Inlägg

Inlägg som Robban221 har skrivit i forumet
Av Robban221

Tackar för era svar.
Blir iaf att skaffa en 4g router om jag kör den vägen. 😊

Av Robban221

Mobilt internet i hemmet.

Mitt bredbandsabonnemang är snart slut så jag funderade på om jag kunde använda telefonens uppkoppling i stället.

Min plan är att skaffa ett esim eller ett extra kort och låta det ligga i en gammal telefon som få dela nät.

Kan man koppla routern till telefonen på nått sätt? Alltså så telefonens uppkoppling->router->resten av hemmet.

Om jag måste köpa en 4g router, är det nått speciellt jag bör tänka på då?

Av Robban221

Annonsen är avslutad

Av Robban221

Steamdeck 64+512gig

2 månader gammal steamdeck säljes, har testat den i typ 4 timmar.
Kan byta mot en xbox series x eller runt 4000kr . Eller kom med nått bud.

Läs hela annonsen här

Av Robban221

Testade furmark nyss. SCORE:7554 points (126 FPS, 60000 ms) Max GPU Temp: 73°C Resolution: 2560x1440 (FS) - AA:0 samples FPS: min:125, max:128, avg:126 - OPTIONS: DynBkg
Körde stresstestet också utan krasch.

Ska testa nått annat spel och installera om bauldurs gate. Läste att några haft liknande problem som mig med det spelet. Konstigt bara att det dyker upp efter så många timmar

Av Robban221

Okej igår drog jag igång datorn och spelet för att kolla temp när det skulle krascha. (alltså jag spelade inte men spelet var igång på min andra skärm) lät det vara på i typ en timme. Men det hände aldrig.

Idag drog jag igång det och spelade då kraschade det. Gpu-z loggade allt som hände men där ser jag inget problem, jag vet iof inte vad allt betyder. Men Gpu temp 64 grader och cpu 57 grader är ju bra Gpu load 70% känns också bra.

Så det är lustigt att jag kan ha spelet igång men om jag spelar det aktivt så skiter det sig.
Jag har inte testat nån bänktest eller nått annat spel, jag ska göra det. Tycker bara att det vore konstigt om Bauldurs gate tröttnat på mig efter 80timmar

Av Robban221
Skrivet av mrnez:

Vad är det för aggregat och hur gammalt?

Cooler Master MWE Gold 650 Full modular

Köpte det 2019. Såg att det var 5 års garanti på det. (om det nu är det som är paj)

Av Robban221

Tacksam för era svar.

Givetvis så kunde det inte vara så lätt nej. Fy faan. Hur felsöker jag på ett smidigt sätt utan att byta delar? Går det?

Problemet kommer när jag spelade, jag ska testa sen och se om det dyker upp utan att spelet är igång. Spelet var baldur's gate om det nu skulle ha någon betydelse.

Av Robban221

Trasigt nätaggregat?

Datorn startar om utan förvarning. Det blir typ som vid ett strömavbrott. Alltså låter typ klick sen tvärdött sen hoppar den igång igen.
Jag gissar på nått problem med strömmen. Vad skulle det annars kunna vara?

Av Robban221
Skrivet av SuperSverker:

Om du väljer att uppgradera hade jag tittat på ett AM5-bygge (Ryzen 7600X ex) och 32GB minne. Om AMD håller ordet kan du med samma plattform byta till en ny processor om några år för att på så sätt behålla systemet längre och enbart fokusera på att hålla grafikkortet uppdaterat då det är där 90% av prestandan sitter.

Jag trodde det var nått liknande med intel. Att jag bara kunde byta processorn. För att rtx 3070 är ju egentligen ett bra kort. Men nu har ju v-rams problemen börjat visa sig. Så Amd kanske blir nästa kort.

Av Robban221
Skrivet av SuperSverker:

Jag tänkte spontant varför du vill uppgradera.

Som jag skrev att nu har det börjat störa mig i spel. Men som sagt är det dåliga optimeringar så är det inget att göra åt.

Annars så är det ingen panik utan jag bara leker lite med tanken på vad mitt nästa steg skulle vara.

Av Robban221
Skrivet av Adnerhill:

Hade jag varit dig hade jag uppgraderat/bytat CPU dock blir de ju nytt moderkort och RAM så då har du även möjlighet att uppgradera till 32gig

Haha ditt svar gillade jag minst.. Blir ju dyrast

Så det är så alltså att mitt moderkort stöder inte nya cpu?

Av Robban221
Skrivet av Quim:

Som du nämner så har du problem med dåligt optimerade spel, inte så mkt att göra.

RAM: Beror på vad du spelar, jag skulle säga att 16GB räcker gott fortfarande, om du inte spelar typ MS Simulator.
Men samtidigt är RAM sjukt billigt nu, så om du har chrome o massa annat igång samtidigt, så kanske det inte är en så jätte dum idé, med tanke på priset idag...Windows verkar ha börjat implementera aggressivare caching, min jobbdator - som jag knappt gör något på med 64GB RAM, använder 21GB - konstiga e att min Desktop med 16GB använder ca 5GB när jag bara surfar.

Jag har kollat lite på ram. Och då säger ju "alla" olika typ man ska ha minst 2 stickor och inte bara en osv. Men jag (tror) att jag kan ha 4 stickor i min och dom jag redan har idag finns för ca 500 så att köpa dom och köra med 4st 8gig funderade jag på. Är det något negativt med att ha 4st 8gig i stället för 2st 16 gig eller 1st 32?

Av Robban221

Uppgradering och en "dum" fråga

Hej. Jag är inte så himla bra på datorer (som ni kanske lär märka på mina frågor:) )

Hur som helst..
Jag har
Rog strix z390-F Gaming
5-9600K
Rtx 3070 <----------- Detta kommer jag inte byta ut om inte 5000-serien skulle visa sig löjligt bra och med ett rimligt pris.
16gig ram
1440p skärm

Vad bör jag prioritera om jag vill uppgradera? Jag har funderat på 32gig ram. 16 gig har ju hittills varit fullt tillräckligt för spel men nu verkar det som 32gig kan vara bra?
Är processorn fortfarande ok? Är det värt att överklocka den? Jag har egentligen aldrig haft några problem med något spel, utan har kunnat maxa det mesta fram till i år. Och då tänker jag på The last of us och Star wars. Men jag vet att de flesta har haft problem med de skit releaserna.

En annan "dum"? fråga. Jag har 3 skärmar inkopplade. 1440p+1080p skärmar som standard. Och en utgång till tv för att kolla på film osv. Hur krävande är det för datorn? Jag förstår att om jag har ett krävande program på en annan skärm så tar det förstås resurser. Men om jag bara har de andra skärmarna igång och har typ browser eller nån serie på en skärm och spelar på den andre. Skulle det bli nån större skillnade om jag kopplade bort skärmarna i inställningarna och bara använde min 1440p skärm när jag spelar?

Mvh

Av Robban221

ASUS DUAL RTX 2060 SUPER EVO Har jag som jag funderar på att göra mig av med.

Av Robban221

ASUS DUAL RTX 2060 SUPER EVO

Jag kanske är i fel forumdel. Men jag undrar vad värdet på mitt kort kan vara. Det är alltså ett ASUS DUAL RTX 2060 SUPER EVO.
Anledningen till att jag undrar är att jag beställde ett 3070 och undrar om det är värt att lägga ut någonstans och i så fall vart? Det är 13 månader gammalt och funkar perfekt,

Av Robban221

Bra headset (helst billigt)

Halloj. Jag behöver ett nytt headset. Eller en fix för ett jag har. Jag använder ett gammalt nu som funkar bra men allt ljud "blöder igenom"
Jag har ett Sony WH-H910N men det låter inget bra över discord.

Så jag säker antingen hjälp med Sony WH-H910N eller ett par lurar som låter bra för mina medspelare. Och jag vill gärna kunna ha på spelljud osv utan att det går fram till de jag chattar med.

Det gör inget om det är sladd på den. Och det får gärna vara jävligt billigt. Men går inte det så är väll typ max 1500kr.

Tar tacksamt emot tips.

Av Robban221

xbox kontroll Bluetooth. Vilken bluetooth dongel?

Hej. Har en xbox one kontroll. Men när jag försöker spela så laggar det och blir ospelbart. Bluetooth dongeln är en billig 4.0 var det iaf (vet inte vad det innebär men antar att det är bättre än 3.0 (: )

Hur som helst. Enligt nätet så verkar fler ha bekymmer.
Är boxkontroller med blåtand helt värdelösa eller är min billiga dongel värdelös?
"Folk" på nätet verkar ge upp och köpa den officiella adaptern. Men den använder ju inte blåtand. Jag är inställd på att köpa officiella adaptern men det känns surt iom att jag köpte en kontroll som ska fungera över blåtand. Men ni kanske har nått råd innan jag köper

Av Robban221
Skrivet av Halldin:

vorpX ( https://www.vorpx.com och https://www.sweclockers.com/forum/trad/1598346-vorpx) har stöd för RDR2, men förvänta dig inte mycket mer än att kunna köra spelet på en stor 3D-skärm och prestandakraven lär vara ganska höga med tanke på hur tungdrivet det är på en vanlig skärm.

I övrigt är det som sagt Virtual Desktop du behöver, köp det i Quest store (inte Rift store och inte på Steam), patcha det sedan via SideQuest.

Jag förstår att icke vr spel mest blir en stor skärm. Men går det att köra vr spel med virtual desktop alltså blir det som link kabeln fast trådlöst?

Av Robban221

Jag skaffade precis en quest. Någon som kan tipsa om vilka spel/program jag behöver. Jag har installerat sidequest och har beatsaber+mods.

Vilket program är bäst på att streama vr spel från pc?
Och jag har en vrfilm på datorn(ja ni antar rätt) hur spelar man upp den?
Kan man spela vanliga spel typ read dead redemption 2 i questen? i så fall hur?
Tipsa gärna om andra roliga saker jag behöver