Inlägg

Inlägg som Nurket har skrivit i forumet
Av Nurket
Skrivet av Khers:

Nu när chassit finns tillgängligt är jag återigen lite småsugen på ett litet spöke. Som jag förstår det är Noctua NH-L12 den rekommenderade luftkylaren, men den har tyvärr gått ur produktion och ersatts av en L12S som är för stor för att få plats. Går det att böja till en L12S så den passar eller finns det någon annan kylare som presterar likvärdigt med L12 och passar i chassit?

Noctua släppte kylaren NH-L12 på nytt på amazon.de speciellt för Ghost, och då även med AM4 stöd, men tyvärr är den just nu inte tillgänglig längre. Jag köpte min i februari.

Du kan prova att kontakta Noctua på noctua.at och fråga om dom har någon kvar eller mera info om den kommer tillbaka på amazon.de

https://www.amazon.de/dp/B007C861WO

Av Nurket
Skrivet av Nurket:

Jag sätter ihop en ny dator som är tänkt att ersätta en passivt kyld PC (Streacom FC8 EVO, Intel i7-4770T, bygd 2013) som stänger av sig då och då under lätt load.

Köpt/beställt:
Chassi: Loque Ghost S1 Ash
PSU: Corsair SF750 Platinum
CPU-Kylare: Noctua NH-L12

Ej avgjort ennu:
CPU: TBD.
Moderkort: TBD
RAM-minne: Troligen Corsair LPX Series för low profile
GPU: TBD
Lagring: Lutar åt en Samsung 970 EVO 1TB, em har även en Samsung 840 Pro 256GB tillgänglig.

Hoppas att jag kan vänta med att köpa resten tills AMD Zen2 med X570 chipset släpps till sommaren.

Min Ghost S1 Ash kom idag, och den ser trevlig ut.

Av Nurket
Skrivet av bagfalls:

Nån som vet om dom kommer att skaffa Klarna som betalningsmodell inom snar framtid? Får alltid en olustig känsla när man bara kan mata in sina kortuppgifter.

Jag använder alltid et kreditkort när jag handlar på Internet för då gäller lagen om Konsumentkredit, för om du inte får din vara kan du reklamera till utställaren av kreditkortet även om säljaren går i konkurs. Använder du ett debitkort: lycka till att få pengar tillbaka, det kan vara svårt.

Av Nurket

Fick följande email idag:

"
SECOND BATCH – UPDATE

Wea re receiving many mails with questions regarding shipments and tracking numbers for batch two, so we are sending out this update to inform you about the current state.

First, we now have a cut-off meaning that changes to orders will not be included in these shipments but move to later dispatch windows.

Your order is part of the EUROPE batch, see the state of the different batches below:

DIRECT

All direct shipments have been packed and sent today.

Tracking details will be shared with you from us tomorrow

EUROPE

The goods are in our distribution center in Gothenburg. Due to some mistakes made by the distributor the goods have entered to their warehouse under incorrect codes resulting in us not seeing them in our interface to them. Things are getting fixed and we believe we will be able to dispatch this week.

UPS integration has been tested and is looking promising, (2 test orders have been sent), meaning that we will most likely send with UPS outside of Scandinavia.

Tracking details will be shared with you from us as soon as your order has been dispatched

Amazon US

Things are taking longer than expected and currently we believe we will get access to our Amazon stock on March 4th, that is when we will be able to start dispatching with a few days of transit time.

Tracking details will be sent to you by Amazon as soon as your order has been dispatched

THANK you all for your support!

// LOUQE TEAM"

Av Nurket

Det ser ut till att vara en trend med tjockare kylare på GPU när man vill ha dom nogonlunda tysta och då passar dom inte (sannolikt) i en Ghost S1. Exempelvis Asus Geforce GTX 1660 Ti ROG Strix OC som har en tjocklek på 46mm och Ghost S1 klarar av 45mm (enligt GPU compatibility doc).

Av Nurket
Skrivet av lasseTM:

Jag såg faktiskt ditt inlägg i fynd tråden innan jag beställde ett, lite lustigt för jag stod och kollade prisjakt på både SF600 och SF750 innan lunch och då var det inte rea på SF600.

Amazon.de har ofta bättre priser än det man får i Sverige när man köper över 40 Euro (fri frakt på Prime). Tyvärr tycks webhallen ha blivit en del dyrare över åren men kan ha goda priser om man hämtar i butik för att undgå att betala frakt.

Av Nurket
Skrivet av lasseTM:

Grymma länkar!
Visar en annan bild av vad jag läst.

Men tittar man på SF600 och jämför med min dator men en Ryzen 7 2700 klockad till 4100Mhz på alla kärnor och ett RTX2070 så drar den runt 300-350W med både prime 95 och furmark igång samtidigt.
Då ska ju ett SF600 klara att driva det med 10-15dBA enlig cybenetics lite beroende på 3,3 och 5V lasten.
Sedan drar ju aldrig min dator så mycket utan i spel ligger jag runt 250-270W som mest.
Fick precis motivation att uppgradera nätaggregatet.

Folk är såklart olika känsliga både på fläktens ljudnivå och ljudkvalitet, men jag tror att till en stor del så förklaras de olika erfarenheterna med ljudnivå med hur varmt det är rundt PSU'en och vilken last den drar.

Tackar! Trodde att jag kollade dom innan jag publicerade.

Av Nurket
Skrivet av lasseTM:

Vad jag har läst på forum så upplever folk att SF450 vara det tystaste av de 3 SF450/650/750.
750 är det lite mera osäkerhet omkring men det är vad jag läst.

Baserad på reviews gjord för SF450 Platinum och SF600 Platinum i en "hotbox" mhp tror jag att resultatet blir även bättre för SF750, och min förhoppning är att jag kan använda ca 300W med fläktnivå lägre än 15 dBA. Detta från en "extra polation by eyeballs" av bla reviews från KitGuru som tester PSU i 37°C till 47°C "ambient" temperatur.

KitGuru SF600 Platinum review
KitGuru SF450 Platinum review

Cybenetics.com certifierar PSU'ar och deras testar er publika, och har även test av ljud:

Cybenetics test av Corsair SF450 Platinum
Cybenetics test av Corsair SF600 Platinum
Cybenetics test av Corsair SF750 Platinum

Av Nurket
Skrivet av Bearolverine:

Inte för att vara sån men SF750 är mest en massa pengar i sjön. Eftersom du planerar använda NH-L12 som CPU-kylare så antar jag att du inte planerar några våldsamma överklockningar. Även om du beslutar dig för att skaffa ett 2080 Ti som grafikkort skulle du klara dig alldeles utmärkt med SF600 och till och med SF450. Jag själv köpte SF600 men så här i efterhand var det dumt, borde köpt ett SF450 istället och sparat pengarna. Finns en tendens bland gamers och datorentusiaster att kraftigt överdimensionera nätaggregat helt i onödan, vilket tillverkarna av nätaggregat såklart tackar för.

Som jag skrev så är detta bygget tänkt att ersätta en passivt kylt dator som börjar att fallera, och valet av SF750 Platinum är rätt medvetet som ett led i att få en så tyst dator som möjligt med en liten varm låda som har dåligt luftflöde.

Av Nurket

Jag sätter ihop en ny dator som är tänkt att ersätta en passivt kyld PC (Streacom FC8 EVO, Intel i7-4770T, bygd 2013) som stänger av sig då och då under lätt load.

Köpt/beställt:
Chassi: Loque Ghost S1 Ash
PSU: Corsair SF750 Platinum
CPU-Kylare: Noctua NH-L12

Ej avgjort ennu:
CPU: TBD.
Moderkort: TBD
RAM-minne: Troligen Corsair LPX Series för low profile
GPU: TBD
Lagring: Lutar åt en Samsung 970 EVO 1TB, em har även en Samsung 840 Pro 256GB tillgänglig.

Hoppas att jag kan vänta med att köpa resten tills AMD Zen2 med X570 chipset släpps till sommaren.

Av Nurket
Skrivet av lasseTM:

Tyvärr inte, det sticker upp för mycket på moderkortet för att det ska gå.
Kolla här på mina bilder så ser du, jag vet inte om det går att montera bort wifi modulen men då kanske det är möjligt eller om du förskjuter fläkten med lågprofil ram.

https://www.dropbox.com/sh/81h3x84q3njl4uh/AAB08ntELF9zRXHcC2...

Tack för foton! Jag håller med att det er tveksamt att NF-A12x15 passar, och där datorn ska placeras vill jag helst ha WiFi.

Av Nurket

För er som har Asus ROG Strix X470-I Gaming moderkort och Noctua NH-L12 kylaren: Tror ni att man kan få plats med den slimmade Noctua NF-A12x15 PWM fläkten? Det finns en del kylflänsar på moderkortet och komponenten för WiFi kan vara lite hög.

Av Nurket
Skrivet av wRRM:

Tjena,

Jag har införskaffat mig en Wacom Intuos Pro modell 2017 och försöker ansluta den trådlöst till min Mac/PC men lyckas inte få det att fungera.

Den här modellen ska ha inbyggd bluetooth istället för ett tillbehör som man var tvungen att köpa till dom tidigare.

Med kabel fungerar det bra men lyckas inte para den alls, manualen som finns på Wacoms sida verkar bara finnas för tidigare modellen så jag vet inte riktigt hur jag ska göra.

Är det någon annan här som kanske har en likadan som vet hur detta ska lösas?

Som dig letade jag efter manualen innan jag köpte exact samma ritplatta till min dotter utan att hitta den.

Länken till manual är här: http://101.wacom.com/UserHelp/en/TOC/PTH-660.html

Du kan kommet åt manualsidan från "Wacom Desktop Center" som du har installerad, och under valet "MY DEVICES" väljer du din platta (som måste vara inkopplat) och scrollar ned till "DOCUMENTATION" och välj "USER HELP". I WWW browser dyker nu manual upp.