Inlägg

Inlägg som Oliver91 har skrivit i forumet
Av Oliver91
Skrivet av Baxtex:

Buggfixar?

Det går utmärkt på min Sony TV att uppdatera med USB, det har jag gjort länge.

Låter underbart, Sony känns som ett vettigt bolag.

Av Oliver91
Skrivet av shugge:

Trist dock om man inte får ta del av buggfixar eller andra typer av förbättringar som kan komma av uppdateringar. Men du kanske uppdaterar tv:n på annat sätt?

Vad för förbättringar kan man få genom mjukvara på en TV? bättre ljusstyrka? snabbare uppstart när man trycker igång den? nej en TV ska vara offline räcker att allt annat är uppkopplat.

skulle hellre sett att tillverkarna erbjuder firmware flash genom USB om det tvunget måste bugfixas efter lansering.

Av Oliver91
Skrivet av deltascu:

Din chromecast kan väl också drabbas? Så länge något är uppkopplat mot nätet är det sårbart, inget unikt för smart-TV.

Givetvis kan den det men känns generellt som Google har bättre koll på sina grejer än vad LG har.

Av Oliver91

Alltså, när ska folk lära sig att inte använda smart funktionerna i TV'n? har haft min "smart" LG TV med WebOS sen 2016 och den har ännu inte varit uppkopplad mot wi-fi... använder en Chromecast istället.

Det är slött och begränsande och telefonen bär jag med mig till TV'n och finns inte den nära tillhands brukar det ligga en iPad vid tv'n.

Min våta dröm är att någon tillverkare börjar släppa riktiga TV's igen utan "smart" trams och fancy inbyggt ljud och bara säljer en ruskigt bra panel så kan man komplettera sin setup med en soundbar, 5.1 system och en appleTV, chromecast e.tc. istället för att betala för massa inbyggt de flesta aldrig använder.

Kanske en väldigt stor Datorskärm? har för mig att Samsung släppte detta för 10+ år sen typ en 46 tums skärm?

Av Oliver91

Nästa gång jag får något till World of Warcraft genom Prime Gaming kan jag glo på denna serien #snål

Av Oliver91

Pris.

Välfungerande i utlovad hastighet utan prestanda problem och krascher.

Av Oliver91

Mitt tangentbord (Corsair K70 RGB MX Red) och min Mus (Razer Deathadder Elite RGB)

Köptes under hösten 2016 och brukats dagligen sedan dess, fortfarande fullt fungerande även om de börjar visa tecken på ålder i form av minimalt slitage, gummit är lite ruggat på musen och på tangentbordet är det kabeln som är sliten efter att ha dragits och klämts mellan mitt skrivbord i snart 8 år.

Min billiga 55 tums 1080p LG TV med IPS panel har funnits med lika länge köptes under våren 2016 men används inte lika flitigt men är väl igång några timmar om dagen i snitt och visar inga tecken på att att ha åldrats.

Rent generellt känns det som mycket var av god kvalitet åren 2014-2018, haft båda bra upplevelser med bilar, datorkomponenter osv. som inte riktigt upplevs nuförtiden.

Av Oliver91
Skrivet av Matsamoto:

Inte med skräp operatören Tre i centrala Halmstad.
Får ut 1-2 Mbit ner med 4G och 0,6-0,8 Mbit upp...
5G kan man bara glömma.

Antar att Tre:s mast sitter på Venus.
Det hade förklarat en hel del.

Bott i Halmstad sen 1994 och haft 3 som operatör sen 2004, aldrig upplevt dålig täckning.

Har dock 4G+ och 30 ner 22 upp just nu.

Undra om man får någon present som trogen kund i 20 år? 💪

Av Oliver91

Nya spel är ju skit, bara lirat Red Dead 2 som är "modernt" senaste året och ska köpa elden ring och baldurs gate 3 senare

Av Oliver91

Tycker inte hållbarheten är sämre än något annat men usb-c portarna i telefonerna jag har haft har blivit smockfulla med damm på jobbet, men jobbar i dammig miljö.

idag laddar jag 100% trådlöst och har pluggat igen usb-c porten för att kringgå det problemet.

Av Oliver91
Skrivet av Yasko:

Är det nåt man inte ska göra är det att köpa Paradox spel när de släpps. Vänta i 2-3 år, låt det mogna så har du något bra du kan köra moddad.

Har inte spelat ett enda bra Paradoxspel när de precis släppts senaste 10 åren. Bara titta på Victoria 3, skräp just nu och imperator Rome verkar ha blivit något bra först nu.

Ja, jag började inte spela Cities Skylines förrän runt 2018 cirka 3 år efter release när de var på summer sale med massa dlcs nersatta sådär 75%

Spelet var både tungdrivet och buggigt vid release

Av Oliver91

Det där är en dator som tyvärr är väldigt begränsad med vad du kan göra, skulle inte uppgraderat eller pillat med den överhuvudtaget.

Det är nog dags att kolla på något annat om du spelar i en sådan krävande upplösning.

@353076

Av Oliver91

Rockstar spel, Blizzard spel (tveksamt efter senaste D4 köpet) och paradox spel kan jag betala fullpris för, resten av spelstudios köper jag på REA.

Nintendo köper jag fysiskt för fullpris om det är något som intresserar mig till Switchen.

Nästa spel på min horisont som inte är från nämnda titlar är det kryptiska 007 spelet som utvecklas av IO interactive som jag antagligen kommer betala fullpris för då jag saknat ett liknande 007 spel sen jag lirade 007 nightfire på Gamecube och givetvis klassiska Goldeneye 007 (även lirat source modden Goldeneye 5.0)

https://www.gamesradar.com/project-007-james-bond-game-io-int...

Var nära att pröjsa fullt pris för Cities Skylines 2 men alla performance problem det hade vid launch och fortfarande speciellt med AMD kort så sitter jag och väntar lugnt i båten tills det säljs för en billigare slant.

Spel som jag vill testa oavsett utvecklare och omdömen som hamnar under 200kr brukar jag inte tveka på att köpa, upp emot 400kr håller jag hårdare i plånboken och när vi närmar oss 700-800kr blir det väldigt tveksamt.

Av Oliver91
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Optisk läsare är förlegat. Problemet är att konsoltillverkare lägger in spärrar på nerladdade spel som gör att man ej kan låna ut dem eller sälja spelen. Vore det inte för detta så skulle nog de flesta köpa spelen digital.

Eller för att kunna lira äldre Xbox & Xbox 360 titlar som de tvärvägrar släppa emulatorer för.

Av Oliver91

Skiter i priset, kör alltid Bahnhof för de har en kundtjänst som fungerar.

Av Oliver91

hör av dig till företaget som har hand om fysiska fiberanslutningen i din stad då Bredband2 sitter någon annanstans i landet och har noll koll, sämsta bredbandsbolaget att ha att göra med när något strular men de är ju oftast de billigaste alternativet och fungerar bra tills något problem dyker upp...

Av Oliver91

Då får man hoppas att den stödjer backlogen av äldre underbara titlar från xbox & xbox 360 tiden

Av Oliver91

Om detta stämmer blir det aldrig mer något från EVGA.

Däremot kanske sanningen är något vriden? Känns konstigt om EVGA skickade ut ett nätagg utan kablar.

Av Oliver91
Skrivet av Edvin1:

Man kan köpa PS5 Pro utan att bry sig om exklusiva titlar om man har den som primär spelenhet. Alla spel nästan kommer ju till konsolen. Det här om att det är exklusiva titlar som ska styra bedömningen faller ju lite om man betraktar enheten som ens primära spelenhet.

Vill lira 4k patchen till RDR för 360 och annat smått och gott som inte finns på PC eller PS5

Av Oliver91
Skrivet av anders190:

Nu är det inget jag aktivt kollar efter men skymtade igår att Sydkorea certifierat ett nytt Xbox devkit som är för en okänd, ny, konsol. Kan ju vara allt från en ny variant av Series X, en ny Series "2" X eller en handhållen Xbox.

https://wccftech.com/new-xbox-dev-kit/

Skrivet av Squallie:

"Phil Spencer says there's no need for an Xbox Series mid-gen console refresh. Microsoft's head of gaming Phil Spencer has said there are no plans for an Xbox Series X|S mid-gen refresh, confirming the company is still focused on current hardware.
25 aug. 2023"

Vi får väl se om det blir något öht...

Hoppas hoppas! bryr mig 0% av exklusiva PS titlar

Vill bara avveckla min PC framöver och gå över till konsol + laptop.