Inlägg

Inlägg som CyberVillain har skrivit i forumet
Av CyberVillain

Om du vill imponera på läraren så kan du förklara att man ska undvika if-satser så långt det går. Finns massor med patterns för det, tex använda någon form av datastruktur istället, eller ett visitor pattern.

Av CyberVillain
Skrivet av Craxx:

C# är väldigt enklet att komma in i och du får väldigt mycket hjälp visual studios. C# går även använda på webben dock inte i appar.

Om man verkligen vill kan man använda C# för de tre största plattformarna (iOS, Android och WP)

Av CyberVillain

Håller inte med dig här virtual void
I stora projekt måste man ha uppsatta ramar och regler för hur man jobbar i projektet. Om man använder implicita eller explicita pattern spelar ingen roll. Tex är jag ett stort fan av Convention over configuration där det mesta är implicit deklarerat via konventioner. Teamet måste helt enkelt veta hur ramverken de använder fungerar, detta ska dokumenteras och sedan uppföljas av en lead developer / arkitekt. Jag älskar distribuerade versionshanterare av just denna anledning då du får en naturlig code review vid merge till master

Av CyberVillain

jQuery, stop using it!

Av CyberVillain

Tackar!

iPhone ska stödjas, dock inte skrivit av mig och det var ett tag sedan personen som gjorde den var aktiv i teamet så vet inte hur det ser ut på den fronten. Bra om någon testar Du kan läsa mer här

http://www.mtbs3d.com/phpBB/viewtopic.php?f=139&t=15484

Av CyberVillain

Ny version ute, största nyheterna är Wiimote Motion+ stöd, speciallt skrivet wiimote lib som stödjer i stortsätt alla motes och även kineskloner.

Den andra stora nyheten är att man inte längre är begränsad till systemklockan på 64hz, man kan nu köra FreePIE i upp till 1000hz

http://andersmalmgren.github.io/FreePIE

Av CyberVillain
Skrivet av Lord Darkness:

Det er ju tur att man inte ser fånig eller nördig ut iallafall. Där har dom verkligen lyckats.

//LD

Det följer med en liten disclamer att produkten enbart är tänkt för folk med självkänsla

Av CyberVillain

Blir mörkrädd när jag läser sådant här, varför har ni inte använt Git / TFS?
Att göra stora refactoriseringar etc utan brancher är ju livsfarligt

Av CyberVillain

IL Baking

Sitter i ett projekt där jag måste kommunicera med en stordator via flatfiler.
Kommunaktionen sker via ett CQRS mönster så mao mappas

C# (Command / Queries) >flatfil

I fallet av en query så får man även en flatfil som svar, vilket jag då konverterar till ett QueryResult-objekt

Just nu använder jag klassisk Reflection mao

propertyInfo.SetValue(obj, value);

Igentligen är det inget problem och kommer nog inte bli det med tanke på den datamägnd som skickas, men här har jag ett tillfälle att lära mig något jag inte använt förut vill titta lite på IL Baking för att snabba upp flatfil >objekt.

Jag har googlat lite och inte hittat någon klockrent blogg/tutorial etc om tekniken. Någon som har ett bra länktips?

Förtydligande, det är inte sjävla mappningen mellan flatfil och objekt jag vill lösa utan uppskapandet av pbjekt och property sättning.

Exempel på Query / Query result som det ser ut idag. Attributen används för att mappa mellan flatfil och C# klasser

[Record(RecordFormat.FixedLength)] public class IncomingOrdersQuery : Query<IncomingOrdersQueryResult>{} [Record(RecordFormat.FixedLength)] public class IncomingOrdersQueryResult : QueryResult { [RecordType] public IEnumerable<Order> Orders { get; set; } } [Record(RecordFormat.FixedLength)] public class Order { [RecordElement(1, Length = 3)] public string Type { get; set; } [RecordElement(2, Length = 50)] public string Fund { get; set; } [RecordElement(3, Length = 10)] public decimal? Amount { get; set; } [RecordElement(4, Length = 10)] public decimal? Shares { get; set; } [RecordElement(5, Length = 3)] public string CCY { get; set; } [RecordElement(6, Length = 15)] public string OrderId { get; set; } [RecordElement(7, Length = 10, DateFormat = "yyMMddhhmm")] public DateTime OrderDate { get; set; } [RecordElementRead(8, Length = 20)] public string Status { get; set; } [RecordElement(9, Length = 11)] public string Fundacc { get; set; } [RecordElement(10, Length = 20)] public string Cause { get; set; } }

Av CyberVillain

Tror det är en vanesak, har man jobbat ett par år i branschen så får man in ett bra arbetsmönster.
Det är speciellt viktigt i stora projekt, just nu sitter jag tex i ett projekt där jag jobbar i .NET och den andra delen av projektet är i z/OS. Om jag väntade in z/OS gänget skulle inget bli gjort så man får i princip jobba runt det och försöka skriva sin kod så generell att den med största sannolikt kommer fungera när den väl pratar med stordatorn på riktigt.

Av CyberVillain

Ny version 1.1.67

  • Samma klient kan ny lyssna på samma event multipla gånger från olika komponenter

Ny version av .NET klienten 1.1.77

  • Samma klient kan ny lyssna på samma event multipla gånger från olika komponenter

Av CyberVillain

Visual Studio + Resharper är enligt mig det ultimata verktygen för JS. Att skriva domänen i TypeScript är heller inte fel så man får den statiskt typad, speciellt i stora projekt.

Av CyberVillain

En liten side note, det är inte någon json variabel utan ett helt vanligt objekt. Att skapa objekt på detta sett i JS kallas object literal notation

Av CyberVillain

Kanske borde skrivit sikta på istället för satsa på, för precis som du säger är det inte någon roll man får som nyexad

Av CyberVillain

Satsa på att bli lösningsarkitekt, det är jag och enligt mig den ultimata rollen inom it. Det är inte för högt upp så man inte får koda alls och inte för långt ned så man bara får pyssla med codemonkeygrejer.

En lösningsarkitekt är den person som sätter arkitekturen och designar de grundläggande funktionerna i systemet och det API som de andra utvecklarna sedan använder för att utveckla stories (features). I mina ögon är det den typ av kod som är roligast.

Ett annat plus är att man har mycket kontakt, med kund / krav / verksamhet vilket gör att man inte känner sig instängd i källaren med de andra nördarna.

Av CyberVillain

Därför jag inte kör scout på någon av de stora kartorna. För lite skydd att hoovra bakom och AD. Mellanstora kartor som Markaz Monolith och demavand Peak funkar bäst i mitt tycke.

Av CyberVillain
Skrivet av Semjonov:

Hur kan Stingers bli ett "problem" om 6+ har dom, det laget blir ju slaktat på marknivå. Att stingers blir ett problem är ju endast för att det blir svårare att köra 60-2 runda.

Äh, bara att tima ECM, hovra över nått tak medans den coolar ner

http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/1/6852...

Av CyberVillain
Skrivet av woicer:

Nej, det får man inte.

Men det är väldigt luddigt och jag har svårt att tro att man skulle fokusera på att plocka ner sådana servrar. Det enda som gäller är att hitta vettiga servrar eller communitys.

https://help.ea.com/article/bf3-rules-of-conduct (Ranked Server Administrators)

AE borde iaf kunna ha en bot som kollar att servrar inte har autokick på KDR eller lvl etc

Av CyberVillain

Igår var det nog pers på banning, bannad från 2 servrar på 10 minuter.
Den första "Too good for this server" den andra "Baserape"

Får man verkligen banna folk hur som helst från publika servrar, alla servrar är ju officiellt hostade.
Baserapen var ju också rolig, jag sköt på en helikopter som befanns sig en bra bit utanför main, men använde tillbaka. Ska jag då sluta skjuta på han? Noobs

Av CyberVillain

Ska de vara 10% större än verkligheten? Eller menar du 1:1?