Inlägg

Inlägg som b00nde har skrivit i forumet
Av b00nde
Skrivet av moire:

Har du 1000 eller 100 länk mot bredbandsuttaget?

Har 1000 länk

Av b00nde

Är det någon annan än jag som fått avsevärt sämre resultat på bredbandskollen idag?
Har under senaste året haft ~275/105mbit får idag ~95/95
Kan detta ha att göra med win10 släppet?

Av b00nde
Skrivet av Paddanx:

Att vi inte bara kommer hoppa bort från kisel transistorer förstår nog de flesta... men om du har 2 alternativ.
1. Sluta göra snabbare processorer och stanna av all utveckling. (Då kisel inte fungerar idag, på något sätt, på mindre än 10nm, av vad jag kan läsa).
2. Utveckla och använda ett otroligt dyrt och exotiskt material, teknik och energitörstiga lasrar MEN du kan då fortsätta utveckla nya kretsar...

... vilket tror du sker?

Tror hårddiskar är ett exempel på detta. Vi var fast med 2-3 TB HDD länge... 4TB kom och sen skulle vi inte komma mycket mer. Tekniken hade nått sitt max. Svaret? Använda en svindyr gas, helium, göra nya tekniker för modifiera skriv och läshuvud med olika storlekar. Nu har vi 10TB HDD...
Varför? jo för om de slutar utveckla så går de i konkurs...

Samma har du med LED.
LED började som små effektiva signal lampor. Idag kan de ersätta halvljuset på bilarna, gatubelysning och 60-75W+ glödlampor. Varför? Jo för man öste in mer och mer pengar för ny teknik, forskning och tvingades testa fram nya sätt. Detta pga glödlampor förbjöds och man var tvungen att ha en ersättare. Även om dioderna som gör dessa vita lampor är dyrare än en vanlig röd signallampa så är de betydligt mer användbara och priserna går se när volymerna ökar.

På samma sätt tvingas nu LG och Samsung mfl brottas med nästa gen TV-apparater. De har haft usel yield, kort livslängd och fungerat dåligt. Men där finns potential...

Eller varför inte Litium batteriet?
Cobolt är ett sällsynt, dyrt ämne att få fram, och ändå har batterierna sats i allt från mobiler, bilar till allt mellan... Teslas största fiende är just nu detta material som det är så brist på, och det finns inga andra alternativ...

Massproduktion och utvecklingen har tvingat dessa litiumbatterier att gå från fåtal och dyra till vanliga och billiga. Detta trots att litiumbatterier är rena rama bomber...
Vatten => de bildar vätgas och värme och exploderar
Låg spänning => de kortsluts
Hög spänning => de överhettar och börjar brinna
hög värme => de exploderar, utvecklar vätgas och blir en självdrivande kemisk reaktion.
Trots detta så har man med små elektroniska skyddskretsar tyckt att dessa är nu säkra nog för oss alla att använda och hantera.

Min poäng är... visst är där enorma hinder som gör dessa konstiga legeringar med kisel- och germaniumbaserade svåra och dyra, men det kommer inte spela någon roll, OM vi inte har något annat alternativ. Vi måste ha utvecklingen, annars kan Intel vfl lägga ner och gå hem...

Är helium svindyrt?

http://www.alibaba.com/product-detail/Pure-helium-gas_6025908...

Av b00nde

Asus Cerberus.
Har såna och är riktigt nöjd
478kr med frakt från Cdon
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2450675

Av b00nde

Samsung 850 EVO

Av b00nde
Skrivet av Catweazle:

Går det ens att "känna" prestanda skillnad mellan SSD utan att använda program för att mäta?

Haha whaat? Klart det går, datorn blir otroligt mkt snabbare på alla sätt o vis...
Tror du inte på det så prova.

Av b00nde
Skrivet av Vzano:

Hur mycket kostar det att laga hårddiskarna? Är det över 2k kan det vara mer värt att skaffa en större ssd istället. Sen om en ssd håller längre än en hårddisk kan variera mellan tillverkare och modell då det finns hårddiskar som ska klara av höger belastning än vanlig hårddisk. Sen räcker nog inte 200GB. min ssd på 120GB är nästan helt full sen har jag även en 1TB hårddisk som 500GB är upptaget redan då jag har nästan alla spel där samt resten av mina program, stora filer och sånt.

Över 2k!
Skulle det kosta så mkt att laga en 1tb hårddisk skulle jag ABSOLUT köpt samsungs 850 EVO för samma peng.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2880210

Av b00nde

Du har pm!

Av b00nde
Skrivet av lord_moggo:

Har felsökt ddclient och dynamisk DNS ett bra tag nu för att hitta felet. Min domän angav fel IP och jag var jäkligt förbryllad. Sitter just nu I en telefonkö till Bahnhof för att äntligen få min anslutning att fungera. Satan vilka telefonköer de har, och jäklar vad fult beteende att inte informera sina kunder om detta. Bahnhof hade kunnat undvika stora problem för deras kunder om de bara informerat dem om detta. Det enda anslutningen fungerar till är webbbrowsning. Servern strular. Spel strular. Hade jag vetat detta innan jag beställde abbonemanget hade jag valt en annan leverantör. Jag kan förstå att de inte vill nämna något innan man beställer från dem, de hade tappat kunder då, men när man väl beställt hade de väl ändå kunnat erkänna sina brister.

Jag passar på att skriva av mig undet tiden. Jag flyttade för ett par månader sedan och under denna begränsade tid haft 3 ISPer i den nya lägenheten:

Först hade jag ett temporärt abbonemang från T3 utan bindningstid för jag inte hade tid att kolla upp lämpligt abbonemang just vid flytt. Dock visade det sig att erbjudandet T3 lagt ut var felaktigt och de kunde inte erbjuda det. Jag fick också 2 OLIKA orderbekräftelser, där båda två innehöll rätt grova fel. Efter mycket om och men och kontakt med dem lyckades jag häva köpet till slut då de ville ta mer betalt och hålla mig till en bindingstid än det jag beställt.

Därefter tog jag Bredbandsbolaget, samma där, ett temporärt abbongenmang utan bindingstid för jag behövde undersöka om jag kunde klara mig utan statiskt IP som jag hade i min gamla lägenhet och använda dynamisk DNS. Det kunde jag visade det sig när jag drog in ddclient på servern. Bredbandsbolaget hade under min korta tid där ca 50% downtime. Dessa var de medvetna om när jag ringde in, men de låg inte utlagda på deras hemsida under driftstörningar. De lägger tydligen inte ut driftstörningar på hemsidan och vill inte erkänna de problem de har verkar det som, vilket jag anser vara ganska fult gjort av dem. Jag kan också meddela att de efter uppsägning skickar bekräftelser på denna uppsägning. Många. Gånger. Jag är uppe i över 20 brev från dem med samma identiska bekräftelse på uppsägning.

Nu när jag vet att jag klarar mig utan fast IP hade jag mer än ett alternativ (fast IP erbjuds enbart av BitCom). Jag valde Bahnhof pga bra rykte och jag valde ett billigare abbonemang med bindingstid för nu när jag väl valt ut ett abbonemang som passar mig ämnar jag stanna. Och då händer det här. Vafan. Ingen av de andra ISPerna hade detta problem, även om de hade sina egna problem.

Undrar varför denhär gamla tråden dyker upp igen?
Svarade du på tråden som är 2 år gammal eller till någon användare före dig?
Du borde läst denna tråd före du bytte till bahnhof då detta är 2 år gammal info

Av b00nde

Problemet med fläkthastighet är väl ändå inget problem så länge man har MSI Afterburner,
man sänker helt enkelt temperaturkurvan så den kyler som den ska eller gör helt egen fläktkurva. Problemet med att den låter illa vid belastning kvarstår men det gjorde den ju redan innan.

Alltså som jag förstår så varvar inte fläkten upp då gpun fortfarande går svalt, för att fläkthastigheten styrs av GPU temperatur och inte overall temp.

Rätta mig om jag har fel

Av b00nde

Heh ok så 200kr extra är mkt Det är inte bara moderkortet som är bättre, processorn och minnena är betydligt mer framtidssäkra.

Isf kanske denhär är passar bättre
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7491416/2014-12-18

Av b00nde

Monster..

Jag skulle själv köpt denhär för 20K
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7490902/annu-mer-monster
Som sagt så är 6st 140MM fläktar overkill oavsett led eller inte.
Du får 250GB mindre SSD utrymme men du får en 2011-3 processor och ett moderkort där du kan utöka till 4ST grafikkort i PCIE 3.0 16X !!!!!
Upptäckte just att jag klickat i en helt värdelös kylare så den får du byta ut mot något bättre, tänkte inte på processorns strömförbrukning :@