Inlägg

Inlägg som S-FighterPilot har skrivit i forumet
Av S-FighterPilot

Detta är ett nytt koncept som många tillverkare har börjat använda sig av. Distansen i mitten har mer eller mindre bara blivit en styrpinne för moderkortet. Detta för att göra det lättare att montera då kortet ligger på plats när man sedan ska skruva fast det

Så allt är i sin ordning

Av S-FighterPilot
Skrivet av Wittwang:

@S-FighterPilot: Min far har Marshall Major II BT (jag har trådade motsvarigheten) och har dem på sig i stort sett hela dagarna. 30 h batteritid, ganska bra ljud och något billigare än de som föreslagits. Enda nackdelen är att de kan bli obekväma efter ett tag om man har glasögon (trycker öronen mot skalmarna )

De verkade riktigt intressanta. Hur är kvalitén? Vissa företag vill ju tjäna en hacka genom bara att sätta sin badge på saker och ting. Om man inte har glasögon då? Är de ok då?

Av S-FighterPilot
Skrivet av rubbe:

Hej!

Jag skulle rekomendera XTZ DIvine som jag tycker låter väldigt bra & har bra batteritid. Finns just nu flr bra pris på fyndbörsen på deras 20 års jubileum från 890kr.
Har fått jättebra kritik på en massa ställen.
Mvh Rubbe

Tack för förslaget, ska ha det i åtanke. Någon som har fler förslag?

Av S-FighterPilot

Headset till telefon, max runt 800-1000kr

Hej teknikvänner!

Mitt headset till telefonen har pajat och letar nu efter ett nytt. Jag är dock lite kluven om man ska gå över till bluetooth och slippa sladd helt och hållet, vad tycker ni?. Fick nämligen lite glapp på mitt nuvarande. Innan hade jag in-ear men tycker att dessa nu verkar en aningen ohygieniska, kliar lite i örat efter ha använt dem så in-ear är uteslutet.

Som student är man inte heller gjord av pengar så tänker mig som sagt runt 800-1000kr för att få en hyfsad bra kvalité på enheten. Har tittat på dessa "SONY MDR-XB650BT" och fastnade mest för batteritiden som verkar ljuvlig. Är det någon av er som har erfarenhet av dessa eller liknande?

Trevlig helg!

Av S-FighterPilot

Nej

Av S-FighterPilot
Skrivet av Yoshman:

Om målet är att köra film i 4k fungerar ju vilken iGPU-lösning som helst om man tar aktuella modeller. Men är inte Chromecast Ultra en väsentligt bättre produkt för just det användarfallet (går att köra filmen på mobilen/pekplattan och dra upp bilden på TV)?

Skrivet av Dr. MASS:

Har du bråttom med detta bygge ? Irriterande nog har typ 99% av alla AM4 moderkorten officielt endast stöd för HDMI 1.4b via en APU. Kanske du kan hinna vänta på AM4 400 chipset serie som släpps första kvartalet i år (sista mars kanske). AM4 400 series kanske har HDMI 2.x (vill hellst se HDMI 2.1, men det är väl ett önsketänkande). De flesta filmer är väl ändå i 30Hz och då fungerar ju HDMI 1.4b. Men youtube och annat som sänds kanske i 60Hz fungerar ju ej om du inte drar ner det till 30Hz om det nu går.

Skrivet av anon78208:

@S-FighterPilot:
@bulybasha:

Kodning och avkodning av video görs på separata block i kislet, inte i generella beräkningsenheter så både CPU- och GPU-belastning borde ligga nära noll när man kollar på video så länge formatet stöds av hårdvaran. Då kvitter det förmodligen om man köper en 2200G eller 2400G eftersom dessa videoavkodningsblock troligtvis är identiska i båda varianterna.

Vet att de har stöd för AVC och HEVC i minst 4k, och har även sett antydan till att de har ordentligt hårdvarustöd för VP9 vilket är första gången för AMD. Polaris och de tidigare Vega-korten hade någon sorts hybridläge för VP9 som nyttjade OpenCL, men det är ingen riktig hårdvaruavkodning och det fungerade bara på Windows.

Edit: Förövrigt tycker jag denna typ av information är någon jag brukar sakna i recensioner. Skulle uppskatta om SweC kunde sammanfatta lite kort vad det finns för videostöd i prylarna som testas, både CPU'er och GPU'er. Kör gärna DXVA Checker, vdpauinfo, vainfo och liknande program och sammanfatta vilket stöd som finns och inte finns.

Nja, det är ingen jättebrådska med bygget. Jag tror nog att en riktig dator är nog att föredra då det kommer nog bli en del BluRay-filmer spelade där. För visst är inte den komprimerade skiten från nätet i näreheten av vad man fortfarande får på BluRay. Och visst vore det bättre med bättre HDMI-standard så man kan åtminstone köra 60Hz.

Av S-FighterPilot

Funderar på om detta kan vara en bra grej för en HTPC med 4K-skärm? Far min har nyligen skaffat en gigantisk skärm till sitt sovrum så frågan är bara om det räcker med 2200G eller om man behöver fläska på med en 2400G för att t.ex. köra 4K-filmer? Kan inte hitta maximal upplösning för APU:erna någonstans.

Av S-FighterPilot
Skrivet av xfade:

Nackdelen är väl att man måste gå till datorn för att starta/stoppa och pausa filmen?

Använder Videostream för att se lokala filer, som är att tillägg i chrome. Styr den med telefonen.

Skrivet av KJAK:

Det finns ju trådlösa tangentbord också som löser den saken sålänge man har datorn hyffsat i närheten.

Kör med Unified Remote via mobilen. Funkar fint

Av S-FighterPilot

Svart skärm när jag ska köra MP4, MKV, 3GP. Fick köra OpenGL-läge enbart.

Av S-FighterPilot
Skrivet av Funlo:

Heter det inte SMT för AMD? Intel kallar väl ändå det Hyperthreading?

Det gör det. Det är också det fackliga namnet på tekniken, det är Intel som kör med "artistnamn"

Av S-FighterPilot

Jag körde rainmeter tillsammans med HWiNFO64, funkade fint Kan försöka leta reda på vad jag hade för skin.

https://rainmeter.deviantart.com/art/Gadgets-3-0-1-522574269

Av S-FighterPilot
Skrivet av Zipparn:

Dina paket är inte prisvärda enligt mig. Jag måste påtala detta så att TS inte skall se till dina tips. Inget personligt.

Några mer prisvärda alternativ som ger goda marginaler att välja skärmar och annat:
Ryzen 1600, GTX 1080
13 338 Kr

Core 8400, GTX 1080
13 825 Kr

Som sagt. Bara förslag. Ingen som skrev något på ett tag men jag vet att folk är snabba med att kritisera :D. Brukar vara dålig på att ta fram prispressade paket.

Av S-FighterPilot
Av S-FighterPilot

Här är ett förslag, vet inte hur det står sig enligt folk men med tanke på din budget så var det vad jag kom fram till

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11286874/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11286874/

Av S-FighterPilot

Allting med syntetfiber i och ull är big no no. Tyger av naturfibrer är bäst enligt min erfarenhet.

Av S-FighterPilot

Finns en tråd till där vi diskuterade samma sak

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1491304-vilket-1080ti-...

Skickades från m.sweclockers.com

Av S-FighterPilot
Av S-FighterPilot

Frågan är bara, can it run Crysis? ;D

Av S-FighterPilot
Skrivet av Kent:

Köpte samma knivar. De är grymma!

Skickades från m.sweclockers.com

Av S-FighterPilot

Fråga angående artikel 5403319, EVGA 1080Ti FTW3

Hej!

Tänkte höra med er om ni har fått något datum på när dessa kort kommer att komma in i lager igen?

Mvh