Inlägg

Inlägg som Lunilu har skrivit i forumet
Av Lunilu

Gymnasiet.

Av Lunilu

God jul till alla på Swec!

Av Lunilu

8/10

Av Lunilu
Skrivet av Superflow13:

De flesta med HK processorerna är ju svindyra

Men en annan fråga. Har inte 8e generationens processorer kommit ut för bärbara än? Hur står sig dem mot tex 7700HQ som verkar vara det vanligaste?

Skickades från m.sweclockers.com

8e Generationen kommer att ha fler kärnor än nuvarande processorer, en 7700HQ lär räcka ett tag till iallafall om du endast sysslar med spel. Skillnaderna mellan HQ och HK är relativt små, HK är mer för profesionell användning medans HQ vänder sig mot spelarna.

Skrivet av Superflow13:

Har så sjukt dålig koll på prestanda på de bärbara komponenterna. Framförallt processorerna.

Men jag tror att en bärbar med ett 1070 låter mest troligt i mitt fall. De med 1080 är för dyra om det inte dyker upp ngn sjukt bra rea. O de flesta verkar ha 7700hq processorn. Dock sjukt mkt utbud med de specifikationerna men gsync är nog ett måste iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Den jag länka ger dig högst prestanda/krona.

Av Lunilu
Skrivet av Superflow13:

Glömde skriva budget men 30k är på tok för dyrt.

Tänker mig max 20k? Vad får man för 15-20,000? Kmr jag vara nöjd? Som sagt spelar endast pubg

Denna verkar mer resonlig, HP Omen 17-w102-no. 15K för ett 1070, 6700HQ, 256GB SSD och 1TB Hårdisk är inte illa. Bör klara PUBG, likt den förra datorn har den G-Sync så lägre FPS kommer att få mer "flyt". Men faktum kvarstår att ingen bärbar når riktig stationär prestanda om dess grafikkort är gjort för bärbara datorer.

Edit: Kan vara värt att nämna att jag själv kör PUBG med ett GTX980 samt I7 4790K och G-Sync skärm. Får runt 90-110 FPS på live servern och 110-130 på Test. (2017-12-08)

Av Lunilu
Av Lunilu
Av Lunilu

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3432223&view=b Pressa inte priset mycket men öka pris/prestanda betydligt, genom att bli av med Windows licensen sparar du 1000kr.

Av Lunilu

Till datorn kör jag med Sennheiser PC37X och till mobilen har jag Sony MDR-EX650AP In-Ears.

Av Lunilu

Vilken upplösning har du i Windows inställningarna?

Av Lunilu

Förhoppningsvis är Take-Two detsamma inom en snar framtid.

Av Lunilu

9/10 Kattjäveln var svår.

Av Lunilu

Jag fäster krokodilklämman på ett jordat eluttag.
Edit: Här http://imagebucket.net/z06ci70vqrwr/Uttag_jordat_stor.jpg

Av Lunilu

Känns som att Black Friday kapitaliserar på teknik enusiasters köpsug, Inga vettiga deals och enda anledningen till varför de säljer är att vi avstått från att köpa grejer i hopp på bättre priser. Blev en Thrustmaster Hotas Warthog iallafall.

Av Lunilu
Skrivet av hakd:

14 kills och chicken dinner, lagom stolt men lyckas inte ta en printscreen.
får bara en svart bild när jag klistrar in i paint och steams f12 verkar inte funka alls i pubg.

Hur gör folket för att ta skärmdumpar ?

Använder ShadowPlays alt+f
1 för skärmdumpar i spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lunilu
Skrivet av Peppar2014:

Felstavning kan alla göra. Vill du prompta på att TS kan trycka in en i7 7700k trots att det bevisligen inte går är helt upp till dig.

För att avlsuta detta fort, vad säger dig att jag inte skrivit fel? Trots allt står det på hemsidan att TS kan använda 6700K det skulle innebära att jag skrivit en siffra fel i jämförelse med dina två samt att du glömde K:et. På hemsidan du länkade sägs det även att moderkortet har ett Z170 chipset vilket skulle innebära att TS kan överklocka förutsatt att de inte låst ner överklocking, detta skulle göra 6700K till det självklara valet. Jag tvekar även på hemssidan du hittat då moderkortets specifikatoner inte stämmer överens med NetOnNets. Notera dock att HP:s hemsida säger "Det här supportdokumentet innehåller specifikationer och komponentbilder som återspeglar den ursprungliga utformningen för alla datorer av den här modellen. Under vissa omständigheter kan det hända att fabriken eller tjänsteleverantören installerar en komponent som uppfyller eller når över angiven specifikation och/eller ser annorlunda ut än den visade bilden."

Kommer ej att diskutera ämnet ytterligare för TS skull.

Av Lunilu
Skrivet av Peppar2014:

Tyvärr har du fel, det är en OEM dator med nedlåsta BIOS versioner och inget egenbygge. Prova google nästa gång, de brukar ge bra svar https://support.hp.com/se-sv/product/omen-by-hp-870-100-deskt...

Tyvärr har även du fel, i6 6700 stämmer inte heller.

https://gyazo.com/a986a5fdc68ba54dab06ff129fb392cf

Av Lunilu
Skrivet av sarkn:

@lol_man53: Tack, det lugnade mina stressade nerver att höra! Stod och vägde mellan denna och en annan modell som hade lite sämre grafikkort(GTX 1060 3GB) men istället hade en i7 7700 processor. Säljaren jag pratade med sa precis som du att grafikkortet är viktigare för gaming.

I min åsikt gjorde du ett bra val, det @Peppar2014 säger stämmer inte. Du kan uppgradera till en 7700K utan byte utav moderkort och förutsatt att moderkortet är av standardiserad formfaktor kan du uppgradera till vilekn kombination av CPU och moderkort somhelst. Säljaren hade helt rätt, och beroende på vilka spel du spelar bör processorn räcka ett bra tag till.

Av Lunilu

8/10 Brände VGA och ATX.

Av Lunilu
Skrivet av keyser:

Rent krasst så skickas i stort sett alla chassin på det viset, så om inte Greattech kastar bort all frigolit från sina lådor så är det ändå ganska representativt för hur chassin brukar paketeras.

Tycker att de bör fotografera datorn när den är färdig samt hur den paketerats, bra att ha i dessa fall.