Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa

Testade glidern i labs och de var väl helt ok kul men svårt att få tag i en när exakt alla på servern ville åt den.

Nu har de gjort om så att de spawnar utan bränsle samt att de är lite random vart de spawnar dock förutbestämda platser men med viss procentchans att de kommer där osv.
Ska bli kul att testa då de nu är på live servern!
Patch notes:
https://www.pubg.com/2020/01/14/pubg-labs-report-motor-glider...

Sen är denna nyhet mer spännande för oss som vill ha action direkt efter fallskärmen.
Ny karta som är 2x2 i storlek och 64 spelare, samt med lite smått och gott updates som gör spelet roligare, t.ex förstörbara byggnader osv.
Notes:
https://www.pubg.com/2020/01/14/update-6-1/

Edit: Ovan 6.1 update ligger endast på test servern just nu.

Av wzaa
Skrivet av dl380g7:

Har ett rent helvete med Comhems skit sedan slutet av oktober 2019 och än idag med just och endast deras wifi. Allt fungerar bra på kabel men deras wifi har flippat helt. wifi har fungerat klockrent till slutet av oktober 2019. Jag kan inte få en stabil eller hög hastighet varken på 2 Ghz samt på 5 Ghz. Finns det andra än jag med detta problem? Jag har till och med köpt helt nya wifi prylar för att överbevisa de att jag inte har trasiga wifi enheter. Jag har bett kompisar koppla upp sig ja precis alla får kass hastighet på deras wifi. Jag stängde precis av både 2 Ghz samt 5 Ghz på deras skit router och kopplade in en Unifi Ubuquiti AP och vips så fungerar både tv och film även via wifi utan att det hackar och hänger sig som det gjort sedan slutet av oktober 2019. Är det någon här som lyckats lösa detta wifi helvetes problem eller vet var f problemet ligger, för Comhem vet då ingenting. De är helt värdelösa. Vet inte vad jag skall göra.

Du har ju löst det själv, använd inte CH routern. Stäng av wifi och kör med en AP precis som du gör är rekommendationen till alla.
Visst att det inte är rätt att man skall behöva göra så men vill man ha stabilare wifi så...

Av wzaa
Skrivet av upf:

Problemet uppstod efter jag skaffade ett par symfonisk, verkar som att dom krigar mot sonoshögtalarna under vissa omständigheter

Hade mycket packetloss & höga svarstider titt som tätt, helt plötsligt var jag på våning ett trots att jag hade gått upp till våning tre i pubg.
Exemplet på bilden var extremfallet, men överlag så sänkte högtalarna mitt nät.
https://i.imgur.com/Z9nAhQg.png

Aha spännande!

Frågar då jag inom kort skall inhandla Sonos Beam och eventuellt en Sonos One, men då ska de inte vara några problem tänker jag. Har inte någon symfonisk och inga andra högtalare som ska kunna orsaka något sådant.

Tack för infon!

Av wzaa
Skrivet av upf:

Visade sig att det var mina sonoshögtalare som ställde till det med ostabil lina. Så inget ont om comhem den här gången

Nyfiken, vad var det med Sonos som gjorde att detta uppstod?

Av wzaa
Skrivet av firstofmay:

Exakt! Kan verkligen inte förstå folk som binder upp sig där telefon ingår och blir fast med en gammal telefon och ett svindyrt abonnemang.

Såklart olika vad folk föredrar men oftast vid köp av ny mobil och abonnemang så kan man förnya själva abonnemanget med t.ex 24 månader för att då få mobilen billigare, alltså att man köper ut telefonen.
Vissa föredrar däremot att betala av både mobilen och abonnemanget och därmed binder sig på det sättet.

Skrivet av Rorax:

Vart ser ni dessa fantastiska erbjudanden? Kan inte se det på Telias hemsida överhuvudtaget?

Inget som företagen outar med, man får ta kontakt med dem och föra en dialog själv.

Av wzaa
Skrivet av firstofmay:

Så är det kanske, även om jag aldrig haft abonnemang på bindningstid så är det första gången jag "förhandlar".

Alltid en frihet att inte binda upp sig! Men jag skulle oavsett förhandla även om de gällde abonnemang utan bindningstid.

Av wzaa
Skrivet av firstofmay:

Ja alltså det är ju skönt att jag slipper byta operatör och krångla då jag i övrigt är väldigt nöjd med min nuvarande men om jag någon gång i framtiden byter så är det ju lika bra att jag ringer veckan efter och förhandlar fram något bättre.

Så länge man inte har bindningstid så kan man ju förhandla. Sitter man däremot med bindningstid framåt i tiden så blir det svårt, men man kan alltid strax innan den tar slut höra av sig till de bolag man har och förhandla/hinta om att man kanske kommer byta bolag osv.

Av wzaa
Skrivet av firstofmay:

Tycker det är lite irriterande att man inte har detta tillgängligt på sin hemsida bara. Har varit i en liknande situation fast med min mobiloperatör där jag ringde och sa att jag ville säga upp mitt abonnemang för att jag skulle byta operatör. Helt plötsligt fanns det tydligen möjlighet att prismatcha...

Funkar tyvärr såhär i telekombranschen, nämner man att man vill säga upp eller kommer byta bolag så får man ett bra erbjudande som oftast är lika eller bättre än vad den tidigare bolaget erbjudit.

Av wzaa

Jag har Game Zero och är nöjd, kör med ett Xonar X7 externt ljudkort och det fungerar bra. Är ingen ljudnörd och heller inte ändrat så mycket i inställningarna men blev en behagligare och bättre upplevelse mot tidigare lurar som ironiskt nog samma som du har nu.

Jag säger kör!

Av wzaa
Skrivet av ibland:

@wzaa: Tror framför allt att du begränsas av DDR3 stickorna med låg mhz. PUBG älskar snabbare minnen.

Ajdå, de blir ju inte så billig uppgradering. Inte så sugen på att byta mobo, cpu och ram minnen just nu.

Kanske kommer något uppgraderingspaket på black friday annars som man kan nypa. Helst vill man ju ha en i7a eller motsvarande på ryzen men har ingen koll på vad man ska ha där.

Av wzaa

Själv tycker jag PUBG känns segt och tungt att lira. I och för sig kanske jag inte kan jämföra med Apex eller CoD som jag annars lirar.

Men har alltid tyckt att det känns tungt på nåt vis att röra sig. Svårt att beskriva exakt men det gör det inte bättre med att man upplever små stutters.

Vad har alla för grafik inställningar samt har ni gjort några ändringar på nvidia inställningarna som finns att tillgå?

Kör för övrigt i 1080p med dator i sign.

Av wzaa

Spelar mindre roll vad du väljer. Klarar dina enheter av 600Mbit/s kabelanslutet så kör på det. FiberKoax är en anslutning där det är fiber fram till en överlämningspunkt antingen innan din bostad eller precis intill den och därefter är det koax/kabeltv nät som levererar sista biten.

Som ovan nämner så kan det vara nån millisekund skillnad i svarstid men inget du märker direkt.

Skulle kolla vad som gäller i övrigt förutom det priset du nämnt.

Bindningstid?
Pris efter bindningstid?

Sen skulle jag även testat med den medföljande routern som kommer med ifall den klarar av WiFi så som man vill ha gällande räckvidd och styrka osv.
Annars skulle jag köpt en extern router och koppla in bakom den som följer med. (detta är endast nödvändigt om du väljer ComHem, då deras router måste vara inkopplad som första enhet)

Av wzaa

Varför uppgradera ens? Känner spontant att du har tillräckligt med kraft för att driva de mesta på rätt höga inställningar.

Visst att ett 1080 kanske inte är supernytt men den håller i sig något år till.

Har du däremot pengarna och bara vill uppgradera för att du kan så är det väl en ny GPU som du kan köra på, som även ovan nämnt.

Av wzaa

Söker i7 4790k

Hej!

Som rubriken lyder så söker jag en i7 4790k till rimligt pris. Den skall ej varit delidad men har den varit överklockad gör de inget så länge de inte är några problem med CPU:n.

Hör av er ifall ni sitter på någon så kommer vi överens om pris och eventuell frakt.

Läs hela annonsen här

Av wzaa

Skall göra samma typ av installation som dig. Har köpt in flertalet uttag som skall sättas i väggen i respektive rum, sen kommer installationskabeln gå ut längst husväggen och in på 2 olika ställen där uttag för att sen fördela ut till enheterna.

Tar mig bara in tid att fixa detta så just nu ligger en kabel löst från routern nere i vardagsrum upp till övervåningen där stationära datorn är..

Av wzaa
Skrivet av Aeshu:

Sedär, det var ju smidigt. Tack för länken!

Av wzaa
Skrivet av Marmut:

Har flyttat till nytt boende och uppdaterat datorhörnan (kontoret). Sladdar går via väggen in till datorrummet i rummet (ventilerat) bakom dörren där båda datorerna står. Stänger man dörren hörs inget från datorerna trots att man kan köra fläktarna ganska högt.

Skrivbord 1 (main)
https://i.imgur.com/vVhpT9W.jpg

Skrivbord 2 (sekundär)
https://i.imgur.com/dc1f06D.jpg

Rummet under trappan - inte så mycket ordning men funktionellt
https://i.imgur.com/BUKiBYi.jpg

Exakt sådär jag tänkt göra med datorn, att få upp den från golvet för att slippa de mesta utav damm som bildas.
Hur gjorde du med benen? Köpte och kapade antar jag? Eller fanns/finns det färdiga nånstans tro??

Av wzaa

Håller på att ska börja med samma dragning som dig. 1,5 plansvilla där fibern kommer in på nedervåningen. Borrar hål bredvid fiberbox och drar en nätverkskabel längs grunden på utsidan och sen in på två ställen, 1 på nedervåningen i samma rum där det kommer vara 2 nätverksuttag med 2 uttag i varje. Sen går en annan kabel vidare ut och sen upp till andra våningen och in i gästrummet där dator samt server står.
Switchar samt andra installationsmaterial som vanliga nätverksuttag kommer att användas.

Av wzaa
Skrivet av chrille18:

Spelar inte PUBG så ofta längre har börjat köra Apex istället

Haha, den var bra. Där hade man tydligen varit inne och skrivit ja

Av wzaa
Skrivet av AhAs:

Spännande, du verkar ha tänkt igenom det hela väldigt väl

Ja det blir lite pillrigt men skönt att få kabel draget överallt.

Lycka till med ditt projekt!