Inlägg

Inlägg som jsveno har skrivit i forumet
Av jsveno
Skrivet av -=Mr_B=-:

GTX 980Ti kommer nog bli mitt val. Men det ligger ett par månader framåt i tiden, och gör prisbilden lite enklare att svälja. Det kostar lite drygt 30-40% mer än ett vanligt 980, och ger lite runt 30% bättre prestanda, men framförallt ger det betydligt mer minne, något som antagligen kommer bli signifikant framöver. Jag sitter fortfarande på ett 7950, vilket speglar hur länge jag sliter på hårdvaran, så utvecklingen mot allt mer minne kan komma att ställa till problem på lite sikt, om man inte är förbered. Men ser man till i dag, och spelen han säger han vill spela, är svaret nästan självklart. Han ska ha ett GTX 980, inte Ti.
B!

Det har du rätt i, Ett gtx 980ti kostar mycket men presterar väldight bra till priset. kommer också att skaffa ett tillsammans med skylake. Men ett 980ti är mycket pengar att slänga på ett grafikkort för stunden även för entusiaster. Och i 1080p kommer ett 980 klara spel på höga inställningar länge. minnet på 4 gigabyte kommer också klara sig väldigt länge i 1080p, 980 använder sig också utav en minnes komprimeringsteknik som gör att det kan rymma mer än vad specifikationerna anger.

ska! bli intressant och se prissättningen på 980ti när amd fury släpps.

Av jsveno

NZXT H440 är riktigt snyggt, Och finns i många olika färg kombinationer. För ett färgmatchande bygge. Svart o rött är min favorit.

Av jsveno
Skrivet av Zyrale:

@jsveno: @TiasE: Så ni tycker att om jag inte vill satsa på högre än 1080p så är ett 980 bättre än 980ti för jag kommer inte behöva 980ti's funktioner? Har ni möjligtvis en länk till en sida där man kan köpa ett bra sådant kort. De kommande spelen, alltså tex sånna som nyligen visats på e3, tex star wars battlefront 3, kommer det blir flaskhals på dessa? Förstår inte riktigt det ni sa om 4 trådar? Vad innebär det?

Oroa dig inte om 4 trådar, Men jag håller med TiasE om processorn du behöver inte upgradera processorn. och ett gtx 980 är allt du behöver för 1080p gaming ett gtx 980ti är bara överflödigt och kostar betydligt mer. Du kommer att kunna spela alla spelen utan problem även dom nya du såg på E3. Om du däremot vill gräva lite djupare i grafikkort så skulle du kunna vänta på amd 300 serien och se villket kort som ger mest för pengarna. Vill du inte slösa på den tiden så rekommenderar jag gärna gtx 980 om du är ute efter att köra på höga grafikinställningar.

rekommenderar detta
https://www.komplett.se/evga-geforce-gtx-980-super-clocked/82...

Av jsveno

prissättningen är väldigt intressant, Lite orolig kring 4g gränsen men har ju hört att amd använder sig utav nån sorts minnes komprimeringsteknik som maxwell. så det ska rymma mer än vad det står. Men fiji är definitivt intressant vart lite rädd när jag hörde om den höga prissättningen.

Av jsveno
Skrivet av Zyrale:

Så ni tycker endast att jag ska behålla alla delar ajg har och köpa ett gtx 980/980ti?
Fråga 2: om nu det är fallet, måste jag inte uppgradera något annat för att det ska funka med resten av mina grejor? typ nätagg eller kylare. Och funkar det med min processor och mitt moderkort?

Kom ihåg! du behöver inte ett dyrt grafikkort som gtx 980ti om du bara ska spela i 1080p. ska du däremot införskaffa en datorskärm med 1440p och 144hz eller 4k, Ja då kan ett kort som 980ti vara aktuellt. Jag rekommenderar 980 eller 970 eller vänta på amd 300 serien.

Av jsveno
Skrivet av anon159643:

En händig man/kvinna fixar med tången så att DDR3 minne passar i en DDR4 plats. (skämt)
UniDIMM var intressant men jag tror som du inte så mycket på saken och dessa övergångsprylar har en tendens att floppa.

Nå DDR3 hade behövt ersättas för länge sedan p.g.a. minnesstickornas kapacitet i byte och jag är positiv allt DDR4 nu kommer bli allt vanligare och då förhoppningsvis även billigare. Även om jag kan tjäna att vissa köpare blir lite lurade och tro att DDR4 minnet ger en större prestandaboost i de låga frekvenser som de nu har.

alla tester som jag läst visar att ddr4 inte är mycket snabbare, Speciellt inte i spel där är det i stort sett ingen skillnad. Samma sak med högre frekvenser på minnen, Högre mhz betyder inte högre fps. Jag kommer nog skaffa ddr3 till skylake ser inte anledningen att skaffa ddr4 nu, Dom måste först gå ner mer i pris.

Av jsveno

silent base 800

silent base 800 från be quiet som är störe en den kommande 600. kan komma att få det bubbel lagrade fönstret som tillsköp. Det är inget du kan ta mig på ordet på, Men jag har fått för mig att jag har hört det någonstans.

Av jsveno
Skrivet av Kaktustagg:

@jsveno:

Just ja, det chassit hade jag glömt! Hade det funnits ute nu hade det varit ett givet köp från min sida. Verkar både snyggt och praktiskt.

chassit ska släpas nån gång under september månad. Kan vara värt att vänta om du inte måste ha ett chassi exakt nu.

Av jsveno

svårt att få allt!!

Det är svårt att få alla krav märkta. Något bu bör speciellt tänka på är att chassin med fönster är inte bra på att isolera mycket ljud. skulle därför rekommendera något chassi utan fönster, Om ljudnivån är viktig. Men det finns ett chassi från be quiet som kanske kan ändra på det, Fast det chassit har inte släpts än.

TA EN TITT
http://www.nordichardware.se/Computex-2015/be-quiet-visar-sil...
https://www.youtube.com/watch?v=SWGNJzWm4PI

Av jsveno
Skrivet av jaeger90:

hoppsan!!! nu fixat.

Av jsveno
Skrivet av Mogwaii:

Hur vida ett kort överklockar bra eller inte har till stor del betydelse hur bra Gpu man får, dvs sillicon lotteriet.
Jag har 2st Msi 980 ref, dom har endast 6+6 i ström kontakt, men båda klockar över 1500mhz , har ej testat max oc, bara lekt lite då jag inte behöver överklocka i dagsläget.

Man kan tycka att mer ström kontakter ger mer OC, men det är inte så i alla lägen. för mig att det finns ett 980 som har 2 x 8 , men kortet fick inte mer watt än 6+8 enligt ett test jag läste.

Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming är säkert ett mycket fint kort

hum! intresant men med just gtx 980ti har jag hört att referensmodellen har problem med att den träffar max taket för överklockning. Om jag inte minns fel så skrevs det i sweclockers test av referens 980ti.

Av jsveno

HyperX Cloud II Gaming Headset har fått bra kritik.

Av jsveno
Skrivet av anon159643:

Hört talas om SMS-lån? *skämt*

För min del väntar jag på nästa Xeons. Dessutom är DDR4 lite väl dyra ännu, likaså m.2. ssd. (ja sms-lån löser allt)

(= javisst lägg inte märke till den höga räntan bara.

Av jsveno
Skrivet av Peppar2014:

En i5 2500k kommer inte flaska ett GTX 980/Ti

du har nogg rätt i att den inte kommer att totalt bli en flaskhalls. Men kommer den att kunna pressa den till max i dom flesta spelen. Cpun har betydelse om du ska maxa fullt ut.

Av jsveno

EN VIKTIG SAK!!

@Zyrale: Om du inte planerar att att skaffa en 1440p med 144hz eller 4k skärm, Så behöver inte du en best som gtx 980ti. Utan ska du spela i vanliga hederliga 1080p så räcker det med ett gtx 970 eller 980. du kan också vänta tills amd släper sina nya kort och ge en bedömning om villket kort som ger mest för pengarna.

Av jsveno

@Zyrale: du bör nogg bytta processor, Din gammla i5 kommer nogg att hålla tillbaka ett gtx 980ti. Därimot kanske inte så mycket som man kan tro, Men vill du maxa 980ti så är det ny processor som gäller. Skylake ska släpas antingen sent på sommaren eller i början på hösten. Inte bekräftat än så länge, Men rekommenderar att du håller koll och väntar.

Av jsveno
Skrivet av freddanb:

Sitter på en gammal i5 750 socket 1156, kommer jag kunna köra med samma kylare (Noctua NH-U9B SE2) utan problem vid en uppgradering till Skylake, eller kommer jag behöva införskaffa ett sånt mounting-kit för att den ska passa?

Är kanske inte så lätt att svara på i nuläget men tänkte ändå ställa frågan.

Det är som du säger svårt att säga i nuläghet, Men jag tror verkligen inte det. Varför skulle dom byta kylarmontering när processorn har samma mått som tidigare generationer, skulle bara skapa problem.

Av jsveno

VÄNTA TILL SKYLAKE!!

jag skulle rekomendera att vänta till intels nya processorarkitektur skylake behålla chassit och nättaget. Sen sattsa på en core i5 i skylake, Moderkort ta den billigaste med dom funktionerna som du behöver, 8gb ram ddr3 räcker gott och väll till spel. Du kommer däremot behöva köpa nya eftersom dina minnen inte kommer att passa i dom nykommande moderkorten. Sen resterande på grafikkort.
Allt detta om du har tålamod att vänta såklart.

Av jsveno
Skrivet av adro92:

Jo det har du rätt i. Sitter just nu och försöker mig på lite överklockning. Detta är första intelprocessorn jag haft sen E5200 kom, den var riktigt prisvärd den!

Jaså överclocknings dags! jag har alltid viljat överklocka min gammla i5a, Men det har alldrig blivit av. Sitter ju också på en gtx 770 så har ju alldrig behövts, Men mest för att det är kul. Skulle däremot passa på att testa innan jag uppgraderar till skylake. För kommer då troligtvis inte våga överklocka ett skitt.

ta en titt på det här as snygga chassit från in-win, Ett av utav det snyggaste chassit jag sett. Och inte alltför dyr troligen kring 1300kr när det släps troligtvis någon gång i juni. Bra pris med tanke på byggkvaliteten aluminium och tempererat glas. Jag är minst sagt sugen.
IN-WIN 805 http://www.computershopper.com/computex-2015/all-in-aesthetic...

Och! här är en video som beskriver om processorkärnor och hur mycket det spelar roll i spel.
https://www.youtube.com/watch?v=PVl8Eupbr_E

Av jsveno

här lyser det minsann, Riktigt snyggt bygge måste varit ett hästjobb och pilla in allting i det lilla chassit. Även fast fractal Design Node 804 är ett rymligt låda för sin storlek.