-45 mil beroende på temperatur och hastighet. Har kört ett par lite längre resor men snabbladdning är inget problem, behöver inte fylla hela batteriet utan bara tillräckligt för att ta mig hem.

Andra bilen är en större bensinbil för långresor med familjen. Hade det funnits en elbil som kunde ta all packning/hundburar etc och hade lång räckvidd hade jag varit intresserad av en sådan, men där är vi inte än.

Av Ergoline

Jag har spelat sedan sent åttiotal och lusten att spela kommer och går. Har man varit med så länge så är det inte mycket nytt som kommer som man inte sett innan så man tappar intresset rätt fort. Sedan Witcher 3, som jag lade alldeles för mycket tid på, har jag inte spelat ett spel längre än kanske 20 timmar. Fram tills Elden Ring...

Ett fel jag vet jag gör är att ha för många spel igång samtidigt, hoppar man runt mellan olika spel så tappar i alla fall jag rätt fort intresset. Bättre att fokusera på ett i taget.

Av Ergoline

Har två nätverk hemma, ett privat och ett till jobbet.

Inga roliga namn men för att underlätta för familjen heter de:

Wifi
Wifi2

Av Ergoline

Hej,

Har läst på forumet i gissningsvis >15 år, har varit medlem för många år sedan men glömt bort både användarnamn/lösen. Sitter för tillfället med ett 2080 som överhettar och läste runt lite på forumet om undervoltning och tänkte att det var dags att registrera om sig ifall jag skulle behöva ställa några frågor.

Jag är numera 40+ med fru, två barn och två hundar. Skulle blivit civilingenjör i datavetenskap men tog den lätta vägen och blev ekonom istället, intresset för datorer och teknik har dock funnits kvar. Senast jag programmerade var det Pascal och C++ som gällde och Visual Basic var riktigt high tech. Gjorde hemsidor i notepad med blinkande röd text och förstod inte vad man skulle med Internet till när det kom, det fanns ju BBS:er.

Då jag är förbi småbarnsåren börjar jag så smått kunna återuppliva mina gamla hobbys, huvudsakligen bräd-/figurspel. Har tur och har en kompis i samma ålder som har samma intressen och vi lyckas spela någon gång i kvartalet när schemat inte är helt fullt med barnens aktiviteter. Annars får man försöka ta egentid mellan 22.00-00.00 och spela lite, gärna ett bra singelplayer FPS eller strategispel. Har försökt spela Fortnite med ett av barnen men det är bara för dumt. Bygga hus när man skjuter?!