Inlägg

Inlägg som Gamblewhore har skrivit i forumet
Av Gamblewhore
Skrivet av FX9:

Om VMWare inte är en lösning så kanske du får lov att kasta lite pengar på problemet, i form av en separat dator som kör dessa specialprogram i windows?

Har tyvärr inte den möjligheten med pengar. Å räcker med 2 datorer redan. Så himla synd man inte kan installera skiten. Googlat som en sårad men är så diffusa problem. Svårt å hitta steg att gå vidare.

Har lyckats ta mig vidare i installationen genom ändra i regedit på värdet för setup.exe från 1 till 3 men då får jag blåskärm när jag ska börja jobba i Windows istället

Av Gamblewhore

Fortsätter på min egen tråd som jag hitta. Ger fasen upp snart. Jag får inte in Windows utan problem via bootcamp / EFi. Det blir fel i installationen och blåskärm. Provat Win 10 flera olika iso. Ibland hittar den inte hårddisken i installationen. Ibland går installationen bra tills den bootar och ska konfigurera Windows.

Jag ä inte nöjd med VMfare eller parallells då jag tycker datorn blir så seg.

Är som sagt en Macbook Air 2013.
Har hämtat drivrutiner via brigadier / Bombardier. Även provat dom egna som laddas hem via bootcamp.

Av Gamblewhore

Tyvärr funkar det inte. När jag la in bootcamp i efterhand, då hänger sig Windows. Nu när jag försöker lägga in Windows på nytt hittar inte datorn partitionen. Så kommer inte vidare i installationen.

Av Gamblewhore

Verkar ha löst det tillslut. Använde mig av den äldre win10 som åtminstone hitta en hårddisk. Fick fel i installation men gick via regedit och ändrade värdet på setup.exe till 3.

Samt efter installationen så installera jag bootcamp via setup.exe som låg på usbn under bootcamp.

Av Gamblewhore

Bootcamp. Ingen hdd syns

Hej,

Vet inte hur många timmar jag lagt ner på att försöka få till windows på min airbook från 2013.

Först körde jag med catalina och en gammal windows 10 version via usb och kunde installera det. Då var dock wifi drivrutiner borta och ingen bootcamp assistans i windows.

Rensade datorn. Installerade Big sur och laddade hem nyaste windows10 från deras hemsida. Nu när jag ska välja partion syns inget längre. Har försökt göra en i ios och reboota men synd ändå inte. Är det något med EFI som ställer till det?

Ska jag nedgradera till catalina? och försöka igen på något sätt. Installationen gick inte smärtfritt. jag var tvungen gå in via regedit och ändra värde på setup.exe från 1 till 3 som det finns hjälpvideos för. Inte förrän då gick installationen att slutföra.

Om det inte vore för att parallel desktop tar så sjukt mycket processor / minne hade jag fortsatt med det. Men vill kunna boota till windows istället.

Snälla någon med tips??

Av Gamblewhore
Skrivet av Gorian:

Är det Apple-ikon -> Om den här datorn -> Lagring du går efter för att bedöma ledigt utrymme? Eller hur gör du? Den uppdateras inte nödvändigtvis i realtid, nämligen.

Enligt den här posten så rensas också swapfilen i samband med reboot, och swap kan vara lika stor som mängden RAM du har installerat i datorn, så att du ser något större ledigt utrymme efter reboot är inte nödvändigtvis anmärkningsvärt:
https://discussions.apple.com/thread/7182963?answerId=2877077...

I det stora hela: är detta något som faktiskt leder till problem, eller bara något du irriterar dig på?

Nää brukar bara kika på info-raden i nederkant i finder, den visar ju hur mycket gb som är kvar på disken.

Blir samma information om jag högerklickar på aktuell hårdisk å väljer "visa info" för att se hur mycket som är kvar. Tills jag startar om. Då kan det diffa massor beroende på vad jag gjort. Kan till och med få varning att diskutrymme är låg. Sen efter omstart visar den korrekta å jag har 150gb tex

Av Gamblewhore
Skrivet av ToJa92:

Vilken MacBook har du? Vilken version av macOS kör du? Vilken disk har du bytt till? Använder du en adapter, och i så fall vilken?
Jag har en MacBook Pro 15" från 2015 och har bytt till en Intel 660p, där uppdateras diskutrymmet direkt när jag tömmer papperskorgen. På den kör jag macOS Big Sur.
Om det är en MacBook från 2013 – 2015 det gäller så finns det en tråd på Macrumors med lite blandade tips. Stödet på äldre modeller verkar vara lite skakigt.

Jag har en Macbook Air late 2013 11" satt in en Samsung 860 500gb tack vare en nvme m2 adapter. Kör Mojave nu. Vart inte imponerad av Catalina. Försökte nönligen få in bootcamp men var tvungen å ge upp så har stannat kvar på detta OS nu ihop om att det skulle gå bättre men icke

Av Gamblewhore
Skrivet av Gorian:

Tömmer du papperskorgen?

Haha självklart

Av Gamblewhore

Macbook visar fel diskutrymme

Vet inte om det har ett samband att jag bytt disk i min laptop men säg att jag packar upp en stor fil och sen tar bort zip eller rarfilen. Då visar datorn ändå samma gb som förut. Måste starta om datorn för den ska förstå vad som hänt.

Sjukt störande. Någon med tips? Något i diskutil man kan resetta?

Av Gamblewhore
Skrivet av joeldeluxe:

Då skulle jag rekommendera att du kör i Parallels eller VMware istället som är mycket smidigare

Är helt grön på det dock. Provade VMware nu lite. Valde iso å fick igång en windows avbild iaf men har inte gjort något mer. Hur är egentligen kompatibeliteten med usbgrejer osv? Grejen är nämligen att jag delvis vill ha windows till ett felsökning och programmeringsprogram för min bil. Som är kdcan usb kabel.

Av Gamblewhore
Skrivet av joeldeluxe:

Vilken datormodell är det? De flesta Macbooks funkar inte med vanliga M2-diskar:

This MacBook Air uses a proprietary storage drive connector, and is therefore not compatible with common M.2 drives without the use of an adapter.

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+13-Inch+Early+2017+S...

Det är en mid 2013 11tum, jag ha köpt till en adapter.. Disken funkar fint på Catalina. Dock ä något jäkligt tokigt när vill ha in windows

Av Gamblewhore

win10 på mac misslyckas efter installation. VM alternativ?

Har en macbook air där jag bytt intern disk till nvme m2 samsung 870 500gb. Vill nu ha windows vid sidan av. Så följt alla steg med bootcamp och Installationen går bra men när den bootar för konfigurationen så kommer ett meddelande upp att jag måste installera om windows. Detta går dock inte. Utan att börja om helt på nytt med samma resultat. Är det hårdisken som spökar? bristande stöd?

Googlat som en galning och spenderat flera dagar. Nu börjar mina tankar gå på att försöka få windows på en extern disk. Eller köra någon form av virtualgrej. Tips? ska blir så sjukt less.

Ursäkta till admin om det anses fel forum men gränsar till windows eftersom felet är en blandning mer en ios /mac

Av Gamblewhore
Skrivet av nisse33:

Det är inte original eller inte som är problemet. Din dator såldes med AHCI SSD, begränsat stöd för NVMe SSD kom först med Mac OS High Sierra och senare. Eftersom även Boot ROM måste uppdateras så måste installationen ske i viss ordning (som du märkte)...

Hmm. Jaa nu när du säger det inser jag ju att jag aldrig ens uppdaterade datorn med originalet till senaste först. För sen stoppa in nya disken. Jag stoppade in nya disken när ios var på el Capitan å försökte jobba mig uppåt.

Men nu funkar det iaf. dock återstår problemet med win 10 å bootcamp. Allt verkar okej tills slutet i installationen när den vill boota om. Då står det att något fel inträffat. Så vet inte hur jsg ska gå vidare. Provat andra versioner och ominstallation av bootcamp men ingen skillnad

Av Gamblewhore

Har fixat det. Uppdaterade till Catalina med originaldisken. Clonade till extern.. Slängde in nya ssdn. Å flyttade över allt till den.. Å botade om. sen gick det. Nu är det problem å få in windows med bootcamp men kanske går göra liknande. Att Apple ska vara så tjuriga på icke originaldisk

Av Gamblewhore

Uppgraderat intern ssd. Går inte installera iOS

Har en Macbook Air 2013 som bara hade 120gb ssd så jag köpte en adapter för nvme m2 å satt in 970 samsung 500gb.

Provade först el Capitan för att jag ä lite bakåtsträvare men den hitta ju givetvis inte ens disken.

Sen Catalina men då faila installationen när det återstår 2min kvar. Datorn bootar plötsligt om? Likadant med sierras installation. Båda från usb-sticka. Har nollat NVRAM men icke.

Något mer tips?

Nu är ju detta den enda hårdisken jag ska ha i datorn. Tänkte köra bootcamp.

Edit: beror tydligen på gammal bootrom enligt lokala Applestore. Dom misslyckade och uppgradera den

Av Gamblewhore
Skrivet av dr slizer:

Använd bildinsamling.app för att överföra bilderna, då kan du välja vilka du vill föra över och var de ska hamna.

Hmm det kan jag ju i iTunes också. Jag vill ju kunna se en specifik bild i finder för att mixtra med tex. Nu ä ju dom jag valt i biblioteket filen under hämningar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gamblewhore
Skrivet av Alling:

Kör inte macOS själv, men har haft tre olika iPad sedan 2010. Går det inte att bara dra över bilderna till datorn i filhanteraren? De må ligga slumpmässigt fördelade i diverse slumpmässigt namngivna mappar på iOS-enheten, men du borde kunna få fatt i filerna iallafall.

Min iPhone dyker då inte upp i finder (filhanteraren) utan syns bara i iTunes. Bilderna finns på datorn efter impoeteringen men som sagt bara i ett bibliotek som ska öppnas

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gamblewhore

Bildhantering iphone till mac

Detta "problem" är säkert framför ögonen men står fasen still. Älskar mac på många sätt men att hantera bilder från iPhone på macen gillar jag inte.

När jag importerat bilderna via iTunes. Hur sjutton får jag dom en å en i mappar? Om jag går in under bilder står det ju bara "bibliotek". Å en fil som innehåller alla.

Jag kanske bara vill kopiera någon till en annan mapp å därefter ändra storlek. Lägga på text osv.

Av Gamblewhore

För kort kabel. Förlängare? Switch?

Har googlat och dom flesta trådar har några år på nacken så vill ha färsk info då kraven ökat för hastigheterna ä snabbare osv.

Lite kort gjorde jag en snygg dold kabeldragning med 10m cat6 kabel. Å nog fasen så blev den 0.5-1m kort iaf.

Påverkas hastighet av en förlängare? Eller ä switch bättre? Förlängare ä ju enklast och billigast iaf. Orka int köpa å dra om allt.

En switch blir ju några hundra och hsr inte riktigt behov av det. Å vill int dras med en till källa som behöver ström. Poe enhet ä ju dyrare

Har 100mbit. Ps4. Iptv å dator på kabel i routern just nu

Av Gamblewhore

Lägga in spärr för avinstallering på Mac

Har / haft ett spelberoende och litar inte på mig själv så om det finns vore det mycket värt att jag lägger in ett program (programmet har jag fått av spelberoende enheten i kommun) som inte går att avinstallera helt enkelt. Beroendet Gäller alltså odds / poker m.m inte datorspel

Att jag måste ta till så drastiska saker så som formatera min dator isåf. Finns det någon sådan funktion? Helst både på iPhone och mac. Har jailbreak på telefonen så det kanske underlättar.

Edit: snubblade över sidan "gamban" och hitta en 3mån licens. Så nu är mobilen via vpn och kan då inge ta bort profilen för den. Lagt in på en av mina ios datorer också. Fick felmeddelande på andra. Ska kika vidare