Inlägg

Inlägg som macke0010 har skrivit i forumet
Av macke0010
Nytt bud: 1 100 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av macke0010
Nytt bud: 1 200 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av macke0010
Nytt bud: 900 kr + frakt för 1070
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av macke0010
Nytt bud: 700 kr + frakt för 1070
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av macke0010

@A-gubbe:
Kör du med någon VPN anslutning på bärbara? Prova stäng av den isf.

Om möjligt kan du också prova byta frekvensband för wifi eller köra med sladd, och se om det funkar då.

Av macke0010
Skrivet av Warkem:

Är sockerfria/light/zero-drycker "ofarliga" för tänderna, eller är kolsyran och/eller sötningsmedlet även det påfrestande för tänderna?

Är inte kolsyran man ska oroa sig för, utan alla dessa syror "surhetsreglerande medel" som tillsätts i läsk och många andra drycker som fräter på tänderna, sockerfria alternativet eller ej så är syrorna dem samma.

Av macke0010

@Raffeman15:
En sak du bör ha i åtanke för dessa och andra SSDer med qlc är att prestandan sjunker rejält när de belastas tungt. Exempelvis skrivhastigheterna på dessa, som efter att slc cachen är full, sjunker till omkring 100MB/s.

Framförallt handlar det väl mest om vad du ska ha den till, med qlc SSDer har det än så länge pratats mycket om att de ses som en erkättare till hdd med mycket lagringsutrymme för en billig peng med prestanda någonstans däremellan.
Så är syftet att du ska ha en som just det, extra lagring, spel, mm är dem perfekta, men ska du ha den som för OS eller mer krävande uppgifter skulle jag nog rekommendera någon annan med exempelvis tlc istället.

Jag stod själv och velade mellan 860 evo 500GB och 860 qvo 1TB nyligen. Landade tillslut på en evo av just tidigare nämnda själ och är väldigt nöjd med den.

Av macke0010

Kanske vore något att köra på de färdigbyggda alternativen som komplett pc och byggtjänten från inet mfl.
Den här kanske vore något Komplett PC?

Av macke0010

Kanske sata-porten/ sladden som glappar, här du möjlighet att testa med annan sladd och port?

Av macke0010

Ser du os SSDn i bios eller inte?
Funkar det att starta i felsäkert läge?

Av macke0010

@Moltenreggie:
Vad kör du på för upplösning? Är den andra skärmen tänkt för spel eller bara som extra vid sidan om medan du spelar? I så fall kommer du inte märka av någon skillnad annars kommer du naturligtvis tappa i prestanda om du ska spela på bägge.

1070 klar du dig fint på för det mesta men är nog inte helt omöjligt att du skulle kunna hitta dig en bra deal här i marknaden att byta upp dig till typ ett 1080 eller vega 64 likaså för processorn om du skulle få tag på en 4770 eller 4790, hittar du en låst icke "k-modell" ta en sån istället då för tror ditt chipset har låst multiplier i vilket fall.

Sen en extra hårddisk på någon TB eller två så klarar du dig nog på ssd'n du har, sen extra ram skulle inte skada, vad har du nu 1x8GB, 2x4GB?

Av macke0010

@lunaspice: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Ladda ner den och välj att uppgradera.

Edit. Alltså verktyget, såg att det fanns olika på den sidan, mycket möjligt att det funkar med den för att uppdatera också men ta verktyget för säkerhets skull så väljer du "Uppgradera den här datorn"

Av macke0010
Skrivet av Pirum:

Jag har flera gånger råkat ut för att 4G-nätet varit helt zonkat i typ gästhamnar, medan jag kunnat härja nästan ensam på 3G-nätet vad det verkar. Typ fotbolls-VM, gick inte att se på 4G, funkade fint på 3G. Även Wifi på stället var helt kajko då jag tror det låg på 4G från ön.

Nåja, 4G har ju fördelar framför 3G också, men 5G är inget jag kommer att springa benen av mig för. 3G var jag däremot snabbt på då skillnaden mot 2G var så enorm.

Sådär är det för mig med, bor i ett rätt tätt studentområde, 4G är helt värdelöst men växlar man till 3G flyter det på felfritt.

Av macke0010

Produkt: Platta AminoPRO
Länk: https://www.gymgrossisten.com/kampanjer/black-friday-aminopro...
Kategori: Övrigt
Prisjakt:
Pris: 189 kr

Deras Candy Edition är riktigt goda, mycket godare än Nocco till halva priset.

Av macke0010

@Skotis: Uppdaterade du dina drivrutiner när du bytte? Eller bytte till dem för 1080? Nu vet jag inte exakt hur det funkar med nvidias drivrutiner vid byte men kan tänka mig att det har med det o göra.

Av macke0010
Skrivet av Lifooz:

Det som chockar mig är att Cooler-Master lägger sig som Tier-3 med deras Masterwatt-serie som skall vara deras flaggskepp liksom. 0_0

/Lifooz

Inte masterwatt och antagligen masterwatt lite också som listan refererar till, dem hör nog hemma i tier 3, "flaggskeppen" masterwatt maker är i tier 1

Av macke0010

@lichad3:
In o ta en titt på psu tier list, där kan du se vilka som är agg som är bra och mindre bra.
https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-upd...

Seasonic Prime Ultra Gold - Tier 1
Seasonic Focus Plus Gold - Tier 2

Så av dem skulle jag tagit prime.

Av macke0010

Att datorn fryser sådär kan bero på mycket, men skulle inte tro att din cpu är trasig.

Kan du försöka minnas om du installerat något speciellt i samma veva som det började strula, ofta kan det vara en app, program, drivrutin eller liknade som ligger i bakgrunden och lever fan.

Av macke0010

@Anton Henningsson:

När cpu användningen går upp till 100%, vad är det för process som drar då?

Av macke0010

Referens eller eftermarknadskylare?