Inlägg

Inlägg som RoiRoy har skrivit i forumet
Av RoiRoy

Vilka butiker har inga krav på delbetalningar?

Hejsan!

Så jag ska börja på en högskola nu i höst och min skoldator har blivit pajad och jag måste köpa en ny.

Däremot har jag inga pengar och kan bara betala från mitt bidrag vilket innebär att det är bäst att delbetala men de flesta butiker har krav som att man måste ha inkomst/jobb.

Känner ni till några sidor som inte har dessa krav för delbetalning?

Av RoiRoy

Gamingdator (Budget: 9000 - 10000 kr)

Planerar att bygga en dator, men har inte hållit koll på någon specifik PC-Build den senaste tiden. Mest planerar jag att skaffa en bra gamingdator med en budget mellan 9k - 10k, några tips?

Av RoiRoy

@lorgix: Jag skapade den inte exakt utan det var en färdig template där jag själv redigerade texten och sparade.

Av RoiRoy

Adobe Acrobat problem!

Så jag arbetade med en pdf, när jag var klar med den så sparade jag den, stängde av den och har inte rört den i ca en månad. Nu när jag behöver den här pdf:en och startar den så har all min text ändrats till detta:

Fch􀀁Rgkkwỡ
Kgrr􀀁 l_kl􀀁 􀀂p􀀁 ?lrmlgm􀀁 Ictm􀀁 maf􀀁 d􀀃p􀀁 lst_p_lbc􀀁 e􀀄p􀀁 h_e􀀁 kgrr􀀁 qgqr_􀀁 􀀄p􀀁 g􀀁 rcilginpmep_kkcr􀀁 n􀀄􀀁 LRG+Ewkl_qgcr􀀁 K_jk􀀃,􀀁 ?ljcblglecl􀀁 rgjj􀀁 _rr􀀁 h_e􀀁 q􀀃icp􀀁 hm``􀀁 fmq􀀁 cp􀀁 􀀂p􀀁 d􀀃p􀀁 _rr􀀁 isll_􀀁 sr􀀃i_􀀁 kgl_􀀁 islqi_ncp􀀁 maf􀀁 qi_dd_􀀁 cpd_pclfcr􀀁 rgjj􀀁 hm``cl􀀁 qcl_pc􀀁 g􀀁 dp_krgbcl,􀀁
Cdrcpqmk􀀁 h_e􀀁 f_p􀀁 crr􀀁 qrmpr􀀁 glrpcqqc􀀁 d􀀃p􀀁 rcilgi􀀁 maf􀀁 f_p􀀁 rgbge_pc􀀁 hm``_r􀀁 kcb􀀁 j_ecp􀀁 eclmk􀀁 K_jk􀀃􀀁 Qr_b􀀁 q􀀄􀀁 f_p􀀁 h_e􀀁 jgrc􀀁 cpd_pclfcr􀀁 glmk􀀁 bcr,􀀁 H_e􀀁 f_p􀀁 maiq􀀄􀀁 hm``_r􀀁 n􀀄􀀁 _lbp_􀀁 nj_rqcp􀀁 b􀀂p􀀁 h_e􀀁 f_bc􀀁 _p`crqsnnegdrcp􀀁 pcj_rcp_bc􀀁 rgjj􀀁 j_ecpf_lrcpgle􀀁 q􀀄qmk􀀁 Lcrrm,􀀁 L􀀂p􀀁bcr􀀁imkkcp􀀁rgjj􀀁_rr􀀁hm``_􀀁 maf􀀁j􀀂p_􀀁kge􀀁lw_􀀁q_icp􀀁q􀀄􀀁􀀂p􀀁h_e􀀁e_lqi_􀀁cle_ecp_b􀀁cdrcpqmk􀀁h_e􀀁lhsrcp􀀁_t􀀁 _rr􀀁j􀀂p_􀀁kge􀀁lw_􀀁q_icp,􀀁
Qmk􀀁 ncpqml􀀁 􀀂p􀀁 h_e􀀁 lmeep_ll􀀁 maf􀀁 mpblgleq_k*􀀁 h_e􀀁 srd􀀃p􀀁 kgl_􀀁 _p`crqsnnegdrcp􀀁kcb􀀁qrmpr􀀁_lqt_p*􀀁n􀀄􀀁crr􀀁`p_􀀁maf􀀁cddcirgtr􀀁q􀀂rr,􀀁H_e􀀁􀀂p􀀁qmag_j􀀁 maf􀀁rpgtq􀀁_rr􀀁hm``_􀀁g􀀁epsnn,

Finns det något sätt att fixa detta, i så fall hur?

Av RoiRoy

Musmatta gör min mus långsam, hur fixar jag detta?

Så jag har en Steelseries Qck och har använt den i mer än ett halvår. Problemet dock är att nu när jag ska spela så är min muspekare ganska långsam och så går den inte ens "smooth" utan typ hoppar. Så jag testade att använda en plastmusmatta som jag har haft i 5-10 år och då funkade den prima, muspekare var snabb och "smooth" utan några som helst bekymmer. Men nu har jag en musmatta som jag gillar men kan inte använda pga den e slö, finns det någon sätt att fixa detta, kan man tvätta eller?

Av RoiRoy
Skrivet av Kent:

*Bump raderad*

Observera att vi inte tillåter bumpning/meningslösa inlägg. Det är dock tillåtet att posta flera inlägg i rad, men då krävs det att inläggen tillför ny och relevant information.
/moderator

Yes sir, förlåt mig, kommer inte att upprepas igen

Av RoiRoy
Skrivet av SpeedRebirth:

Fattigt med detaljer att gå på...

Vad är dina krav? Vilka spel kör du?
Du får inte mycket prestanda för 8k om du ska räkna med Windows..

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kör de vanligaste muliplayer-spel som LoL, Hearthstone, Overwatch, CSGO etc. men är förtjust på att ha en dator som klarar av AAA-spel om det kommer att jag vill spela de i framtiden.

Av RoiRoy

Speldator 7000-8000 kr (inkl. OS)

Ska bygga en gaming pc men har lite svårt att hitta delar jag vill ha. Har ni några förslag på en speldator för 7-8k.

P.S

Inkludera Windows 10 Home.

EDIT: Jag vet inte om Kinguin är en legit sida eftersom jag är osäker på var försäljaren fick varan ifrån och vill helst pga det undvika den.

Av RoiRoy

Är Windows 10 från Kinguin legit?

Ska köpa en ny dator o behöver OS. Orkar inte betala 1000 kr för de (ja kan lika gärna köpa något annat). Bara undrar dock om att köpa Windows 10 från den här sidan e legit?

Av RoiRoy

SSD eller HDD till första PC Builden

Vad borde jag skaffa i början när jag ska bygga min PC: SSD eller HDD?

Av RoiRoy

Om du vill spara ett par hundra kronor så skulle jag säga att du köper OS hos kinguin eftersom de säljer den för ca 300 kr (inkluderat buyer protection). Enda nackdelen är att du får bara produktnyckel, men de är inte så svårt att ladda ner windows 10 installationsprogram på en usb

Av RoiRoy
Av RoiRoy

@TheNoNa: För att vara ärlig är detta min första dator jag ska bygga och har mest fokuserat på själva datorn och mindre på monitorn, så jag vet inte så mycket om exakt vilken monitor jag borde köpa. En par saker jag vet dock är att jag vill helst ha en 24-tums monitor med riktigt kort responstid och den ska vara en TN-Panel.

Av RoiRoy
Skrivet av TheNoNa:

Du lägger rätt stor del av din budget på kringutrustning. Tusen spänn på ett tangentbord är rätt mycket, https://www.inet.se/produkt/6100097/gamdias-hermes-ultimate-mx-red?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt#specs är tex ett med samma brytare men halva priset. Är skillnaden värd det för dig? Den femhundringen är skillnaden mellan ett 1050 Ti och ett 1060/480. Samma fråga kan ställas kring skärmen?

Jag hade kört på en sticka med 8 gig istället för 2x4. Väldigt liten prestandaförlust och det är med allra största sannolikhet något du kommer vilja uppgradera inom inte allt för stor framtid.

Gillar att du valt ett z170, helt klart värt det även om CPUn du valt är låst. Ger dig åtminstone möjligheten till framtida uppgraderingar.

SSD och PSU är så klart budgetlösningar, kanske inte det mest prisvärda du kommer hitta, men samtidigt långt ifrån det sämta du kan hitta, så helt ok. Det är bara en tydlig kontrast mot tangentbord och skärm.

Jag tror att jag får skippa Roccat o gå för CM Storm Devastator II (ca 600 kr o ja får mus på köpet), men jag vet inte dock om jag ska köpa en billigare monitor och jag vet inte ens var jag kan hitta några budget monitorer, har du några tips

Av RoiRoy
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Dock hade jag hellre satsat på en i5 6600K än ett tangentbord för 1000-lappen. Du kan alltid köpa till ett bättre tangentbord senare.

Men då måste jag också köpa en kylare för 500kr

Av RoiRoy

@Stoff3th3m4n: Med allting menade jag datorn + monitorn + tangentbord + os

Av RoiRoy

@daskedennis: Jag tror min maxbudget är omkring 10 000 kr för allting

Av RoiRoy

Vad tycker ni (Framtida PC Build)?

Så jag funderar på att köpa en stationär gaming PC och har under de senaste dagarna gått runt i prisjakten och kollat vad jag kunde få för ett bra pris. Detta är vad jag har hittat atm:

CPU - Intel Core i5 6400 - 1889 kr (Inet, Komplett)
GPU - MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X - 1890 kr (Inet, Komplett, NetonNet, Webhallen)
RAM - Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC17000/2133MHz CL13 2x4GB - 549 kr (Webhallen)
Moderkort - Gigabyte GA-Z170-HD3 - 999 kr (Net2World)
PSU - Corsair VS550M 550W - 499 kr (Webhallen, Net2World)
SSD - Kingston SSDNow UV400 SUV400S37 240GB - 749 kr (Inet, Webhallen)
Chassi - Corsair Carbide SPEC-01 - 499 kr (Inet, Komplett)
Keyboard - Roccat Ryos MK Pro (MX Cherry Red) - 999 kr (Webhallen)
Monitor - Benq GL2460HM - 1490 kr (Webhallen)
OS - Windows 10 Home 64-bit OEM - 249 kr (Kinguin)

Total: 9812 kr

En sak jag har problem med dock är att jag tycker att de är överdrivet att slösa 2500 kr på monitorn + tangentbordet. Det jag undrar är om jag kan få tag på en bättre tangentbord + monitor för samma/lägre pris. För tangentbordet vill jag helst att den ska vara mekanisk (mx cherry red) och se bra ut (bryr mig inte för led och lightning effect).

P.S

Jag ska köpa den under julen (mellandagsrea) så att jag ska spara lite cash och kanske lägga till mer ram eller en hdd.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

EDIT: Om ni röstar på "Det kan bli bättre" skriv också vad i kommentarerna

Av RoiRoy

@WijK: Eller så kan jag vänta till de stora reorna kommer (Black Friday, Cyber Monday, Julrean etc.) för då skärs priserna och jag kan få mycket för cashen.

Av RoiRoy

Så jag uppdaterade min "köplista", tror de e bättre men ja tror också att jag kan få in lite mer för pengarna

Moderkort - Gigabyte GA-B150M-HD3 - 799 kr (NetonNet)
GPU - EVGA GeForce GTX 1060 Gaming - 1990 kr (NetonNet)
CPU - Intel Core i3 3100 3.7 GHz - 1190 kr (Komplett, SIBA, Webhallen, NetonNet)
PSU - Corsair VS550, 550W - 499 kr (Webhallen)
RAM - HyperX Fury Black DDR4 2133MHz 8GB - 479 kr (Webhallen, NetonNet)
HDD - WD Blue 64MB Cache 1TB Storage - 549 kr (Inet, NetonNet)
SSD - Intel 530 Series 240GB - 649 kr (NetonNet)
Chassi - Corsair Carbide SPEC-01 - 499 kr (Inet, Komplett)

Totalt: 6654 kr