Inlägg

Inlägg som jsdapocnma har skrivit i forumet
Av jsdapocnma
Skrivet av AkoSpelar:

@jsdapocnma: Ursäkta om jag stör men hur löste du problemet? Sitter i samma sits där jag vill använda mitt komplete audio 6 ljudkort. Har förstått att man måste ha en XLR kontakt men spelar det någon roll vilken man köper? Måste det vara en specifik 3.5mm mono hona till XLR hane eller? Funkar denna tex? https://www.emusic.se/product/28524/R%C3%B6de-VXLR?gclid=Cj0K...

Någon som vet om miken är stereo eller mono btw?För om jag köper en 3.5mm stereo till XLR adapter och miken är mono så funkar väl inte det? Eller spelar det någon roll?

Jag fick bita i det sura och använda mitt interna ljudkort för micen

Av jsdapocnma
Skrivet av Bamsebjörn:

Problemet ligger i att du kopplar in en stereokontakt in i en balanserad linjeingång som är mono (fungerar inte, blir knas med impedanser).

Om du ska ha en mikrofon till ditt externa, köp en med XLR-kontakt. Annars kör på ditt interna ljudkort i datorn som är anpassat för just sådana mikrofoner.

Mvh

Där ser man! Ok bugar o bockar för svaret!

Av jsdapocnma

Varför funkar inte micen i mitt externa (usb) ljudkort?

Hej!

Jag får inte min mic att funka med mitt externa ljudkort, någon som vet varför?

Har ett externet ljudkort; Steinberg ur22 mk2 - https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3390021 Där gitarr funkar så ingångarna är inte trasiga.

Micen; AntLion ModMic V4 Uni-directional - https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2971169 funkar i datorns inbyggda ljudkort men vill helst använda det externa.

Kan det vara adaptern som måste vara mono?

http://i.imgur.com/ZO0zjrk.jpg

Av jsdapocnma

Varför blir de bättre med 4k shaders?

http://i.imgur.com/teLqhwt.png

http://i.imgur.com/ZTC1P0y.png

Av jsdapocnma

så de ska se ut!

Av jsdapocnma

@ClintBeastwood: om du menar mig så japp, kör senaste men har ett relativt nytt moderkort (Asus z270i) så det är inte heelt uteslutet att det kan vara en bios uppdatering som kan hjälpa till lite, vi får se.

Av jsdapocnma

Har också samma problem, 1.195v 7700k stock frekvens + AIO Be quiet silent loop 240mm (noctua fläktar i push/pull) med AiDA CPU/FPU i 10 minuter så peakar tempen på 73C. Med p95 blir det 80-85C Börjar snegla på att delidda...

Av jsdapocnma

aaaand, its gone! Va fan är detta? Nu funkar de inte igen..

Av jsdapocnma

De visade sig vara XMP profilen som inte fungerade helt, fick tweaka om DRAM volten till 1.3860v och nu fungerar allt som de skall (hittills!! )

Av jsdapocnma
Skrivet av Lowfyr:

Hade liknande problem på ett ASUS Prime Z270-A. Mitt problem löste sig efter en bios uppdatering+återställning av bios.

Enligt min manual betyder LED:
Röd=CPU
Gul=Dram
Vit=VGA
Grön=Boot Device

aaah, TACK! Jag har letat som en tok i min manual och på nätet, inte hittat något!

Får man fråga vilken version det va som löste det för dig?

Av jsdapocnma

@anon179202: är när datorn är avstängd jag vill att alla leds skall stängas av. tänker då mest på usb prylar typ, tangentbord/mus/externt ljudkort..

Sedan finns det en funktion i bios "ERP" och med den aktiv så stänger den av alla usb portar (och wake on lan..) och det blir i princip en kallstart när man sätter på den igen. Den funktionen har jag använt på mitt tidigare asus kort och de har funkat klockrent. Men nu med de nya z270i kortet så är de stop för det.

Trodde först de va ERP funktionen som va buggig sedan testade jag ett gäng andra saker, tom om RGB belysningen i chassit va tvunget att vara på (lol) men som tur va (för asus) gjorde de ingen skillnad men problemet kvarstår! När jag stänger av datorn med ERP ELLER med knappen bak på nätagget så vill den inte boota förrän tredje försöket.

Av jsdapocnma

På Asus ROG forum så är det inte sällsynt med strul;
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?91856-Maximus-IX-He... Han fick rådet att de va ram fel, men de tvivlar jag på att alla vi har.

https://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?291-Maximus-IX-am...

Av jsdapocnma

@phlopydisk: Händer i princip alltid när jag kallstartar datorn, annars är den helt ok!

Syns din NVME disk i bios under hårddiskar? Vad kör du för drivisar? Jag kör samsungs: http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/con...

Av jsdapocnma

Verkar som om jag inte är ensam, en till sofar!! https://rog.asus.com/forum/showthread.php?92032-Asus-Strix-Z2... (engelska) Då lutar de åt något som är fel på moderkortet tänker jag? Eventuellt/förhoppningsvis(!!) fixas det av en bios uppdatering..

Av jsdapocnma

Ny dator: kallstart = bios postar inte?? Asus z270i

Hej!

Köpte mig en dator nyligen, ett itx bygge.

CPU: Intel Core i7 7700K
KYL: Be Quiet! Silent Loop 240mm
RAM: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC24000/3000MHz CL15 2x8GB (CMK16GX4M2B3000C15)
MOBO: Asus ROG Strix Z270I Gaming
CHASSI: Fractal Design Define Nano S
PSU: EVGA Supernova G3 750W
GPU: Asus GeForce GTX 1060 Turbo 2xHDMI 2xDP 6GB
SSD: Samsung 960 EVO Series MZ-V6E500BW 500GB
HDD: WD Green 2TB

Problemet jag har är att när jag stänger av datorn, med ström knappen (är allergisk mot starkt lysande dioder) så vill inte datorn starta direkt utan det krävs 3 försök (ström på -> håll inne pwr i 5 sek -> repetera). I bios post skärmen står det att något blev fel och datorn startade i säkert läge/safe mode. ERP i bios (strömsparar läge som stänger av ström till USB etc) läget ger samma resultat som strömknappen av.

Det finns status lampor på moderkortets övre högra del som lyser när datorn startar, när den inte vill boota är det konstant rött och fläktar etc spinner på men ingen bild. Och när det fungerar så lyser det först rött -> orange/gul -> vitt och sedan släcks dom. Det lyser även en orange lampa ett par cm höger om pci-e porten som jag inte lyckats lista ut va det är men eftersom den lyser konstant gissar jag att det är ström lampan?

Jag har testat otaliga saker för att få ordning på detta, men nu har min fantasi tagit slut..

  • dubbel/trippel kollat alla kontakter/minnen att dom sitter i ordentligt

  • INTE köra minnena i XMP profilen

  • byta plats/ta ut varannat minne

  • kört memtest86 i 1.5h

  • köra ALLT default i bios (även kollar efter bios uppdateringar

  • läste t.o.m att MDP kabeln kan orsaka problem (engelska), testade med en dvi->hdmi kabel

Någon snäll person som har något tips på vad mer jag kan göra förutom att reklamera, hade gärna undvikit det om det går. Och finns det nån "karta" på vad dessa lampor betyder?

Av jsdapocnma
Skrivet av KimTjik:

@jsdapocnma: Nej, du är inte ensam om att återställningen inte tycks fungera. Har kollat skräppost och allt som går, men inga återställningsmejl har inkommit.

skönt å höra att man inte är ensam!

Av jsdapocnma

bytte lösenord, nu kommer jag inte in alls. Återställa lösenordsfunktionen verkar också vara ur funktion.. suck.

Av jsdapocnma

@Sveklockarn: haha! tack För att förtydliga så va det allt som krävdes för att fixa "buggen"!! Nu funkar tangentbordet äntligen som de ska! (testat en gång!)

Av jsdapocnma

@Sveklockarn: Nu tror jag vi missförstår varandra? Jag har ett svenskt tangentbord, skriver en hel del på engelska och det skall väl inte vara några problem? Som du också kanske ser på skärmdumpen strax ovanför kör jag engelskt språk på windows (med ett svenskt tangentbord) men svenskt tid/datum och nummer formatering.

Det är väl ok?

edit: tog bort det engelska tangentbordet helt nu! Hade missat det! http://imgur.com/a/5kdbd

Av jsdapocnma

@SpeedRebirth: bra jävla irriterande är de iaf även om det går att lösa temporärt ganska snabbt (tills man startar om/sätter på igen). Orkar inte installera om nu, tänkte jag skulle införskaffa mig en ny dator snart så får vi se om det är kvar då med.