Inlägg

Inlägg som Krabbtumme har skrivit i forumet
Av Krabbtumme

http://i.imgur.com/fVgj2xA.png

Större: http://i.imgur.com/fVgj2xA.png

Inga större konstigheter, men jag är nöjd. Tycker inte om när det blir plottrigt.

Av Krabbtumme
Skrivet av Dejch:

Har en fråga gällande Touchpaden, men hur ofta har det hänt att ni gjort sönder er touchpad pga för många tryckningar? Eller att den blivit slö?

Jag köpte en trådlös mus bara för att jag inte ville trötta ut touchpaden så mycket, men detta var innan jag märkte hur många funktioner den har. Nu känns det som om musen inte behövs längre, får tom saker gjort snabbare med touchpaden än musen.

Trackpaden går inte sönder på Mac om du inte bankar sönder den med hammare eller häller vätska i den. De tål extremt mycket stryk, som de borde.

Däremot, vätska som sagt. Detta har jag personlig erfarenhet av, spillde tre droppar äppeljuice på trackpaden varpå den blev helt oanvändbar. Tog mig över ett halvår att samla ork att beställa en ny, men jag bytte den i fredags och det tog bara 10 minuter att byta. Inte särskilt dyrt heller, kostade bara 1000 kronor för trackpad och verktyg.

Men nej. Trackpaden går inte sönder av daglig användning. Vill du spara på den inbyggda trackpaden kan du alltid köpa en extern, eller en Magic Mouse som fungerar på ungefär samma sätt. Använder alltid en Magic Mouse vid skrivbordet.

Av Krabbtumme

Efter mycket bråk med diverse tredjepartsprogram funkar det nu som jag vill. Autohide på dock och menu bar.

Större

http://i.imgur.com/bPA9c.png

Av Krabbtumme

Beroende på vilket operativ du har, kan du skapa en bootbar USB-sticka själv.

Men eftersom jag antar att du har Mountain Lion, eftersom du har en Air från 2012, kan du kolla denna länk: Bootbar USB-sticka med Mountain Lion.

Av Krabbtumme

Kan bero på två saker, och ni har nämnt båda. I många äldre hus, innan femledarsystemet kom, hade man ingen separat skyddsjord i husen, utan denna drogs från nollan i proppskåpet. Eftersom den nollan också används som ena hålet i uttaget man tar ström från kan man drabbas av ett visst litet överslag, med andra ord en liten blixt och ett svagt knäpp.

Annars är det, som ni också säger, en minimal mängd ström kvar i laddaren när man drar ut den, eftersom nätdelen innehåller en kapacitor (eller kondensator, om du vill) som alltså lagrar ström, och om du sedan ansluter laddaren till ett vägguttag så får man en liten kortslutning, inte nog för att slå ut säkringar eller liknande, men ändå en liten kortslutning.

Detta brukar ske för mig när jag drar ut laddaren från ett uttag i lägenheten och kort därefter kopplar in den i ett annat uttag. Då laddar källorna "ur" mot varandra.

Av Krabbtumme
Av Krabbtumme

Haha, nu när alla duktiga Photoshoppare kommer får ju jag skämmas. Fan då.

Av Krabbtumme
Av Krabbtumme

Låter som att din Mini kopplar ner WiFi:t efter en tids inaktivitet, för att sedan slå på det igen när den behöver det, varpå den ger dig information om att den kopplat upp sig mot nätverket igen. Alternativt glapp i WiFi-kortet.

Av Krabbtumme
Skrivet av Arginj:

Någon som vet hur man kan få så att den nuvarande låten i Spotify syns på skrivbordet?

Programmet heter Bowtie, finns att hämta här.

Funkar för både iTunes och Spotify, samt av någon anledning, iallafall på min Mac, VLC.

Av Krabbtumme

Fick hem min första Mac någonsin, en Macbook Pro Mid 2012, i tisdags. Bästa datorköp jag någonsin gjort. Nu har jag dessutom pillat en del, så det ser ut som jag vill ha det.

Större bild

http://i.imgur.com/XrapE.jpg

edit: Gjorde om det lite till. Fixade till mina egna textikoner och installerade Obsidian.

Större bild

http://i.imgur.com/fqELc.jpg