Inlägg

Inlägg som Coreflake har skrivit i forumet
Av Coreflake

Är det något med skärmens inställningar för sleep mode eller liknande kanske? Hade lite liknande problem på min asus pg279q. Men stängde av deep sleep för displayportutgången, så nu är den blixtsnabb.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Minns inte vad första burken hade för specs. Men den köptes 2000 via billerud korsnäs(då assi domän). Köpte en ny 2006, en dell xps 410 med en core 2 duo och geforce 7900 gs. Inget fancy men det drev då iaf wow.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Vad har du för skärm? Är det en asus kan du testa stänga av deepsleep grejen på hdmi/displayport i settings på monitorn. Annars kan det ju vara dp-kabeln också

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Decster:

10x10 har ett bildförhållande på 1:1. (En pixel på längden för varje pixel på höjden.)

1440p (2560x1440) och 1080p (1920x1080) har ett bildförhållande på 16:9 så rutnätet borde vara 16x9.

Om din skärm stödjer 2560x1440 så har den 160st av dessa rutnät.

(16*160 = 2560)
(9*160 = 1440)

Och om du använder den för att köras i 1920x1080 så fylls skärmen bilden av 120st av dessa rutnät istället. Enkelt sagt så påverkar det hur skarp bilden blir, då färre pixlar ger mindre information.

När du blandar in olika bildförhållanden så blir det mer komplicerat som någon annan gärna får förklara bättre.

Nu var det ju inte bildförhållande de diskuterade, de hade bara 10x10 som exempel på hur skalningen fungerar mellan ej jämnt delbara upplösningar. Det blir helt enkelt som musical chairs, det blir bråk om plats för pixlarna. Skalar man åt ena hållet får vissa stå åt sidan, skalar man åt andra hållet får vissa dubblera sig. Gade jag köpt ny idag hade jag gått på 4k och isf skalat ner till 1080 i de spel där komponenterna inte orkar pusha rikligt med frames.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Finemang! Bra att det löst sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Kandet vara det gamla "ström på pin20" i displayport kabeln från skärmen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Har du överklock på gpu? Jag fick problem med stutters när jag hade mitt 1070ti överklockat till max och det stötte i taket på power. Så drog ner lite och slapp stutters nästan helt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Returtony:

Kanske lite off topic, men är det nån som vet om man kommer få XP i BG eller bara honor points som det var i vanilla? Hade en lv 29 twink warlock som jag ägde allt och alla med till den dagen de införde att man fick XP i BG oxå, på de viset råkade jag levla den till 30 och då var det ju bara lägga ner :/

Jag hoppas att man kan twinka. Jag älskade min 59 premeditation rogue med krol blade. Cheapshot-eviscerate död. Men hade även en 29 warrior och en 19 druid samt en pala 39. Paladin var svårare att få gear till då jag körde horde som main och endast hade den palan på Alliance.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

8 rätt. Vissa titlar hade jag inte ens hört talas om, men uteslutningsmetoden funkade rätt ok.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av hornfalk:

Spelade Vanilla en hel del men fastnade på twins i AQ40, nån som kommer ihåg ifall shamans hade bloodlust i vanilla som påverkade hela raiden? Och går det ens o jämföra med paladinbuffsen? Vad jag försöker fråga är om Alliance eller Horde är att föredra för PVE. För mig lär det bli en rogue som kommer vara i blackrock mountain 99% av sin tid.

Nej, bloodlust är väl en orc-grej i vanilla? Eller minns jag fel.?Palabuffs är bättre overall än shamantotems. Men en riktigt duktig shaman är inte fy skam. Sen att Alliance är så tråkiga jämfört med de lite mer färgstarka i horde, väger över och har alltid gjort det. Tror det blir druid eller rogue för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av FredrikMH:

Det var min största besvikelse när jag läste om Classic (spelade bara till 43 i vanilla). Att hybrid-klasser som Paladin, Shaman, Druid nästan uteslutande kör healing i endgame. Mycket beror på att där inte finns bra gear som stödjer klassernas andra roller vilket som du nämnde rättades till i TBC (vilket var då jag återupptog spelandet). Men ja, det finns lite enstaka undantag vad jag förstått. Men det är för att man vill åt en specifik funktion och antalet platser av dem lär vara begränsat

Det ställer också till det lite om man t.ex. vill spela Enhancement/Element Shaman i PvP men tvingas spela Restoration i PvE. Finns ju ingen dual spec och respecca är dyrt. Så välja klass ska man nog göra med omsorg om man inte känner sig sugen på att levla upp flera klasser.

Jag körde druid i ett hyffsat hardcore-gille. Var vissa fighter där en druidtank med massor av hp var att föredra. Så körde healer med dibs på bra tankgear i läder. I AQ40 fanns en del fina bitar och även naxx bjöd på bra gear för tanking. Dock så imser jag att endast några få procent av spelarna ens fick se insidan av aq40/naxx när det begav sig. Så de flesta fick inte ihop nödvändig gear för att tanka. Ett plus också med detta var att denna fina tankgearen passade ypperligt till min sidointresse, feral pvp. Hade tamefan nästan bäst gear av alla druider för pvp i slutet. Haha.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Pettson88:

Blir något orolig när jag läser tråden gällande elinstallationer... jag kanske är bortskämd med att ha professionella installatörer i familjen, men har växt upp med välgjorda elinstallationer och bra JFB som testas med jämna mellanrum, och har alltid sett till att det finns i min bostad. Att, som en del här gör, direkt avråda från kontakt med skyddsjord känns... lite skrämmande.

Har själv dessutom fristående åskskydd (Monster Core Power 800 - har inte grävt i hur den hanterar jord dock, vilket/vilka skydd som finns där) efter JFB, och stänger av nätagg (mao. fysiskt bryter allt utom jord - så efter den punkten bör inte fel uppstå) varje gång chassit öppnas. (Och ESD-armband till samma referens - numera chassi.)

Är jag bara curlad, och har för höga förväntningar på elinstallationer? Ska man vara mer försiktig?

Nu rör detta ju sig bort från ESD och mer mot allmän elsäkerhet, hoppas det inte blir för mycket OT.

Jag skulle då inte kägga mitt liv i en klantig elektriker eller hemmapulares händer genom att ansluta mig till jordblecket på ett uttag. Visst det är jääääääkligt osannolikt att något skulle hända, men eftersom det inte heller hjälper mig att jämna ut potentialen mot mitt datorbygge så ser jag inte att risken är värt det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Vad har du för case? Och är det bra flöde samt luftutbyte i den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Denna fråga är precis som uttalandet "det var bättre förr". När man växte upp så hade man kul. Man förknippar också den musik man hörde då med den roliga tiden. Så skulle säga att ALLA är för färgade av information bias, att denna fråga hade kunnat lyda: När är du född?, istället. Jag personligen är svag för hiphopen från 90-talet, men också Metallica, guns n' roses, nirvana etc. Men då är jag också född 84, och växte upp med denna musik. Skulle dock säga att också älskar band som 30 seconds to mars, muse, mumford and sons. Och ja, jag tycker att artister med sjuk musikalisk talang som Gavin Degraw, Bruno Mars, Jessie J, Ed Sheeran för att nämna några av de artister som jag av sambon fått ta till mig, är bra de med. Men jag är lite av en allätare. Hmm mitt svar är nog 80, 90 och 00-talet och 10-talet som stark 2:a.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Aka_The_Barf:

Hur kan elutagens skyddsjord som är blottlagd av någon anledning bli strömförande, den är till för att skydda mot just det?

Skickades från m.sweclockers.com

Om en jordkabel råkar lossna i ett uttag på utgående kabel, är denna inte längre ansluten till jorden i centralen. Om denna lösa jord sedan kommer i kontakt med fas i uttaget blir nästa uttag i gruppen plötsligt spänningsförande på jordklämman.

Edit: en enkel felkoppling ger också detta resultat. Har själv varit med om detta i mitt jobb som elektriker, när hemmafixare gjort elen.

Av Coreflake

Något är inte ok med ditt kort. Mitt strix 1070ti med fläktarna på 40% går aldrig över 60 celsius. Och då är det med en lätt överklock på 100mhz core 500mhz memory.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Intresset för datorer, spel, teknik. Har alltid varit en stor del av mitt liv. Hängde som lurker på swec i mååånga år för att sedan skapa ett konto för ett år sedan ungefär.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Raphaei:

~62% på 1080p
~4% på 1440p

Källa: https://store.steampowered.com/hwsurvey/

Vad som är vanligast är en annan sak. Farthållare på bil är standard nu, men inte vanligast om man räknar med alla gamla bilar i världen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Verkar väl ok. Så länge det är stabilt. Testa lite heaven eller superposition. Men så länge temps är ok verkar det vara en ok klock. 1899 i gpu tweakII brukar betyda runt 2050-2100mhz på mitt 1070ti

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Tror det är för att ditt chassi snurrar. Nej skämt åsido, displayport eller hdmi? Är skärmen ställd på rätt input? Sitter kabeln i moderkort eller i gpun? Har du anslutit gpu till psu? Har du kollat manualen för moderkort vilka slots ram ska sitta i?

Skickades från m.sweclockers.com