Inlägg

Inlägg som depeo har skrivit i forumet
Av depeo

Har letat efter samma typ av chassi som du, i slutändan köpte jag ett server chassi från servercase.co.uk med 16 st 3.5" slottar.
För att använda detta typ av chassi behöver du dock en riktig SAS controller, jag har en LSI 9305 16i som fungerar väldigt bra.

Av depeo

Kör Fedora CoreOS på mina två "worker nodes", som kör k3s, samt ytterligare en maskin med storage, som kör truenas + en vm med min k3s master.
Bytte nyligen från Proxmox till Kubevirt, så nu kör alla mina k8s containers på bare metal.
Kör ungefär samma containers som övriga i den här tråden.

Har även en VPS hos Vultr med en Strongswan-tunnel till mitt lokala nät, så jag kan få en publik Ipv4. Den kör Haproxy och Postfix + Rspamd för inkommande mail.

Av depeo

Jag har kört usenetserver.com i flera år med nån 4 july deal så det är nästan gratis.
Är nöjd, det mesta går att ladda ner.

Av depeo

Jag har Telia och är väldigt nöjd, tex så är det oftast bra bandbredd även utanför Sverige också, vilket har varit tveksamt när jag haft andra leverantörer.

Är man lite nördig som jag, och vill ha IPv6 så har Telia stöd för det med via 6rd, (inget som är super men bättre än inget alls).

Av depeo

Kör bara Wireguard, (till mitt egna lan hemma) när jag behöver det, inbillar mig att det drar onödigt med batteri. Brukar sällan ansluta till publika wifis, har så mycket data ändå, men är jag utomlands, och måste använda publika wifis, så använder jag alltid VPN, man vet aldrig till vilka skumma nät man ansluter till då.

Av depeo
Skrivet av KAD:

Det finns ju dock mycket bättre lösningar om man vill.

CGNAT utan ipv6 känns som den sämsta lösningen, bättre att byta helt till ipv6, och sen köra nat64 och 464xlat. Då fungerar alla klienttjänser plus att man bara kör ipv6 i core.

464xlat ger dig en lokal ipv4-adress som routar trafiken över nat64, så inga program slutar fungera.

Fast allt detta bygger ju på att stadsnäten orkar fixa native IPv6-stöd.

Av depeo

Det går utmärkt, sätt bara en kabel från WAN-porten till porten för det rum du vill ha routern i.

Gällande nackdelar, så är väl det enda att om du inte sätter routern i kopplingsskåpet blir det knepigare att få kablat Internet till övriga rum, då du i ditt fall har routern i vardagsrummet.

Av depeo

Rensar aldrig, rätt skönt när man börjar fundera, "vad hette den där sidan jag tittade på för 6 månader sen", sen lyckas man hitta den i historiken. 😀

Av depeo

Hoppas AMD lanserar med vettiga priser och fullständigt krossar Nvidia i Europa.

Av depeo

Sämst är det!
6rd funkar hyfsat för mig, men eftersom att jag bara får en /64 måste jag hålla på med massa hemsk v6 nat och ndp proxy.

Snart dags för mig att maila stadsnätet och fråga hur det går med IPv6, brukar maila i Januari varje år. Det har varit på gång sen 2012. 😖

Skrivet av maDa:

Telia säljer främst "WiFi" till sina kunder som struntar i vad det är, och Telia har gott om IPv4.

Av depeo

78.72.0.0 är publik och är Telias range. Då har jag slut på ideér, kanske Telia pushat nån firmware-uppdatering som gått snett.
Kasta ut den där Teliaroutern och skaffa en egen är väl det enda tips jag har.

Av depeo

Låter ju som du eventuellt hamnat bakom CGNAT.
Tror inte Telia kör CGNAT men de kanske börjat de med. Vad får du för publik IP i routern? (dvs börjar den på 100.64 eller nånting helt annat)?

Av depeo

Hade samma problem med Bahnhof jättelänge, I mitt fall var problemet att stadsnätsporten bara synkade i 100mbit, och Bahnhof vägrade eskalera problemet till stadsnätsägaren, till slut fick jag nog och byte till Telia, då började allt fungera direkt.

Av depeo

Orkar inte posta massa screenshots, men inga inbränningar alls här med en ASUS PG48UQ enligt länken, och då har jag ändå både mac's menyrad och dock framme flera timmar per dag, flera dagar i veckan.
Har haft den sen 24 sep.

Burn in känns extremt överdrivet, fattar inte hur Linus lyckas.

Av depeo

Ebay. Men kollade för några dagar sen och de har tyvärr blivit rätt mycket dyrare än när jag köpte dem för runt 400kr styck.😫

Av depeo

Har ett antal x520-da2 och bytte ut dem emot några helt nya x710, märkte faktiskt ingen som helst skillnad. Får link speed på båda, vf/sriov och vlan funkar även fint på båda.

Så jag tycker nog x520 känns rätt ok ändå, trots att de är gamla.

Av depeo

Bättre (rent ekonomiskt) med vanliga diskar, finns ingen anledning att köra m2 för serier/filmer. Vanliga diskar är tillräckligt snabba för det.

Vet inte vilken qnap-modell du har, men en snabb googling tyder på att det borde fungera fint att installera Plex där.
Du behöver inte ansluta någon hdmikabel direkt till nasen, utan du installerar plexklienten i din smart-tv/Apple TV/android tv istället, så går allt via nätverket.

Det fungerar även via tex mobilen om du är bortrest eller liknande, förutsatt att du aktiverat det inne i Plex.

Av depeo

Kanske jag skrev nåt fel, har skaffat en elmätare kopplad till prometheus/grafana nu

Skrivet av kentlarson:

Oj, det är 3,4 MWh per år. Hoppas inte att du bor i elområde 4.

Av depeo

Får nog bli 1 st sån med gratis hemleverans!
Galet att det ens går...

Skrivet av anon138754:
Av depeo

Skulle gärna skaffa alla streamingtjänster som fanns om dom inte var så sjukt dåliga. Testade tex skyshowtime för 39 kr eller nåt nyss, sämre kvalitet än VHS. Och om jag väl börjar se nån serie nånstans, så hinner den försvinna innan jag sett klart...

Sen att jaga runt på 10 olika streamingtjänster om man vill se nåt specifikt, Nä.