Inlägg

Inlägg som LPG har skrivit i forumet
Av LPG

Spontana tanke är att cpun är låst på lägre klock. Antingen genom Windowsrelaterad energiinställning eller annan orsak, throttling. 5820k må vara gammal men snälla nån så dålig är den inte.

Av LPG
Skrivet av niilzzzon:

Vet inte om det bara gällde dator setup, men slänger upp några bilder.
Kablar behöver man mycket av men man hatar att se dom!

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Lite blandad inbyggd belysning, trådlös laddning och takhängd tv med soundbar

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Många pluspoäng sen från mig för dragningen vid skrivbordet!

Sen nån som gillar vodka ser man eller kanske bara schysst med en samling. Ja har ingen samling men fick en flaska som julklapp från bruket där de tillverkas, så kanske har iaf en du inte får tag på

Av LPG
Skrivet av Swedishchef_90:

Fast ju högre upplösning desto mindre betyder cpu.
AMD har väl enbart bekräftat denna till 2025 (?) så 3 år.
Just nu pröjsar man 9-10k för en "okej" spel cpu platform.... Borde vara <5k
Raptor Lake kommet sälja bättre då man stödjer ddr 4 också.
Rykten och "unverified tests" tyder att 7950x och 13900k är likvärdiga i produktiva laster (viss fördel 13900k vad jag sett dock men inom felmarginal). Blir kul att läsa texter men tyvärr vinner nog Intel rond 1 denna gång. Problemet för amd är att lyckas sälja in 3dv i med ett vettigt pris

Fast ju högre upplösning desto mindre betyder cpu.
Vad menar du? Grafikprestandan ökar samt nya spel har högre belastning på CPU.

AMD har väl enbart bekräftat denna till 2025 (?) så 3 år.
Eventuellt längre sa HWU Steve, men 3 år är rätt bra och kan hoppas vara två generationer till. AM4 stack ut rejält med att stödja 5 (!) generationer.

Just nu pröjsar man 9-10k för en "okej" spel cpu platform.... Borde vara <5k
"Okej" när de är bokstavligen bland de bästa för spel du kan köpa? Men för dyr håller med. Dollarkursen har lite med det att göra. Som tur är har DDR5 gått ner massivt i pris och kommer fortsätta gå ner i pris. Paritet med DDR4 nästa år?

Raptor Lake kommet sälja bättre då man stödjer ddr 4 också.
Bra för de billigare processoralternativen, men då jämförs det nog med AM4 i pris/prestanda. Tror inte någon köper dyr CPU och sen billigt minne som kapar prestandan.

Problemet för amd är att lyckas sälja in 3dv i med ett vettigt pris
För gamers anser jag 5800X3D vara ändå mer value med tanke på att alternativet för att få ut snarlik spelprestanda är 12900K med dyrare moderkort och DDR5 eller nu dyrare AMD CPU på dyrare AM5 moderkort och DDR5.
5800X3D på ett B550-kort med DDR4 3600MHz kostar strax över 12900K och gör snarlikt/bättre i spel.

Av LPG

Bra skutt över Zen 3. Det blir sjukt spännande när nästa gen GPU och Raptor Lake dyker upp i prestandatest.

Sen får man verkligen inte glömma att AM5 kommer leva vidare längre och att Raptor Lake blir sista anhalt för Z690/LGA1700. Den som köpte en AM4 bräda 2017 kan sitta på topp i gamingprestanda 5 år senare med 5800X3D. AM5 ser klart mer attraktiv ut enligt mig.

Av LPG

Lite ordning och reda ska man ju ha

Av LPG

Har stannat kvar på svenska. Det är sådär roligt att försöka hjälpa nån när ens OS är på engelska och deras på svenska. Det är vad jag berättar för mig själv i alla fall, riktiga anledningen är nog lathet.

Av LPG

GTX 1060 hade ju en drös olika modeller, 3GB, 5GB, 6GB.. 2060 hade också nån mer modell, 6GB/12GB.. samt den där 2060 KO med ett TU104 nerbantat i sig ist för TU106..
Nu kör vi 3060 också.
Dom gör det inte lätt.

Av LPG
Skrivet av Weuffelhjaern:

Saken är att där kan vara fler fel. Ett sånt "enkelt" fel som att där inte finns fas i en dubbeltrapp gör resten av installationen suspekt.

Och som elektriker vill jag inte att folk som är något osäkra överhuvudtaget ger sig på sånt här.

Jag förstår ditt resonemang, men jag tänker såhär:
Om TS införskaffar en multimeter och mäter att det är sluten krets så är det inget att vara osäker på? Enkel lösning att bygla i strömbrytaren eller ännu bättre idé byt strömbrytaren till en kron. Vem som helst kan byta strömbrytare, behöver inte betyda hela installationen är suspekt.

Jag har elutbildning och vana att pilla med sånt här men kan såklart inte säga hur TS vill göra. Du kanske har sett en del dolda fel jag inte har. Men att själv mäta sig fram kostar ingenting mer än multimetern som ändå är en bra investering.

Av LPG
Skrivet av anon910:

Varför sitta och gissa, skaffa en multimeter och mät dig fram el ring en elektriker, man kan aldrig lita på färgerna, jag råkade själv ut för det i vårat kök nu under renoveringen i våran bostad från slutet av 60 talet, färgerna stämde i det ena uttaget i taket men i det andra hade man kastat om färgerna , så det är bara att mäta sig fram som gäller.

Skrivet av Weuffelhjaern:

Eftersom där kan vara flera orsaker till vad felet är och hur felkopplat det kan vara, så rekommenderar jag att du ringer en elektriker och ber dom komma och kolla. Där kan vara kopplingsdosor och dyligt imellan och även kan vara gömda dosor bakom tapet så är det svårt/omöjligt att säga vad du ska göra för att rätta till det.

#Elektriker

Jag anser felet vara rätt tydligt efter sett bilder på baksida av strömbrytarna och att elektriker i detta fall inte är nödvändigt.
Men jag vill råda TS att införskaffa en multimeter först och kontrollera med summer att orange kabel i strömbrytaren är just den som dyker upp i uttaget. Om det är något knas då och ingen sluten krets, ring elektriker.

Av LPG
Skrivet av GraffeT:

Såhär ser det ut i rummet som också har spottar tillsammans med samma takdosa och brytare. Lite annorlunda kopplat. Här inne fungerar lampan att koppla i taket. https://i.imgur.com/zRPAUA1_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium.jpg

Skrivet av GraffeT:

Är det den svarta kabeln?

Svart kabel på denna bild är bygeln jag syftar på ja.

Angående vad jag skrev ovan så behöver du inte ringa elektriker för om du har nödvändig kunskap får du tex byta strömbrytare, vägguttag själv om du är bekväm med det.
https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/detta-far-du-...

edit: noterade nu din plats vet inte hur det är då

Av LPG

Nu såg jag kopplingsschemat på strömbrytarens baksida. Strömbrytaren är tydligen dubbeltrapp tror jag det kallas och inte kron. Som på sista bild här så är fasen byglad till andra delen.
Det behövs en likadan bygling för att du ska få ström till orange tändtråd. Som på bilden mrqaffe visar ovan.
Det är lätt gjort men ska det göras by the book så ska det nog vara en elektriker som kopplar.

Av LPG

Billigast lösning är att köp och undersök med multimeter.
Något som inte nämnts är att lampan kan agera som diod, alltså i sovrummet där den fungerade är tändtråd och neutral vänd men korrekt kopplat i kök och vardagsrum.

Av LPG

Golvet under skrivbordet på en s.k "cpu hållare" med hjul.

Fördelar: tystare, renare skrivbord, inget jobbigt blinkande i periferin, kan rulla han för städning. Plats för 3 skärmar på skrivbord.

Nackdelar: jobbigt om man ska in och meka, mer damm troligtvis än på skrivbordet trots extra distans till golvet, risk för dryck-spillande, vart lite svårare med korta kablar till skärmen längst bort så man får inte perfekt kabeldragning.

Ibland fördel ibland nackdel: ser inte datorn

Av LPG

Finns nåra hyfsade Peugeot 207/206 RC med 177hk på blocket som verkar rätt roliga tråkigt märke åt sidan. Sneglat lite på en för kul med sleeper-effekten men jag vet inte så mycket mer än så om dom.

Av LPG

"Råkat" fastna för tillfället i Lost Ark. MMO så har inte tid med andra spel då

Av LPG

Kyler en 5600x med pbo mm 80C max dock låg fläktkurva inte ens 900RPM.

Av LPG

Användare: @Thekogo
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte/Swish
Produkt: ITX dator

Positivt:
Kvicka svar och trevlig i kommunikation det var en perfekt affär helt enkelt

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av LPG

Annonsen är avslutad

Av LPG

Beror på spel och upplösning. Vid 1440p och högre finns några utstickare där man kommer se skillnad men generellt får 6950XT i video sträcka lite på benen. RTX 3080 är ju snarlik/strax bakom i prestanda.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=2HqE03SpdOs

Av LPG
Skrivet av Thekogo:

Hej! Budar 4500 kr för min flickvän som söker efter en lättare speldator. Vi kan hämta allt i helgen.

Låter bra

Det får skutta in nåt mer bud till fredag ca lunchtid.
Jag låter annons vara uppe tills affär är gjord.