Inlägg

Inlägg som firstofmay har skrivit i forumet
Av firstofmay
Skrivet av Sidde:

Jag säger inte att den är perfekt men den är så oerhört mycket mer överskådlig och lättnavigerad.
Framförallt hittar man applikationer man inte visste att man hade och man behöver inte fundera på hur man hittar något.

Tar man t.ex andra scenariot som i ett modernt MacOS om man högerklickar på Launchpad-ikonen i dockan får man bara en gigantisk lång lista på alla applikationerna i /application-katalogen, då måste man istället leta i bokstavsordning och scrolla.... Bättre imo med underkategorier för att navigera sig fram.

Oavsett borde Microsoft lärt sig efter 30år hur man kan göra det bättre istället för oerhört mycket sämre år efter år på marknad efter marknad.

Start11 blir bättre och bättre med varje uppdatering, tyvärr lite buggar som man får dras med men fortfarande ljusår bättre än den ogenomtänkta skiten som kommer out of the box. Jag hoppas att 11 är nutidens Vista och MS fattar bättre än att fortsätta nedgradera UI-upplevelsen i ett kommande Windows 12.

Av firstofmay
Skrivet av medbor:

Min fru köpte nyligen Pixel 8 för lägre pris (150x36) via Tre, tycker verkligen inte detta är så imponerande

Min tanke också, varför skulle man välja den här med den där hemska skärmkanten när P8 ligger så väldigt nära prismässigt?

Av firstofmay

Nintendo behöver ta en snickers (eller två) och sluta vara så tjuriga mot sina kunder som de gång på gång visar att de inte förtjänar. Är väl bara en tidsfråga innan de börjar grina över diverse HDMI lösningar till Nintendo 64.

Av firstofmay
Skrivet av candyraver:

Jon du kan öka dina priser med 50% jag betalar av ren princip.

Vet att många här tycker att Bahnhof bara håller på med "virtue signaling" men jag är samtidigt själv av åsikten att det känns som en frisk fläkt att något företag för vad som i nuläget känns som en gångs skull förespråkar vettiga saker och agerar för kundernas bästa.

Giganterna går snarare åt andra hållet för att jaga intäkter på kundernas bekostnad med sämre tjänster som resultat, riktigt tråkig utveckling

Av firstofmay

Har själv gått i tankarna att kliva tillbaka, väldigt trött på alla UI-mässiga nedgraderingar i W11. Chansa och hoppas på att W10 får extended support kanske?

Av firstofmay

Chromiumbaserad... Snark...

Av firstofmay

Nyttigt för både Apple och dess användare i längden när det indirekt gör iOS till en bättre plattform.

Av firstofmay
Skrivet av str8forthakill:

De förstår exakt detta, varför bara sälja en kanal med hockey när man kan kräva att de även köper fotboll och andra idrottskanaler för 500% högre pris. Och monopol så du kan inte köpa tillgång till materialet någon annan stans heller.

Precis och med monopolet så tillåts produkten vara så jävla kass att konkurrensen som ska åtgärda det inte kan göra så, det är ett helt trasigt system där vi är tillbaka på forntiden med kabel-tv igen.

Skrivet av xcluzive:

Ja men exakt. 700kr i månaden enbart för att se NHL. Där jag dessutom missar de flesta matcherna för att de går mitt i natten. Helt orimligt. Men NHL är det enda som intresserar mig i det paketet.

Fullständiga fantasipriser och helt värdelöst när 95% av paketen är ointressant.

Av firstofmay
Skrivet av Harddrive:

Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem - Gaben

Synd att Viaplay har så svårt att fatta att man kan gilla hockey men vara helt ointresserad av fotboll och vice versa. Konkurrensen inom segmentet är så dålig att tjänsterna som erbjuds är nära på värdelösa.

Av firstofmay

Så microsoft hade kunnat skippa sitt skitprogram och bara gjort en hemsida istället? Bra att de lyckades lista ut det iallafall!

Av firstofmay
Skrivet av Mo0rbid:

Intressant, vad är skillnaderna? Använder också Firefox

Hemsidan laddar generellt snabbare, video startar fortare och upplever att det buffrar mycket snabbare. Google har gjort ett gediget arbete med att slöa ner hela hemsidan för användare som inte kör Chrome.

Av firstofmay

Var tvungen att testa med att byta user agent, inbiten firefox användare som tänkte att det är omöjligt att det gör sån skillnad men Google är tydligen så desperata/fula att de arbetar hårt med det här. Det är som natt och dag efter att ha lurat Youtube till att tro att jag använder senaste versionen av chrome. Tragisk utveckling och sorgligt att de håller på såhär med sin bekväma monopolposition. Tillägget jag använde finns här: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/user-agent-str...

Av firstofmay

Nej tack!

Av firstofmay
Skrivet av Dinkefing:

Jag sitter på en 1050 Ti vad kallar man det?

Elektronikskrot

Av firstofmay

Väldigt nöjd med mina Sennheiser HD650, helt underbara hörlurar som har hängt med i många år nu.

Av firstofmay
Skrivet av xfade:

Allt som hände var att vi fick det vi redan trodde vi visste.. fick höra vad vi redan trodde.. (eko kammare)

Har ju bara blivit ännu värre med alla algoritmer som ska "forma" internet runt användaren, vidrigt är vad det är. Ser samma skit med AI, Musk släpper sin variant som är politiskt rätt enligt hans världsuppfattning osv...

Av firstofmay
Skrivet av thom.g:

Det kryllar av naiva folk på Swec som anser att det värsta som finns är att ett företag tjänar pengar.

Fast det är ju inte det som är problemet. Det finns ju gränser och är det något som har gått alldeles för långt så är det spårning, kartläggning och vidaresäljning av användardata.

Skrivet av thom.g:

Bra jämförelse!

Att spåra en besökare på en hemsida är samma sak som kameraövervakning i en privatbostad.

Har du nån typ av diagnos där du inte kan se mer än svart och vitt kanske?

Är du inte onödigt otrevlig nu? Kom igen...

Skrivet av thom.g:

Tänk dig:
ett företag som gjort så bra tjänster
som kostar i princip inget att använda
att det används av så många personer
att politiker på toppnivå måste jobba aktivt med att göra det sämre

Suck. Det här med integritet är ingenting som du är intresserad av eller? Att google har en monopolställning att utnyttja är heller ingenting som kan anses vara problematiskt? Tur att politikerna på toppnivå har lite bättre koll.

Av firstofmay

Mycket dumheter och trams på kort tid från MS. Måste vara besvärligare än vad det verkar att så många är kvar på 10.

Skrivet av evil penguin:

Men om det innebär att göra det svårare att byta så är det väl snarast bara ytterligare ett knep för att stärka Edges position.

Om du frågar MS är nog alla webbläsare utom Edge "skadeprogram"

Av firstofmay
Skrivet av thom.g:

Okej jag fattar inte. Vad är det du vill uttrycka? Ta det igen är du snäll

Jag tycker som sagt var att @Sidde uttryckte det hela väl. Du kanske kan titta på det inlägget igen? Det är inte EU som förtjänar kritik för att de uppmärksammat ett problem i hur webbsidor samlar in data genom att de börjat tvinga dessa att ha cookiedialoger.

Skrivet av SpiikeN^:

Eller polletten kanske.

Ja kanske... 🤓

Av firstofmay
Skrivet av thom.g:

Dom måste informera ifall dom gör det, enl. EU.

Du verkar ha svårt att förstå samband.

Nej, du har obefintlig läsförståelse. Börja om från början och läs inlägget du initialt citerade några gånger till så trillar kanske poletten ner.