Inlägg

Inlägg som Blargmode har skrivit i forumet
Av Blargmode

Tänk på att det ska vara en återfjädrande knapp, har sett många som har gått på den tabben

Av Blargmode
Skrivet av Kikke:

Nja brukar nog inte riktigt ha så jätte många flikar uppe! Men händer väl att man har en 5-10 uppe ibland beroende på vad jag gör

Också, inte fråga just till dig utan till alla, skillnaden mellan Sabertooth och det P8Z77 kortet? Förutom att P8 har trådlöst nätverkskort

Och just det, lirar du minecraft så måste du typ ha 16GB ram

Av Blargmode

Man tycker ju att dom kunde ha gjort den för USB3.0 fast med bakåtkompatibilitet, så att komprimeringen kickade in vid USB2.0

Väntar dock spänt på när det börjar komma ett fint utbud av thunderboltskärmar

Av Blargmode
Skrivet av Kikke:

Hej! Tack för ett riktigt bra tips!

Skulle du kunna länka till alla sidor där du hittat dessa erbudanden och bra pris hade det underlättat!
Vilken butik är det du kollar på?

Vilket av det borde man satsa på när det gäller streaming av spel, videoredigering och rendering? Snabba minnen eller stora minnen? Stor skillnad på 16gb med 1600mhz gentemot 8gb med 2133mhz? Nästan så jag kan köpa 2 st såna paket från G.Skill då om dom är något bra att ha. Eller?

Några som har fler tips?

Är du som jag och har typ hundra miljoner flikar öppna i webbläsaren alltid så kör på 16GB ram

Av Blargmode
Skrivet av gachupin:

Kringutrustning kommer inte jag behöva...

måste köpa:

hårddisk
grafikkort
processor
nätagg
chassi
moderkort

Tuff budget när man ska inhandla allt det, dock har Rydisen lyckats bra som vanligt

Av Blargmode
Skrivet av hjalmarrr:

Klipsch S4i om du har iPhone och Klipsch S4 om du inte har det.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av ggustavsson:

Instämmer är ganska oslagbara i sin prisklass...på köpet får du bra ljud också vilket definitivt inte koss porta pro har

Ser lovande ut, dock undrar jag, har ni använt dem en längre tid utan sladden har börjat glappa precis ovanför kontakten?

Av Blargmode

Finns det något du redan har som du kan använda till den nya datorn? Typ chassi, nätagg eller hårddisk?

Av Blargmode

Nya hörlurar till en som pendlar mycket

Goddagens!
Än en gång har mina lurar gått i graven så det är dags för nya, jag tänker mig en budget på 500kr men den är inte särskilt strikt, det är mer av en guideline.
Som framgår av titeln (hoppas jag ) så ska dom användas på bussen, tåget i stan, ja överallt som inte är hemma.
Det kvittar om det är in-ear lurar eller utanpåliggande. Jag vill dock inte ha heltäckande kåpor för det blir oftast för stort och otympligt on the go.

Kan nämna att jag har kört Koss porta pro ett tag, problemet med dem är att kontakten börjar glappa efter typ en månad och dom är inte så trevliga att ha hängandes runt halsen när dom drar ihop sig.

Vad det gäller typ av musik jag lyssnar på så får jag väll säga att det är väldigt blandat, men mest på saker mossan inte klarar av, typ metal, post hardcore och uppåt

Några förslag?

Av Blargmode
Skrivet av daolo:

CDON brukar vara jättebra med hanteringen av saker som denna, så jag tror och hoppas för din skull att du får dem till priset du betalade.

Mina erfarenheter är att dom är jättedåliga på saker som denna. Jag och en polare köpte samtidigt (Verkligen samtidigt, det var sekunder mellan köpen) var sin dark rock pro för 300kr styck, han har haft sin sedan 2 dagar efter beställningen, jag väntar fortfarande på min nu 4 månader senare efter en massa mail och pm. Dom har till och med lovat att jag skulle få den när den kom in (den tog slut där någonstans i processen), och det har den gjort.
Men jag sitter fortfarande med ispåsar mot min nakna processor och drömmer om en underhållsfri kylning...

Av Blargmode
Skrivet av SirMacke:

Hmm..
Jag måste halvt hålla med TS här.

Jag klockar själv där jag ställer in det som jag tror fungerar. (och justerar lite)
Fungerar det så gör det det, why bother.

Som nuvarande klock på ~4013Mhz @ vilkenvoltsomnuärinställt.
Fungerat i flera månader i spel, photoshop vardagligt användande. Aldrig krånglat, mer än i stresstest = BSOD.

Men så länge det fungerar när jag spelar och jobbar skiter jag i vilket.

Sitter på både samma processor och samma grafikkort, båda med samma klock som dina, sånär som på volten på processorn. Och jag kan säga att om du har klarat BF3 med den riggen och de inställningarna utan BSOD så har du fått ett guld exemplar av den processorn :P, fast du kanske inte lirar så krävande spel som BF3

Av Blargmode

Här haglar det åsikter, jag ska inte vara sämre, alla har rätt till en åsikt Fattar dock inte varför det blir kaos över det..

Jag ser det som så att stresstestprogram är ett bra sätt att snabbt får reda på om man har nått gränsen för sin överklockning/för den volten man har ställt in. Kör man testet sen i några timmar har man en ganska bra bild över att datorn är stabil. Dock har jag upptäckt den hårda vägen att stresstester inte räcker. De extrema vändningarna i processbelastning i spel som maxar din processor kan döda din dator även om den överlevde 6 timmar i prime 95, som t.ex. BF3.

Att se till att ens dator är stabil är också bra ifall man i framtiden åker på en blåskärm, då vet man att man ska titta närmre på vad som kan ha gått fel eftersom det med största sannolikhet inte är klocken som har orsakat det. Annars är det lätt att bara tänka; äh, det var säkert klocken

Av Blargmode
Skrivet av achisan:

alla sitter som det ska. om jag ska testa och byta något vad tror ni är bäst och testa först. Risken är kanske att det fått en statisk stöt.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad sägs om en fin stor tydlig bild så att vi kan se om där är något uppenbart du kan ha glömt, det kan hända den bästa

Annars är väll första steget att ta ut allt utom ett ram minne och processorn. Har du en inbyggd högtalare så att du kan höra om datorn startar som den ska? Alternativt kan du koppla skärmen till moderkortet. Och kan du inget av det så får du nog ha med grafikkortet med

Av Blargmode
Skrivet av Mordarosten:

Hmm det du säger är sant men kom igen? Vad är meningen med att bara kunna använda telefonen i ~3 timmar. Dom gamla telefonerna drog antagligen mer batteri även med den hårdvaran så det jämnar väl ut sig. Tjockare smartphones åt folket! jag vill kunna använda min telefon hela dagen!

Det beror ju på om du vill ha en smartphone eller en mobiltelefon Det finns ju fortfarande vanliga mobiler som räcker i veckovis

Av Blargmode
Skrivet av Mordarosten:

iPhone, nere på 30% vid dagens slut oftast och surfar runt 1,5 timme. Batteritiden på iPhone suger så jävla hårt. Kommer ihåg min gamla SE som man ladda en gång i veckan och man spelade samma värdelösa spel på den hela tiden. Det var tider det.

Tänker inte skriva igen vad jag skrev i ett inlägg för ett tag sedan om batteritider på telefoner, men summan av kardemumman är att en smartphone är en kass laptop med hardcore batteri Så min "laptop" i form av en iPhone 4 räcker i kanske 2-3 dagar om jag inte rör den, bara några timmar under tung användning.
Brukar ha ca 30% batteri kvar efter en vanlig dag. Och det är jag helt klart nöjd med ^^

Av Blargmode

Är det inte lättare att lägga till BF3 exen från Orgin mappen? Såvitt jag vet startar den Orgin med. Annars kan du ju bokmärka battlelog i webbläsaren istället

Av Blargmode

Det känns som det är dags för AMD att ge upp Bulldozer serien och börja om från scratch

Av Blargmode

Intressant att du har fått in en H60 i en laptop

Nej men för att vara seriös, nackdelen med att sätta den där bak blåsande ut ur chassit är att den kyler med den varma datorluften och inte luft från rummet. Dock att vända riktningen på luften kan fungera men inte i alla chassin, dom är ju oftast designade för att dra luft diagonalt från botten fram till toppen bak. Dessutom sprutar man in den varma processorluften så med.
Så jag tror att du har den smidigaste lösningen redan

Av Blargmode

Detta skulle kunna vara väldigt användbart för grunden till spelvärldar, FarCry teamet hade blivit glada

Av Blargmode

Riktigt häftig!
Men var är bilderna på insidan?

Av Blargmode
Skrivet av p2dab:

Finns det inget sätt som man kan spara någon fil för 3.1.2 som jag har nu, så att man kan återställa telefonen till om man inte är nöjd?

Det hade ju utan tvekan varit det bästa alternativet, men jag har ingen aning, google is your friend