Inlägg

Inlägg som Johnny K har skrivit i forumet
Av Johnny K

Bjuder 1900:- + frakt för 6700K

Mvh Johnny
Karlstad

Av Johnny K

Släpper du dem för 1500:- inkl frakt?

Mvh Johnny

Av Johnny K

Bjuder 1700:- + frakt för 6700K

Mvh Johnny
Karlstad

Av Johnny K

@eucalyptus: Ok tack så mycket för snabbt svar

Av Johnny K

Hej

Bjuder 1400:- inkl frakt

Mvh Johnny
Karlstad

Av Johnny K

Bjuder 1500:- + frakt för 6700K

Mvh Johnny

Av Johnny K
Skrivet av StuntmanMike:

Vill man inte ha kanterna där för att simulera a-stolparna(?)?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej de blir tyvärr inte riktigt så A-stolparna hamnar ju inte där och ibland vill man ju köra formelbilar också vilka inte har a-stolpar.

https://i.imgur.com/xH8cWoP.jpg

Av Johnny K
Skrivet av Mighty Mic:

Hmm – du skriver ”Singularity kommer troligtvis hända om mellan 25-50 år enligt dem flesta forskarna” – men stämmer verkligen det? Stuart Armstrong och Kaj Sotala på Miri har gjort en intressant och tankeväckande studie av synen på AI-utvecklingen – både synen idag och hur den utvecklats historiskt (https://intelligence.org/files/PredictingAI.pdf) – väl värd att läsas, och sätter ditt inledande påstående i ny dager.

Sedan kan jag ju ur ett neurovetenskapligt perspektiv ifrågasätta synen på singularitet och problematiseringen kring denna. Ur vissa hänseenden är även en miniräknare helt överlägsen hjärnan, medan hjärnan har funktioner som vi inte är ens nära att modellera – till viss del kanske beroende på at vi inte förstår dem (ex medvetande) men också för att vi helt enkelt inte vet hur det ska gå till (ex spegelneuroner eller tanke-visuella processer initierade av hippocampus). Dave Cox (Harvard) inledningsanförande på Computefest 2016 är tänkvärt (https://www.youtube.com/watch?v=SaMiYa9YnCw).

Sammantaget menar jag att singularitet är en intressant och viktig tanke, men också mycket spekulativ. Som jag ser det finns det sannolikt andra AI-relaterade frågeställningar som både är mer närliggande och därmed betydligt mer angelägna att diskutera…

/M

Intressant detta skall jag läsa igenom, Tack för länken

Om eller när detta kommer att ske vågar jag inte gissa men jag tror iaf att det är ett farligt vägskäl för mänsklighetens framtid om eller när detta sker sen om det är 100, 1000 år eller ännu längre.
För det jobbas mycket med AI och maskininlärning och jag misstänker att det kommer bli ett "Arms race" i slutändan mellan länder och stormakter vilket kan resultera i att man skippar vissa försiktighetsåtgärder.

Av Johnny K

Singularity – dagen då AI blir smartare än människor

Detta är ett ämne som intresserar mig och undrar om det finns fler som lagt någon tanke om ämnet?

Singularity kommer troligtvis hända om mellan 25-50 år enligt dem flesta forskarna, dock ingen som exakt vet men vad kommer det innebära för mänskligheten?
För mig är detta skrämmande och jag tror vi kommer skapa något som vi kommer att ångra alt inte ens inse när det är för sent.

Intelligensen kommer att skjuta i höjden fortare än vad vi människor kan föreställa oss och AI´n kommer att vara 1000tals gånger mer intelligent än oss människor inom en väldigt kort tid, även här omöjligt att veta hur fort det kommer att gå, dock kan vi vara säkra på att när AI blir självmedveten och kommer att vara mer intelligent och ha högre beräkningskapacitet än oss kommer den att själv kunna utveckla sig, sin kod och sin hårdvara till ständigt förbättrade och mer intelligenta versioner och detta innebär att det kommer att ske en intelligens explosion.

Skulle nu den anse att mänskligheten är ett hot mot sin egen existens kan helt enkelt den lätta utvägen vara att göra slut på hotet och radera oss från jorden.

Den intelligensen som den kommer besitta inom kort tid kommer vara så mycket högre än våran så vi kommer inte kunna förutse vad som komma skall och vad vi än skulle göra för att försöka stoppa AI´n skulle vara lönlöst då den redan förutsett vad vi skulle göra!

Detta scenario jag beskrivit här ovan behöver naturligtvis inte hända men jag tror tyvärr risken är stor, det kan också bli så att vi kommer att får det bättre på jorden än vi någonsin kunnat drömma om men det tvivlar jag tyvärr på!

Någon mer som har någon tanke om det framtiden AI?

Av Johnny K

Tycker detta såg jätte intressant ut, om priset är rätt så kommer jag absolut köpa detta till min racingsim där jag kör med 3st 27" 1440p skärmar.

Av Johnny K

@xivvan: Troligtvis räcker det med en fläkt som kyler oftast är det så det funkar på grafikkorten med org kylaren+att 1070 inte kräver jättemycket ström.
Körde med en CPU kylare på mitt 980 när det kom ut och hade då en fläkt som kylde vram https://www.nzxt.com/products/kraken-g10-white och det funkade bra, dock snyggare och mer praktiskt med ett helt vattenblock för gpu´n.

Av Johnny K
Skrivet av xivvan:

@Johnny K: Så att köpa ett universalblock samt kyla minnerna med Kylflänsar är inget att ha?

Jo det funkar jättebra bara som du själv skrev att du har en fläkt eller på något annat sätt kyler vram´n, bara det att de flesta gpu blocken också kyler vram´n så är ju det att föredra men absolut inget måste bara du tänker på det

Av Johnny K

Tyvärr har inte EK waterblocks något gpu block till ditt grafikkort. börjar med lopen till cpu och köp sedan ett grafikkort som det finns ett fullsize waterblock till och lägg då till en kylare som får plats och som passar i ditt chassi ex:
https://www.inet.se/produkt/5331410/ek-coolstream-rad-se-240-... + fläktar också om du inte redan har.

Några fler fittings 2st till varje del i lopen: https://www.inet.se/produkt/5331318/ek-acf-fitting-10-13mm-ni...

Och ev lite mer slang: https://www.inet.se/produkt/5320081/ek-duraclear-13-10mm-clea...

Av Johnny K
Skrivet av Jarreman:

@Johnny K:
Har några som har skrivit till mig via PM som bor nära.
Hör av mig till dig om jag inte får sålt.

Ok
Ja hör gärna av dig vill gärna köpa det av dig.
Mvh Johnny
Karlstad

Av Johnny K

Har du kvar låda och tillbehör till moderkort och cpu?
Vet att du skrev inte skicka men skulle du ändra dig så kan jag tänka mig betala 1500:- + frakt för Moderkort+Cpu om kartong mm finns kvar eller ev mötas upp i Mellerud om du kan tänka dig det?

Mvh Johnny
Karlstad

Av Johnny K
Skrivet av tripletutorial:

Kollar jag CPU-Z så skiftar VCore mellan 1.296 och 1.304. Kollar jag i BIOS står det på det senare.

Men sen använder ju turbofunktionen så mina kärnor går upp i 4.8GHz när de behövs. Vet inte om det är något som ens är lönt eller om man bör stäng av det. 4.2 till 4.8 är ändå ett ganska stort steg, har försökt överklocka till 5.0 men har uppenbarligen inte kunskaperna nog då det kraschade satan.

Det är ju inte jättehög spänning men den går ju inte supervarm men jag skulle börja med att byta kylpasta om du inte redan gjort det och sedan sänka volten lite.

Att komma upp i 5.0 Ghz gör tyvärr inte alla 7700K men brorsans fick vi upp i det med 1.35V stabilt men då behöver man ofta lite bättre kylning, och vill man få max kylning så gäller det o delida men det är inget måste för normalt användande.

Av Johnny K
Skrivet av Implor:

@Johnny K: Är det bara Z moderkort man får ställa volt eller gäller det alla?

Bra fråga det vet jag faktiskt inte.

Såg att TS hade ett Z270 iaf och då är det inga problem men H110 vet jag faktiskt inte om det går på jag googlade lite men kunde inte hitta någon info om det direkt iaf.
Gå in i bios och kolla, ladda ner cpu-z först så kan du se vilken corevolt du ligger på nu o sen gå in i bios och ändra om det finns den möjligheten och kolla om det funkade.

Av Johnny K

Som redan skrivits börja med att gå in i bios och sänk core Volt steg för steg detta är ett bra sätt som dessutom är gratis för att sänka din temp på din CPU.
Är du osäker googla+kolla youtube.
Om du för närvarande kör med 1.35 V sänk till 1.30 sedan 1.29, 1.28 osv tills ditt system blir instabilt eller din temp gått ner lite.
Gör ett stresstest i ex aida 64 i ca: 10 min mellan varje sänkning av volten och när du kommer till att du får blåskärm höj upp igen 0.01-0.02 volt och kör aida ett par tim, många rek 12 tim för att säkerställa att ditt system är stabilt om det fortfarande blir blåskärm höj upp volten lite till.

Detta är ett gratis sätt att sänka tempen på din CPU och varför mata den med mer volt än den behöver?

Av Johnny K

Riktigt nice påminner lite om Skunkworks.
Bra jobbat iaf

Av Johnny K

Nej så skriver dem Fantastiska priser nja hade hoppas på bättre än sådär men dem får ju sätta vilka priser dem vill men inget som lockade mig iaf.