Inlägg

Inlägg som snweater har skrivit i forumet
Av snweater
Skrivet av Reiker:

Jag valde Limestone som substitut till Arctic White och om ni tittar lite noggrant i videon så har han kantstött frontpanelen nere så den svarta Ash-färgen lossnat så känns skönt med Limestone för då kommer eventuella skavanker i framtiden inte synas lika mycket.

Jag såg också det, men jag tror inte det är färg som har lossnat. Chassit är aluminium vilket jag antog innebar att det var anodiserat och inte målat. Det borde således vara svårt att få bort färgen på chassit om du inte slipar det eller gör djupa repor i metallen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av snweater
Skrivet av evirob:

De skulle väl dyka upp nu under början av året?

Det är möjligt! Jag har bara läst att de skulle vara tillgängliga, men inte mer än så

Skrivet av Icte:

@evirob @snweater Speak for yourselves, själv föredrar jag Noctuas bruna färger Ger en distinkt look och när man ser in i chassit så ser man kvalité. Svarta fläktar är väldigt generiska och står inte ut lika mycket. Men alla tycker olika

Haha smaken är som baken! Jag kan hålla med om att helsvarta fläktar kan se lite trista ut. Kanske fläktar som matchar chassits färg hade varit passande.

Skrivet av Icte:

Ang. NF-F12 PWM Chromax så är detta en NF-F12 PWM men med andra färger - har exakt samma specifikationer. Jag antar att @snweater råkade jämföra Nf-S12 PWM Chromax med NF-F12 PWM? NF-S12 flyttar mer luft när det inte finns någon begränsade faktor (fläktfilter t.ex.) men jag tror att fläktgaller kan påverka dess prestanda. Såg själv en större fördel att använda NF-F12 gentemot NF-S12 när jag hade dessa fläktar monterade i mitt NCASE M1 utan fläktfilter på botten av chassit - NF-S12 flyttade inte lika mycket luft alls.

Så är det givetvis! Jag blev nog lite bokstavs- och sifferblind efter att ha tittat genom deras hemsida ett tag.
Luftgenomströmningen hade jag inte ägnat en tanke åt! Det blir säkert en avvägning som jag tror Noctua och Louqe kan lösa bra ihop! (Gärna genom ett test! De är alltid lika kul att läsa igenom.)

Av snweater
Skrivet av PaChalski:

Vi har nu fått klartecken från Noctua att gå ut publikt med info om vårt samarbete. Det vi än så länge kommit fram till är listat nedan men vi behöver er input för att ta det ett steg längre om det finns något!

Hur bra som helst ju! Jag som hade tänkt beställa en NH-L12 i veckan, men nu tar jag och väntar lite!

Skrivet av PaChalski:
  • Vi har några veckor på oss att bestämma de sista detaljerna. Noctua skulle vilja göra mer för att eventuellt öka värdet för Ghost-användare. Kanske slänga med en lämplig fläkt för att placera i botten på chassit???... kommer ni något mer vi kan föreslå så säg till, färger, adaptrar etc.

Vi kommer inte acceptera ett dyrare pris om det inte är motiverat naturligtvis!

Jag har två tankar angående det här:

  1. Med den befintliga NH-L12 du köper i butik inkluderar två fläktar (NF-F12PWM 120mm och NF-B9 92mm) där den toppmonterade fläkten kan användas som en insugsfläkt i botten på chassit. Om jag inte minns fel så har ni använt er av den konfigurationen i något av era kyltester. Skulle Noctua slänga med en bättre fläkt än den som är monterade på en NH-L12 så hade det varit intressant! Noctuas NF-12PWM Chromax ska enligt specifikationerna på deras hemsida vara både tystare och transportera luft bättre.

  2. Vad gäller färgen på fläktarna så kommer väl varken 92mm fläkten synas utifrån genom kylflänsarna eller 120mm fläkten i botten var jag förstår. Med det sagt så är Noctuas bruna och beigea i kombination rätt så ful helt ärligt! I mitt tycke hade grått/mörkgrått eller mörkgrått/svart varit en bra kombination då jag hade tänkt mig en S1:a i Ash och inte tänkt belysa insidan på något sätt. Med andra ord hade jag velat att fläktarna inte "stör" det cleana och väldesignade yttre som S1 har fått!

Med andra ord känns fläktarnas färgval ganska avlägset i prioritetsordningen i förhållande till fläktarnas prestanda.

Sen har jag en egen fundering på om det skulle gå att göra egna shrouds till PSU, GPU och CPU för att minska återcirkulation av varmluft inuti chassit. Bland annat har jag fått för mig att det finns ett par milimeter mellan en Corsair SF600 och insidan av sidopanelerna där ett insugsrör hade passat perfekt! Utan chassit i hand där det går att mäta blir det givetvis svårt men jag har läst att det finns konstruktionsfiler för den slutgiltiga designen att tillgå men jag har misslyckats med att hitta dom. Var finns de att få tag på någonstans?