Inlägg

Inlägg som Crall_h har skrivit i forumet
Av Crall_h
Skrivet av Oliver91:

Givetvis kan den det men känns generellt som Google har bättre koll på sina grejer än vad LG har.

Ja det tog ju bara google nästan ett år att täppa till dessa i chromecast.....
https://therecord.media/chromecast-hardware-vulnerabilities-g...

Av Crall_h

Jag brukar fråga Inköps-John 😁

Av Crall_h
Skrivet av sinclairhacker:

Jag kör med Unifi för Wifi o tänker ändra och lägga upp eget VLAN för smarta hemprylar, på eget subnät. Och när Wifi o bluetooth smarta hemprylar kostar samma eller mindre än Zigbee, så känner jag att Zigbee blir lite onödigt. Det tillför inget , kan kräva oiika hubbar för o göra firmwareuppdateringar, och när t.ex Hue försvinner från affärerna o ersätts med Wiz. (clas ohlsson, jemofix, ica maxi)

Men alla kan vi satsa olika, man får se. Har vän som satt med X10, samt några som sitter med Telldus, och minns ända tillbaka till Red Box tiden på ZX Spectrum/C64 tiden.

Jag går dock mot Homekit, mkt för att då kan de andra i familjen lätt ändra saker o ting, och då är det intressant även med Matter (Som Philips Zigbee hub stödjer, jag vet, men Matter stödjer även deras Wiz så....)

Annars tycker jag både Homey varit kul o testa, och det är kul att de öppnare lösningarna som t.ex Home Assistant tar andelar av smartah hem, känns tryggt för framtiden.

Håller inte med dig alls i det du säger. zigbee kräver INTE olika hubbar, det räcker med valfri Zigbee sticka när man kör med Home assistant tex. Jag uppdaterar mina via Deconz i HA utan problem. Ser ett mycket större problem med WiFi enheter som aldrig kommer några mjukvaruuppdateringar till. Min absolut sämsta lampa hemma är en WiZ (philips). Jag kör Unifi sedan några år med och många av lågpris wifi IoT prylarna bråkar ofta med Unifi enligt min upplevelse.

Av Crall_h
Skrivet av Mayhem SWE:

Vet inte hur du ansluter sensorn, men jag har också sådana kopplade direkt till Home Assistant genom deras egen Zigbee-dongle SkyConnect och ZHA. Sensorn har en knasighet men minst lika stort problem är att Home Assistant är buggigt.

Problemet med sensorn är att den inte nollställs omedelbart när den inte längre detekterar rörelse utan har en cooldown på flera minuter. Detta skulle gå att jobba runt i Home Assistant, eftersom den fortfarande skickar Zigbee-meddelanden varje gång rörelse detekteras men då alltså endast dröjer med att rapportera när rörelse inte detekteras.

Problemet med Home Assistant är att deras blueprint för rörelsesensorer endast fungerar när sensorn går från "ingen rörelse" till "rörelse detekterad". När rörelse inte detekterats på ett par timmar så går IKEA-sensorerna in i något djupare sömnläge och deras status i HASS är då "unavailable", och blueprinten aktiveras inte när sensorn går direkt från "unavailable" till "rörelse detekterad"…

Frustrerande! Enklast är antagligen att slänga sensorerna och köpa något billigt från Ali. Än mer frustrerande är IKEAs fjärrkontroller där jag har flera stycken som bara fungerar tillfälligt i HASS och sedan helt lägger av.

Mina två går aldrig unavaleble med Deconz och Conbee II.
finns även inställningar för delay och duration via deconz.

Av Crall_h
Skrivet av Liverpoolarn:

Jag bytte faktiskt i veckan ut den gamla rörelsesensorn i köket, tycker den funkat för dåligt med home assistant - för ofta den blir unavailable och drar dessutom slut på batterierna ganska snabbt. Körde förut med conbee2-sticka med deconz och har nu bytt till nabu casa/skyconnect och bytt över till zha i en förhoppning att det skulle bli bättre.
Det blev det i många fall, men ikeas rörelsesensor i köket fortsätter att tappa uppkopplingen och den återmatar förändringar för sällan tycker jag (var 3e min tror jag). Jag bytte till aqara p1 nu, och hittills är den väldigt bra.

Har kört med 2 st ikea och en Xiaomi PIR i flera år, har noll problem med dem med Deconz och Conbee II. Funkar hur bra som helst.

Av Crall_h
Skrivet av Pirum:

Ja...jag hade en C=128D, ångrar att jag sålde den. Diskettstationen var ju dubbelsidig, och man kunde läsa från båda utan att vända den (om man gav något kommando), satte ihop ett dussintal disketter med fina menyer och många roliga spel på. Trist att man inte har kvar den som sagt.

Dock oerhört märkligt att det inte kom fler spel som kunde köra i 128-läget. De tre musketörerna hade jag väl, och så fanns en handfull till.

Min mor sparade min C-128D, så jag fick tillbaka den för 5 år sedan fick även lagt beslag på en komplett C-64 med en hel kasse spel och Joysticks. Får skaffa fram en monitor bara så man kan koppla in dem till något

Av Crall_h
Skrivet av anon343577:

Jag kom och tänka på den härliga musiken som Rob Hubbard gjorde, nedan finns en wiki samt en länk till Youtube
med hans C64-musik. Det är bara att starta musiken och börja läsa

Rob Hubbard Wiki

Rob Hubbard musik - Youtube

Lyssnar ofta på Rob mfl på denna eminenta radiokanal https://c64radio.com/

Av Crall_h
Skrivet av ELF:

Vad har du för backup om den inte fungerar? Har du mer än en dörr?

Vad har du för backup om du tappar/bryter av nyckeln till en vanlig dörr?

Av Crall_h

tar tillbaka budet.

Av Crall_h

Drar tillbaka budet.

Av Crall_h

5500kr

Av Crall_h

6000kr upphämtning.

Av Crall_h

@yoshman Ser ut som du kör Home assistants inbyggda Arlo stöd, om det är så rekommenderar jag att du kollar på AArlo custom komponenten. Den har mycket mer funktioner och fungerar ljusår bättre!

Av Crall_h

Hade gärna betalt för en säkrare extern access med ReverseProxy, SSL, och DNS. Med mer extern access för IoT behöver gemen man hjälp att höja säkerheten för accessen.

Av Crall_h

@m1k: Så då gäller 2500 plus frakt? Jag kan skicka emballage och returfraktsedlar via PostNord.

Av Crall_h

@m1k: Gäller Chamoxzqt bud eller har hen dragit sig ur?

Av Crall_h

Är kortet sålt?

Av Crall_h

@Powerjimmy: Jag svarar åt TS. Ja det var det.

Av Crall_h

2700 GPU, hämtar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Crall_h

#1 Bud 2500kr hämtar. Sänker mitt föregående bud pga av coilwine.