Inlägg

Inlägg som Shiprat har skrivit i forumet
Av Shiprat

De har någon intressant motion prediction på gång i cs2.
Bor numera ute i skogen och spelar på 4g vilket inte är optimalt.
Händer regelbundet att jag inte bara rubberbandar, vilket fanns redan i csgo, utan bara flyttas runt spontant typ.

Om jag står bakom en låda, steppar en liten aning och sen in igen, så kan det ett par sekunder senare ske att jag utan att röra någon tangent plötsligt kliver ut ett par meter åt något av hållen.

Det verkar hända mer ofta runt hörn och objekt, om man springer i full fart och rundar ett hörn så kan det bli att man per automatik glider i en bred halvcirkel runt hörnet.

Min ping ligger på 30-50, andra spel funkar mestadels okej.

Lyckades igår även med att ha något i stil med 2200 dmg innan jag fick min första kill en match - varje runda gjorde jag skada på flera personer men generellt var det som att kulorna bara gick igenom - men det gjorde de inte! Generellt verkade alltid två eller tre skott sitta fint och sedan missade resten av magasinet tills jag backade, laddade om, peakade på nytt. Vid ett tillfälle skjöt jag en flashad person långsamt och metodiskt med m4a1s, ett eller två skott åt gången, och kunde se hur första två skotten orsakade blod och sedan resten bara gick rakt igenom trots att personen stod helt still. Riktig huvudkliare, dog om och om igen och meddelade teammates att två eller tre av motståndarna bör vara extremt skadade, fick mängder av assist.

Får en känsla av att kommunikationen funkar inklusive ens positioner relativt till cover, ens skott med träffar och missar osv tills ett par träffar har skett, sedan tappas allt därefter bort tills man gör en reset genom bryta visual typ.

Skulle vara helt villig att skylla på dåligt internet om det inte vore för att nästan alla dessa issues bara inte dök upp i gamla csgo

Av Shiprat
Skrivet av norrby89:

Well vissa saker behöver staten kontrollera, kolla bara i Sverige hur det gick med privatiseringen av besiktning av bilar, skulle bli billigare osv osv, har bara resulterat i att det är extremt mycket dyrare och extremt mycket lättare att få en bil besiktad genom en telefonsamtal.

Köpte en volvo C30 begagnad med ca 12000 mil. Vibrerade lite i framvagn när jag provkörde men övrigt hur fin som helst så sa att jag köpte den för utsatt pris om de gjorde en up to date besiktning och en kontroll service, snarare än att försöka pruta.

De gjorde det, fick protokoll från någon verkstad de hade förhållande med och den vart besiktigad, tog även någon slags begagnat-försäkring för ett år.

Efter typ 10 mil började den vibrera seriöst, rådfrågade ett par som visste mer än mig på jobbet och gissade fram att det förmodligen var något med ena drivknuten. Lämnade tillbaka den till handlaren med den informationen.

11 månader senare hade den vart inne på deras kompis-verkstad i totalt sex månader, de hade bytt svänghjulet två gånger, kopplingen en gång, och sedan lagat något med kopplingen då de satt ihop del fel på något vis första gången.
Den gick inte det minsta bättre givetvis, skakade så mycket att man inte kunde ha en typ Starbucks-mugg i mugghållaren då det då skvätta ut ur locket över hela bilen. Verkstaden sa att det var normalt.

Jag vägrade betala någon självrisk innan problemet blev löst, bilmeck från deras kompis-verkstad ringde mig på privat nummer och skrek en stund, sa att jag skulle betala självrisken annars skulle han komma hem till mig med fakturan så jag kunde betala direkt. Ringde bilhandlaren och förklarade att jag var lite sugen på att polisanmäla det hela. Notera att jag inte haft direkt kontakt med verkstaden tills dess, jag var inte deras kunde utan det var ju givetvis bilhandlaren.

Krävde att de ordnade så att garanti/försäkring täckte en oberoende verkstad istället- 20m på parkeringen med en meck i passagerarsätet var nog för att diagnosticera "du din ena drivknut är nog fan nära nog att vara helt av" och typ fyra arbetsdagar senare var det löst.

Nu med bilen tillbaka hel efter at ha kört hyrbilar i närmare ett år tog jag roadtrip med en polare - direkt sprack en vakumslang. Hade precis kommit över sista datumet för begagnat-försäkringen, och slangen satt dåligt till, så fick förklarat att det skulle kosta ca 10k som jag fick stå för själv.

Gick till deras VD med utdrag för brev till Konsumentverket och hela historiken, han ville inte ens se det utan gick med att betala tillbaka hela priset for bilen plus allt jag lagt på vinterdäck etc.

Denna bil gick alltså genom besiktning och kontrollservice i Bromma med en drivknut som var delvis knäckt, och en "riktig" bilverkstad med välkänt namn misslyckades med att fixa det i nästan ett år, drog istället till med ca 50.000k i kostnader för att byta hela andra grejer.

Av Shiprat
Skrivet av Whitepilledoomer:

Ja, någon form av slägga behövs. Vi har blivit så slappa när det kommer till företagsdiciplin till skillnad från resten av Europa.

Vet inte vad som hände och när.

Sverige är litet, man vill locka till sig alla de största och skapa jobb etc, alla de konkurrensfientliga men på ytan konsumentvönliga favoriterna som amazon osv ska givetvis finnas i Sverige då man inte är på kartan annars.

Man ska givetvis normalisera att även de företag som går med vansinnig vinst och gärna skippar att betala skatt helt och hållet ska suga i sig bidragspengar av olika slag, det är ju där politikerna ska jobba när de är färdiga med politiken.

Småföretagen ska löna sig, ingen ska behöva gå i konkurs även om deras affärside/implementering är värdelös. Vår svenska variant av American dream typ.

Skrivet av Ryzer:

Jag tycker det är mer fel om staten är korrupt än en företagsledare. Förtagen står oftast på egna pengar. Värre att sno från folket.

Som tur är behöver man inte välja ut ena eller andra utan korruption är oacceptabelt i båda fallen. Inget företag står någonsin på egna pengar sålänge du inte menar att de har en egen nationstat och rätt att trycka egna pengar på något sätt.

Ett vinstdrivet företag är en mekanism för att extrahera värde ur marknaden och ur dess anställdas arbetskraft.

Det existerar inget sådant som absolut privat kapital, alla i Sverige använder sig av samma valuta, det är som blodet i landets ådror. Ett företag är ett organ som kan extrahera värde ur strömmen av kapital sålänge företaget fyller sin funktion. Ett företag som extraherar mer än sin beskärda del värde (extraherar mer värde än som är förtjänt baserat på den funktion de fyller) eller motarbetar andra företag genom att försöka stävja konkurrens är som cancer, en tusentals små meningslösa tumörer som lärt sig hålla sig precis välartade nog att inte tas bort.

Det absolut mest patetiska är hur man ser investerare fladdra med läpparna när något för ovanlighetens skull faktiskt går ner i värde, som om det inte är förmågan att förutspå risk och prestera över average som är hela skälet för deras existens.
Ett skikt av parasiter som en gång fyllde någon korrigeringsfunktion i marknaden men nu tycks anse sig ha någon slags skyddad status och rätt att bara sitta och suga i sig pengar utan att bidra värde.

Vi har levt i en trevlig enbart-uppåt marknad ett bra tag nu, korrigeringen i form av en fet röd pil neråt lär komma snart och hoppas verkligen att marknaden är frisk nog att skitföretag stryker med i större utsträckning än de som iallafall gör rätt för sig.

Av Shiprat
Skrivet av Ryzer:

Oj jag är av en helt annan sort. Jag tycker myndigheter ska strunta i företagen som bidrar till arbetstillfällen och skatteintäkter. Någon som borde rannsaka sig själv är staten och korruptionen därinom.

Jag tycker tycker dödstraff borde existera i Sverige enbart specifikt för företag. Upprepade seriösa brott mot lagar/förordningar borde resultera i totalt upplösning av företaget och beslagtagande av dess resurser för utdelning till eventuella offer, alternativt tillbaka till kunder eller staten.

Jag är ändå bara någonstans mellan 30-40 men vad jag sett i min karriär hittills och genom att bara leva med öppna ögon har gjort det tydligt att folk är väldigt bra på "dubbeltänk" och villiga att totalt åsidosätta sin personliga moral när det kommer till jobb. Då har jag ändå jobbat på överlag bra ställen.

Delar man upp något oerhört omoraliskt i många nog delar så är gemene man villig att ta en liten del var för att finansiera sin personliga svenssondröm.

Av Shiprat
Skrivet av Thomas:

Nä, visst är det så, men om man inte kör väldigt icke-krävande spel så brukar det ju blir rätt jäkla tungt att rendera i >100% av målupplösningen, speciellt om man vill köra 200% och få riktigt bra resultat.
Det brukar jag göra när jag kör spel där jag utan problem ligger på 300+ fps utan, men jag skulle nog inte vilja driva runt ett nysläppt AAA-spel i 5K för att få bra antialiasing.

Yup, men då pratar man ju om att kompromissa. Om jag spelar ett spel där det jag bryr mig om mest är den visuella kvaliteten och prestandan är mindre viktigt sålänge den är bra nog att inte ändra gameplay-kvalitet så offrar jag gärna "överflödig" prestanda för att få bättre kvalitet. I spel där jag absolut vill ha 120+fps är det såklart en annan sak.

Exempel är chivalry 2, när jag hade 1440p-skärm körde jag det med TAA avslaget i 5120*2880 och så drog jag ner rendering resolution lite för att få bra nog FPS. Mycket, mycket snyggare och FPS behöver inte vara superhög i ett sådant spel., särskilt inte om man har någon slags VRR.

Gillar inte utvecklingen mot att man får välja mellan "only okay" visual fidelity eller "slightly better than only okay" och då alternativ för bättre fidelity bara inte inkuderas i spelets inställningar längre så presenteras alternativ 2 som det bästa möjliga.

Av Shiprat
Skrivet av Thomas:

Föredrar du även native när DLSS ger klart bättre bild?
https://www.youtube.com/watch?v=O5B_dqi_Syc&t=892s

(Lägg märke till att de rankade DLSS över native i 9 andra spel utöver det där, även om Death Stranding var det mest störst skillnad.)

Ett problem är att ofta har spel som erbjuder DLSS/FSR annars TAA och TAA är ofta en visuell kompromiss jämfört med nedskalning/msaa. Jag har länge föredragit att köra nedskalning för att få en bättre variant av MSAA i spel där jag vill maxa visuell kvalitet.

Så det är lite ett fall av att en kompromiss är bättre än en annan. Och TAA/FSR/DLSS är rimligt inom usecases där prestanda är prio eller spelet liksom är designat så att man inte kommer märka av skillnaden så mycket.
Det är ändå tröttsamt att det ska diskuteras som det absolut bästa för kvalitet när det handlar om en kompromiss för att balansera prestanda och kvalitet.

Om DLSS/FSR ser bättre ut än "native" för att "native" inkluderar en grynig och kladdig implementering av TAA så betyder inte det att DLSS/FSR är bästa möjliga visuella kvaliteten.

Av Shiprat

Var djupt intresserad av crypto när NFT dök upp men var ju rätt uppenbart hur bullshit det mesta var.
Man kan tycka att folk som bryr sig om crypto skulle förstå varför sådana saker bör vara backade av något som har värde i sig - inte bara att man hittar på ett värde baserat på ingenting.

Fanns ett genuint intressant användningsområde och det var saker som att man vid köp av biljetter med en valuta till konsert eller dylikt fick något i stil med ett event coin som enbart gavs ut då, en collectors item alltså.

Eller basically anonyma licens/pseudoidentitetshandlingar som kunde bevisas genom tillgång till en kryptoadress.

Saker som att knyta ägande av digitala produkter i MMO's osv så att de kunde hanteras p2p snarare än via steam eller annat hade varit intressant.

Men samma crowd dök upp som alltid med tomma själar och tomma hjärnor och enbart intresse för att pressa profit ur allt tills det dör.

Med crypto som med allt annat så är det svårt att finna plats på marknaden för genuint nya saker som det inte finns demand för om det inte tillfredställer de inövade slit-och-släng mönster som marknaden är byggd efter.
Det tar då tid att etablera nya saker.
Crypto har ändå fått tid och jag skulle säga att det nu är dags för crypto att visa sin användbarhet om det ska bestå.
Men det blir lätt skadeskjutet av att, innan något bevisats, ha blivit utnyttjat som bara ytterligare ett offerdjur för den sortens spekulativa investerare som är som cancer i mänsklig form.

NFT's hade inget chans mot det, tror att de mer varierade usecases som finns för DeFi kan överleva det.

Om det ska nämnas något positivt med NFT så är det underhållningen i att se hur snabbt sådana människor som gjort sig rika på det gått direkt till US-libertarian klassiker som att börja försöka bygga egna pseudostater med lägre ålder för byxmyndighet osv, eller genom att försöka skapa någon form av konst eller kultur visat att de verkligen inte har någon gnista själva utan enbart kan kopiera och fejka.

Liknande underhållning kan finnas för den annars mer sansade DeFi sidan med FTX, sam bankman fried och den effektiva altruismen som i de kretsarna verkar betyda ungefär "Så länge man pratar om altruism så är alla synder förlåtna och man har rätt att göra vad man än vill med motivationen att om man blir rik nog så kan man någon gång i framtiden göra rätt för sig".

Jag hade tröttnat lite på crypto när FTX började bli stort, minns att jag från och till googlade det hela och försökte klura ut var grejen var men det lät bara så jävla tomt liksom.

Min favoriter från den storyn nedan:

“I’m very skeptical of books. I don’t want to say no book is ever worth reading, but I actually do believe something pretty close to that,” explains SBF. “I think, if you wrote a book, you fucked up, and it should have been a six-paragraph blog post.”

...

"So, I think again. What, I wonder, does he think I think? Wouldn’t someone with IQ points to spare realize that dismissing books—all books—as essentially worthless might rile a writer? Was he playing with me? Is this fun? Is this humor?
I’m satisfied with my meta-analysis until I realize that one can always increment the level of strategic play in this sort of game. It’s like poker. Level one is just thinking about how to strengthen your own hand. Level two is thinking about what your opponent’s hand is. Level three is thinking about what your opponent thinks your hand is. And so on. And, since SBF is obviously a genius, I should simply assume that, compared with me, SBF will always be playing at level N+1. Which makes my analysis of the intent behind SBF’s “books are for losers” idea spiral into infinity and crash, like a computer program stuck in a loop."

...

"The next day, I finally get a chance to interview Sam Bankman-Fried. We meet in a tiny conference room. I’m prepared with a mic and an MP3 recorder at the ready. SBF comes in with his laptop and opens it to start playing his new favorite computer game, Storybook Brawl, before he even sits down."

Journalist så redo att tro på att någon är ett geni att det faktum att de menar att böcker är meningslösa och sitter och spelar genom hela intervjun tas som ytterligare tecken på geni.

Även detta:

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/BK5jcCdBhAKOCymb0IwMawVhN3A=/0x0...

Människa som är så tom på all mänsklighet att de antar att medmänsklighet från andra alltid bara är "performative", att alla lever sitt liv på detta sätt.

Och ingenting kan göras åt sådana människor, samhället är som skapt för deras framgång, och ingen kultur är säker, rätt infohazards under formativ ålder så kan väl som helst bli sådan.

Frågan är hur något som har minsta risk att kunna kommersialiseras någonsin kan/kommer kunna bli annat än själalöst race till maximum investor profit minimum samhällsvärde?
Vad är det som håller sådant ondska i schack ens?

Alltså, den realistiska varianten av ondska där ondskan oftast bara är emergent behaviour och varje individ är ansvarig för liten nog del att inte kunna hållas klandervärd.

Av Shiprat
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Spännande. Ett problem med Threadripper är dock att mainstream plattformarna har blivit bättre. De har väldigt många kärnor + stöder 192 GB ram etc.
Min åsikt är om man tycker detta är på tok för lite, det är då Threadripper blir ett intressant alternativ.
För mig själv skulle en balanserad Threadripper dator gå på långt över 100 000kr.

Mainstreamplattformarna har blivit bättre på sitt, threadripper har väl blivit bättre på sitt med. Mer konsument-tillgängliga HEDT processorer har ju typ försvunnit som kategori.
Visst att vi nu har många kärnor på konsumentplattformarna men det är ju inte riktigt samma sak, och det är ju minst lika mycket skillnad procentuellt som det vart tidigare - 13900K har 24C32T, men 5995WX har 64C128T, det är ju knappast i närheten liksom.

Men samma indelning gäller väl som alltid man köper vad man behöver- man skaffar inte en Volvo V90 för att frakta malm eller kol vid en gruva. Men du köper ju inte heller en Dumper bara för att köra till kontoret.

Av Shiprat
Skrivet av oqvist:

Stealth är sämre än i tidigare bethesdalir. Gör Ryuinuppdragen och det känns så menlöst allting.

Mjo, ganska linjärt och inte utmanande med stealth, lite trist.

Av Shiprat
Skrivet av Mocka:

Nu har du dubbelt så många kärnor/trådar än mig så spelet kanske gillar multithreading? Ska kolla lite mer exakt vilka inställningar jag kör samt slänga upp en screenshot, men detta är verkligen intressant.

Mja, GN slängde upp en video med något nytt som heter "CPU Busy Ratio" med ett 4090 och där låg 5800X3D "dåligt" till jämfört med 7800X3D eller ännu bättre 13900K. Nu finns det en djupare förklaring som jag kanske inte helt och hållet förstår men med tanke på att jag har 60% load och du 5% load i samma stad under samma förutsättning indikerar ju ett potentiellt problem.

Ska testa 4K när jag kommer hem så får vi se. 4K Ultra eller har du ändrat något i preset?

Mjo, men borde inte var sådant drastisk skillnad ändå.
Jag får son sagt inte ut några massiva FPS ändå i staden, där du skickade screenshot i new Atlantis ligger jag nog runt 50 med de inställningar jag kör. Om det är så att det finns en gräns för var motorn kan tuffa på snällt och cpu-usage sticker i väg något vansinnigt över det så skulle det förklara det i guess.

Fick du samma cpu-usage utan DLSS modden?

Alternativt vore ju om det är så att spelet av någon anledning gynnas av att man har två CCD vs en CCD, men låter ju också skumt liksom

Upptäckte igår hela grejen med att stjärnor (eller snarare den lens flare som representerar stjärnor) inte renderas när man tittat på systemets stjärna från en planet, för AMD kort. Polare med nvidia konfirmerade att det syns för honom.

Så Bethesda-buggigheten börjar smyga fram även om spelet överlag nämnts mer polished än deras tidigare.

Av Shiprat
Skrivet av Mocka:

Dåligt flyt med 5800X3D och 4090 då CPUn verkar vara en flaskhals, speciellt i Atlantis. Gjorde ett test igår kväll där jag bara får bara 80fps vid 3440x1440 (Scaling 90%, allt på Max förutom skuggor på High, ingen Film Grain eller DoF). CPU load ligger på 60-65% och GPU load sjunker från 99% till 85%. Ännu värre vid trädgårdarna. Kör DLSS modden men inte FG vilket verkar krävas. Introt med piraterna var bättre men kunde inte hålla 144fps (vilket är max för min monitor) hela tiden utan det sjönk, speciellt när man kom utomhus i slutet där, då störtdök fpsen ånyo till runt 80-85.

Var faktiskt lite samma sak med CP2077, hade stora problem med att CPUn flaskade men nu när spelet stödjer FG blev det mycket bättre.

Skumt!

Jag har som mest sett CPU utilization på 5% i new atlantis, processorn verkar inte ens vara intresserad av att klocka upp till nära boost speeds. Provade de inställningar du kör (utöver upplösning), samt även att sätta allt på low, även att sänka upplösningen osv. Sedan får jag ju inte egentligen bättre FPS av detta- GPU är på 99% ända ner till att sätta allt på low med FSR på 50% upplösning, och även när GPU bara ligger runt 80% så belastas inte CPU märkbart mer, och FPS går inte egentligen upp.

Nu har ju jag en "vanlig" processor med DDR4 så gissar att man kan krama lite mer prestanda ur det hela med nyare plattform, men i övrigt känns det som att flaskhalsen ligger i motor eller drivers typ.

Av Shiprat
Skrivet av AppendixSE:

Well. Gör inte spel som måste moddas från dag 1.

BG3 är "a thousand year in the making" med. Men antalet moddar jag har haft behov av från dag ett. Noll

Stafäld. En timme in börjar man jaga moddar för att lösa problem

Nä nu lämnar jag fanboysen till sina diskussioner. Men ville gå in och lägga lite perspektiv om det är nån som vill lägga 800 på detta.

Det här är ett klassiskt spel "wait for sale". Då kommer de börjat fixa saker. Kanske fått stöd för Nvidia och lite andra grundläggande funktioner

Ja alltså om man inte är särskilt superexalterad så är det ju alltid bra att vänta lite. Jag kommer definitivt köra BG3 men inte vad jag är sugen på nu så köper det inte för launchpris bara "för att". Finns ju flera bethesdaspel sedan tidigare, om man gillar dem lär man gilla starfield- om man inte gillar dem lär man inte gilla starfield. Mer komplicerat än så behöver det inte vara.

Nu har jag inte behövt några moddar för att lösa något, men igen, modding-community är bethesdas styrka, inte en svaghet.

Skrivet av oqvist:

Jag har experimenterat vilt med fsr. Lagt nära noll i möda med dlss modden ännu. AMD har väl inget motsvarande tensor cores som används för fsr?

Nope inte såvitt jag vet, vad som händer med framtida versioner får man väl se.

Jag är inte superförtjust i uppskalning om jag kan undvika det, så att jag mixtrar är mest för att klura ut hur grafiken i spelet ter sig och hur jag får bästa möjliga resultat liksom. Nu har jag inte tillgång till DLSS 3 men har tidigare gjort samma med DLSS för att hitta något som jag blir nöjd med.

I cyberpunk spenderade jag timmar med att försöka klura ut om någon kombination av VSR och avaktiverande av TAA kunde resultera i att jag slapp ghostingeffekterna efter bilar, i chivalry 2 när jag köra i 1440P löste jag VSR för att köra i 5120*2880 med sänkt rendering resolution för att kunna avaktivera TAA och ändå få grym anti-aliasing osv.

Av Shiprat
Skrivet av AppendixSE:

Nu vet jag att det är fler med mig som tycker samma men ville bara ragea lite.

Hur kan ett spel med grafik som känns "previous gen" få så höga betyd. 10 av 10 på destructöjd. Har de mutats eller?

Menar. Första minuten så reagerar jag "oooh, coolt med gruvlaser... vänta nu. Den är ingen egen ljuskälla."
Appropå ljuskällor. Verkar som med max settings på PC så är det EN ljuskälla som hanteras per person
Om man ragear på Ubisoft ansiktsmodeller för Paris Ass Creesd så måste man ju fan tycka att detta är i nivå emd det.

Känns som klassisk Bethesda. De börjar bygga ett spel 2017.... Och Sen kör de med den motor och teknik som fanns då.

Spelar man BG3 innan så får man se hur ett RPG och quests ska se ut i ett AAA spel

Och Cyberpunk visar vad man kan göra med grafik om man inte anpassar det till långsamma AMD konsoller.

Och så har vi ju No Man Sky och Elite som visar hur rymdskepp kan moduleras. Istället för att man tar bort själva flygandet och ersätter med laddskärmar/arkadspel när du råkar träffa på nån arg.

Men det syns ju. trots alla "stafäld massa success" så är det färre spelare än BG3 på stäm. Lanseringshelgen.

De flesta har nog gjort som jag. Kör Gejmurpass och inser att "glad jag inte betalade för skiten"

BG3 är ett helt annat spel, inte lika Starfield alls. Starfield är ju i samma stil som tidigare Bethesda spel, om du väntat dig något annat borde du kanske fundera på varflr du har en sådan konstig förväntan.

Om vilket som är störst- det är okej att ett spel presterar sämre än ett annat, alla spel kan inte blir det största spelet.

Skrivet av AppendixSE:

This.

Sen ja. Det är Bethesda. Men vafan. Borde man inte utvecklas på 10 år?
Bethesda är som polaren som är 30 och bor kvar i föräldrarnas källare och raljerar om att Linus minsann borde köra överallt och om bara alla inte var idioter så skulle han ha ett jobb. Och dessutom är det dags för mamma att komma med maten!

Eller Bethesda använda sig av en vettig spelmotor så att folk såg ut som folk och inte återanvände samma system som de kört i 20 år...

Ja jag är besviken och avinstallerar skiten nu
Det här är säkert spelbart om nått år.

De har dedikerade fans från vad de har gjort tidigare, varför göra mer som andra när de står ut för att göra sin egen grej?

Tycker definitivt att en hel del quests och dialog är rätt "meh", men på något sätt är spelet i sin helhet bra och jag har kul.

1. Vad vore en vettig spelmotor, tycker du?

2. Hur mycket resurser (ny anställda, pengar, hur många extra månader/år) vore en rimlig investering till att geara om helt för en spelmotor man som företag inte har erfarenhet av?

3. Hur säkrar man kontroll över motorn för framtiden? Köper man då en licens för att bygga en en egen branch av UE Eller source eller cryengine eller vad?

5. Vad hade de fått med en annan spelmotor som saknas nu?

6. Framförallt, absolut viktigaste punkten- hur säkrar man att moddingcommunityn är igång omedelbart med den nya motorn trots att resurser/kompetens inte kan återvändas från tidigare spel? Bethesdas spel blir ju inte odödliga genom att skryta om x teknologi i y motor utan genom att vara väldigt tillgängliga att modda för en väldigt dedikerad community, hur undviker man att förlora det vid övergång?

Av Shiprat
Skrivet av Devil May Cry:

Testade precis spelet för första gången. Kör 4k utan upscaling allt maxat. Har inte sett en enda dipp under 60 med RTX 4090.
Realtivt nöjd. Men det betyder att allt under ett 4090 inte kan maxa i 4k med 60 fps i stort sätt vilket är lite knas kan jag tycka.

Är det så konstigt då? Var det annorlunda med till exempel Cyberpunk när det släpptes?

https://tpucdn.com/review/cyberpunk-2077-benchmark-test-performa...

Tycker att de är rätt jämförbara med vad de erbjuder grafiskt utöver vad som finns på marknaden vid launch - Cyberpunk har mer ögongodis och effekter, starfield har bättre helhet och snyggare på stor skala liksom. Cyberpunk var väldigt tungt och hade, enligt mig iallafall, mycket mer dryga buggar och bara dålig design (bilkarusellerna i fjärran, trasig fysik på sopor, t-posing I förarsätet, vansinnig TAA-ghosting med DLSS etc).

Skrivet av oqvist:

Inte knas alls? Det är väl perfekt optimerat för dagens hårdvara då. Men för morgondagens är det inte lika bra optimerat som ifall du bara kunde nå 30 fps allt maxat. Har du kommit till New Atlantis? Det var lite av en chock för systemet efter inledningsscenerna ute i bushen.

Jag installerade dlss modden och nu kan jag faktiskt lira utan att bli frustrerad konstant över allt varierande bildflyt och otroligt dåliga kvalitet och bara glömma allt det tekniska. Första gången jag testat fsr 2 och det verkar va en total bluff i ett desperat försök ge ett till synes alternativ till DLSS för AMD användare? Nu kanske AMD hårdvara har några specifika funktioner som gör att fsr 2 ser bättre ut vad vet jag. Starfield körs väl säkert bättre på amd utan fsr 2 kan tänkas så de kanske inte gör så mycket.

Tror inte det ska vara några hårdvaruspecifika funtkiker för FSR 2 men kanske helt enkelt handlar om problem med nvidia-drivers eller att DLSS avlastar till tensorcores? Alltså, ditt kort har specifik hårdvara för DLSS men inte för FSR?

Satt i närmare halvtimme tidigt och mixtrade med FSR, rendering resolution och sharpening för att anlända till en nivå där jag får bra prestanda och bättre visuals i helhet än native - vissa texturer är sämre om man zoomar in på dem men hittade ett par områden typ en spaceport pad och väggarna i krigsmuseum där jag kunde justera lagom för att det inte ska märkas utan att leta efter det så att säga.

Och att det skulle vara en bluff är ju lite väl överdrivet, mer sannolikt att du missförstått inställningarna (Bethesda har ju gjort det rätt skumt i UI jämfört med andra spel) eller så är något seriöst fel med dina drivers eller något.

Av Shiprat
Skrivet av Sveklockarn:

Skumt, inte haft såna problem med OneDrive personligen, och installerat det på några andra datorer också.

Dropbox gav jag upp efter att det visade sig att de hade standardinställningen att spara alla ens screenshots. Efter åratal av Dropbox-användning så klagade de på utrymmet varpå jag hittade massor av screenshots med extremt känslig personlig information som de rippat och skickat över till amerikanska servrar utan att någonsin fråga mig först.

Onedrive har funkat bra med sharepoint för jobb, enbart privat med eget .live konto för inlogg som det inte funkar bra för mig.

Både onedrive och Google drive har med sina "memories" pop ups fått för sig att visa rätt känsliga saker som lett till att jag tagit bort bilder som annars hade kunnat behållas bakom starkt lösenord och mfa. Det går att stänga av funktionerna men otydligt om det gör annat än att bara stänga av själv pop-ups. Ens saker är säkra från utsidan, men inte från insidan så att säga.

Inte stött på den grejen med Dropbox, men har bara kört app på Android-devices och bara webbläsare på dator.

Var en grej för några månader sedan som pågick ett tag att så fort man försökte ladda upp något större i Google drive (hände mig både på pc och Android, olika nätverk, 5g etc) så fastnade det i limbo, därefter kunde man inte typ starta om och försöka igen för appen "mindes" det. Hände både mig och min partner flertalet gånger när vi skulle lägga upp video på hundträning och liknande. Tror att inte heller clear cache I android settings hjälpte, var hemskt fånigt hela grejen.

Av Shiprat
Skrivet av Sveklockarn:

Beror inte det där på att du har säkerhetskopiering vald på första sidan i OneDrive-inställningarna?

Jag har ställt min såhär, inte fått upp det felmeddelande du visar:
<Uppladdad bildlänk>

Det är möjligt, kan inte verifiera då det inte går att stänga av där pga av synkfel. Minns vagt hur jag löst det tidigare (den säger synkfel men filerna ser rätt ut både lokalt och cloud) och får för mig att det involverade mer än jag är sugen på nu.

Som sagt, sällan den inte har synkfel på något för mig. Onedrive är convenient, men jävligt janky. Använder Google drive och Dropbox dessutom, fånigt nog, det eviga problemet att drive är värt för Android, onedrive värt för Windows. Men onedrive har synkproblem och drive kan ibland kuka ur helt med större uppladdningar. Dropbox är inte lika convenient eller något, men det enda som alltid funkar.

Vilken jävla framtid vi lever i -_-

Av Shiprat
Skrivet av Sveklockarn:

Just det, detta tänkte jag faktiskt inte på eftersom jag konfigurerade min OneDrive för flera år sedan. Det kommer väl upp någon tjatig dialogruta om att man ska säkerhetskopiera sin Dokument-mapp med OneDrive på en nyinstallation, antar jag. Det är dock inga problem att styra om så att OneDrive inte tar allt.

Ser ut såhär under [Kugghjul]/Inställningar/Konto:
<Uppladdad bildlänk>

Där får man som du säger gå in och styra OneDrive till att inte säkerhetskopiera allt. Jag har redan över 3 GB sparfiler till Starfield, och med tanke på att gratis OneDrive är 5 GB så lär det snabbt bli gnälligt om den försöker spara hela Dokument. 😅

Bra fångst!

Jag tror man får först peka om vart dokument ska ligga om man loggar in med ett microsoft-konto, se screenshot.

https://i.imgur.com/ugxcL45.png

Men ja det går att exkludera mappar- så jag gjort med BF2042 till exempel, den tenderar att börja synka från och till igen och vet inte om det är någon windows-bullshit eller något som händer vid patchar av spelet.

Använder ändå onedrive en hel del, har vart ett antal liknande brottningsmatcher med det över åren och det känns som att det nästan alltid är ett synkroniseringsfel eller annat. Men är ruskigt smidigt när man har speldator, någon server samt en skollaptop och någon laptop för att fixa med 3d-skrivare etc. Skönt att slippa manuellt slängs runt dokument och typ STL-filer överallt.

Skrivet av UncleDirty:

Jo det är det den gör automatiskt blev förvånad(kan bero på att Steam Cload är 90% fullt), har inte förvalt one drive alls. Lite sur på utrymmet blir så begränsat. Steam är fullt av BG3 och One Drive av Starfeild. Jag borde kunna flytta saves till lokalt alternativ.

Såg nu flera har skrivigt och gett mig feedback angående saves, dumt o citera var och en så säger bara tack grabbar!

Det lär vara för att "my documents" mappen hamnar i onedrive automatiskt när man har onedrive, och spelet lägger sina save files i "my documents".

Av Shiprat
Skrivet av UncleDirty:

Har ju steamversionen och den använder one drive automatiskt

Det kan iofs bero på Steam Cload är mer eller mindre fullt pga av BG3 saves. Två spel på kort tid som kräver mye saves och de tar präktigt med plats.

Så man kan inte få ner sina sparfiler på sin SSD?

Och jag måste tilläga bara AMD i datorn XD

Ah, har du alltså deaktiverat cloud saves I steam?

Vill modifiera lite grann - den använder inte one drive automatiskt, den använder dokumentmappen. Om man i övrigt använder onedrive på sitt windows konto så tror jag inte man lätt kan undvika att synka dokumentmappen.

Har bråkat en hel del med det med Bf2042 innan jag till slut gett upp och accepterar att inställningar blir helt återställda från och till. Värsta är att vissa spel lägger någon slags shadercache där med som ska synka hela tiden.

Har inte rört den inställningen för starfield, inte kollat var saves hamnar men den har klagat på att cloud saves inte gick at synka en gång så antar att steam cloud saves är default.
När den klagade på det verifierade jag lokala filerna och därefter vart det inga problem.

Det kan lösas genom att avaktivera onedrive eller genom att spela på annat konto som inte har onedrive igång - har gjort det någon gång tidigare för något spel som flummade.

Av Shiprat
Skrivet av davkei:

Testar köra med följande specs.

Processor: AMD Ryzen 5 3500 6-Core Processor (6 CPUs), ~3.6GHz
Memory: 16384MB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Display Memory: 14125 MB
Dedicated Memory: 5979 MB
Shared Memory: 8146 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)

Finns det några inställningar man kan göra ifall spelet fryser till och från eller sitter jag med alldeles för dåliga hårdvarudelar?

Beror på vad du kör för inställningar nu?

Prova att dra ner rendering resolution slidern om du inte redan gjort det, i övrigt kanske testa både med FSR på och av?
Du kan även testat med VRS av eller på - om det fryser från och till bara kan det vara lite vad som helst liksom.

Skulle ändå tror att kortet borde klara av det helt okej med lägre inställningar, men du kan alltid googla och se vad andra med samma kort kör för inställningar i spelet.

Skrivet av RaXha:

Grafikkortet ligger nog och vääger på gränsen till vad man kan spela med. Minimumkravet är 1070 Ti (som om jag minns rätt är runt 20% snabbare än ett 1660 Ti, någon får rätta mig om jag blandat ihop siffrorna här).

Jag testade själv med ett vanligt 1070 och det klarar nät och jämnt att komma upp i 30 fps, ingen bra upplevelse alls tyvärr. Jag valde att streama det via Xcloud istället.

Framförallt har väl 1070Ti 8GB VRAM istället för 6GB, men starfield är ändå inte så suget på VRAM vad jag märkt så borde gå att undvika problem från det med lägre inställningar/upplösning.

Av Shiprat
Skrivet av ronz:

Vi skulle nog kunna skippa 70% av forumets innehåll om alla tog direkt kontakt med företag istället. Nej jag är här för att diskutera mina åsikter. Är jag missnöjd över något tänker jag skriva om det. Precis som andra gör. Varför ska vi sitta tysta?
Ska vi skicka email till regeringen också när vi är missnöjda över något och sluta demonstrera öppet?
Läs eller svara inte på mina inlägg om du inte gillar det.
DLSS funktionen som nöje väger mindre än hela spelet som nöje. Jag gillar spelet trots avsaknaden av den funktionen.
Jag tycker ändå det är dåligt att inte inkludera detta av de anledningar jag skrivit tidigare.
Därför uttrycker jag mitt missnöje när det blir en nyhet eller konversation som handlar om det.
Bara för att jag skriver här betyder det inte att jag uttrycker missnöje via andra kanaler.

Ja du får väl göra som du vill, tycker bara oavsett att hela den diskussion är meningslös när den pågår så här länge.

Och jag skulle väl argumentera att man borde maila sina representanter långt innan man går ut och demonstrerar egentligen, sedan klart att man kan demonstrera om/när inget blir bättre. Även där är ju det som dock väger tyngst att helt enkelt rösta därefter.

Kanske drar ett mail för oss båda, nämner att vissa tycker det är dåligt att DLSS inte finns men att jag själv tycker de borde köra på de som gynnar flest spelare bara. Kanske lägga till att jag är rätt besviken på att de inte släpper till PS5, "jag är inte arg bara besviken" etc.