Inlägg

Inlägg som anon217901 har skrivit i forumet
Av anon217901
Skrivet av Jacques:

@yepsson: Surface pro modellen är mycket välgjord, skärmen är bland de bästa och tangentbordet och framförallt pekplattan är förvånansvärt bra (tangentbordet ingår dock inte). Jag föredrar dock riktiga laptops då 12.3" är för litet för mina ögon och det är lättare att ha en laptop i knät.

Tror det bara är Yoga 510 jag provat och den hade lite för svag ljusstyrka och lite för glansig skärm, så reflektionerna tog över för mycket för min smak. Sen var pekplattan var lite för trög att trycka på enligt mig, men jag är van vid mac så jag är lite kräsen antar jag. Vet inte så mycket om 710:an, utöver att högra shift-tangenten som sagt är dåligt placerad (som på alla nuvarade Lenovos förutom ThinkPad-serien).

Angående att vänta på billigare surfaces har jag ingen aning hur de kommer att göra med en eventuell utförsäljning av 4:an, så kan hända att man väntar förgäves, men rimligtvis borde priset sänkas på den gamla modellen. Kan heller inte lova att det ens släpps en ny surface i april (tydligen april och inte mars Creators Update släpps, kom ihåg fel), men alla sidor jag läst förväntar sig det, 4:an är ca 1,5 år gammal nu.

Dem har ju redan haft lite rea med jämna mellanrum. Ex. Mediamarkt hade surface 4pro med i5, 128gb och 4gb ram med tbord och penna för 8990 i julas. Skulle slagit till då

Av anon217901
Skrivet av Jacques:

En lågoddsare är att surface pro 5 släpps i mars i samband med släppet av Windows 10 Creators Update, så surface pro 4 kanske kommer reas ut i samband med detta. Bilder på Lenovo Yoga 720 har läckts och den kommer antagligen presenteras under MWC i mars, och Lenovo verkar äntligen ha gått tillbaka till en normal tangentbordslayout. Men klarar hon att högra shift-knappen är på fel ställe kan hon spana in 710:an då den borde bli billigare längre fram.

Tack för värdefull input då är det ju värt att vänta

Hur står lenovon och surfac emot varandra?

Av anon217901

Eller denna

https://www.inet.se/produkt/1978339/lenovo-miix-510-12isk-i5-...

Eller surface pro 4 som är lite dyrare då.vilket är bästa köp?

Av anon217901
Av anon217901
Skrivet av Grönahunden:

@yepsson: med jobbrelaterade delar (som kan gå sönder) så kan det vara bra kolla går det att fixa surfplatta X samma dag då det är kris, och företaget förlorar pengar varje sekund där touchen är trasig..

med lenovo,dell,HP, what ever så visst dom går att få igång, men det tar tid 1-2veckor är inte onormalt..
med Ipad kan det fixas på nån timme..

och svaret är ja. har varit med om företag där ordrar för tiotusentals kr inte gått i lås för att telefonen/datorn/plattan inte kunde fixas man var stressad och tappade den på bussen, parkeringen, osv..

Riktigt så beroende är det ej. Sen finns alltid mobil. Så ett sådant scenario kommer nog ej att uppstå. Samt har redan en ipad och det är som sagt ej aktuellt.

Av anon217901
Skrivet av Grönahunden:

ska den användas på jobbet så köp den genom jobbet. och du betalar ex moms..

det finns ju blåtand tagentbord för Ipad + att det finns massor med otterbox/gorilla skal som passar..

Angående momsen är det en självklarhet. Belastar dock hennes egna konton då det är enskild firma. Någon ipad blir det då inte. Specsen är sämre där för samma pris så inte ens ett alternativ. Windows är att föredra. Ingen som äger en lenovo mix eller yoga? Surface 4 gick att få för 7990 under mellandagarna nu uppe på 12. Känns ej rimligt.. hur är hp/dells varianter?

Mvh

Av anon217901
Skrivet av Grönahunden:

är pekskärm ett måste?
ska den användas på buss, tåg, bil ?
jag hittar inte lenovos surfplatta som är lite billigare bara nån som kostar 5k
ska du pressa ner priset så får man offra nånting annat som inte är lika viktigt.. design, vikt, kan vara såna saker..

Ja pek ett måste, blir svårt att använda utan tangentbord annars. Lenovos med samma speccs kostar 7990 dock är den bara 1080p.

Den kmr användas när hon jobbar med kunder, visa portfolio, på buss,tåg och bil. Men även hemma vid skrivbordet så den ska täcka upp mkt..

Av anon217901

Hjälp köpa tablet/laptop

Hej..
Det är så att min Sambo ska köpa en tablet/laptop till egna firman.
Den ska klara lättare bildredigering,bra batteritid, smidig att ha med sig på location, buss, tåg, bil osv. kunna ha tangentbord, snabb och allt detta till ett så lågt pris som möjligt såklart.

Vi har tittat på surface 4 pro och den gillar hon i alla aspekter, så som design, hur smidig den är, bra upplösning på skärm för bilder osv.
ganska saftigt pris dock, Lenovo har motsvarande för lite lägre prislapp. är den sämre? finns något annat alternativ? macbook känns för klumpigt då surface kan ta av tangentbordet. lenovo vika in.. så helst åt det hållet... hit me

surface 4:
https://www.prisjakt.nu/redirect.php?prisid=631158155&ev_cate...

mvh

Av anon217901
Skrivet av VexedRelic:

Det är vanligt att människor ljuger, även vänner. Och om det nu är så att det stämmer av någon anledning så får de inte den lönen för att de pluggade till civilingenjör. Utan det finns någon annan anledning i sådant fall.

Om du får över 60k i månaden i Sverige så ligger du typ i topp 3% av alla civilingenjörer. Så det är absurt att förmedla att en ny person som kommer ut till arbetslivet med 0 års erfarenhet skulle tjäna så pass mycket.

Ditt uttalande kan rent sagt vara farligt om yngre personer kommer in på forumet och väljer att studera till civilingenjör för de tror att de kommer får 60k i ingångslön.

Som jag skrev. Hör kanske inte till vanligheten sen att förlita sig blint på lönestatistikssidor om du söker lön civilingenjör är inte helt rättvisa heller och nej dem ljuger nog ej. Den ena fick jobb via ett företag i stockholm och blev stationerad i usa med en betydande utvecklarroll. Han var inne på sista året. Fortfarande inte avslutat.

Som sagt alla får skapa sin egna uppfattning och ja för de som ej tror de. De finns många fler än vad ni tror som tjänar över 100k i detta avlånga land

Men den vanliga svenssonlönen är säkert mellan 27-40 som ni verkar tro alla besitter nu kan vi sluta diskutera detta. Då sådana högre löner säkert inte alls är vanliga men de jag känner har tydligen lyckats utomordentligt bra

Jag tänker gå den vägen via chalmers som civilare. Även om man säkert kan gå samma väg via yh

Av anon217901
Skrivet av VexedRelic:

60k i månaden som ingångslön direkt från studier? Vilken fantasi du har.

En IT-Architekt/Mjukvaru Architekt med 15+ års erfarenhet kanske kan tjäna 65k i månaden.

Och vart får du dina uppgifter ifrån med tanke på att du läste programmering 1 på distans, December 2016.

Haha. Då jag känner personen/personerna i fråga tro vad du vill. Jobbigt när andra lyckas.
Och vad mina tidigare studier har med frågan att göra vet jag ej?!
Samt helt ot..

Av anon217901
Skrivet av perelli38:

ingångslön på 200k/månad?

OK!!

Det var en som blev erbjuden det. Om hon kunde tänka sig att flytta till stad "mindre" för att jobba för ett större företag. Hör nog förmodligen inte till vanligheten. Men som sagt den lägsta av 5 är 67k i månaden

Av anon217901
Skrivet av perelli38:

så dina polare som gått YH utbildning 2 år får ingångslöner kring 200k/månad??

OK!!

Om du läser vad det står... dem gick civilingenjör..

Av anon217901
Skrivet av kundun:

Lönerna för nyexad akademiker är inte mycket högre, kanske 27-30k. Tro inte att högutbildning automatiskt ger hög lön. En driven YH'are kan lätt tjäna lika bra som en akademiker, allt hänger på dig och hur mycket värde du kan tillföra företaget.

Skickades från m.sweclockers.com

"Känner" flera som blivit huntade under utbildningen. Ingenjör. Fått löner mellan 67 -200 däremellan. Inte hört någon lägre sådan "brist" just nu. Men det är ju självklart som du säger, upp till personen ifråga. Är nog ing problem att få jobb och absolut inga problem att löneförhandla om du har lite att stå på

Av anon217901
Skrivet av kundun:

Du kan ju komma ut snabbare i yrkeslivet med YH, oftast är stor del av andra året praktik ute på företag. Men har du en högre utbildning så kan det vara lättare att nå högre positioner snabbare.
Hade jag haft tid (varit yngre) aå hade jag läst 3-5 år på universitet istället och fått en djupare förståelse för ämnet.
Lönerna för en nyexad YH ligger väl runt 25-28k, beroende på företag och eget intresse.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok. Ja då blir det akademiskt. De lönerna är inger alternativ tack

Av anon217901
Skrivet av kundun:

Jag pluggar på Newton och det är ok, det blir vad man gör det till. Varje kurs betygsätts med prov, grupparbete eller båda. Kuggar man så får man både två o tre chanser till. Vi brukar ha lektioner tre dagar i veckan där fm är föreläsning och em praktiska övningar. Teoretiskt sett kan du jobba två dagar i veckan men jag rekommenderar verkligen inte att göra det. Lägg 100% på detta och ta tillfället att experimentera, gör egna program, gå på workshops, events osv. Det kommer att underlätta enormt när duväl ska börja jobba, då du vet hur branschen funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är inne på utvecklar,systemvetat, programmerarpåret.inte valt ännu vilken väg jag vill gå. Fick mitt betyg på programmering 1 nui veckan (b) . Tänkt börja civilingenjör eller systemvetare på hägskolan till hösten om allt går som det ska. Men det känns som de tar lång tid ut i arbetslivet då. Menar du att via yh och liknande det är lätt att få jobb? Du nämner du och flera i klassen fått jobb? Vad är det för ingångslöner? Liknande en ingenjör? Kan ju vara en snabbare väg ut i arbetslivet.

Mvh

Av anon217901

Rent spontant får du nog pengarna tebax....

Av anon217901

Har lite samma problem med min laptop. Just cs go. Andra spel flyter på mkt bra..

Av anon217901

Ta ett lån. Köp samma fusk som proffsen klart

Av anon217901

Edit..

Drar mig ur.

Av anon217901

Startar med 10k.