Inlägg

Inlägg som lallassu har skrivit i forumet
Av lallassu

@saturday_sun: Tack! Ja min första tanke var med ethernet, men det verkar stabilt med wifi och verkar kunna nyttja allt jag behöver. Så får jag ner formfaktorn till det yttersta på köpet.

Av lallassu

@twk: Dels för lab och dels för att köra övervakning av kameror hemma (som idag körs på en rpi2). Men även att köra mitt nästa spel på (http://qake.se).

Av lallassu

@hakd: Bara om du inte låst musen?

För övrigt är det ett _väldigt_ tidigt demo, så jag vet att det är buggar överallt. Jag lade ut det mest för att visa konceptet

Av lallassu
Skrivet av martin_cs:

Snyggt!

Jag kan bara rotera musen 180 grader sedan tar det stopp!

Lock mouse knappen så går det

Skickades från m.sweclockers.com

Av lallassu
Skrivet av AMD-Hippie:

Det negativa först.
Tycker nog du skulle ha väntat med att fixa navigationen och smärre 3d-relaterade saker. Eftersom kameran rör sig efter muspekaren kan jag bara rotera kameran ett visst antal grader innan jag når kanten av min skärm med min muspekare, och då kan jag inte vrida kameran längre. Dessutom fortsätter spelarens karaktär att springa på samma nivå som hålet från granaten, när man gått ner i hålet och sedan går upp på gräset igen. Jag noterade också att huvudet av spelaren ibland gick igenom golvet på bron när man använde jetpacken för att flyga upp.

De positiva.
Väldigt trevligt och rent grafiskt upplägg som har charm. Spelet har potential. Skulle kunna funka bra till äventyr/pussel/action spel.

förslag
Det skulle göra det betydligt enklare för spelaren om skuggan från byggnader högre upp fanns precis nedanför byggnaderna. Det tog en stund för mig att lokalisera var bron fanns eftersom skuggan är på ett annat ställe. Kanske inte jätterealistiskt men gör som sagt det enklare för spelaren att orientera sig i din 3d-värld

Klicka på lock mouse så så slipper du problemet med att musen låser sig

Skickades från m.sweclockers.com

Av lallassu

RPi3 Cluster #2

Jag blev inte helt nöjd med mitt tidigare raspberry pi3 kluster så jag byggde ett nytt. Den här gången kör jag utan ethernet kablar och endast de inbyggda wifi-korten på rpi3 korten. Använder även en fläkt för att kyla korten. Har även kopplat in reset-knappar samt LED för att visa att korten är på.

Material:
- Låda från Ikea (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40222607/)
- 4x Gröna LEDs
- 4x 350 Ohms motstånd
- 4x Reset-knappar
- 50W 10A USB laddstation (6p)
- 4x RPI3
- 4x 0.5m USB kablar
- 4x 8GB mSD
- 1x Taisol 12v fan kopplat till USB
- Fläktgaller

Vid idle drar hela burken endast 6W och vid uppstart av alla korten samtidigt så drar den 10W. Har inte testat i full last än. Men det är överkomligt för 16 cores och 4GB RAM

Installationen av korten är helt automatiserat via ett Ansible-script som jag skrivit ihop. Enda man behöver göra manuellt är att skriva in raspbian image på sd-korten.

Besök galleriet här

Av lallassu

@Broberg: Nej faktiskt inte, den jobbade allt hårt. Men jag körde, som du säger, inte fullt djup direkt utan gick i omgångar. Det var knappen för att starta med som blev glapp på båda maskiner. Den sista fixade jag efter jag skruvade isär startmekanismen. Jag körde faktiskt mycket på frihand i slutet, blev bättre allt efterhand på att köra på frihand faktiskt

Av lallassu

@Slweedlen: Nuvarande version av spelet är multiplayer och alla auktoritativa beräkningar sker på servern för att undvika fusk. Så ju fler spelare som spelar desto fler server-instanser krävs för att hantera lasten. OM spelet skulle bli en hit så kommer jag gå över till en mer kraftfull lösning

"Behovet" kan ju vara att man är nyfiken och vill lära sig

Av lallassu

@Slweedlen: Ja, demot är ganska gammalt och väldigt buggigt. Men det var mer för att visa lite känslan med spelet. Nja, det var väl inte riktigt värt det. Men det var kul! Sedan får man se att verktygen som jag gick lös med kommer till användning igen för nya projekt. Jag har byggt en del grejer RPI och andra tidigare små kort (alix2c2) och det är kul att göra små men kraftfulla prylar. Att det blev ett kluster var för att skala mitt spel på

Av lallassu

@edde97: Tack Har tänkt köra mina spel på det, i docker containers. Mest tänkt åt servrarna för mitt kommande spel Qake (http://qake.se).

Av lallassu

Raspberry PI Cluster

Den här gången gav jag mig på snickeriverksamhet för mitt projekt. Något som både blev dyrt och svårare än jag trodde när jag startade. Min kunskap inom finsnickeri är begränsad till låg/hög-stadiets lektioner, så ha överseende med resultatet

Projektet blev dyrare än väntat. c:a 6000kr inklusive en hel del verktyg (fräs, sticksåg, cirkelsåg). Snålade med biltemaverktyg och fick lämna tillbaka första fräsen efter 1h körning. Den andra lade av efter c:a 2h och då lagade jag den själv (fick skruva isär startknappen och modifiera en aning).

Projektet består av:
- 10/100 Mbps switch
- Nexus 7
- 10A 6p USB laddstation
- 4x Raspberry pi 3
- 4x SD kort 8GB
- TP Kablar + USB Kablar
- Ek-skiva
- Plastglas

Nåja, ni vill nog hellre se bilder än ord

Besök galleriet här

Av lallassu

Det är en tidig demo. 3 månader gammal. Har lagt ut lite filmer på youtube från senare versioner. (https://www.youtube.com/channel/UCd-sWv6uWXO_bK9WshdUKlg) där jag även har implementerat multiplayer stöd.

Av lallassu

Qake - Demo

Har precis lagt ut ett väldigt tidigt "demo" för att ge lite smak på hur det kommer bli. Ett spel som jag kodat helt i javascript med hjälp av ThreeJS som enda library.

spela här: http://qake.se/demo

Av lallassu

@Veni: Tackar! ska kolla på detta och läsa på lite.

Av lallassu

@iMicke: Ja, det har du ju rätt i. Är det enkelt att skapa en sådan för en amatör? Eller finns det färdiga för mitt ändamål? Boost converter = spänningsomvandlare?

Av lallassu

Uppa spänningen för en switch

Jag har ett projekt på gång där jag har en switch med en nätdel som ger output på 7.5V och 700mA. Jag tänkte göra om så att den matas via USB 2.0 istället. Eftersom USB levererar 5V och i det här fallet 2.1A. Skulle det räcka att skarva switch-kabeln med en USB kabel och på strömkabeln sätta dit ett motstånd på c:a 3.5ohm för att få upp spänningen till 7.5V istället för 5V? (enligt ohms-lag)

Försöker gnugga av mina elektronikkunskaper, men de är väldigt dammiga

Av lallassu

Har nu även skapat sida för spelet: http://qake.se

Av lallassu
Skrivet av N0bates:

Ser riktigt fint ut. Vore kul med ännu fler klipp.
Har du nån tanke på att dela med dig av källkoden? Vore väldigt intressant att kika på.
Såg att det finns ett kit som heter voxel.js. Är det något du har använt dig av?

tack! Lägger ut filmer ibland på twitter @lallassu. Har inte bestämt än om jag ska släppa källkoden men vi får se

Jag har bara använt mig av threejs och byggt allt annat själv (fys, voxelmotor etc).

Skickades från m.sweclockers.com

Av lallassu

Ny uppdatering

Av lallassu

Ny video med uppdaterad version: