Inlägg

Inlägg som [¿]Gangster har skrivit i forumet
Av [¿]Gangster

Efter lite velande och funderande med tanke på virus och omvärld så har jag tagit tjänstledigt i höst och 2 år framåt för att studera! Kom in på de utbildningar jag sökte och efter lite ytterligare velande så ska jag studera till energispecialist, hållbara byggnader.

Känns fantastiskt! Har ordnat studiehörna/kontor hemma att ha till bara pluggande.

Har ni tips på studietekniker? Har läst lite på nätet om tips men tar gärna emot tips

Av [¿]Gangster

Blev en BMW 740iA från 1996 för ett par månader sedan. 14500 mil på mätaren. Lite att göra med framvagn, bromsar, packningar mm i sommar men i övrigt helt OK skick. Inte mycket lull lull i utrustningsnivå men gud vad trevligt 8:an går

https://i.imgur.com/7UCxNL8.jpg

https://i.imgur.com/TlAfHc4.jpg

Av [¿]Gangster
Skrivet av frozrr:

Min Nissan Silvia S15 Spec R Aero som jag fick hem i somras efter vunnit auktionen i Japan!

https://i.imgur.com/VU4bQFx.jpg

Nice! Får man fråga vad du fick hosta upp för den?

Av [¿]Gangster
Skrivet av stamp1s:

Jag måste tipsa om dessa billiga komponenter på blocket... Köpläge!

https://www.blocket.se/vi/89093927.htm

Tack för tipset! Nu ska här handlas

Grymt bra pris, speciellt på GPU!

Suck...

Av [¿]Gangster
Skrivet av elixyr:

HAHAHAHAHAHAHAHAHA who does this!?

Som att säga när man säljer en bil, jag har kört in bilen med perfekt sätes inställning. Detta tar jag 1000kr för.

Han har ju ända avrundat neråt med 64:-. ;-);-);-)

Tänk även på att han byggt den under ett halvår, många timmar nerlagda...

Haha ja ibland undrar man.

Av [¿]Gangster
Skrivet av Blacksheep:

@[¿]Gangster:
Det är i alla fall lite rolig läsning, om inte annat.
Samt fantastiska bilder på belysningen i olika nyanser av mörker

Han borde köpa gamla hus med förinstalerad julgransbelysning och renovera istället, med den inställningen

Ja, håller med

Av [¿]Gangster

Den ultimata datorn

https://www.blocket.se/annons/halland/den_ultimata_datorn/878...

Tjena, jag vill sälja min dator efter 4 månader efter jag har byggt den eftersom jag vill bygga en ny för det är kul. Vid denna tid jag har haft den så har den gått helt perfekt och klarar alla spel på högsta grafiken utan problem. Jag byggde den för att få fram den bästa datorn för pengarna och detta var det jag kom fram till.

Cpu - Amd ryzen 5 2600x
Moderkort - Asus rog strix B450-F
Gpu - Asus 1070 dual oc
Ram - HyperX 16GB 3200MHz (Ryzen kör bättre med hög MHz)
Hårdisk/SSD - Intel 660p 1TB (Solid State Drive, M.2 vilket är en av den snabbaste SSD:n som finns)
Pcu - BitFenix Formula 750W Guld+
Cpu kylning - NZXT Kraken X62 (Vatten kyld)
Chassi - NZXT H700 Svart/Blå
Windows 10 Home Svensk 64-bit OEM

Jag har köpt allt nytt förutom Gpu:n och det som jag Köpte nytt kostade 12 064 och Gpu:n som jag köpte kostade mig 2500 kr.
Jag tar 1000 kr för att jag har valt ut dom bästa delarna som passar bäst med varandra och som var billigast för bäst prestanda och det tog mig runt ett halvår att göra + att jag satt ihop allt så den totala kostnaden blir 15564 man jag jämnar ut det till 15500.
Detta är en otroligt bra dator för priset och jag har svårt att tro att man kan köpa en såhär bra dator färdig byggd från t.ex Elgiganten + datorn ser helt fantastisk ut och man kan ändra färg på ljusen med hjälp av ett program.

Av [¿]Gangster

2400:- inkl frakt för båda 980 + nätaggregat.

Av [¿]Gangster

1000:- inkl frakt för gfx

Av [¿]Gangster

2100:- + frakt

Av [¿]Gangster
Skrivet av Widower:

Hittade du jobb direkt efter utbildningen? Kännde du dig redo för jobb efterutbildningen? Vad fick du som ingångslön?

Skickades från m.sweclockers.com

Hur har det gått för dig? Jag går i samma tankar om att skola om mig till VVS-ingenjör.

Av [¿]Gangster
Skrivet av anon301768:

Försöker ringa Cylinda Service och man blir f*an galen, man hamnar först i en telefonkö där man alltid har plats 10 eller mer och när de är ens tur måste man välja om man vill vara med i en undersökning efter samtalet och man ska välja 1 för ja och 8 för nej och de spelar ingen roll vad man väljer för man hamnar återigen i en ny kö och där är man åter på plats 10 eller mer och man får åter sitta och vänta i kö och när de äntligen är ens tur då bryts samtalet, har försökt ringa tre gånger nu med samma resultat, 1,5 timme av mitt liv borta.

Cylindas eftermarknad är under all kritik. Jobbar inom branschen och vi har stora problem. Väntetider upp mot 6 veckor, var något reportage i Hallandsposten om någon som väntat 7 veckor på att få sin häll lagad.

Av [¿]Gangster

350:- + frakt

Av [¿]Gangster
Skrivet av Elektron:

Har blivit tvingad att sluta med både kaffe och snus, vilket inte är helt lätt med all abstinens. Men det går hyffsat fint ändå. Men saknaden är stor. Bland det bästa jag vet är att ta en kaffe och en snus när man är nyvaken och sätta sig vid datorn och uppdatera sig lite i den digitala världen. Har inte funnit något substitut mot detta ännu.

Skickades från m.sweclockers.com

Problem med magen eller?

Av [¿]Gangster
Skrivet av Automatoaster:

Att vara rädd tycker jag är ett gott tecken. Det betyder att man tar en risk. Man måste ta risk för att förändra något. Och du är inte feg. Isåfall hade du inte vågat skriva öppet om dina problem här eller sökt hjälp av en psykolog. För mig är det tecken på att du försöker ta tag i saker och ting. En fegis hade ignorerat problemen och hoppats att det löser sig självt.

Ja, idrottsföräldrar är märkliga varelser. Det påminner mig om den här klassiska videon:
https://www.youtube.com/watch?v=EN2_PSs2Pjc

"Way to go, Paul..." Hahaha!

hahaha, skitrolig video men så tragiskt!

Tack för orden! Nu ska jag jobba lite med mina tankar och mig själv ett tag. Göra en plan. Prata med psykolog. Första gången på länge som jag är nervös faktiskt, tolkar jag som ett gott tecken!

Av [¿]Gangster
Skrivet av Crowwops:

Nej nu var det dags för mig att ventilera (och möjligtvis ge andra ett gott skratt!).

Satt på tåget hem till Stockholm tidigare under dagen, hade besökt min gamla hemstad över dagen.
Dagen har varit underbart trevlig och har köpt en cola som "färdkost" under min cirka 2h resa. Allt fungerar alltså prima tills kontrollanten kommer och ska kolla biljetten. Här sker allt i vanlig ordning, tar upp telefonen och får biljetten skannad, blir då frågad om studentkort vilket jag tar fram och visar.

(Nu börjar ni nog oroa er över att kontrollanten var otrevlig eller något sådant, så vill påpeka att kontrollanten var en otroligt trevlig människa.)

Vid stunden jag ska plocka upp plånboken för att ta fram kortet så har jag totalt glömt att jag ställt colan mellan mina ben... ÖPPNAD!
Vad resulterar detta i?
Jo att colan rinner ut rätt över mitt skrev, ungefär halva flaskan gick förlorad!

Kontrollanten hämtade papper och var väldigt behjälplig, men ska väl inte säga att det var trevligt att gå runt på Stockholms centralstation och se ut som man är inkontinent....

haha, klockrent! Jobbigt bara att det hände in public.

Skönt att kontrollanten var hjälpsam

Av [¿]Gangster
Skrivet av Automatoaster:

Tack för omtanken, men jag är faktiskt glad att jag gick igenom det, för att jag lärde mig en läxa som är få förunnat. Efter det har jag aldrig låtit någon annan säga åt mig hur jag ska leva mitt liv, varken direkt eller indirekt. Sedan dess har mitt självförtroende ökat mer och mer för varje dag jag andas, så länge jag påminner mig själv om vilken väg jag går i livet och vem det är som håller i tyglarna.

Fast det var orsaken till mitt låga självförtroende, du har kanske en annan orsak och måste identifiera den själv. En psykolog kanske kan hjälpa dig ge rätt verktyg till det, men i slutändan är det du som måste ge dig in i ditt huvud och lösa problemet. Det låter svårare än vad det är, du kommer säkert att greja det. Tabletter däremot är jag väldigt skeptisk till, speciellt vitamintabletter som någon tidigare nämnde.

Jo, tack jag vet. När jag tävlade skämdes jag ibland för andras föräldrars beteende. Exempelvis en gång spelade jag en match mot en kille som i pausen vid setbytet ursäktade sig och gick på toa. Inget konstigt med det, men efteråt fick jag höra att han brukade göra så varje match för att möta upp sin pappa och prata taktik. Inte för att det behövdes mot mig, han var mycket bättre spelare än jag men ändå rätt fuskigt. Dessutom var hans farsa psykolog (!).

Skönt att höra!

Egentligen vet jag nog svaret, men är feg och rädd. Blir slående nu när man skriver det, jag kommer aldrig att få svaret om jag inte tar steget och vågar!

Oavsett så kan psykologen nog hjälpa mig med mitt dåliga självförtoende jag byggt upp (ner) under årens lopp.

Tack för ditt inlägg 😊

Och visst är det märkligt med föräldrar som driver på så. Många kanske menar väl men tar det på för stort allvar. Stjälper istället för hjälper.

Skickades från m.sweclockers.com

Av [¿]Gangster
Skrivet av Automatoaster:

@[¿]Gangster:
Jag försöker undvika att ge andra tips om hur de ska leva sina liv, eftersom jag inte har någon erfarenhet av att vara dig, medan du har varit det i hela ditt liv. Ingen annan, inte ens en psykolog, har lika mycket kunskap och erfarenhet om ditt liv som du har. Du är experten av ditt liv, på samma sätt som jag är experten av mitt liv, så därför är det bara du som vet vad som är bäst för dig själv och du som kan lösa dina problem. Allt jag kan göra är att dela med mig av min erfarenhet av en period då jag hade lågt självförtroende och hoppas att du kan lära något från det som du kan tillämpa till din situation.

I högstadiet hade jag nämligen väldigt lågt självförtroende. Tonåren i sig är ju en olustig tid i de flestas liv, där man inte riktigt är vuxen än, men man förväntas ändå ta mer ansvar och ta vissa vuxna beslut. Det var speciellt en olustig tid för mig och det tog ett par år efter högstadiet tills jag insåg att jag ens hade lågt självförtroende och vad orsakena var till det. För mig var huvudorsaken att jag gjorde någonting som jag inte ville göra, nämligen att spela tennis. Visst kan man bli tvingad till att göra värre saker i livet än att utöva en sport, men det var inte vad jag ville göra, och det var tillräckligt för att köra ner mitt självförtroende i botten. Det var min farsa som plötsligt hade fått för sig att jag skulle bli tennisproffs och gjorde allt för att det skulle bli verklighet. Han såg till och med till att jag bytte skola till en klass som hade inriktning tennis, vilket var ovanligt i grundskolan då. Istället för att stå upp för mig själv och säga till honom att jag inte gillade sporten och inte ville spela längre, så höll jag tyst och gjorde vad som förväntades av mig. Stort misstag, och som resultat så mådde jag skit. Jag började därför också avsky skolan och min klass. Jag brydde mig inte om jag fick lägsta betyg, högsta betyg eller ens om jag lärde mig någonting. Som "tur" var lämnade farsan familjen när jag började gymnasiet och jag fick då mer kontroll över mitt liv och valde då snabbt att sluta med tennis.

Läxan av det har jag inte glömt sedan dess: gör alltid vad du själv vill i livet och gå din egen väg, oavsett vad någon annan tycker om det. Det är lätt att säga, men vad jag har märkt är att få faktiskt följer det rådet fullt ut. Jag vill gärna tro att jag gör det för att det är ett tecken på att jag växer som person. När man inte växer så krymper man, och när man krymper får man lägre självförtroende.

Det låter fruktansvärt rent ut sagt. Inte lätt när man är i tonåren heller med mycket känslor som bubblar. Känns som han jagade en egen dröm?

Skönt för dig att du kommit bort från det men kan tänka mig att du påminns om det.

Mina päron var nog lite tvärtom, jag har haft helt fria händer. Farsan jobbade mycket borta också. En brorsan blev psykist sjuk. Så det var lite konstiga tonår. Ingen har egentligen pratat med mig om något eller uppfostrat mig.

Har ändå alltid skött mig.

Det kan ha lite att göra med hur jag mår idag. Men detta har jag rett ut känns det som.

Det som jag märker är dock att jag blir mer som min far, tystlåten, få intressen, inga vänner. Jag tror aldrig mina föräldrar hade vänner över eller var iväg på något.

När vi hade morföräldrar över så var det så jävla tryckt stämning. Har fått reda på i efterhand att mina morföräldrar inte gillade att mor och far gifte sig.

Idag är det så jävla tråkigt på jobbet. Bläää! Eller tråkigt för mig, jag vill inte pyssla med detta längre.

Av [¿]Gangster
Skrivet av eatme@live:

@[¿]Gangster:

Jag känner exakt likadant som du gör, har ungefär samma dagliga liv som du har. Bra jobb, fru, bil, pengar osv men känns ändå som det saknas något. Det är väl just det att man man inte har några direkta nära vänner här, flyttade från Skåne till Gbg för ca 5år sedan. Svårt att få några nya nära vänner när man kommit upp i ålder (41år)..är dock väldigt ung i sinnet

jag försöker lösa det genom olika aktiviteter så som gym,olika idrottsföreningar, kurser m.m för att försöka skapa kontakt. Har insett hur viktigt det är med att ha någon nära vän att bara gå ut och ta en öl med, bio eller liknande. Tråkigt att det skall vara så svårt få några nya nära vänner när man blir äldre.

Missförstå mig inte, men faktiskt skönt att man inte är ensam även om jag inte önskar någon detta!

Ja, vänner växer inte på träd, helt klart. Var det pga av jobb du flyttade?

Av [¿]Gangster
Skrivet av coae:

@[¿]Gangster:

Får jag fråga var det lätt att få komma till en psykolog, hur gick du tillväga?
Sökte du på vårdcentral? Blev du bra bemött?

(Tänker att samhället till viss del är ett bedrägeri, vilket man kan bli varse om när man ska ta ut räntan på sina skattepengar. Att få sin cykel stulen räcker inte, man bör vara mördad för att samhället ska avsätta resurser. Eller som Easy skrev många läkare skriver ut piller för att hinna med. Hur som, I digress. Bitter misantrop, hoppas jag har fel.)

Det var faktiskt lätt. Vi har psykolog på vår vårdcentral.

Bokade tid för någon vecka sedan och har nu pratat med henne 2 gånger. Bokat personligt besök i September.

Kanske fungerar bättre på mindre orter? Jag är nöjd med bemötande och återkoppling iaf.

Hon började första gången att ställa en massa frågor om allt, familj, föräldrar, jobb, mig själv osv för att bilda sig en uppfattning om mitt liv så att säga.

Hon förklarade hur hjärnan fungerar, hur komplex den är mm. Vad jag kan försöka mig på med lite olika tankeövningar. Det handlar mycket om inställning så klart. Lära sig att uppskatta sig själv, ta hand om sig själv mentalt. Att fan jag är duktig. Alla förtjänar att vara glada, även du. Leva mer i nuet.

LÄTTARE SAGT ÄN GJORT!

Detta går såklart inte att applicera på alla då alla har olika bakgrunder och situationer i livet.

Nästa gång ska vi göra lite mer övningar när vi träffas, vad är det som triggar mitt beteende? Varför tänker jag si och så och mer på andra än mig själv på något vänster.

Hon har bokat flera tider så det känns bra. Känns som det är lite KBT över det.