Artiklar

Artiklar skrivna av reventlid
12

Fulkultur om Tillbaka till framtiden

Det är återigen dags för nytt avsnitt av Fulkultur, som denna gång tar sikte på 1980-talet och Tillbaka till framtiden-trilogin.

3

Dags för Google I/O 2018 – 99 levererar försnack och analys

Om bara någon timme rullar årets upplaga av utvecklarkonferensen Google I/O igång. På agendan finns garanterat nästa version av Android, men förhoppningvis även mer lokala nyheter för oss i Sverige.

8

Fulkultur om parkförvaltningen i Pawnee, Indiana

Det har blivit dags för ett nytt avsnitt av Fulkultur, där gänget denna gång diskuterar tv-serien Parks and Recreation.

8

Fulkultur om Altered Carbon, neo-noir och den nya cyberpunk-vågen

Gänget på Fulkultur dyker ner i Netflix-serien Altered Carbon och passar även på att diskutera den rådande trenden med neo-noir och cyberpunk i film och tv-serier.

2

Fulkultur om hjärtskärande magplask och besvikelser

Det har blivit dags för ett nytt avsnitt av Fulkultur, som denna gång handlar om de största besvikelserna i tv-, film- och serieväg.

3

Fulkultur om Marvels mutanter och framtiden för MCU

För tredje gången ställer Fulkultur in siktet på Marvel, och förutom snack om filmer och serier avhandlas även Disneys köp av Fox och vad det innebär för MCU i framtiden.

1

Fulkultur om julkalendrar och nyårstraditioner

Snart ska julen städas ut och Fulkultur passar därför på att klämma ut det sista ur den, med ett nytt avsnitt om julkalendrar och nyårstraditioner.

30

Fulkultur om Star Wars och The Last Jedi

I veckans avsnitt av Fulkultur ställs siktet in på Star Wars, med diskussioner om såväl seriens historia som dess framtid. Utöver detta avhandlas också den senaste delen The Last Jedi.

7

Fulkultur om TV-spel på språng

I veckans avsnitt av Fulkultur avhandlas TV-spel på språng och det bjuds på diskussioner om såväl gamla som nya spelmaskiner, samt speltips från de medverkande.

18

Fulkultur om Blade Runner

Tidigare under månaden hade Blade Runner 2049 premiär och Fulkultur passar därför på att tala om varumärket, med diskussioner om originalet såväl som cyberpunk i stort.

18

Fulkultur om Buffy the Vampire Slayer

I år är det 20 år sedan den första säsongen av Buffy the Vampire Slayer visades på TV. Gänget på Fulkultur tar tillfället i akt och ägnar veckans avsnitt åt kultserien.

10

Fulkultur om den rafflande TV-seriehösten

Efter en sommar av växlande solsken laddar det nördiga gänget på Fulkultur upp inför hösten, där en lång rad nya TV-serier och säsonger av redan befintliga alster är på ingång.

5

Fulkultur om tidsresande mördarrobotar

Denna veckas avsnitt av Fulkultur bjuder på en djupdykning i de två första Terminator-filmerna, där James Cameron målar upp en dystopisk framtid med självmedveten artificiell intelligens.

4

Fulkultur om Doctor Who

I det senaste avsnittet av Fulkultur diskuteras brittisk science fiction i form av tv-serien Doctor Who, med monster, tidsresor och allt som hör därtill.

4

Fulkultur om monster och vidunder

I det senaste avsnittet av den sedelärande podcasten Fulkultur avhandlas ämnet monster och vidunder. Är de verkligen så hemska, eller bara missförstådda?

20

Mass Effect på agendan i Fulkultur

Det är ett nytt Mass Effect-spel på gång, vilket innebär gyllene tillfälle för Fulkultur att diskutera runt den hyllade originaltrilogin. Givetvis diskuteras allt från rymdsex till slut med flera färger.

0

Fulkultur pratar fandom

I veckans avsnitt av Fulkultur pratar gänget om skaparna de älskar att följa genom både uppgång och fall. I vanlig ordning avhandlas allt ifrån filmer och spel till böcker och musik.

12

Fulkultur pratar Disney-minnen

Gänget på Fulkultur tar ytterligare kliv in i fiktiva världar och tecknat. Den här gången diskuteras minnen från Disney.

9

Fulkultur om tecknade serier

Folkbildning utanför finkulturens salonger fortsätter när Fulkultur sänder nytt avsnitt, som idag handlar om tecknade serier.

16

Fulkultur pratar Rogue One

Det blir filmdiskussion när Fulkultur-gänget ger sig på att dissekera Star Wars: Rogue One – givetvis med varierande åsikter om datoranimerade karaktärers vara eller icke vara.