Inlägg

Inlägg som Gummoz har skrivit i forumet
Av Gummoz

@Daark: Källa: https://xkcd.com/927/

Give credit where credit is due!

Av Gummoz

@Gargamel123:

Hur länge hade du tänkt hålla budgivningen igång?

Hade,

Av Gummoz

@smajlY:

Börjar på 999kr för GoPro 4!

Av Gummoz

@Gargamel123:

Härligt! Höjer då mitt bud till 2500. Kan självklart hämta i Nacka.

Av Gummoz

@Gargamel123:

Ser förövrigt att det verkar skilja någon cm eller två mellan skärmarna i höjd, går det att rätta till eller är det så dom kommer sitta?

Av Gummoz

Budar 2200kr för 3 skärmar med stativ

Av Gummoz

Onödigt på telefon - men inte om dom vill satsa mer på deras Gear VR, där vore det väldigt positivt med fler pixlar, om än svårdrivet. Likt Sonys 4k-telefon som enbart slår på 4k när man ser på foton, enbart slå på 4k (förutsatt panel med perfekta multiplar) när telefonen är inkopplad i supporterade appar i Gear VR.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gummoz
Skrivet av Bacontree:

Tänkte också på det. Minns hästvagnsturen i början av skyrim där hästarna började göra kullerbyttor och vagnarna kunde hamna upp och ner om man körde på för hög fps.

Hoppas dom fått ordning på det.

Tack! Nu vet jag vad som hände när jag testade Skyrim på min då nybyggda dator för något år sedan - tankade bara en save längre fram utan vidareforskning men du fick en sak bort från "jobbiga-fenomen-mappen" i hjärnan!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gummoz

@SvanteP:

Jag äger också ett par sådana lurar, har haft dom i lite över ett år. Fantastisk ljud och löjligt prisvärda, men komforten är sådär. Jag har ganska stort huvud, och efter typ 2 timmar börjar det göra ont.

Av Gummoz

@Loppen1730:

Jag skulle personligen köpt ett par bra hörlurar och antingen en Modmic eller annan fristående mic, detta beror helt på din budget. Jag har ett par HyperX Cloud I hemma oich trots lite audiophilgener är jag riktigt nöjd. Dom skriker kvalitet och är fantastiskt sköna på huvudet, även efter många timmars spelande.

Ljudet är lite heavy på basen och micen är sådär, men är man inte superkräsen skulle jag absolut välja HyperX över Astro. Har inget superbra argument till varför man inte ska välja Astros, då jag inte provat deras lineup på några år. Det bästa är såklart om då provar hörlurarna och väljer efter tycke!

Av Gummoz

Behöver kaffe, var 100% säker på att stod 95%..

Av Gummoz

Galet mycket hat i denna tråd. Har ni provat att använda en smart klocka någon gång? Otroligt smidigt att se snabba notifications, styra musik och ta emot samtal etc etc.. Tar knappt upp min telefon längre vilket har bidragit mycket till att samtal och långa middagar t:ex bli väldigt mycket trevligare för alla parter.

Jag har en LG G Watch R, batteriet räcker gott och väl i 2-3 dygn så inget att oroa sig för egentligen. Sjukt nöjd!

Av Gummoz
Skrivet av ratnose:

Du har testat med Nanobeam Loco M2 alltså? Kul att höra!
Ska bli grymt spännande att få hem dom. De kommer troligtvis imorgon.

Får bli kompassriktning för att hitta linjen mellan dom.

Jag meddelar hur äventyret kommer gå.

No, dom här! https://www.ubnt.com/airmax/nanobeamm/ du länkade i första inlägget.

Av Gummoz
Skrivet av ratnose:

Jag har blivit ombedd att sätta upp nät mellan två byggnader, ca 300-400 m mellan dom. "Bara" lövträd som skymmer sikten, sommartid.
Jag har en "fri" budget. Kan jag motivera inköpet är det inga problem. Tyvärr är inte gräva ett alternativ.
Det jag titta på är dessa:
https://www.ubnt.com/airmax/nanobeamm/
eller
https://www.ubnt.com/airmax/nanobeam-ac/

Den enda svenska ÅFn kan inte ordna öppet köp. Känns aning riskabelt att köpa dessa på vinst eller förlust.
Den en räckvidd som vida överstiger mitt behov så borde väl inte några lövträd vara något problem?

Någon som har någonsomhelst erfarenhet av detta?

Labbade nyss med dom på jobbet, dom fungerar prima för det du ska ha dom till!

Av Gummoz
Skrivet av backfeed:

Jag var otydlig: det jag menade är att jag inte är imponerad av GTX 980 Strix, alltså den äldre kylaren. Den lever om alldeles för mycket under hög belastning, kanske t.o.m. värre än referenskylaren (jag har testat båda).

Vet förstås inte hur den nya kylaren är, men jag är kraftigt skeptisk tills motsatsen bevisas. Från egna erfarenheter och SPCR:s recensioner så har ASUS påkostade kylare aldrig varit bra när det gäller ljudnivån.

Edit: Skrev ett riktigt långt svar på telefonen och skulle kopiera det då jag inte litar på att det postas och inte orkade skriva om det. Råkade klistra in mitt Steam id istället. Ge mig 5 minuter!

Börjar om:

Dags att reklamera? Jag har endast ett strix 970, men det ligger klockan på 1500mhz med stockkylare. Jag må ha ett ljuddämpat chassi (define r5) men vid ickekrävande spel är det passivt, och vid riktigt krävande spel låter tjejens dator (7-8 meter bort) mer än min. Jag kan inte höra min dator på 1,5 meters avstånd. Orkar inte skriva mer då jag är pissed att mitt gamla välskrivna inlägg försvann pga skit bakom spakarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gummoz
Skrivet av chipw00t:

Precis. Man måste ju göra som man själv vill.

Det borde ju inte spela någon roll för dig att jag tycker att 1080p och 980ti är en mismatch lika lite som jag bryr mig om att andra tycker att min åsikt i ämnet är felaktig. Alla måste ju inte tycka likadant. Tråkig värld vi skulle ha då.

Jag reagerade mest på grund av sättet du uttryckte dig! Självklart ska inte alla tycka lika, men om man nu, som jag tolkar det som att du faktiskt tycker, ska acceptera andras åsikter borde man inte kalla dessa dumma!

Självklart kommer folk reagera negativt och kanske ta illa upp om man skriver som du gör. Peace!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gummoz
Skrivet av chipw00t:

Håller delvis med. Däremot tycker jag inte att man måste ligga på 144fps bara för att man kan det. Svårt att känna eller se skillnad på 90fps och 144fps om man nu inte spelar ett action combat mmo eller CS.

Har själv en 144Hz för att slippa tearing. Inte för att ligga på 144fps.

144fps i Witcher 3 spelar ingen som helst roll gentemot 70, 80 eller 90 fps.

Tearingen var en av mina anledningar med, blev skogstokig. Jag spelar näst intill bara snabba spel där 90/144 fps känns väldigt mycket. Jag tycker det känns tråkigt att behöva dra ner på inställningar i spel som kunde varit riktigt snygga bara för att inte bli illamående av "lagget". Därför tycker jag att det nu känns "typ" rättfärdigat att lägga 7-8000 på ett grafikkort. Vad frugan och du tycker är en annan sak!

Av Gummoz
Skrivet av chipw00t:

Har du fler exempel på lager? Eller ska vi förlita oss på framtiden? Själv spelar jag det som finns här och nu med hårdvara som finns här och nu. Inte spel som kanske kommer i framtiden.

Om du inte förstår varför grafikkort för 7000kr och 1080p är dumt så kan jag inte hjälpa dig.

Du sitter själv på en 144hz-skärm så man kan tycka att du borde veta precis varför man kan tänka sig ett 980ti för en 1080p skärm. Vill man köra splitternya titlar i alla heliga 144+ fps finns det inte så mycket till val.

Personligen föredrar jag 1080p-skärmar i windows pga den hemska skalningen. Att ens försöka öppna powershell på en 1440p-skärm får mig att vilja hoppa från närmsta bro.

Edit: Såg att du fått din fair share av motargument. Här får du en till åsikt!

Av Gummoz

Nice! brb läsa

Edit: Läst artikeln.

Hypen visade sig vara i onödan, iallafall för mig. Var för en gångs skull sugen på AMD, men ser ut som att det får bli ett (läs: så många jag har råd med) 980ti istället. Bättre lycka nästa år!

10/10 poäng ska marknadsavdelning ha för att ha hypat upp så mycket.

Av Gummoz

Som många säger, Asus VG248QE är bra och har ok pris (2500kr). Sitter själv på en och är nöjd trots TN-panelen.

http://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144hz