Inlägg

Inlägg som SexMachine har skrivit i forumet
Av SexMachine

Lite av mina alocasia. Är inte helt klar med ommöbleringen ännu så lite kablar på golvet och inte lampor överallt i bokhyllan.

Av SexMachine

Att vara utan är definitivt skadligt för psyket. Klättar på väggarna när internet går ner.

Av SexMachine

Dator i5-6600K, GTX 1070 Rimligt pris?

Hej

Jag hade tänkt sälja en dator med följande specs.

ASUS Z170-A, Socket-1151
Intel Core i5-6600K Skylake Processor
Cooler Master Hyper 212 Evo
ASUS Dual OC NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz DDR4 Ej ECC
EVGA Supernova G2 750W
500GB Samsung SSD
Asus VG248QE 24"

Eventuellt ett enkelt tangentbord och mus.
Vad är ett rimligt pris på detta paketet? Jag är inte ute efter att mjölka så mycket cash som möjligt utan är ute efter vad som är ett fair pris mellan bekanta.

Av SexMachine
Skrivet av Navicula:

Kollade på Silverlines KV300 men den aktiveras endast via sensor vilket inte fungerar i skogs/industrimiljöer med dålig sikt. En apparat med samma funktionalitet är vad jag söker efter, dock med eldrift 24/7.Det fattas ett par nollor, 300x300, lite mindre. Det går inte att redigera inlägg av någon anledning.

https://www.skadedjursprodukter.se/fagelskramma-med-ljud/demo...

Är det typ något sånt du letar efter?

Av SexMachine
Av SexMachine

Jag brukar slidea ner spelen med ett lätt tryck ner. Så att det smäller till lite när spelet åker ner. Brukar fungera för mig.

Av SexMachine

Aldrig att jag hade köpt briljera. Köp inte en kniv med klack.

Av SexMachine

Köp inte en kockkniv över 21cm då behövs en större skärbräda och det är jobbigt att diska. I ett ensamhushåll hackar man ändå inte så mycket att man behöver större bräda och kniv.

Av SexMachine
Skrivet av DasIch:

Är beräknad årsförbrukning på 3200Kwh rimligt för en datornörd som bor själv i en tvåa? Det är alltså bara hushållsel, ej uppvärmning. Jag tycker det känns rätt mycket.

Verklig årsförbrukning 3692 kWh har jag i min tvåa. Dock har jag diskmaskin, tvättpelare och en extra ölkyl.

Av SexMachine

Havregrynsgröt är typ bara ätbart med knaperstekt bacon på. Ringla gärna över lite av stekflottet också.

Av SexMachine

Kör på gryta och hålslev. Så sjukt trevligt att bara hälla tillbaka oljan i förpackningen och köra grytan i diskmaskinen. Jag kör gryta och sen fullt ös på spisen.

Av SexMachine

Då ska vi se. Vi har ansvar att i grupp planera våra arbetspass utefter verksamhetens behov. Detta fungerar inte då det är svårt att planera och folk helt enkelt inte har kompetensen. Då gör schemaplaneraren så att hon tar bort allt och börjar om från början och lägger ut hur vi ska jobba.

Om man vill till 100% vara ledig en dag så måste man ta en semesterdag (eftersom vi inte är kapabla att planera vårat schema tillsammans). Det dom har gjort är att sätta ut semesterdagen och sen planera in 19pass runt om semesterdagen. Det innebär att semesterdagen är tagen på en dag som är ledig. Detta har hänt vid mer en ett tillfälle. Jag vet dock inte om jag fått betalt för semesterdagen, ska kolla upp detta nästa vecka.

Jag har pratat med flertalet chefer, schemaplanerare och 5 olika pers på facket. Jag har lagt mer tid på detta än dom semesterdagarna är värda och det har kostat arbetsgivaren mer pengar än att bara erkänna sitt fel och rätta till det.

Nu är det mest en principsak.

EDIT: Detta har inget med sommarsemestern att göra. Det är en dag i vintras och en dag nu i vår.

Av SexMachine

Jag söker semester i planeringsfasen av fyraveckorsperioden. Sen lägger dom fridagarna på sökta semesterdagar och knycker semesterdagen så jag får jobba lika många pass ändå.

Det finns inga fasta scheman alls utan fridagar och arbetsdagar varierar mellan varje period och är utspridda över alla dagarna.

Av SexMachine

Var vänder man sig när facket inte hjälper en?

Hej

Jag har en arbetsgivare som satt i system att ta våra semesterdagar på lediga dagar. Jag jobbar i 4 veckors perioder där varje period är 19 arbetsdagar och 9 lediga dagar. Jag kan få pass alla dagar i veckan. Om jag lägger in en semesterdag så planerar min arbetsgivare runt den semesterdagen så den "råkar" hamna på en av dom lediga dagarna. Jag får alltså fortfarande jobba 19 arbetsdagar under perioden.

Facket säger efter att kollat på det att "ja det är fel men det går inte att göra något retroaktivt".

Var vänder man sig i nästa steg? Det borde finnas högre instanser?

Tack på förhand.

Av SexMachine
Skrivet av Rouge of Darkness:

I bägge fallen så tappar du bildformatet.

Klipp den till 689x689 i kanterna först och sen krymp den till 600x600.
Om du skalar upp den kommer du alltid få kvaletsförlust så enkelt är det då ingen programmvara kommer kunna trolla fram pixlar som inte finns.

Ja att jag tappar bildformatet är fine. Okej tänkte med allt prat om uppskalning i spel att vi faktiskt va där, men då vet jag. Tack!

Av SexMachine

Skala upp bild utana tappa för mycket kvalitet?

Hej

Ska göra en studentskyllt och har en bild som är i upplösningen 960*689. Går det på ett vettigt sätt att klippa den till runt 600*600 och skala upp den till 900*900 (rekommenderad upplösning) med bibehållen kvalitet? Sitter på ett nVidia 3090 om dom har något AI för sånt?

MVH

Micke

Av SexMachine

Så mörkrostat som möjligt 3 rågade mått till 2 koppar. Fyll i ett 3dl glas som toppas upp med mjölk så kaffet blir pissjummet.

Av SexMachine

Hoppas att dom lägger ner! Jag vill tillbaka till ICQ och helgon!

Av SexMachine

Jag har 92cm och det är för djupt för min del. Skulle lätt kunna korta ner det 10-20cm. Det jag tycker är värt att tänka på är om man använder monitorarmar eller skärmarnas vanliga fötter. Med monitorarmar får man mycket mer plats men man blir begränsad i djupet. Jag har typ 30cm som bara huserar skit. Nästa gång kommer jag nog satsa på 70cm och sen en bra lösning på skärmarna så dom inte tar upp onödig plats.

Av SexMachine
Skrivet av Ruban31:

Det är 700 rader kod sammanlagt, men det är bara min if sats i denna metoden som strular. Behöver jag verkligen lägga upp resten då?:)

Ja då kan jag klippa in programmet i visual studio och köra det där. Är det i en fil? Min poke så ut såhär.

/// <summary> /// poke metod som ger olika resultat beroende på kön och ålder /// </summary> public void poke() { if (sex.Substring(0, 1) == "M" && age > 50) { Console.WriteLine("Sätt dig ner i bussen!"); }else if (sex.Substring(0, 1) == "M" && age < 50) { Console.WriteLine("SMACK!!"); } else if (sex.Substring(0, 1) == "K" && age > 50) { Console.WriteLine("Sluta!"); } else if (sex.Substring(0, 1) == "K" && age < 50) { Console.WriteLine("TiHi"); } }