Inlägg

Inlägg som cusah har skrivit i forumet
Av cusah

Ångerrätt gäller endast när du handlar online/distans. Öppet köp är goodwill alltså inget lagen kräver och den är förbrukad när du tagit bort plasten.

Av cusah

Bjuder 1100kr + upphämtning för skärmen

Av cusah
Skrivet av Lothbrok:

Haha nej.
Kan ju inte ha unlocks och dylikt i WW1.

Varför inte?..

Av cusah

Säg att du gått igenom alla tänkbara mjukvaruproblem, men att du nu kommit fram till hårdvaran, modermodemet, själva hjärtat i hårddisken, inte fungerar.

Av cusah

Om du ska streama är helt klart 5820k att föredra. Men att köpa 5820k för att spel kanske blir bättre optimerade är inget jag gjort utan då istället kört på en 6700k. Lev i nuet!

Av cusah

@wRRM:

Incognito och två porrisar! Bra start på morgonen!

Av cusah

Efter ytterligare kontakt med NetOnNet löste sig allt på ett mycket smidigt sätt!

Av cusah
Skrivet av AmdX2:

Ring direkt till din serviceverkstad och prata med dem.

Hur vet jag vilken serviceverkstad det är?

Av cusah
Skrivet av Brainsplitter:

Vad för fel är det på moderkortet?

Gick inte att ändra inställningar i BIOS utan att de blev boot failure. Kunde tex inte ändra boot-order på mina hårddiskar utan att de blev bootfail. Upptäckte problemet när jag skulle överklocka processorn. Började med en lätt överklockning till 3.8ghz men de funkade inte sen arbetade jag mig neråt. Slutade med att jag hade -100mhz men fick ändå boot failure.

Av cusah
Skrivet av Gtoxed:

ja du netonnet kan ta runt månaden, inge konstigt me såna tider för en butik som inte riktigt är renodlad hobby-pc koncern..

Tråkigt.. har valt NoN för att jag bor någorlunda nära deras lagershop och tänkte att om något skulle hända slipper jag allt krångel med att skicka tillbaka grejer osv..

Skrivet av MoNkeY-05:

Praxis inom branschen brukar vara att servicetider över 4 veckor inte är OK. Vet inte hur NoN ställer sig till detta. Jag hade kontaktet dem med hänvisning till ditt ärende och frågat vad de hade för praxis, och i vilket skede de 'löser kunden'.

//Monkey

Har både ringt och mejlat men de säger att de inte kan se mer än att serviceverkstaden tagit emot moderkortet för 3 veckor sedan.

Skrivet av AmdX2:

Detta är ett utdrag från Netonnets supportsida.

Hur kontrollerar jag status på min inlämnade service?
För att ge dig som kund bästa möjliga service har vi ditt ärende under uppföljning. Om inte din service/kontroll är avklarad inom två veckor från mottagandet kommer vi att återkomma till dig med en statusrapport. Vi kommer då att ge dig ett ungefärligt besked när ditt ärende kommer att vara klart. Därefter fortsätter vi följa upp ditt ärende så att det löser sig för dig på bästa möjliga sätt. Med andra ord så behöver inte du kontakta oss. Vi kontaktar istället dig (via telefon, e-post, brev eller SMS).

I övrigt så gäller 30 dagars tid vid reperation men du borde ju ha fått status redan tycker jag,ring till din serviceverkstad och kolla.

Fick sms för snart två veckor sedan "Din service/kontroll är ännu ej klar" - Ja no shit tänkte jag. Så inte mycket till svar där.

Av cusah

Servicetid

Hej!
Har haft ett moderkort på "lagning" hos NoN i över tre veckor nu. De kan inte ge mig något svar när de är klart. Finns de något jag kan göra/säga för att skynda på processen eller är de bara att snällt vänta? Tycker de är trist när andra dyra komponenter ligger löst och "skräpar" och nu när de börjar närma sig fjärde veckan börjar de bli väldigt irriterande.

Av cusah

@FSSPX:

GTX 960 är ingen höjdare. Hade lagt pengarna på ett rejält grafikkort till din nuvarande dator och sen spara pengar till ny processor lite längre fram. Din borde hänga med ett tag till!

Av cusah
Skrivet av FSSPX:

Jag har kollat runt lite efter en ny stationär och undrar nu hur mycket bättre en relativt billig speldator skulle vara än den jag har idag är.

Den jag har kollat på: http://www.inet.se/produkt/1517090/taurus-experienced-gtx-750... (Är Taurus bra?)

Och min:
Moderkort: Z68 Extreme3 Gen3
CPU: Intel Core i5 2500 Sandy Bridge. 3.30 Ghz
RAM: 8 GB DDR3
GPU: AMD Radeon HD 270 eller 280, minns inte.

Hade det varit värt att köpa den? Eller ska jag satsa på att byta ut delarna i min? Osäker på om mitt moderkort är speciellt bra och kan inte bygga ihop en dator från grunden själv.

Tacksam för svar!

Inte värt. Om du haft en 2500k hade du kunnat överklocka och sen ett nytt grafikkort på de hade gjort susen!

Av cusah

Ja skulle inte rekommendera NetonNet då om de skulle hända något med dina delar kommer du får gå igenom mycket för att få hjälp

Av cusah

Köpes X99 moderkort

Tjena!
Söker ett X99 moderkort (helst inte Gigabyte) i Skåne. Snabb affär! Kom med förslag

Läs hela annonsen här

Av cusah
Skrivet av gothenburg:

Och vad gör 390x värt 500 kr mer?

Absolut inget. Prestanda per krona är mycket bättre i ett 390. Ska du "endast" spela och surfa är det helt klart en i5 du bör ha. Min sambo har min gamla i5 2500k i 4.4ghz och den presterar mer eller mindre likvärdigt min 5820k @ 4.2ghz i de flesta spel. Dock har jag valt en 6core av andra anledningar! Lycka till med ditt bygge

Av cusah
Skrivet av HallonSodaan:

Hej!

Nu är det så att vi har precis flyttat in i en bostadsrätt, och grannen har redan varit och klagat några gånger för att jag pratar för högt när jag spelar och det Det är när han går och lägger sig som han är extra "känslig" för ljud, jag förstår honom fullt ut och vill därför på smidigast sätt kunna åtgärda problemet så snabbt som möjligt.

Då är min fråga, finns det någon här som har några idéer eller tips på hur jag kan åtgärda problemet?

Har kollat på akustikplattor, men vad jag har kommit fram till så påverkar de inte ljudet som släpps igenom utan bara ljudet i mitt egna rum.

En snabb bild på hur lägenhetens planlösning ser ut: http://imgur.com/7Z2jnZt

Man ska väl ändå få bo och leva i sin lägenhet? Tror knappast "prat" går under störande. Som tidigare nämnt att spela skyhög musik är en sak, men att prata? Be gubben att ha öronproppar isåfall

Av cusah

Uh..ser det framför mig nu "Söker folk till 5v5, 30HP eller mer, VG eller högre"

Av cusah

Tråkig uppdatering. NetOnNet valde att ta in och laga moderkortet. När snubben bakom disken sa detta drog jag snabbt upp mobilen för att fota sockeln. Han frågade då varför och jag sa att jag hört skräckhistorier om folk som skickar iväg sina moderkort och sedan får som svar att pinsen är böjda. Upp till tre veckor sa han och tog in mitt moderkort för "lagning".

Vilket skämt. Har en dyr CPU som ligger på en bit kartong och kört 6 mil tur/retur till deras butik för att slippa skicka och vänta. Blir att undvika NoN hädanefter.

Av cusah
Skrivet av qaaka:

låter jävligt konstigt.. ifall du försöker starta från sticka/cd efter att du ändrar något då?
ifall det inte funkar hade jag kollat ifall man kan lämna tillbaka brädan..

Samma sak där tyvärr..

Blir nog att lämna in moderkortet

Skrivet av Aeig:

Kör en RMA på moderkortet, du kommer sannolikt få den godkänd, detta är ej normalt.

Om ÅF krånglar, ta kontakt med GB Sverige direkt, det har jag gjort, bästa kundservicen jag någonsin fått.

MVH

Får se om NetOnNet är hjälpsamma annars får jag kontakta GB!

Tack för svar