Inlägg

Inlägg som RX10 har skrivit i forumet
Av RX10
Skrivet av ramlösa:

Ärligt talat Noctua får fixa till det designen, ser ju ut som 10kr fläktar från Kina i svart.
Noctua ska vara i orginal färg och inget annat, har dock inget fönster på min låda. Är kanske inte den snyggaste färgen i öppet chassi, Lol speciellt om du inte kör ett bajsbrunt tema.
Köper bara Noctua fläktar allt annat jag har testat är skräp , köpte dyra Be-quite fläktar sämsta skräpet jag har köpt och fractal designs fläktar överlever ca 2 år.

Vad gör du med fläktarna. Den ända fläkt någonsin som har pajat för mig är en liten fläkt integrerat på ett mb.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RX10

Nämen! Nu ser man hur ful formen är på dom, men dom är bra

Av RX10

Det där där ser inte bra ut.

Av RX10

Maffig krets!

Av RX10

Man ser att Kyffens dator är ett konstverk i prestanda och design. Man blir imponerad och framförallt djupt tagen av det handgraverade chassiet som i varje detalj är unikt. Dom externa fläktarna till grafikkortet vittnar om extrem prestanda långt utöver det vanliga, här behövs inte CF eller SLI för att driva flera 4K skärmar i högsta möjliga FPS. Kabeldragningen är även den i särklass. För ett otränat öga kan det tyckas lite slarvigt dragna, men tittar man noga ser man att alla kablar är noga genomtänkt dragna. Genom att inte bunta ihop dessa kablar så får man så lite beröring av andra kablar som möjligt, och slipper där med strömläckage mellan kablarna. Kablarna är även dragna luftigt i chassiet, för att få så bra kylning av dessa som möjligt. En del av kablarna är även dragen mot chassiet längst ner, för att få lite bättre kylning mot den stadiga bottenplåten.
Jag blev lite överraskad när jag såg att hårddisken är stumt monterad i chassiet, men ganska snart förstod jag att det är känslan som tagit överhand snarare än bekvämlighet, samma som med Harley-Davidson, det ska kännas och höras.
Sist ut CPU kylaren, Intels egna a la dräpos. Den mest sålda CPU kylaren på marknaden, med extrem kylkraft jämfört med alla andra eftermarknads kylare på marknaden. Det är det givna valet i Kyffens dator.

Kyffens dator kan inta bli annat än 5/5.

Av RX10
Skrivet av mpat:

Här:

https://videocardz.com/61721/amd-radeon-rx-400-series-naming-...

Ber om ursäkt för källan, men det är en slide från AMD som förklarar hur de tänker. Google hittade ingen bättre källa, men jag har sett den på fler ställen.

4 i 480 verkar bara bestämma vilken generation det är på kortet, inte vilken grafikkrets. Har jag uppfattat det rätt då?
Tack för svaret förresten.

Av RX10
Skrivet av mpat:

Den första siffran (eller första två för nVidia just nu eftersom de nått tionde generationen, hur du nu än kom dit) skall indikera vilken generation korten hör till. Att bara byta från 4 till 5 med samma chip är således klart tveksam marknadsföring.

Personligen är jag ganska förlåtande om det finns rimliga skäl - när AMD gjorde om 7870 till 270X så gjorde man det för att det fanns ett helt nytt kort (290-serien) och man ville markera var det här kortet passade in. Kortet var också en god bit snabbare eftersom minnesklockan var markant högre. Resten av den rebranden var också rätt OK - Bonaire hörde till samma generation som Hawaii, så det var 7790 som var ett dåligt namn, och 280X var rejält mycket billigare så OK då. Det är när det helt saknas ursäkter, eller när man döper om samma kort gång på gång, som det sticker i ögonen. 300-serien var enbart rebrands, till samma nivå, med den enda skillnaden var en högre minnesklocka på 390-serien och att gamla Tahiti slutligen pensionerades. Nya 500-serien ser ut att bli ungefär samma sak. Det hade de kunnat lösa genom att kalla korten 485 eller nåt sånt.

Hela karusellen existerar för att OEMer skall kunna visa att de har nått nytt varje år, och för att pressa fram uppgraderingar lite tidigare - om man som jag sitter med ett 290 så börjar det kortet se väldigt gammalt ut nu, men i själva verket finns det fortfarande inget snabbare till det pris jag betalade (1070 ligger på nästan tusenlappen mer). Enda undantaget är att Fury ibland syns billigt, men det är inget som håller i sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är alltså 4 i 480 som bestämmer vilken krets det är i kortet hos AMD,
Och hos nVidia är det 10 i 1080.
Dom kan alltså byta allt i grafikkortet, utom grafikkretsen och kortet ska ändå heta 4 i början eller 10 i nVidias fall.
Var kan man läsa om dom reglerna för AMD och nVidia?

Av RX10
Skrivet av mpat:

Direkt rebrand i samma segment? Udda krav, men då har vi:

7790 -> 260X
260->360
270->370
285->380

vad jag kan komma på nu spontant. Lägg till detta 290->390 (där minnesklockan åkte upp en bra bit), 7970 -> 280X (som ju onekligen blev mycket billigare) och ytterligare några rebrands av Pitcairn med lägre pris eller högre minnesklocka. AMD har kört mycket ommärkning nyligen.

nVidia verkar faktiskt ha slutat. De har inte märkt om något sen 700-serien.

Nu får ni förklara för mig.

AMD byter namn från ex: 480 till 580, det är med samma krets, men förfinad för att få bättre prestanda, det är vad jag förstår en rebrand. Det är inte ok. Eller?

Nvidia kommer att byta minnen i 1080 och 1070 korten, men med samma krets, för att få bättre prestanda, men med samma namn, eller kanske inte hela namnet. Det är också en rebrand. Men det är ok. Eller?

Av RX10
Skrivet av martinot:

Tycker Intel gör helt rätt som jämför och räknar med transistortäthet. Det är ju det som är intressant i slutändan (inte egenpåhittade transistorstorlekar).

För mig är det pris/prestanda/strömförbrukning, sen hur stor transistorerna är är ointressant.

Av RX10
Skrivet av Peterrrrr:

Frågan är om dessa processorer presterar bättre i spel än Ryzen 6 och 7?

Vad är Ryzen 6?

Av RX10

Jag gillar inte eran Aftonbladsrubrik på denna nyhet. Det är fler än jag ser det ut som.
Denna nyhet kan bara bli något positivt, för att styrkretsen B350 kanske stödjer Crossfire "Som den inte ska göra".
Inte den negativa vinkling som ni skrivit, att SLI inte fungerar i styrkretsen B350 "som den dessutom inte ska göra". Skärpning!

Av RX10

Jonas, Kingen som vanligt. Jacob, bättre framför kameran än någonsin.
Emil... nu har du varit riktigt kass i 2 paneler i rad, Jag varken såg dig eller hörde dig. Skärpning!

Av RX10
Skrivet av StegeSWE:

Håller med till fullo

Testade precis installera crimson... kunde inte ändra mina två skärmar som jag ville ha dom så blev uninstall direkt och väntar till jag "Måste ha dom nya"

"inställningar/ytterligare radon inställningar", kolla där om du inte har gjort det.

Av RX10

Vad är detta? Eyefinity stöds bara om man använder mer än 2 bilskärmar! Detta innebär att för mig som kör med 2 skärmar, den ena staplad på den andra kan jag då inte använda Eyefinity eller vad.
Det ser ut som om jag får gå tillbaka till catalyst!

Jag hittade under inställningar/ytterligare radon inställningar.

Av RX10

Tack för denna Fredagspanel.
Videouppehåll = inte OK, då får dom använda en annan studio.

Av RX10

Hoppas vi får se riktigt bra kort från båda lagen.

Av RX10
Skrivet av Alling:

En nedskalad Maxwell är precis vad man vill att ett GTX 950 ska vara, eftersom toppkorten i 900-serien är Maxwell-baserade. 950 är inte en nedskalad version av en äldre krets, utan av den senaste arkitekturen.

Ok, ska vara. men jag hade inte blivit sur även om det var en helt ny krets i 950.

Av RX10
Skrivet av Cityguysims:

Men snälla, 950 är ju en nedskalad variant, inte rak av rebrand

Jag skrev ju det! REBRAND, Och dessutom sämre än den gamla GTX 960!

Av RX10
Skrivet av Svensktiger:

På vilket sätt är detta en rebrand ?
Och självklart är det långsammare än 960, det är ju en lägre modell i samma serie.

GM206 är redan använd!

Av RX10

SÅ TÅKIGT med en till REBRAND från Nvidia. Och dessutom sämre än den gamla GTX 960!