Inlägg

Inlägg som firstofmay har skrivit i forumet
Av firstofmay

Tog sin lilla tid... 4090 FE med 80% PT och 1700+ på memory.

Av firstofmay
Skrivet av High1ander:

Har det sagts något om hur attacken gick till? Vad blir åtgärden/straffet mot Teitoevry? Man kanske inte kan skydda mot alla attacker men om det har attackerats på sätt som inte borde gå så är det ju extra pinsamt (t.ex. som Svenska Kyrkan som inte täppte till säkerhetsluckor som varnats för och man hade en vecka på sig).

Man tar med det till nästa upphandling varefter det glöms och Evry får nytt förtroende när deras lösning är billigast.

Av firstofmay
Skrivet av RekiN:

Föga förvånande, GTA är en av världens bästa spelserier.

Och definitive edition är en av världens sämsta "remasters"

Verkar vara regionslås på GTA-spelen, testade att ladda ner bloons via Netflix och det gick men GTA står som "objekt ej tillgängligt".

Av firstofmay

Visste inte att retro-temat fanns, kommer aldrig byta nu!

Av firstofmay
Skrivet av Pe_Er_79:

Läser följande på Tradingshenzhens hemsida:
"We take extra time and check all devices (excluded are EU warehouse devices) for functions and also the hardware. This includes, for example, camera, GPS, sensor, display and charging tests, as well as an assessment of external defects.

If a new firmware is available for the device, we install it."

Känslan när jag läser detta, är att Tradingshenzhen handlar med begagnade enheter.. Varför skulle man leta defekter och kontrollera firmware på nya enheter.. Är förpackningen bruten och öppnad, efter att den lämnat OnePlus lager, då är enheten begagnad enligt mig.

Så folket, vad har vi att säga om Tradingshenzhen?

Tror det kan handla en hel del om att installera internationella versioner av OS, för Xiaomi och övriga kinesiska tillverkare gäller ju en mer nedlåst (diktaturvänlig) version av operativsystemen för telefonerna som internationella kunder inte vill behöva dras med.

Av firstofmay
Skrivet av xSean145:

Hade varit najs om ens personnummer kunde få vara hemligt också.

Tycker egentligen att tjänster som ratsit och mrkoll borde förbjudas. Upplever det personligen som ett övertramp med sättet all information som finns presenteras för vem som helst.

Av firstofmay
Skrivet av Trihxeem:

Var väl ganska väntat att Apple får släppa på tyglarna kring sina artificiella nedlåsningar, bra för konsumenter - trist för apple.

Hoppas man därmed kan lägga in pendlingskort så de aktiveras via NFC istället för att man ska hålla upp en QRkod som i bästa fall ibland fungerar.

Brukar vara bra för konsumenter så fort det är trist för Apple - tids nog har EU gjort iPhone och iOS till ett vettigt alternativ till android.

Av firstofmay
Skrivet av medbor:

Sen 13-serien har man ju inte direkt blivit superimponerad av Intel, får se om de är tillbaka på banan nu

Börjar bli på tiden att de får upp effektiviteten för där har de blivit totalt omkörda men förutsättningarna ser bra ut!

Av firstofmay
Skrivet av Baxtex:

Du är väl inte tvungen att köpa nåt?

Har testat jellyfin men hade alla möjliga problem så orkade inte fortsätta med det.

Emby var heller inte bra. Kodi lite för krångligt så jag gav upp.

Detta var några år sedan jag testade, kanske det blivit bättre. Men jag orkar inte byta från Plex så länge det fungerar.

Det är ju så det är - plex fungerar oerhört bra och på det stora hela smärtfritt med massa trevliga funktioner. Visst är det lite störande att de lagt till en del kladd i sitt UI men det är två klick så är man i sin library igen.

Av firstofmay
Skrivet av Ryzer:

Skulle vara roligt att se hur många som "byter" tillverkare. Generellt sett så är Nvidias användare nöjda. Känns som det är få som haft ett kort från Nvidia som byter till AMD. Men jag kanske har fel. Priset kanske påverkar lite, men tror inte det har en avgörande betydelse.

Det är bara korkat att binda sig emotionellt till en leverantör, båda har genom åren levererat bättre och sämre produkter och som en som bytt flera gånger kan jag säga att det funnits problem hos båda längs med vägen.

Av firstofmay

Tråkigt! Butiken i LKPG var riktigt schysst, väldigt smidigt att kunna åka dit och köpa saker direkt ifall det var något som behövdes snabbt.

Av firstofmay

Brukar se liknande på den lokala loppisen för omkring hundringen, inte riktigt fått samma "coolfaktor" som Polaroid.

Av firstofmay
Skrivet av Beginner:

Alla dj-vlar som inte kan bära reflexer. Mörkklädda är snudd på allihop med. Köra genom stan och sitta på helspänn för att någon mörkklädd spättar ut på övergångsställe tre meter framför en och man inte ser dem.

Ser inte en enda som har reflex i mörkret.

Bästa är ju ändå hundägarna som inte har reflexväst på sig själva eller sina fyrbenta vänner. Svårt att se en svart hund med det mörker som lägger sig i det här landet under vintern och ännu värre är det på cykelbanorna. Man frågar sig om det verkligen var deras initiativ att skaffa vovve.

Av firstofmay

Har dessa: https://www.inet.se/produkt/5304956/g-skill-32gb-2x16gb-ddr5-...
Inte haft några problem öht. med EXPO, har tänkt fixa manuellt och eventuellt jobba upp hastigheterna men inte orkat med det riktigt än.

Edit: tillägger att minnena sitter i ett STRIX X670E och bootar inte nämnvärt långsammare än mitt X570 system från tidigare.

Av firstofmay

Puckogoogle, utveckla produkten istället!

Av firstofmay
Skrivet av FierceBrosnan:

Jag har fortfarande kul med det och behöver ej spendera pengar på season pass så i mitt fall är det inte så mycket mjölkande. Det var också direkt nödvändigt att de reworkade levlarna snarare än dripfeed.

Nästa säsong kommer inte förrän om flera månader (kommer inte ihåg exakt datum) så oavsett hur du spelar så är det den strategin man ser ut att arbeta efter. Jag tänker reworkade kartor jämfört med tidigare spel där vi redan vid release hade fler spelbara kartor och dessutom fick påfyllning vid varje DLC där premium var någonting som verkligen erbjöd en uppgraderad spelupplevelse jämfört med den här shitshowen med "battlepass" som bara är ytterligare en tydlig indikator på att teamet bakom 2042 inte fattar vad ett battlefieldspel faktiskt ska innehålla.

Skrivet av FierceBrosnan:

Nu funkar de flesta levlar ok i BT. Vid lansering var det bara manifestet och renewal som var spelbara, särskilt som infanterist.

Jag vet inte om jag kan hålla med om det alls. Level design kontra vapenbalansering är så uruselt genomfört i det här spelet så man frågar sig själv om EA anställt ett gäng studenter som inte kan kommunicera med varandra för att utveckla de olika delarna av spelet. I och med att alla vapen i spelet kan döda på alla avstånd blir det så konstigt med alla dessa öppna fält och liknande som finns helt utan cover vilket i konjunktion med spotting garanterar en hel del väldigt tråkiga spelupplevelser. Jämför givetvis här med tidigare titlar där damage drop-off och rekyl men även suppression gjort att en kill med ex. en LMG på en spelare med full hp som är mer än 100 meter bort nästan aldrig sker medan jag i 2042 smäller på 4x scope på RPKn och gör alla snipers liv till ett helvete från andra sidan banan.

Det finns också problemet med vertikalitet som man inte tänkt på vid leveldesign vilket är särskilt tydligt på de nya kartorna som är gjorda av "amatörerna" som tagit efter när riktiga DICE hoppade av företaget. Kaleidoscope med alla trappor och miljontals vinklar som man kan meja ner folk ifrån och diverse andra. Vet inte vilken klåpare som tyckte att det var en bra idé att kunna spawna folk ovanpå skyskraporna på Hourglass i TDM (kan vara fel karta, har lite dålig koll) men det fyller ingen funktion öht. vilket är synd på en annars hyffsat okej karta i TDM. Också Breakaway är en katastrof av samma skäl men det är tur att vi fick in lite kartor från BC2 och liknande som uppenbarligen designats av skarpare individer som tänkt efter kring hur rolig en karta faktiskt blir att spela.

Om det har blivit bättre så är det väl mest för att spelet var så sjukt dåligt på launch. Jag har mest spelat det i perioder men som inbiten BF-veteran som lirat sedan 2:an så kan jag inte säga att det är någonting som utmärker sig i positiv bemärkelse.

Skrivet av FierceBrosnan:

Men som sagt jag har inget emot ifall de fortsätter uppdatera 2042 tills nästa bf kommer vilket gärna får komma q4 i år eller nån gång nästa år och att de då har destruction och bfv nivå av movement.

Folk har en tendens att tro att en hatar BF så fort en kritiserar spelet men så är ej fallet. Är det en svag iteration av bf? - ja men jag har fortfarande kul med det. Som jag nämnt förut så finns det få alternativ till bf ute på marknaden som har samma sköna mix av realism och arkad. Det ihop med bra squad mechanics = gör att det är väldigt tillfredställande att spela med kompisar till skillnad från t ex COD där du spawnar random jämt och måste hitta dina kamrater igen innan ni kan få ihop något teamplay.

Gillar battlefield starkt, det är därför jag blir så cynisk när det här är det "bästa" man kan åstadkomma. Det är också förkrossande att BFV övergavs - upplever att det spelet hade helt fantastisk gunplay som kändes extremt tillfredsställande och med lite mer tid hade det kunnat bli det bästa spelet i serien. Det fanns en riktigt välarbetad grund att utgå ifrån som tyvärr sumpades för att Patrik Söderlund inte kunde vara tyst och att man aktivt jobbade mot sin community. Jag vet inte vad det finns för alternativ, brukar gå tillbaka till ettan som fortfarande har aktiva servrar men när man gjort allt är det inte lika kul längre - inte hittat något som riktigt mäter sig med BF personligen. CoD är väl också vid en lågpunkt där fantasin sinat till den grad att man inte ens klarar av att komma på nya titlar till de nya iterationerna.

Nästa spel kan inte komma snarare, är dock rädd för att även det kommer bli en katastrof då det redan nu finns tecken på att man kommer köra vidare med specialisttramset som ingen egentligen vill ha. Sitter redan nu och mår illa över alla tramscitat som rullas upp i loadscreenen, mest desperata försöket till worldbuilding jag skådat.

Av firstofmay
Skrivet av FierceBrosnan:

En undrar ju hur de tänker göra med 2042. Nice med en till säsong och fler maps men en vill ju hellre att ett annat battlefield med mer destruction och bfv movement är det som får bli lite mer långvarigt. Även om jag har kul i 2042 så vill jag ej att det ska bli det långvariga battlefield spelet, för då misstänker jag just att destruction och bättre movement uteblir.

Mjölka det så gått det går med drip feed av reworkade kartor och content från tidigare spel. EA kommer nog visa sig vara ganska förutsägbara här där det är lägsta effort till högsta gain medan spelet sakta dör ut. Hade kunnat släppa hur dåligt 2042 är om de bara gått in och gjort rush/domination/frontlines till ett permanent gamemode i BFV.

Skrivet av IceKey:

Dice har bytt logo på deras grafikmotor Frostbite..
Logon bytes när ett nytt kapitel startar.
Bad Company 3 nästa?

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Ja det gick ju sådär när man körde ny engine till 2042... Oroväckande...

Skrivet av IceKey:

In an unexpected twist, Battlefield 2042 got nominated for a BAFTA award for ''best evolving game'', where it will be pitted against games like Fortnite, Cyberpunk 2077 and Mariokart.

<Uppladdad bildlänk>

Från fullständig katastrof till skräp? Evolution indeed. Verkligen en unexpected twist att BAFTA gett den utmärkelsen.

Av firstofmay
Skrivet av jeffan97:

Sweclockers are tappat kvalitet de senaste åren verkar det som.

Väldigt konstruktivt att sitta och gnälla i kommentarstråden! Skicka in en rättelse och släpp saken istället.

Av firstofmay
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag svarade bara på frågan.

Absolut - inget illa menat, du har rätt i sak!

Av firstofmay
Skrivet av DavidtheDoom:

Om du idag har 100% GPU-load så kommer inte en snabbare processor hjälpa till och ge "fler" fipsar.*

*Undantag, lägsta Fips etc kan förändras såklart.

Det är dock ganska märkligt om TS når 100% GPU load i C2077 med en 4790k, vet inte vilket verktyg som använts men den siffran verkar felaktig.