Inlägg

Inlägg som zeewor har skrivit i forumet
Av zeewor

Oj vad jag önskar att tillverkaren hade ett fotografi på produkten vid utskick samt att Inet aldrig öppnar paketen vid hantering inför utskick (och att produkten är hel vid detta tillfälle). Det skulle bevisa lurendrejeri, försök till bedrägeri och framställning av en juridisk person i sämre dagar(förtal) på ett publikt forum. Jag hade höjt på ögonbrynen men helhjärtat förstått om en stämningsansökan mot bedragaren lämnats in.

Scary stuff Huruvida vem som har rätt i ärendet lägger jag mig inte i. Har inte läst allt och kommer inte tillbaka. ^^

Av zeewor
Skrivet av lingonn:

Tror nog mer på att hooka in information direkt till synnerven, blir nog svårt att utveckla vidare lins-konceptet efter ett tag, har du en direktkoppling till hjärnan är du ju inte limiterad av bandbredd som du är om du ska skicka trådlöst till en lins.

Bra idé! Ta tag i det så fixar vi andra kontaktlinser så länge!

Av zeewor
Skrivet av Lösbonde:

Poängen är att möjligheterna för inhemska företag/utveckling endast sker när det faktiskt finns en etablerad arbetsmarknad/kundgrupp. Det spelar ingen roll om du har en civilekonom titel om det inte finns någon arbetsmarknad eller några konsumenter. Om ingen har pengar, och ingen jobbar så står ekonomin stilla.

I dagsläget så har du en död ekonomi, ingen har pengar och ingen arbetar, därför kan ingen heller skapa företag, då de varken har resurser eller någon kundgrupp.

Hur löser man det problemet? Genom jobb, om folk jobbar så får de också betalt, får de betalt så kommer de att köpa produkter i form utav kläder och mat. Eftersom det finns en kundgrupp för kläder och mat så kommer ny klädes/mat butiker att kunna öppnas, som i sin tur behöver anställda.

Grovt förenklat men poängen är att utbildning i sig självt är värdelöst om det inte redan finns konsumenter och en arbetsmarknad.

Bra synpunkter. Jag vill tillägga att en utbildad person som befinner sig i en miljö där utbildningen är helt förgäves förmodligen kommer att förflytta sig till den plats där det lönar sig att vara utbildad.

Dock vill jag påpeka att det inte finns någon plats på jorden med en helt död ekonomi, så det är inte en dålig grej att någon satsar på utbildning i utvecklingsländer. Din förenklade poäng stämmer till stor del, men jag ser inte vart den kan tillämpas.

Av zeewor
Skrivet av quattro-2.6:

...Annat exempel är avdelningen jag jobbat på i 10år, när jag började där så låg vinsten runt 45milj per år, men blev uppköpta och ledningen tyckte att småartiklar var för dyra och rikta in på större artiklar då det skulle bli mycket billigare... nu är vinsten runt 10milj som bäst OCH vi är bara 5 personer av 32 som jobbar kvar.
Hela företaget har dimpat ner från 600 pers till bra 200, omsättning från 2Miljrd till lite under 1.
Allt bara för att det skulle bli billigare, nu jagar vi våra gamla artiklar igen.. Men svårt då andra passade på att ta över allt vi slutade med, flera milj plöjdes ner i projektet som sket sig.

Det låter som en teoretiskt utbildad VD som vill öka vinstmarginaler och omsättning/anställd. Olika nyckeltal som kan användas för att jämföra företags lönsamhet. Problemet är att 50% av 100kr är mindre än 25% av 400kr, men det är inte alltid lätt att räkna ut. Eller hur?? ;- )

Av zeewor

jag ser bara två alternativ:
1. grafen är konstig på något sätt. den är antingen missvisande eller så försöker den presentera fakta som inte återges genom grafen (för jag förstår hur kärnan är tänkt att fungera)
2. jag är dum i huvet

.. eller både ock

Av zeewor

Är det bara jag som oroar mig för kylningen som vanligt?? Fristående vattenkylning som standardkylare känns som en lämplig innovation

Av zeewor

Jag gillade nyheten, jag älskar eran diskussion.

Av zeewor
Skrivet av Yoshman:

För desktop är prestanda per tråd långt viktigare än total prestanda för alla CPU-kärnor/trådar...
...helt meningslöst (i bemärkelsen att påverka prestanda i vanliga program) för en förkrossande majoritet av desktopanvändarna.

Intressant inlägg! Och jag kanske skulle varit tydligare i mina ordval att jag syftade på vanliga hemmaanvändare när jag menade på en avstannad utveckling framöver. Jag är övertygad om att Intel får kämpa i flera olika segment som genererar livsviktiga intäkter för dem. Du verkar ha stor koll på konkurrerande bolag och deras marknadspositioner, cred till dig för det. Mina tankar far till Apples val att använda i3/i5/i7-processorer i sina macbooks, hur ligger det till med iphone respektive android-smartphones? Använder iphone Intels komponenter eller (rätta mig om jag är ute och cyklar) ARMs? Har Apple något emot att Intel lanserar processorer som konkurrerar med Apples "just släppta" macbook pros?

Dock står jag kvar vid att Intel inte vill(läs: kommer) konkurrera med sina egna produkter. För att en utveckling ska fortsätta så måste konkurrenter ligga hack i häl. Jag hoppas för allas skull att så är läget. Jag har inte gett några siffror på hur mycket utvecklingen i min mening stannat/stannar av, utan jag menar bara på att den stannat/stannar av minst lite - om inte t,ex bulldozer hotar deras marknadsposition. Och detta för oss hemmaanvändare som vill ha högre klockfrekvenser per tråd. Intel skulle glatt luta sig tillbaka med sin i7a och göra satsningar på andra marknader istället om det resulterade i intäkter som tillgodoser deras målsättningar.

Jag läste just om Turbo Boost 2.0. Fina grejer. Är prestandaökningen linjär med klockfrekvensen? Eller hur man nu ska uttrycka sig.

Av zeewor

Jag vill bara säga att jag tror att AMD antingen kommer chocka med bulldozer(trots testet vi läst om) eller så kommer de byta kurs och hitta nya vägar att gå. T,ex genom att möjliggöra för enkel dual/quad konfiguration av cpus. Det är ett stort bolag med resurserna som krävs för att lyckas på sikt. Hur som helst vill vi ha kvar dem. De är anledningen till att Intel inte tar ut 20-50% högre priser idag (i min uppfattning).

Intel hittade här ett sätt att öka minnesbandbredd och bestämde sig för att släppa ut nyheten tidigt på grund av rådande omständigheter. Eftersom Intel just nu leder marknaden så vill de heller inte konkurrera med sina egna produkter. Denna nyheten kommer sällan att skada deras nuvarande utbud utan snarare utöka till vissa användare som är villiga att betala extra för bandbredden.

Och min slutsats är att utvecklingen av cpus har stagnerat kraftigt och vi kommer få fortsätta handla 2500k/2600k i 2-4 år i till synes samma prissättning. Vad tror ni?

Av zeewor

Det är inte mig obekant att MSI strular och vänstrar

Av zeewor

Lägga till gratis frakt månne? Om nu ingen redan nämnt det för dig.

Av zeewor

segt.. är du rutinerad med datorer?

...har du lyckats klocka ner datorn? t.ex köra processorn på 48mhz eller liknande roligt...
...kul kul...
...har du problem med något annat än spel?
...puss pus

Av zeewor

Om det hade hänt mig så hade jag provat felsäkert läge till att börja med. Nu är jag inte säker på ifall det går att spela spel i felsäkert läge iofs. Rensa upp bland processer i aktivitetshanteraren? I och med att musen fungerar i windows så misstänker jag inte att musens drivrutiner spökar. Men vad vet jag, jag är sämst på sånt här.

P.S. Om det visar sig vara virus så vill jag bara tycka att det var ett väldigt kreativt virus )))

Av zeewor

Förvånad över att så många betalar för sin el. Min är inkluderad i hyran.
Uthyres; 60x25cm yta i garderob med fastpris på el: 150kr/månaden. Lol?=)

Av zeewor

Frostyfog... jag har just nu en fujitsu siemens dator, det är anledningen till att jag redan nu har beställt en ny burk och ett bra överklocknings moderkort..

jag ska börja med att köra med kylningen jag har i den nu, men jag tror inte riktigt det håller faktist.. för det sitter ingen fläkt på flänsen jag har, den kör på endast en fläkt, den som sitter i nätagget. den blåser varmluft på prollen typ

Av zeewor

500kr helst, jag har inte 750

Av zeewor

vill då se recension helst

Av zeewor

okej, :PPP sry för jag va kaxig hihi :PP
du vet ingen bra billig kylning?
moderkort och låda har jag redan beställt.
säg 500kr kylning... :>

Av zeewor

"""""""""""jag har en p4 2.4 och hoppas få upp den i 3.06 cirka"""""""""

Av zeewor

dessutom skrev jag 2000 kr