Inlägg

Inlägg som Tedvin har skrivit i forumet
Av Tedvin
Skrivet av smeCCan:

Jag har rollbackat till 12.6 efter varje uppdatering då min klock blivit ostabil, helt enkelt. Ska testa 12.11 Beta ikväll och se om något roligt händer.
Vad menar du med nyformaterad? Har du installerat Windows på det gamla (eftersom det är det Windows installationen gör) eller har du kört en riktig formatering?

EDIT: skjuts med nästan 2000 i 3dmark11 - jo man tackar.

Gott =P Jag antar att du menar det i ditt fall då var stabilt med 12.11-betan, eller fick du sänka OC:n för o ta dig igenom en benchmark?

Jo, gamla disken är rensad, dock ej en "ordentlig formatering" egentligen då det är en ssd ^^, Men den vart tömd, sen nytt OS på.

Jag ska prova med betan också, se om det blir något bättre

Av Tedvin
Skrivet av smeCCan:

Mitt klockar alldeles utmärkt med mjukvara, har ett likadant kort. Vilka drivrutiner använder du? Det är enorm skillnad på 12.2 och 12.6 t.ex. då mitt kort klockade uselt i början men efter lite drivisrensning och uppdatering av drivrutiner så klockade det alldeles utmärkt.

Jag använder den senaste som inte är beta, dvs 12.10. Använder du alltså såpass gammalt som 12.6 eftersom senare versioner ger mindre oc-potential?
Använde Nvidia innan, detta är mitt första amd-kort, men jag har en nyformaterad och ny clean windows installation så gamla drivisar sedan Nvidia kortet är bortblåsta.

Av Tedvin

Jodå, att justera spänningen båda ska fungera och fungerar

Med stock-inställningar, under load, visar gpu-z 1.037V , och alltså ca 1.176V med den överklock jag använt hittills. Hwmonitor verkar inte riktigt vaken, den visar samma 1.09 oavsett vad jag ställer in.

trycker jag på reset i trixx ställer sig VDDC på 1.087V. När jag höjer den till 1.25V, alltså med 0.163V ökar det jag kan läsa av i gpu-z samtidigt med 1.176 - 1.037 = 0,139V.

EDIT: Ser att även furmark visar samma spänning som Gpu-z gör.

Av Tedvin

Överklocka ett 7950 - Vilken Vcore har jag egentligen!?

Tjena!

Införskaffade ett Sapphire Radeon HD7950 3gb nyligen, och såg givetvis mycket fram emot att överklocka detta Oc-vänliga kort (?). Efter att ha hållt på en stund fick jag intrycket att mitt exemplar klockade uselt i förhållande till andra. Jag använder Trixx och kom upp i 1090/1500 MHz med spänningen satt på 1250mV och power limit på +20...

Jag installerade Msi-afterburner, och konstaterade att den visade samma värde som jag ställer in på Trixx (Läste sedan att afterburner visar "målspänningen" och inte "live-spänningen", så allt som det ska där).

Därefter provade jag med Gpu-z för att kontrollera om jag verkligen fick ut min spänning jag satt i Trixx, och det får jag icke. Inte ens nära i mitt tycke. När jag ställer in 1.25 V i Trixx, då visar Gpu-z 1.174-1.176 V. För att vidare kontrollera hämtade jag också hem HWmonitor. Där får jag ett ytterligare lägre värde, om 1.09V

Så kanske klockar mitt kort inte helt kasst ändå, utan den bara får för lite spänning? Vilket värde kan man lita på? Är det okej att höja spänningen till skyarna i Trixx om kortet ändå inte faktiskt får det jag ställer in? Har ni mer erfarna klockare några idéer om vad som gör att värdena skiljer sig åt så mycket, och några tips på åtgärder?

Här är min build:

Asrock p67 extreme4 Gen3
8 Gb Ram @ 1600 Mhz
i5-2500K @ 4,6 Ghz
Intel 320 160 gb ssd
Sapphire radeon HD7950 3 Gb - (ASIC 78,4%)
Windows 8 professional x64

Tackar på förhand!

EDIT: Kortet är OC-version med 900 Mhz stock

Av Tedvin
Skrivet av Inveramsay:

De brukar gå sönder med tiden om man tar av det, det fastnar i allt man förpackar blocket i så förvänta dig inte att kunna återanvända. Finns det verkligen beg block att hitta redan?

Tackar för svaret. Mjo, det måste vara ångrade köp.

Av Tedvin

Håller med att det ofta läggs ut till överpriser. Ibland är det väl ett försök att få in mer pengar, men ibland kanske det faktiskt beror på att man inte har koll på vad det är värt. Jag som fattig student har de senaste två åren köpt nästintill alla datordelar begagnat, men det tar ofta lite tid att få fatt på grejjerna till ett vettigt pris. När man väl gör det tycker jag det är värt att köpa begagnat.

EDIT: Speciellt gäller överpriserna på blocket och tradera syftar jag på =P Ofta är det rimligare här på sweclockers. Ligger tex ute ett 5970 med vattenblock för 3000 på tradera just nu

Av Tedvin
Skrivet av SayZk:

Jag hade också en sådan. Ryggstödet sitter ju bara skruvat i plattan man sitter på, och den är ju spån eller något sådant skit så det slutade med att den knäcktes...

Skrivet av Alexandberg:

En MAGNUS från Jysk

http://cdn3.jysk.com/getimage/web.large/3620021/WEB/1002

Dock så knakar den och har sig, och den är inte alls så skön, så ska försöka hitta en ny runt 2-3k.

Sitter också i en Magnus som har drygt 3 år på nacken nu. Har knäckt högra armstödet vid fästet på undersidan, men lagat med en ordentlig platta rostfritt och bultar. Dessutom är den tillräckligt nersutten för att en skruv som sitter inuti stolen ska ha trängt igenom sitsen och gör sig påmind genom o sticka en där bak om man sitter fel

Av Tedvin

Hej.

Jag är på gång att köpa nytt grafikkort ( Asus 7950 3gb) och vill koppla in den i min vattenloop. Det jag undrar är, om jag köper ett begagnat vattenblock, kan minnespadsen som förra ägaren använt återanvändas? Eller finns det en bra anledning till att nya bör användas?

Tack på förhand.

Av Tedvin

Det kommer gå alldeles utmärkt med det system du satt ihop om du fyller reservoaren fullt upp, sen kör igång pumpen så kort stund att det inte hinner sugas ner någon luft i slangen till pumpen.

EDIT: Jag vet inte hur du gör nu, men ett bra tips är att "tjuvkoppla" nätaggregatet, o ha bara det igång utan att starta datorn. Sen kopplar du in strömmen till pumpen och drar ut den omedelbart igen. På så vis behöver du inte ha datorn igång bara för att pumpen är igång.

Av Tedvin

På de första bilderna du la upp ser det ut som du har för lite vatten i reservoaren. Har du hyffsat drag i pumpen så suger det ju såpass att den drar ner luft. När jag fyllde mitt första vattenkylningssystem för ca en månad sen fyllde jag först reservoaren hela vägen upp, sen bara precis pluggade in pumpen knappt en sekund, sen fyllde på med vatten igen osv. Under tiden ajg gjorde detta hade jag som tidigare kommentarer tipsar om datorn på sidan så att rservoaren var högst upp i systemet. Men se iallafall till att det inte sugs ner någon luft från reservoaren ner till pumpen när du drar igång, då är vattennivån i reservoaren för låg.

EDIT: Har alltså en reservoar som ser ut att vara samma som din, EK:s 150mm variant...

Av Tedvin

Hejhej!

Hade samma bekymmer som du under en lång tid, och det var väldigt irriterande...Till sist hittade jag en lösning som fungerade på min dator iaf.

Har du överklockat? Jag har det, och i alla guider står det att man ska stänga av "Spread spectrum" i bios. Det är dock den inställningen som gör att min dator double-postar. Så alltså, för mig fungerade det att ha "Spread Spectrum" på auto istället för att ha det på disable.

EDIT: Ursäkta, kollade inte igenom tråden ordentligt, trodde den gick igång till sist och inte fortsatte i all oändlighet

Av Tedvin